cum va descurcati cu bonele?

cum va descurcati cu bonele? | Autor: dixie

Link direct la acest mesaj

Fetelor,
as vrea sa va intreb cum va descurcati cu bonele...

Eu am angajat o bona prin agentie de doua saptamani, la prima vedere totul pare ok numai ca sunt niste chestii care ma deranjeaza si desi i-am spus... e smechera cu mine.

De exemplu, are programul lui bebe clar, dar normal ca bebe care 8 luni, mai si plange fara motiv de foame, caca, etc... Ii ies dintisorii, o mai fi si sacait, femeia e noua, etc... si ea cand plange ii zice ca e obosit si il pune in pat sa doarma! E ok daca asta se intampla cand chiar e cazul!

Dar de exemplu intr-o zi bebe s-a sculat la 8, la 10:30 a adormit juma de ora (desi i-am spus sa nu doarma deloc dimineata) si pe urma la 12:30 l-a pus in pat... normal ca el a adormit abia la 14:00, si in toata perioada asta a trebuit sa intervin eu sa nu-l mai chinuie, ca de cate ori il punea culcat urla ca ars...

In alta ordine de idei... noi avem probleme cu masa de legume cu carne in sensul ca el mananca cam 100g si pt. a doua suta de grame trebuie sa insisti un pic!!!

Si astazi cu mine acasa i-a dat doar jumate de borcanel, adica 100g plus putin iaurt.

Acum problema e asa... eu intentionez sa o las acasa cu bebe si sa ma intorc la lucru, dar daca cu mine acasa a facut fazele astea in astea 2 saptamani... ce o sa faca cand o sa fie singura? Cand nu vrea sa manance, ii arunca mancarea si gata?

Si mie mi-ar placea ca bebe sa manance tot si sa doarma tot timpul cand stau cu el, dar uite ca nu-i chiar asa! De aia am angajat-o, nu? Sa stea de fundul lui!

Ce parere aveti, ati avut probleme asemnatoare?

Multumesc
Dixie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Eu am schimbat 2-3 bone pina am ajuns la cea cu care a stat Deiu 2 ani. Mai am o colega (e drept, psiholog, poate mai pretentioasa) care a schimbat 15 bone in 1,5 ani, pina a ramas cu una, dar buna.
Daca nu-ti place ceva la ea, schimb-o! Pai ce, sa stai cu inima indoita cit esti la servici?!
Una dintre bonele pe care le-am avut eu era asa de neglijenta, ca l-am gasit intr-o zi pe Deiu ca pe un pui de tigan: era negru pe talpite (de unde? ca noi spalam in casa zilnic pt. el), cu muci grosi care-i ajungeau pina in gurita, negru pe fatica (probabil se stersese singur) si... plingind de foame! I-am zis "pa!" imediat!
Alta era asa de batrina, de-mi era frica sa nu faca vreo dandana doar pt. ca urca un etaj pina la noi! Ce sa mai si alerge dupa copil???
Iar alta era doar un pic mai mare decti mine, era intre 2 joburi si fuma, nene, mai ceva ca turcii. Linga copil! Adica ea zicea ca iese pe balcon, dar am surprins-o intr-ozi si la fel, i-am zis "pa!".
Cu ultima insa am nimerit-o bine, statea dupa el sa pape, iesea cite o juma de zi cu el la grupul lor de joaca din parc, avea copilul program strict de somn, de papa si de joaca, era f. bine.
Deci eu zic s-o schimbi, ca sa fi tu cu cugetul impacat.

Simina & Andrei (Deiutzu)

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Si eu spun saincerci alta.
Eu am avut norocul unei bone super... nu face chiar tot cum as vrea eu,dar 90% da.
Gandeste-te ca vor fi momente in care va trebui sa-i dea si medicamente ... si daca nu te asculta la lucruri simple cum o vei lasa sa faca altele mai complicate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kalid spune:

Si eu sunt de parerea fetelor dinainte. Schimb-o! Din cate stiu, orice firma 'iti da garantie' (cel putin o luna), adica o poti schimba fara sa mai platesti alte comisioane.
Dupa cum ai spus si tu, daca ea nu te asculta cu tine de fata, cand va fi singura sunt sanse si mai mari sa faca doar cum vrea ea. Din pacate cam cu asta m-am lovit si eu. Le spuneam, va cred, v-ati crescut copiii, poate si alti copii, dar cu al meu faceti doar cum va zic eu. Si tot aveam probleme. Eu sunt la a treia. Am noroc ca Matei al meu mananca f.bine (deci cu asta nu am probleme si le ziceam, in gluma, ca il cantaresc zilnic sa vad ca nu slabeste).

Succes!

kalid si copiii : matei (18.06.04) si lidia (22.04.99)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Fetelor, nu pot sa cred ce spuneti voi aici: adica cum sa nu-i dea sa manance? Sa arunce mancarea si sa zica ca a mancat?????? DE CE? E la mijloc un copil.
Am si eu o intrebare la voi: ce stil de comunicare si de discutii abordati voi cu bonele? Bona noastra cea noua la inceput era stresata. Nu mai avusese in grija alti copii decat pe cei proprii si e apropiata de varsta mea. Primele zile in familie as putea sa le caracterizez cu cuvantul rigiditate. La un moment dat, nu stiu cum, s-a topit gheata intre noi, cred ca am avut o conversatie asa, mai relaxata, si si-a dat seama ca nu-s cum credea ea. Avea prejudecati in ceea ce ma privea si privea totul prin prisma asta. Dupa acel moment, relatia a devenit foarte calda, eu ii pot spune daca mi se pare ca ceva nu e facut bine si ea stie ca tin la anumite aspecte, ea imi povesteste despre Tudor, cum s-a jucat in parc si e foarte mandra de copilul meu, ca e bine dezvoltat si foarte sociabil.
Nu uit s-o apreciez cand rezultatele bune pe care le-a obtinut cu copilul meu se datoreaza efortului ei. Si stiti ce mi-a zis vineri: sa am grija de Tudor, sa nu i-l racesc!!
Sfatul meu e sa incercati sa cunoasteti mai bine bona copilului, si din alte puncte de vedere, nu numai ca bona, provocati discutii despre orice alte subiecte si incercati sa vi le apropiati.
Ar trebui sa scriu un articol despre cum sa dai pe brazda bona copilului...

Vilma, Anca (4 ani) si Tudor (1 an si ceva)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RUSE spune:

Si eu cred ca ar trebui sa o schimbi, desi stiu ca este greu sa gasesti ceva OK. Eu acum caut, dar daca mi s-ar intampla ce ti s-a intamplat tie nu as sta pe ganduri. Si daca atata vreme cat stai acasa cu ea face totul cum trebuie tot stai cu grija cand pleci la serviciu, dar asa...
Prin ce agentie ai gasit-o ? Eu am gasit una care pare OK prin "Elena ...(nu mai stiu cum). Am mai vazut pe cineva care sta la mine in cartier si spunea ca isi cauta si prin agentia Mary Poppins, dar era ciudata rau si mi-a spus ca nici nu le testeaza psihologic.
Eu de la agentia la care am fost am cerut toate analizele, test psihologic si cazier+ referinte. Stiu ca la proba practica bona poate da rateuri, dar macar sa stiu pentru ce platesc comisionul.
Sper sa ne auzim cu vesti bune.
Ceau !
Mama lui Sorin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klaus29 spune:

off off off, bonele astea....
noi ne-am intors la prima, care a stat cu el de la 3luni... la 8luni am avut ceva conflicte cu ea, iar acum a revenit de cateva luni...i-am dus dorul in cele cateva luni in care a lipsit si am schimbat ceva bone intre timp... eu zic sa o schimbi .. ca nu poti sa stai la servici cu inima stransa ca nu stii ce se intampla acasa...

Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dixie spune:

hm ;).

Sunteti foarte categorice fetelor... Problema e ca pare totusi o femeie de treaba, nici nu are o situatie prea fericita, si nu sunt chiar asa de numultumita de ea. Am ales-o la agentie dintre mai multe bone, tocmai pt. ca mai avusese grija de un copil inainte si parea cea mai ok.

Asteptam mai degraba un raspuns cum e cel de la Klaus29, cum sa fac sa fie mai bine...

Vilma ziceam ca s-ar putea intampla sa nu-i dea, nu ca s-a intamplat! Inainte sa vad prima potentiala bona pt. copilul meu, o prietena mi-a spus ca niciodata nu va avea nimeni grija de copilul meu asa cum am eu, si sa fiu indulgenta! E cel mai bun sfat pe care l-am primit, pt. ca sigur ca am fost circumspecta la inceput...

Mai bine o sa mai vorbesc cu ea sa reusim sa comunicam mai bine referitor la diferitele aspecte, parca nu-mi vine sa o concediez ca sa dau cine stie peste una mai naspa!...

Dupa cum vad toate ati schimbat destule bone... mie mi-a fost greu sa accept una, daramite sa mai incerc nu stiu cate?!?!?!

Dixie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Dixie draga, sfaturile au venit pentru ca tu te-ai aratat neincrezatoare in ea si tematoare fata de ce s-ar putea intimpla in lipsa ta de acasa. Si pe buna dreptate. Sa stii ca nici de ultima bona nu am fost complet incintata de la inceput, dar am discutat cu ea, ca se vedea ca e o femeie de treaba, si "am dat-o pe brazda". Dar cu ce nu eram eu de acord nu erau chestii ca: sa nu-i dea papa copilului, sa-l puna la somn doar ca sa scape de el, etc. Erau chestii de genul: acolo nu are voie sa umble, deci asa trebuie sa ramina, ca altfel il scapam de sub control si alte de-astea.
Ba chiar, dupa vreo 2-3 luni cu ea, dimineata cind o vedea ii zicea "mama"! Eu, sa mor si alta nu! Ma sfatuiesc si cu mama mea si pina la urma ma decid cam cum sa-i spun sa n-o jignesc. Ei bine, pina m-am cacait eu cum sa i-o spun, mi-a zis ea singura ca il dezvata pe Deiu in citeva zile sa-i mai zica mama, si-l va invata sa-i zica pe nume!

Simina & Andrei (Deiutzu)

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Mi-a venit o idee ... (pe care n-am aplicat-o cu bona mea), dar ce-ar fi s#259; ... facem "o fisa postului" la bona, ii scriem exact ce vrem de la ea, ea de la noi, punem totul pe hartie si daca e de acord, sa semneze. Cand nu respecta ceva, a pierdut postul ! Doar stie la ce s-a angajat. Mi-a venit ideea findca eu am in calculator un document "Obiceiuri Ioana" pe care il tot actualizez si il iau cu mine, ca noi suntem mult timp pe drumuri cu tot cu copil. Il dau si bunicilor cand mergem la ei, si rudelor daca se intampla sa stea vre-o zi numai cu ele. Vreau sa cunoasca copilul, nu sa faca fiecare ce ii trece prin cap, ca are si Ioana tabieturile ei, oricat de bine intentionate ar fi bunicile si bonele. Ce ziceti ?

Mihaela si Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

Buna ,

si eu sunt mama eroina in bone..dar , dixie, iti dau un sfat..eu , fiind foarte panicoasa, am preferat sa stau cu bb acasa pana s-a marit..si anume: Daca situatia materiala iti permite, mai stai cu el acasa pana la 1an si 5 mulni maxim, hai pana la 1 an si 3 luni si dupa aceea, du-l la o gradinitza privata..acolo ii pupa si in fund si cu sigurantza fac ce le zicic tu..Bine bine, poate ma contraziceti..ok..sa va explic..daca copilul tau are un program fix, ea tb sa il respecte..sa stii insa ca eu am intalnit bebe cu program de somn asha cum face bona ta...asha ca, femeia nu o fi rau intentionata, dar..poti risca atunci cand e vorba de puiul tau? nu..tu o critici, pleci la munca, si ea se razbuna..ai tu de unde sa stii ce face ea cand tu nu esti acasa? Tot ca ea va face, sau poate chiar il tine nemancat toata ziua si inainte sa vii tu ii da repede ceva..si , adio stomacel sanatos..Problema este ca bebe nu vorbeste si nu iti poate spune ce ii face bona,...deci, eu sunt impotriva bonelor sub 2 ani..eu vreau ca bona sa fie controlata permanent , sau bebe sa imi spuna..mi-a dat nana, sau alte chestii. La noi la gradi, am vazut bebe mici cu pampers, si nu va spun ca sunt carati numai in brate si super rasfatati..de aceea dixie, te sfatuiesc ca pe sora mea, sa uiti de bona pana cand copilul tau iti spune ce i se intampla..oamenii sunt foarte rai si egoisti..

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput