Copii nascuti in 1999 (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Buna,
Nora, eu zic sa nu-ti faci tu probleme, ca asta cu miscatul prin clasa nu trebuie s-o rezolvi tu, ci invatatoarea. Poate n-ar strica sa-l puna in prima banca, asa ca sa nu aibe ce sa-i distraga atentia? Nu-ti face griji, ca se obisnuieste el; si eu il inteleg, este chiar nasol sa trebuiasca dintr-o data sa stai locului zmirna, el sigur nu vede nici un motiv sa faca asta.

Camelia, draga mea, ce lectii doamne iarta-ma?! Nici Tudor nu merge la scoala, ci in grupa pregatitoare, habar n-are sa scrie, desi citeste fluent, si nici prin cap nu-mi trece sa-l pun la vreo lectie. Pai la scoala ce-o sa mai faca? O sa alerge si el printre banci de plictiseala cand aia il invata pe a si pe b si el deja le stie pe toate?
Mai fac si alti copii lectii de la gradinita? Ca ai mei s-au jucat de zor toata vacanta si mie mi s-a parut perfect normal.

Pupesita, mie mi se pare tarziu ora 20 pentru party la Mc Donalds. S-ar termina la 21,30 ; la ora asta majoritatea copiilor de 6 ani sunt deja in pat. Dar pentru un party cred ca se pot face si exceptii (eu i-as duce daca ar vrea, chiar daca s-ar culca mai tarziu, mai ales daca a doua zi se pot trezi mai tarziu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

quote:
Din nefericire s-a cam sfarsit vacanta noastra si am constatat ca a mea pustoaica nu a facut nimic altceva decat joaca si iar joaca.De azi i-am pus conditia sa faca zilnic 2 pagini la abecedar si 2 la mate,sa i se mai formeze mana,deh,incepem grupa pregatitoate si am cam uitat ce invatasem anul trecut (stie sa numere pana la 100 inainte si inapoi,aduna si scade pana la 10,cunoaste toate literele si citeste cuvinte mici dar...scrie cam urat).Dupa amiaza nu iese la joaca decat dupa ce si-a facut lectiile,este f.isteata insa cam lenesa,s-ar juca non-stop cu copiii si pe calculator.
Camelia, si eu zic la fel ca Miruna, nu exagera cu lectiile! Bietul copil, 2 pagini la abecedar si 2 la mate!!! Si nici nu a inceput grupa pragatitoare...

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Ce "bietul copil" ,fiimea e "comoditatea intruchipata",trebuie sa se obisnuiasca mana cu scrisul,toti colegii ei de grupa stiu deja tot abecedarul,ies in fata blocului cu caietelele si se lauda care a scris mai mult si mai frumos,a mea se lauda ca stie sotronul,sa sara coada si sa tipe pana raguseste.Nu i-am cerut decat cateva pagini sa aiba o ocupatie si sa nu i se mai para f.greu la gradi,chiar si asa se plange ca o doare mana de la scris,santem deja in a treia zi de "lectii".

Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by camelia72

Ce "bietul copil" ,fiimea e "comoditatea intruchipata",trebuie sa se obisnuiasca mana cu scrisul,toti colegii ei de grupa stiu deja tot abecedarul,ies in fata blocului cu caietelele si se lauda care a scris mai mult si mai frumos,a mea se lauda ca stie sotronul,sa sara coada si sa tipe pana raguseste.Nu i-am cerut decat cateva pagini sa aiba o ocupatie si sa nu i se mai para f.greu la gradi,chiar si asa se plange ca o doare mana de la scris,santem deja in a treia zi de "lectii".

POZE

Camelia, draga, m-ai amutit. Inseamna ca eu sunt pe alta planeta. La scoala lui Andrei nici unul nu stie sa scrie si toti se chinuie sa scrie un cuvintel, o litera. Si asa nazdravanul meu nu sta locului, daca le mai si stia pe toate... pleca la plimbare prin clasa. Invatatoarea lui Andrei mi-a zis ca o lectie nu trebuie sa depaseasca 20-30 min, e normal la 6 ani sa se plictiseasca repede. eu m-as ingrijora si mai mult decat o fac acum () daca un copil de 6 ani ar face altfel decat ai descris-o tu pe fetita ta. Asta cu caietele in fata blocului... parca-i dresaj, nu educatie...Ma rog, asta-i parerea mea, fiecare face cum crede ca-i mai bine pentru copilul sau.

Putem discuta mult despre metode educationale, eu am tot incercat sa observ diferentele dintre sistemul romanesc de invatamant si cel belgian si cel putin una e clara de tot: in Romania invatamantul e cantitativ, se merge muuuult pe indesat informatii in cap (vai de bietul copil ce are alt ritm si alt tip de inteligenta) in timp ce in Belgia (vorbesc despre Belgia pentru ca aici locuiesc, dar sunt sigura ca nu-i caz singular) se insista mult mai mult pe invatatul din placere.

Nora

Mergi la inceput

Am recitit ce-am scris ultima oara. N-as vrea sa se inteleaga ca eu cred ca invatamantul romanesc e rau si cel belgian e bun. Chiar nu pot spune asta pentru ca nu am suficiente informatii si nici experienta necesara pentru a putea emite concluzii. Doar observ diferentele de inceput si asta pentru ca am vazut ce a facut copilul meu aici la gradi si ce va face in primul an de scoala si, in paralel, am vazut copiii prietenilor din Romania, v-am citit pe voi...
Metodele sunt diferite, atat. Dar e interesant sa discutam.

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pupesita spune:

Hei fetelor!
Nu va mai "agitati" atata.
Luca al meu nu stie sa il faca decat pe A si sunt sigura ca o sa aibe el timp sa invete incepand de anul asta la grupa pregatitoare.
Hai mai bine sa povestim cum a fost in prima zi de gradinita.
Eu voi scrie maine pt. Luca astazi a stat acasa ca nu am avut avizul epidemiologic. Ce sa-i faci? Asta e! I s-a prelungit vacanta cu o zi. Fericitul!

(6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia72 spune:

Buna,dragutelor!
Noi repetam grupa pregatitoare,trebuia sa mergem la scoala dar daca majoritatea copiilor vor merge de 7 ani,mai "copilarim" si noi un an.
Azi am inceput gradinita,Georgi s-a trezit plina de entuziasm,astepta cu nerabdare sa se intalneasca la gradi cu d-ra educatoare pe care o iubeste nespus de mult.Cand am ajuns la poarta gradinitei ne-am amintit ca uitasem florile acasa,am facut cale intoarsa pt.ca smucita de fiimea nu a vrut sa intre in clasa fara flori,i-am explicat ca i le aduc la ora 12 cand vin sa o iau,degeaba,noroc ca locuim aproape.La gradi,agitatie mare,cei mici plangeau,cei mari se imbratisau,in clasa ii astepta d-ra zambitoare ca intotdeauna,i-a pupat pe toti,au schimbat impresii de vacanta Georgi le-a povestit cum a fost la mare si la Herculane,cum s-a distrat cu prietenii de la bloc...La ora de plecare a mai ramas la joaca in curte,la leagane,au mai alergat putin,am ajuns acasa dupa 2 ore iar acum incerc sa o conving sa doarma putin daca vrea sa o scot si dupaamiaza la joaca,numai santajata cu joaca o mai fac sa doarma sau sa manance tot ce-i dau.Dar gata...m-am intins cam mult cu scrisul.
Va si succes puiutilor in noul an!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Si flacaii mei au mers azi la gradi (am intarziat doua zile tot luptandu-ma cu decizia daca sa-i las la aceeasi gradinita sau sa-i mut la una de langa noua casa si viitoarea scoala. Pana la urma au ramas la aceeasi gradi, dar eu tot ma mai gandesc).

Tudor a inceput grupa pregatitoare si a constatat cu stupoare ca toti copiii s-au bucurat sa-l vada, fetele au sarit pe el cantandu-i "Frisca - Frisca" -asta este porecla lui de la un tort de ziua lui, un baietel a sarit sa-l pupe, iar el s-a tot ferit de toti pana a fugit intr-un colt ca sa-l lase in pace. Dar se vedea ca este bucuros.

Stefan a inceput grupa mare si din pacate una din educatoare (minunata) nu mai este, si in locul ei a venit o pustoaica de 19 ani, la primul ei an de lucru. Doamne-ajuta, ca cine stie, poate ca n-o fi rau.

Inca ma mai gandesc daca sa nu-i mut la o gradi de langa viitoarea scoala, ma gandesc ca acolo ii vor pregati cam cu ce se asteapta la scoala respectiva, ii vor cunoaste pe unii din viitorii colegi... Pe de alta parte ma gandesc ca prea multe schimbari s-ar putea sa-i streseze cam tare.

Va pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Si noi am inceput grupa pregatitoare, Raul are 6 ani si 3 luni si am considerat ca nu e inca de scoala, plus ca am gasit o invatatoare buna pe anul viitor la o scoala unde ne convine.
Miruna, sper sa fie bine cu educatoarea cea noua, Raul a avut parte de 2 educatoare incepatoare - la doua gradinite diferite - si a fost super, pentru ca erau pline de entuziasm si de idei, iubeau copiii si se jucau cu ei. Bine, e adevarat ca pe langa ele erau si persoane cu experienta, dar clar copiii le iubeau pe tinerele. Sa speram ca o sa fie bine.
In privinta activitatilor pregatitoare pentru intrarea la scoala, eu am intrebat viitoarea invatatoare ce parere are si mi-a spus ca, atunci cand au inceput scoala, cei din clasa ei de acum stiau sa citeasca aproape toti, dar nu sa si scrie. Parerea ei ca e bine asa, sa aiba habar de litere, dar sa nu scrie cu litere mici, pentru ca apoi nu mai invata asa cum le spune ea. Mi-a mai spus sa ne jucam cu literele, cu silabele (cu ce litera incepe cuvantul...sa spunem cuvinte cu litera...., sa despartim in silabe).
Noi ne jucam acum cu niste litere pe suport magnetic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Bine v-am gasit

Miruna a implinit 6 ani pe 1 septembrie, suntem la grupa pregatitoare.
Ce bucurie ca a inceput, a mers cu flori, si-a regasit prietenii si s-au imbratisat.
M-a exasperat cu rechizitele, a tinut mortis sa le semneze ea, litere mari de tipar, nu toate egale, dar asta e, a ”zambit” doamna educatoare.
Si noi incepusem o vreme cu lectiile dar am lasat-o mai moale (ce daca sunt copii care stiu sa citeasca, o sa invete, are timp, mi-e frica sa nu se plictiseasca)
Noi am repetat grupa mijlocie, ca nu avem grupa mare in gradi si nu mai avea acelasi elan, mai invatase o data toate acelea si imi cerea acasa carti. Si asa am cumparat abecedarul.
Noi nu am cautat invatator, credeti ca ar trebui?

Mergi la inceput