Abuzul Domestic (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Dragele mele, cel mai bine din lumea asta cunosc violenta, am fost agresata fizic, psihic si emotional de un tata caruia nici nu stiu cum sa-i spun. Ma batea cam la fiecare doua zile pina ma umplea de singe, am fost si la urgente cu "ultima suflare", invinetita si cu falca rupta, cu dintii smulsi (aveam 8 ani). Violenta, chiar si daca e tinuta (cica) sub control de anumite persoane, rabufneste in final si nu poti sa faci nimic in directia asta.
Ocoliti cit puteti sa aveti de-a face cu altfel de persoane. Nu va casatoriti si nu va imprieteniti cu persoane care au probleme cu controlul furiei si care sint violente ca temperament. Ginditi-va la voi si la copii vostri sau la eventualii copii.
Aveti multa grija!

P.S. Bella, ma bucur ca esti oarecum mai linistita.

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bella spune:

Of, sunt ca o bomba cu ceas! Ba semneaza, ba nu, ba imi ia copiii, ba sa plec, ba imi da pensie pentru copii, ba nu-mi da. E un razboi al nervilor si stie ca eu am sa cedez. Am rezervat bilete de avion pentru luna martie. Trec prin zeci si zeci de stari, una mai nefericita ca alta dar prin comportamentul lui, chair si de acum, din ultimul ceas, ma incurajeaza sa plec si imi intareste convingerea ca altfel nu se mai poate. Aluna, da, in separation agreement este vorba si despre custodie, drepturi de vizitare si bani, casa, averi, drepturi si obligatii pentru ambele parti. Nu te lasa si nu-ti mai plange de mila, fa ceva, trece timpul si nu in favoarea noastra. Am asa o durere in suflet vazand ca fetele fac tumbe de bucurie cand il vad venind acasa, un tata asa cum ar fi putut el sa fie, nu vor avea, probabil, niciodata. Dar si cand ne certam, vin amandoua sa-mi spuna ca ma iubesc si sa ma intrebe daca eu le iubesc pe ele. In paralel, visez, ma gandesc cu bucurie ca o sa pot incepe sa traiesc iarasi, ca o sa-mi cumpar masina, ca o sa merg cu ele si cu buni la teatru, ca am sa le duc la gradinita, ca am sa le duc in parc fara probleme, ca o sa am iarasi un job bun, ca o sa am familia aproape! De trei ani stau numai in casa cu ele, afara de plimbarile in cartier si de drumurile saptamanale la cumparaturi n-am avut parte de altceva. Nici macar de o pizza mancata in oras. Nu am voie si nici nu pot sa ies, sa conduc masina, nu am voie sa pun un tablou unde vreau, ma descurajeaza in tot ce incerc sa fac, nu am facut nici macar un curs(gratuit!)de engleza, ce MBA sau alte vise de "inconstienta"...Dar VAI! Nu mai termin niciodata. Cu bine si aveti grija de voi. Sper sa nu ies si mai "sifonata" din casnicia asta, mi s-a schimbat si fizionomia, am o mina trista chiar si cand rad.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Bella, imi pare tare rau pentru tine si copilasii tai.... De ieri de cand am citit povestea ta ma tot gandesc la iadul in care traiesti... Si eu care ma mai suparam din cand in cand pe sotul meu... Am realizat ca este perfect in comparatie cu monstrii de care se vorbeste aici... Nu stiu in ce masura te ajuta ceea ce incerc sa-ti spun. Sunt - sufleteste vorbind - alaturi de tine si micutele tale!! Ma rog la Dumnezeu sa-ti dea putere sa treci peste toate cele rele! Nu-ti pierde speranta, nu renunta sa visezi !! O sa rasara si soarele in viata ta! O sa vezi! Tot ce conteaza acum este sa ramai tare, sa nu te doboare. Pentru tine, pentru fetitele tale care au nevoie de tine!

Laura mama lui Dimitrakis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

rizzuca, m-a impresionat ce ai scris mai sus.
Imi dau totusi seama ca tu nu realizezi inca ca esti intr-o relatie abuziva. Fii atenta la ce-ti spun: violenta conjugala este ciclica si se amplifica de fiecare data. Agresorul isi cere scuze pentru purtare, promite ca nu se va mai intimpla, etc.... Urmeaza o perioada de acalmie - specialistii o numesc "luna de miere" - in care el va fi cit se poate de atent si de dragut cu tine ca sa te faca sa uiti episodul de violenta de inainte, perioada care dureaza 2-3 saptamini de regula, dupa care intervine un alt "incident" violent. La propriu! Deci, asteapta-te - daca ramii cu acest barbat - sa vezi aceste episoade de violenta inmultindu-se treptat.

Si nu uita un lucru: prin violenta asupra femeilor se intelege orice act de violenta bazata pe diferenta de sex care are drept rezultat sau poate conduce la vatamarea sau suferinta fizica, sexuala sau psihologica a femeilor, inclusiv amenintarea cu astfel de acte, cu constrangerea sau lipsirea arbitrara de libertate, chiar daca acestea apar in viata publica sau privata. Bataia este numai o forma de manifestare agresiva. In fapt este insotita si de alte comportamente: intimidare, amenintare, abuz psihologic, izolare si pedepsire.

Eu stiu ca tu acum esti afectata, si nu gasesti resursele sufletesti necesare sa rupi relatia aceasta. Daca insa vei avea puterea sa-ti explici singura motivele pentru care nu te simti inca in stare sa o faci, ai sa vezi ca ele sint urmatoarele: dependenta ta emotionala si financiara fata de prietenul tau, sentimentele de loialitate si iubire pentru acesta, neincredere in tine si stima de sine scazuta, saracia relatiilor de sprijin social si familial, sentimente de rusine si depresie, izolare.

Nu stiu exact unde in Romania locuiesti, dar ai aici niste centre unde poti cauta sprijin si raspunsuri la intrebarile tale:

Unde gasesti ajutor?

1. Centrul Pilot de Asistenta si Protectie a Victimelor Violentei in Familie Bucuresti, sector 3, 983 hotline

2. Casa GERON Bucuresti, Centru rezidential de servicii comunitare, evaluare si educatie, 021.423.24.72, 021.423.23.40

3. Centrul pentru Femei Constanta, tel/fax: 0241.520.130, de luni pana vineri, intre orele 9 - 17, E-mail: ct.com.fund@yahoo.com.

4. Fundatia Sanse Egale pentru Femei Iasi, tel: 0232.211713, Fax: 0232.221946, E-mail: sef@sef.ro, www.sef.ro

5. Centrul de Mediere si Securitate Comunitara Iasi, Tel: 0232.252.920 Fax: 0232.252.926 E-mail: info@cmsc.ro, www.cmsc.ro

6. Asociatia pentru promovarea femeilor din Romania Timisoara, tel/fax: 0256.293.183, 0256.193.481, E-mail: office@ikon.dnttm.ro; apfr@mail.dnttm.ro

7. ARTEMIS Cluj Napoca, Centrul de consiliere impotriva abuzului sexual si violentei; adapost pentru femei cu copii Tel/fax: 0264.198.155

8. Arapamesu Sibiu, Tel: 0269.210.565 E-mail: women@logon.ro, crisst_ro@yahoo.com

9. Asociatia ACTIV Botosani, Servicii de consiliere, grupuri suport, clinica judiciara, adapost temporar, forumuri locale, Tel/fax: 0231 518 675, E-mail: activ@petar.ro.

10. Societatea Doamnelor Bucovinene Suceava, servicii de consiliere si asistenta sociala, grupuri de suport pentru victime, clinica juridica, forumuri locale, Tel/fax: 0230.212693, E-mail: bucovina_ladies@yahoo.com

11. Fundatia de Initiativa Locala Bacau, servicii de consiliere si asistenta sociala, grup suport pentru victime ale violentei domestice, clinica juridica, forumuri locale, Tel: 0234.176.308, 0234.176.309, Fax: 0234.176.305, E-mail: filbac@spidernet.ro.

12. Asociatia FEMINA2000, Roman, Jud. Neamt - servicii de consiliere individuala, grup suport pentru victime ale violentei domestice, clinica juridica, forumuri locale, adapost temporar Tel/fax: 0233.742.167, E-mail: femina2000@csc.ro.

13. CASA BLU (Fundatia Sensiblu), Sos. Mihai Bravu nr. 311, bl. S3, sc. 1, et. 1, ap. 9, sector 3, Bucuresti telefon 021/344.46.36
http://www.adpharma.ro/comunitatea/fundatia_ssb.html


In caz ca se va ajunge la lucruri mai rele intre voi, eu te sfatuiesc sa-ti anunti prietenii, vecinii, alti membri ai familiei, reprezentantii legii.

Politia intervine in disputele familiale numai daca exista motive de iminenta unor acte de violenta. Interventia va fi efectuata de catre 2 - 3 politisti, care pot intra oriunde, chiar si prin efractie, in scopul de a preveni o infractiune sau o serioasa tulburare a ordinii publice, daca, spre exemplu, se aude strigand "viol" sau "ajutor" ori ceva asemanator.

Pasul urmator este facut tot de organele de politie, care indruma victima catre Institutul Medico-Legal pentru obtinerea unui certificat medical de constatare a agresiunii; in cazul in care victima este in imposibilitatea de a se deplasa, dar numai cu acceptul acesteia, politistii o pot conduce la Institutul Medico-Legal. Victima nu va sterge urmele agresiunii, pentru a putea mai usor fi identificat agresorul.

-Indrumarea victimei catre un adapost special, in cazul in care aceasta nu are nici o ruda sau prieteni la care sa se refugieze pe moment.
-Alertarea serviciilor medicale de urgenta in cazul in care se face presupunerea ca exista vatamari care pun in pericol sanatatea sau chiar viata victimei.

Eu, ca femeie care a trecut prin asa ceva, te sfatuiesc sa rupi raul de la radacina: desparte-te de el. Nu ai nici o sansa. Atita timp cit el insusi nu realizeaza ca are o problema, tu nu vei putea sa-l schimbi vreodata. Oricit de mult l-ai iubi si oricit de mult te-ai plia cerintelor lui. Ai sa ajungi sa-l urasti din ce in ce mai tare, vei vedea. Cu cit da mai des in tine, cu atit il vei uri mai tare. ... De ce sa stai atunci cu el? Ma indoiesc ca-ti place sa suferi. Nu avem decit o singura viata, iar barbati sint destui pe lumea asta. Fa-ti un bine si lasa-l in durerea lui!

============
What sometimes seems to be the end it's really just a new beginning.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna spune:

"Atita timp cit el insusi nu realizeaza ca are o problema, tu nu vei putea sa-l schimbi vreodata."

Dar daca realizeaza ce se poate face?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

anca74, raspunsul tau mi-a mers la inima, desi nu am probleme de genul asta, inteleg cit de implicata ai fost cind ai scris si am simtit nevoia sa iti multumesc...

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rizzuca spune:


Va multumesc pentru parerile si sfaturile pe care mi le-ati dat si va astept inca sprijinul!
In fiecare zi ma gandesc la acest lucru si la ceea ce trebuie sa fac.
M-am interesat de psihologi in Bucuresti si va trebui sa ma decid cand ma duc.O sa spuneti ca nu ar trebui sa merg doar eu dar important este sa ma sfatuiesc cu cineva de "specialitate" si mai departe voi vedea.
La cateva zile dupa gestul lui care m-a suparat asa e mult si care m-a alarmat am vrut sa discut serios cu el. I-am povestit intamplarile din copilaria mea,am vrut sa fiu cat se poate de sincera cu el si discutam ca 2 oameni maturi,imperfecti dealtfel.I-am spus ca in viata se greseste,amandoi am gresit unul fata de altul,cu siguranta se va mai intampla,dar totul se poate repara atata timp cat in relatie nu apar astfel de abuzuri.I-am spus ca sunt anumite greseli peste care se poate trece,dar ca aceste lucruri fac parte din alta categorie: DE NEACCEPTAT.Am incercat sa-i descriu tot ce simt in momentul in care cineva (oricine) incerca sa ma bruscheze si cata ura si furie declanseaza.I-am spus ca nu am de gand sa las acesta problema nerezolvata si ca voi apela la un specialist. Daca nu se va rezolva,totul se va rupe.
Dupa ce a incercat sa se aparere ca nu a gresit si ca nu este violent, a recunoscut ca...a gresit si ca,desi nu a dat in mine nici macar cu palma,nu trebuia nici sa ma impinga sau bruscheze.S-a terminat discutia fara concluzii si promisiuni,pentru ca nu le vreau atata timp cat nu am incercat sa rezolv serios acesta problema si mai ales sa vad ca sunt sanse de rezolvare!
Nu sunt dependenta material de el si nici nu imi doresc vreodata sa fiu dependenta financiar de vreun barbat.Incerc sa ma lupt pentru cariera mea profesionala si privesc barbatul ca pe un partener si nu ca pe un sprijin absolut.
"saracia relatiilor de sprijin social si familial"- NU,nu simt ca trec prin asa ceva.
"sentimente de rusine si depresie" - NU
"izolare" - NU
"neincredere in tine si stima de sine scazuta" - nu ma cred perfecta,dar sunt puternica si luptatoare de obicei
"sentimentele de loialitate si iubire pentru acesta" - mi se pare normal sa existe atata timp cat ne iubim si suntem impreuna
"dependenta ta emotionala " - da,asta chiar exista,dar cred ca as fi extraterestru ca dupa 4 ani sa nu existe
"dependenta financiara" - NU
Sunt intr-o ceata continua si o sa incerc sa ma lamuresc cat pot daca se poate rezolva ceva si cum!Este un prim inceput faptul ca el a spus ca e o greseala si sa bruschezi pe cineva. Dar drumul e lung.Nu stiu daca va avea finalitate.Dar ma intreb si eu ca anna:

anna: "Atita timp cit el insusi nu realizeaza ca are o problema, tu nu vei putea sa-l schimbi vreodata."

Dar daca realizeaza ce se poate face?

Va pup si mai vorbim,sa aveti grija de voi! Imi dau seama cat de grele sunt deciziile pe care trebuie sa le iau!!! Ma gandesc: Sunt sanse sa ma lupt cu morile de vant?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumph2in1 spune:

buna fetelor! imi pare rau ca trebuie sa treceti prin astfel de cosmaruri, sper din toata inima ca se vor sfarsi in curand pentru toate!

rizucca: nu te casatori cu acest om pana nu ia masuri despre el insusi, terapie sau altceva. un om care nu e sincer cu el insusi, nu iti va putea oferi ceea ce ai nevoie. tu meriti mult mai mult. ramaneti impreuna, faceti-va o viata frumoasa, dar rezolvati acest aspect. atentie! din ce-am vazut in jurul meu, cei care au avut violente in familie de vreun fel, revin si copie commportamentele parentale fara sa vrea. bun, poate nu toti. fericitele exceptii!

dar, parerea mea ( ca om care a studiat cu atentie propria familie, familiile prietenilor si cunostintelor samd) cei care dovedesc ca au latenta comportamente violente de vreun fel, in momentele critice/dificile le scot pe tapet.

mult succes si felicitari ca ai luat decizia sa consulti un terapeut, te va ajuta mai tarziu si pe tine si pe copiii tai - cand ii vei avea!

iti tin pumnii, esti la inceput de drum, poti schimba totul!

anca si bella: va tin pumnii. cred ca sunteti mai puternice decat credeti, nu va lasati, mergeti inainte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rizzuca spune:

Buna!
Va multumesc in continuare pentru sfaturi.Imi pare rau ca eu nu va pot ajuta,dar chiar nu ma simt in masura sa dau sfaturi in astfel de cazuri grave.Decat atat pot spune: inainte de relatia asta,am avut alta...dupa 1 an de zile m-a lovit.In conditiile in care nu ne certam deloc.L-am parasit! Fara nici cel mai mic regret.(Si il iubeaaam in dispeare!!! ) Mai tarziu am aflat ca era o practica obisnuita pentru el de a se purta astfel cu femeile;
le-a invinetit si pe cele dinainte si pe cele de dupa mine.La cateva luni isi incepea aceasta practica...la mine a durat "muult" 1 an pana sa se hotarasca!!
Ma intristeaza gandul ca orice rau care s-a petrecut in familia ta, esti comdamnat sa il duci mai departe,sa il perpetuezi,sa suferi si tu si copiii etc.Ma gandesc ca de asta s-au inventat terapeuti: sa mai diminueze si sa POATA indrepta astfel de purtari degradante.
Numai ca am o mare indoiala ca in Romania exista adevarati profesionisti.
Sa va spun ceva hazliu:la un moment dat in actuala relatie,dupa un an juma'te,imi disparuse de tot placerea de a mai face dragoste.Era ceva total neobisnuit pentru mine.Dupa vreo 6 luni de incercari zadarnice sa imi revin,am hotarat sa caut un specialist.CELEBRU,crezand ca este bun: Cristian Andrei! Printre altele mi-a recomandat sa incep sa fiu rea cu partenerul meu (o mica scorpiuta).Am aplicat,crezand ca este bine.Astfel a inceput sa se strice relatia care pana atunci fusese numai lapte si miere: chiar ne intelegeam si nu ne certam.Deci am inceput sa ne si certam.Si mi-a mai spus ceva printre altele: ca nu se va casatori niciodata cu mine,concluzie trasa de el din anumite amanunte picante ale vietii mele pe care i le relatasem.Chiar am intrat in panica si ma gandeam ca niciodata omul de langa mine nu ma va ierta pentru neobrazarea mea!(tocmai acum cateva zile prietenul meu spunea ca ar trebui sa cautam restaurant pt nunta,vorbeam unde sa plecam in luna de miere...deci nu s-a aplicat intelepciunea Dr. Andrei).Am simtit ca e ceva in neregula,
ca parca nu e cel mai potrivit terapeut si am apelat la alta celebritate...MAI paralela cu realitatea! Bebe Mihaescu.Care alta solutie la problema mea nu a gasit decat sa imi propuna ...un masaj (erotic trebuia sa fie,deci da?).
El trebuia sa mi-l faca,ca un adevarat spacialist! In rest nici o solutie,nimic altceva. Asa ca am plecat cu coada intre picioare,convinsa ca nu prea mai e solutie.Intre timp,problema s-a rezolvat.(Exact cum spunea Fatima:cand incerci sa pui la loc fiecare ciobulet spart,incepi sa intelegi ce se intampla si lucrurile se mai rezolva.)
Numai ca de data asta,din tot ce am citit despre violenta,e f greu sa depasesti problema singur.Aproape imposibil.In cazul asta chiar iti trebuie un terapet BUN.Oare exista in Romania asa ceva? Imi cer scuze fata de cei care lucreaza in domeniu,nu vreau sa jicnesc pe nimeni,dar nu stiu unde sunt ascunsi!Parca nu mai vreau iar vreo bomba de sfat care in loc sa imi imbunatateasca relatia, mai rau o strica!
Sunt presiuni din toate partile sa stabilim mai repede data nuntii,sa gasim restaurant,sa ne apucam sa facem copii..blabla.Toata lumea ne vrea casatoriti.Ai mei il vor,ai lui ma vor,el e Pro.Numai chef de casatorie nu am eu in conditiile in care pe mine ma framanta altceva si nu stiu cum sa tergiversez lucrurile.De fapt i-am spus si lui asta,insa cu ceilati nu am chef sa discut problema pentru ca nu ii vad in stare sa o rezolve,mai rau ar face,cred.
Cam asta este...terapeutul imi trebuie.
Va pup si aveti grija de voi!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculina spune:

Fetelor,am intrat aici crezand ca voi gasi adrese de centre, pagini web, ceva concret pentru niste femei abuzate.Sunt si n-am gasit eu ? Vreau sa dau niste informatii concrete unor persoane direct interesate de acesta problema. Poate ma ajutati! Multumesc.

Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste !

Mergi la inceput