Copii nascuti in 1999 (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pupesita spune:

Bine v-am regasit fetelor!
Nici nu stiu daca ma mai tineti minte decand nu am mai scris, cred ca de vreo 5 luni. Am avut tot felu' de "probleme" (licente, concedii). Trebuie sa citesc din urma sa vad ce noutati aveti. Ce sa va mai spun? LUCA e in continuare nazdravan. Nu a facut nimic in vacanta asta (lectii) decat joaca si iar joaca.
Va pup
MIHAELA mami lui Luca 6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Buna dimineata, fetelor-dragutelor si bine ai revenit, Pupesita.

Noi suntem bine, Andrei cu scoala lui, am avut ceva probleme organizatorice (povestesc la subiectul "A inceput scoala" de la "Scoli, gradinite...") dar sper ca de acum va fi bine. Oricum, ii place la scoala, ramane doar sa invete sa stea locului in banca (invatatoarea lui mi-a zis ca-i ca un sarpe, asa se misca in toate partile in banca lui). Nu prea stiu ce sa fac sa-l ajut, s-o da el pe brazda, nu?

Altfel, spune lucruri asa de dragute, ca nici nu-mi vine sa cred cand il aud: acum cateva zile, se spala pe maini la chiuveta din bucatarie si-mi spune:
-Craticioara asta-i noua?
-Da, mami.
-Ce frumoasa e...
...se gandeste in pic si reia discutia:
-Ce de lucruri noi avem. De fapt, nici nu ne trebuie jucarii noi, oricum avem prea multe, nu?
...eu raman masca gandindu-ma ca asta-i rezultatul educatiei noastre, un pic prea insistente uneori: "nu putem sa cumparam prea multe jucarii, nici nu avem asa multi bani si mai sunt atatia copii pe lume care sunt sarmani si care s-ar bucura de-ar avea si numai o masinuta".... in timp ce-mi pupam odorul si-i spuneam ca-l iubesc si ca sunt mandra de el, Andrei imi mai spune:
-Sunt tare fericit. Merci, mami, ca m-ai nascut!

Ce sa-i mai zic? In fiecare zi gaseste timp sa spuna astfel de vorbe, fara sa-i faca cineva sugestii, pur si simplu vine din interiorul lui.

Nora

Mergi la inceput

Buna dimineata!
Nora nu-mi vine sa cred. Chiar asa ce ti-a zis Andrei? Mami multumesc ca m-ai nascut? E extraordinar. Am sa vin sa te citesc acolo unde ai spus. Dar voi cand ati inceput scoala?
Mihaela, mami lui LUCA de 6 ani

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Pupesita

Buna dimineata!
Nora nu-mi vine sa cred. Chiar asa ce ti-a zis Andrei? Mami multumesc ca m-ai nascut? E extraordinar. Am sa vin sa te citesc acolo unde ai spus. Dar voi cand ati inceput scoala?
Mihaela, mami lui LUCA de 6 ani

Mihaela, chiar asa a spus, jur! Mi-au dat lacrimile instantaneu, stiu ca-i un dulce si ca spune mereu lucruri dragute ca sa ma faca sa ma simt bine, dar asta a fost cu adevarat extraordinar. E un copil sensibil si atent, imi spune ca sunt frumoasa cand ma rujez, observa cand am o bluza noua...exact ce tati lui a cam uitat sa faca...

Cred ca voi fi o mamica alintata.

La noi scoala a inceput pe 1 septembrie. Criteriul de inscriere in clasa I este unul calendaristic! Toti copiii nascuti in '99 au inceput anul acesta scoala. E obligativitate scolara. Andrei are 6 ani si 4 luni, la noi se potriveste foarte bine, nu-i nici prea mic, nici prea mare.
Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Salutare,dragele mele !
Din nefericire s-a cam sfarsit vacanta noastra si am constatat ca a mea pustoaica nu a facut nimic altceva decat joaca si iar joaca.De azi i-am pus conditia sa faca zilnic 2 pagini la abecedar si 2 la mate,sa i se mai formeze mana,deh,incepem grupa pregatitoate si am cam uitat ce invatasem anul trecut (stie sa numere pana la 100 inainte si inapoi,aduna si scade pana la 10,cunoaste toate literele si citeste cuvinte mici dar...scrie cam urat).Dupa amiaza nu iese la joaca decat dupa ce si-a facut lectiile,este f.isteata insa cam lenesa,s-ar juca non-stop cu copiii si pe calculator.
Pupesita,,bine ai venit,ce mai face Luca?Veti merge la scoala din toamna sau mai stati un an?
Laura,,voi ce mai faceti?Rares cum se descurca la scoala?se poate trezi dimineata devreme sau are cursurile mai tarziu?Noi o ducem tare rau la capitolul "trezire dimineata" acesta a fost si principalul motiv de nu am mers la scoala anul acesta,la gradi mai merge sa intarziem insa acum incercam sa fim punctuali,trebuie sa ne obisnuim!
Va pe toate!

Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

Cati din copii nascuti in '99 merg anul acesta la scoala.
Patric - nascut in iulie '99 nu merge si de fapt nici unul din clasa lui - de gradinita - nu merge la scoala. Ei anul acesta fac grupa pregatitoare si abia la anul la scoala. Are in clasa copii nascuti in ianuarie, martie, care nu merg la scoala. Oare trebuie dus ceva adeverinte la scoala pentru a motiva neinscrierea lui la scoala la 6 ani?
Salutari DanaR & Patric.

Mergi la inceput

Buna dimineata fetelor
si "La multi ani" tuturor MARIILOR (daca avem pe aici nici nu am fost atenta).
Sa va zic: Luca nu va merge anul asta la scoala pt. ca nu implineste 6 ani la inceperea anului scolar ci in nov. cred ca nici nu l-ar primi. Asa ca il vom da de la anu' cand va avea 6,10 ani. cred ca e la fix. Si LUCA este la grupa pregatitoare.

(6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Si noi intram in grupa pregatitoare. Andrada are 5 ani si 9 luni, asa ca numai bine anul viitor la scoala. Ceilalti copii de varsta Andradei vor fi in gr mare pt ca parintii lor vor sa-i mai tine inca un an la gradi!!! Eu am fost singura care am sarit peste grupa mare si Andrada a intrat direct in pregatitoare din mijlocie.

E putin suparata ca nu va mai fi cu vechii colegi, dar nu am ce face. Fiecare parinte decide pt copilul lui.

Andrada era suparata ca ea nu vrea la scoala, vrea la LICEU. Auziti voi??? Asta da! Poate prin America, daca-i umbla bine cerebelul, aici NO WAY!

Pupici la pitici.

pozici

Mergi la inceput

Ieri seara a fost sedinta cu parintii la scoala. Toate bune si frumoase, invatatoarea lui (Valerie) mi-a zis ca Andrei se simte bine, intelege foarte repede, ca-i simpatic, etc...dar... ca se misca incontinuu, ca topaie pe scaun, ca n-are stare!

Ce sa-i fac? Asa eram si eu la scoala, mereu aveam ceva de zis, ma plictiseam repede, seamana cu mine, il inteleg, dar mi-ar place sa se mai potoleasca un piculet. Azi dimineata am vorbit cu el si l-am rugat ca macar de dragul lui Valerie sa faca un pic de efort. Oricum eu vorbesc si el ma aude doar asa, de departe...

Nora

Mergi la inceput

Rabdare Nora
Si Luca este tot asa de neastamparat parca e un viermisor, in continuu se misca.
Cat despre Andrei Ii trebuie si lui putin timp de acomodare, pana intra in materie. Ar trebui sa aibe invatatoare metode si pt astfel de copii. Sa stie sa-i atraga, sa le captez atentia.
Eu am fost iei la MCD la Obor sa-i fac lui Luca programare pt ziua lui si pe data de 8 nov erau deja facut programarile am mai gasit un loc la ora 20. O fi tarziu?

(6 ani)

Mergi la inceput