Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(15)
Raspunsuri - Pagina 5
maria_alexia spune:
Buna dimineata!!
Am gasit in sfarsit corespondenta intre saptamani si trimestre:
http://www.babiesonline.com/Pregnancy/monthbymonth/content.asp
Numai ca lista asta nu se potriveste cu listele trimestrelor date tot de ei: de ex. trim. 1 ar include sapt. 1-13, dar daca dai click pe First Trimester, apar acolo sapt. 1-14...
Ma rog, probabil e cum spunea mandyksch, cu 13 sapt. si 3 zile pe trimestru
Noi sa fim sanatosi !
Lavi spune:
Neata,
sa stii ca acesiasi discutie redundanta, am avut-o cu Vic, dar iar nu am ajuns la nici o concluzie logica, oricum intru acum ope site si sper sa ma lamuresc.
http://community.webshots.com/user/lavinia/295
18+
Lavi
lavi02 spune:
bb_alinus baga repede reteta de pireu de broccoli pt ca mie imi place broccoli dar nu prea stiu cum sa-l gatesc. De obicei il fac cu spagetti. (si cu cascaval, ciuperci, ev sunca, etc). Alta varianta - sotat in teflon cu putin unt. De obicei iau broccoli inghetat, ca la noi proaspat se gaseste destul de rar si costa mult.
Cu trimestrele eu am citit dar zau daca mai stiu unde ca sunt inegale, si vin in modul urmator:
-trim 1 conceptie -> 12-13 saptamani (atunci se termina organogeneza, s-au FORMAT organele, in perioada asta bb este cel mai susceptibil la factori teratogeni)
-trim 2: 12-13 -> 28 de saptamani (organele se dezvolta, bb nu este viabil in exterior)
-trim 3: 28 -> nastere (organele s-au cam dezvoltat, cu exceptia plamanilor, bb poate supravietui in afara uterului)
La 28 s. bb are cam 1 kg si e varsta de la care dpdv legal se considera viabil.
Cu lunile e clar ca 52/12 da cu virgula, adica o luna are 4, ceva saptamani. Eu socotesc de la DPN. Eu o sa nasc cel mai probabil pe 12 noiembrie. Deci pe 12 iunie mai am 5 luni pana nasc, deci 9-5=4, am incheiat 4 luni. Asa ca sunt in luna a 5-a.
Daca socotesc de la data conceptiei care cel mai probabil a fost UM+14 zile (eu aveam ciclu regulat de 28) = 19 februarie, inseamna ca abia pe 19 iunie intru in luna a 5-a.
E mult mai clar si mai precis in nr de sapramani de la UM.
Mai vorovim.
Lavi02 18+++++ (super happy pe chestia asta!)
lavi02 spune:
Voiam sa va mai zic ceva cu lunile: o sarcina are 10 luni lunare, adica 10*28=280 zile. (280/7=40 de saptamani). Se zice asa pentru ca in 28 de zile Luna face un ocol complet in jurul Pamantului. Un ciclu lunar (28 de zile) = un ciclu menstrual la femei (in medie, bineinteles), iar sarcina = 10 cicluri. Nu e interesant?
bb_alinus spune:
A, Mandy, stai ca fiecare e cu dreptatea lui, pai de la 20 sapt pana la 40 sapt raman inca 20 deci 20/4 = 5 luni. Deci daca la 20 sunt in a5a luna atunci 5+5 fac 10 deci sa nu se mai zica 9 luni de sarcina ci 10! De aia eu consider ca la 20 termin 4 luni deci 4 +5 (cate raman)fac 9 - ca altfel nu imi iese socoteala! Oricum cum ziceam nu e important, e doar ciudat ca atata lume ne intrebam cum e ....ma asteptam sa fie mai clar!
Una peste alta, in 5 min plec la servici si pt prima data mi-am pus rohia de gravide, aia de va ziceam ca seamana cu un sac de cartofi....e urata dar super comoda!
Va pup,
Alina 18+
http://community.webshots.com/user/alina_delebarre
Noki_Lara spune:
Neata fetelor! Si o pentru voi toate!
! Nu are rost sa ne tot certam pe tema luni-saptamini-zile de sarcina.Important este sa fie bebe mic sanatos si noi la fel!
Maria-Alexia, foarte util si dragut site-ul la care ai facut trimitere. Mi-am facut pagina web pentru bebe care va veni!
Lavi, scuze, am uitat la ciorba de ieri, de salata sa-ti zic ca trebuie sa pus mult usturoi taiat marunt in ea, cam 7-8 catei la o oala mare. Eu am facut aseara si cind mi-am dat seama ca trebuie sa pun si usturioi, am realizat ca am uitat sa-ti spun de el. Cred ca ai sughitat aseara, ca te-am pomenit in gind!
Pupici!
19+
Lavi spune:
nu-i nimic, ca nu am facut ieri Noki Lara, dar am sa fac zilele viitooare pt ca salata din gradina lui tataia, abia apare.
Azi ma duc la medic si vic mi-a spus sa spun totul, sa nu omit nimic, de citeva zile am o durere de ma rup in doua si in continuu am starii le lesin , la trei scari urcate gafii si nu mai pot contola miscarile citeva minute bune.....asa ca nu stiu, azi am sa fiu sincera.De obicei la dc nu prea spun totul, ma tem de reactii.ma tem sa nu zica ceva de col , ca e prea scurt sau deschis, pt ca mai tot timpul am senzatia de gheata si gheruta.
http://community.webshots.com/user/lavinia295
Lavi
corap spune:
bafta la medic, lavi, si sa ne spui ce-ai rezolvat.
eva ce mai face? tot racita?
eu am fost ieri la dentist - bleah - sa-mi inlocuiasca un pansament. cred ca faza asta se intampla in fiecare luna - m-am saturatttttt
C & bb mic 17+
lavi02 spune:
Lavi, vai ce dulce-i Evusorul!!!
Spune tot la dr! Daca spui, poate gaseste o rezolvare, daca nu...
Lavi spune:
multumesc tare frumos pentru tot, asta intentionez sa mi deschid plisculetul si sa torn, sper ca cu domnul col nu exista probleme.Eva e raciat, miorlaita, nu are chef si plinge, da trece si asta..
la saptaminile mele, sa merg la dentist sa-mi scot un ciot de masea, ca ma tem de vreo infectie???
http://community.webshots.com/user/lavinia295
Lavi