Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(15)
Raspunsuri - Pagina 4
maria_alexia spune:
Tania, tinem pumnii sa fie alarma falsa!
Ina, in partea stanga a ecranului, sub indicatorul cu starea de spirit a comunitatii, intrii la "Mesaje private" . In partea de sus a paginii alegi apoi butonul de Optiuni, de unde poti activa PM-urile.
lordra spune:
Mai Lavi, ai o frumusetze de fetitza. Acu' mi-am aruncat si eu ochii pe pozele celea. Congratulation!
Vad ca se tot vorbeshte de mancare. Nu vrea sa ma-nfieze cineva si pe mine si sa ma hraneasca? Eu sunt lemn intr-ale bucatariei. De 8 ani de cand sunt maritata n-am gatit niciodata ceva mai mult de o omleta/cartofi prajitzi. Pe mine ma tzine butelia cate 1 an, deci va datzi seama ce mult folosesc aragazul.
Bafta mea e ca am la servici o cantina unde se gateshte bine si, in felul asta, am si eu o masa calda pe zi. In rest, seara dau cu fructe si hrana rece. Ma deprima sa stau langa oala si sa astept sa se faca mancarea. Ma rog, am si gasit intelegere din partea consortului care, la randul lui, e adeptul fructelor si legumelor. Asha ca, pana acum n-am primit nici o plangere legat de modul asta de a pune problema.
O sa fie cam nashpa dupa ce o sa nasc: chiar va trebui sa fac de mancare. Ca pe aia mica sigur n-o conving s-o dea 'nainte doar cu vegetale. Shit!
Bafta lumii gravide!
Lordra
canuta-om-sucit spune:
Mama ce repede va miscati. Tot ce iau si ce fac e la sfatul medicului, nimic nu fac fara el. Mi-a spus sa stau in pat, ceaiuri cu lamaie daca pot si sa mananc multe citrice si asta tot daca pot, caci mie imi fac acid, vitamina C de 100 si serul fiziologic pt. nas. Mi-a spus clar sa nu iau pastilute, nu mi-a recomandat nici un paracetamol nici algocalmin. Mi-a spus daca mai creste sa vin la spital sa imi bage perfuzii sa ma hidrateze si asa sa reduca febra. Delia ai dreptate,lactatele accentueaza febra, m-a si atentionat medicul pe tema asta.
aura
Ina869 spune:
Multumesc mult Maria_Alexia am reusit!
Ina
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;31/st/20051203/k/f560/preg.png
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
bb_alinus spune:
M-ati omorat cu mancarurile voastre!
De cand am ajuns de la servici va citesc si mananc in fata calculatorului cina noastra, ca tot eram eu bucuroasa ca mi-a ramas de ieri seara si ca nu trebuie sa mai gatesc nimic! Acuma ce ma fac? Iar o sa fac sos cu paste ca altceva rapid nu imi vine in minte!
Aseara am facut pui la rotisor ( de fapt doar am incalzit punga cu puiul ) cu piure de brocoli si cartofi amestecati cu multa smantana - recunosc, un deliciu! Si langa, o salata verde cu rosii si branza... Iar ca desert multe multe fructe!
Dar o sa incerc sa fac pui la capac si ciorbita de salata ( doar ca aici salata nu e asa de gustoasa ca la mama acasa...)
Fetelor, dar voi la 14 sapt va considerati in 4 luni? Inseamna ca la mine e o problema cu matematica - ca eu sunt la 18+ ( saptamani de amenoree) dar consider ca termin 4 luni doar la 20 sapt, de fapt asa mi se pare mie corect, mai ales ca stiu exact ziua conceptiei, deci pt mine abia pe 21 iunie se termina cele 4 luni! Dar cum zicea cineva nu este atat de important asta, noi si bbii sa fim sanatosi!
Va pup si va urez o seara buna si ... o cina copioasa si pe gustul vostru!
Alina 18+
http://community.webshots.com/user/alina_delebarre
Laura_72819 spune:
Mai fetelor, a facut cineva testul de risc- sau triplu test cum i-o mai fi zicand ca mie doctorul mi-a zis sa merg la 15 saptamani la laborator sa spun ca vreau sa fac testul de risc, aia imi dau o hartie cu care ma duc la doctor, completeaza niste date de la eco si pe urma ma duc sa imi ia sange. A mai facut cineva chestia asta? Am inteles eu bine 15 saptamani?
Laura 14 fix
Ina869 spune:
Laura eu l-am facut prima data pe la 12s mi-au facut echo + sange ( trebuiesc facute in aceeasi zi, este f. imp. asta) si apoi mi-au spus sa ma duc intre 15-20 s ( ideal mi-au spus ca este la 16s).
Cred ca la voi este diferit, ma refer ca te trimit intre alte sapt. din ce-am cititi eu pe forum.
& sufletel 15+
Ina
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;31/st/20051203/k/f560/preg.png
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
anamari spune:
canuta-om -sucit-Sanatate.
E adevarat ca nu e bine nici un fel demedicament in timpul sarcinii, dar eu stiam ca febra e mai periculoasa decat paracetamolul.
daca va intereseaza efectul unui medicament in timpul sarcinii si cititi in engleza recomand: http://www.perinatology.com/exposures/druglist.htm...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
anamari spune:
asa- ca uitai...
eu am 14 saptamani (implinite) -asta inseamna ca sunt in saptamana 15, ca am vazut unele fete care se intrebau..Unii docotori iti vor spune -ai 14 saptamani, altii -esti in saptamana 15-este acelasi lucru. La fel si cu lunile...Daca imi aduc eu aminte prin saptamana 13-14 intrii in luna a patra- deci se cheama ca ai trei luni implinite.O sarcina are 40 de spatamani, si nu 36 -9 ori 4, asa ca e mai greu cu calculul lunilor si eu am cam renuntat la el de la o vreme...
Cum Lia s-a intamplat dupa o pierdere de sarcina la o varsta mai inaintata a bebeului , am fost obsedata cu calcule de tipul acesta. acum sunt mai relaxata insa...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
mandyksch spune:
Lavi, Alina, Annemari si eu am aceeasi dilema cu numarul de luni.Eu m-am obisnuit cu saptamanile dar cand ma intreaba cineva in cate luni sunt eu zic saptamani si persoana respectiv se uita crucis la mine.
Si totusi Alina , nu mi se pare corect sa termini patru luni cand esti la 20 de saptamani (deci consideri o luna ca fiin din 5 saptamani) , asta ar insemna matematic ca mai ai 5 luni pline pana ce nasti adica 5x5=25 saptamani, adica nu mai este odiseea srcinii in 40 de saptamani" ci in 45?
Si cand sunteti in patru luni si jumatate sunteti chiar luna a cincea nu a patra, ca la 3 saptamani sunteti in prima luna nu in luna zero. In orica caz nici mie nu mi-a dat nimeni o explicatie clara cu lunile astea si ma enerveaza la culme, asa ca o sa fac o smecherie, eu o sa consider fiecare trimestru din aproximativ 13 saptamani si 3 zile si uite asa inmultit cu 3 vor fi 40 saptamani.Dar totusi lasand gluma la o parte stie careva exact cum se face calculul???
Tania, nu te speria f tare cu ce ti-a zis medicul (din stetoscop) referitor la inima.Ca si eu am patit la fel, mi-a spus medicul ca am prolaps de valva mitrala si sa ma duc la Institutul Inimii la Cluj, si am stat pe jar o luna intreaga si am tot cautat pe Internet.Pana la urma mi-a aranjat cineva sa ajung mai repede la un cardiolog bun la Medicala III la Cluj, care m-a intrebat daca medicul meu de familie este tampit??? Ca daca aveam chestia aceea nu mai faceam eu sport la viata mea. Intr=adevar am o mica insuficienta mitrala (care e cu totul altceva decat prolapsul) dar totul e in limite fiziologice si sa nu-mi fac griji-si apropo chiar trebuie sa aiba eco doppler.
Si apropo de gatit, eu n-am mai facut-o de vreo doua luni ca nu prea suportam mirosurile (gatea mama si sotul), dar ieri am gatit: ghiveci sarbesc - cu vinete, ardei, rosii, orez si carnita...super are un gust extraordinar, mai am si pt astazi.
Si tuturor fetelor multumesc inca o data pt. felicitari
Mandy, , 19+
(cate luni o fi insemnand asta?)