Probleme? Obsesie?
Indraznesc sa deschid un subiect... pe care il gandesc de mult. Si care ma framanta mult de tot. Continuu.
Am o familie. Avem un copilut. Ne-am cunoscut cu putin timp inainte e a ramane insarcinata. Si ne-am indragostit repede unul de celalalt.
Nu suntem casatoriti decat de 4 ani.
Problema nostra este una sexuala. Sau poate gresesc sa o numesc asa.
Am descoperit acum cateva zile, pe laptop-ul sotului meu, doua conturi. Doua indentitati. Am descoperit corespondenta vulgara. Poate exagerez. Nu neaparat ceva iesit din comun, insa era.
I-am spus ca am descoperit aceasta corespondenta. Si acum vrea sa-l iert. A spus ca nu s-a intamplat nimic. Doar curiozitatea l-a facut sa creeze acele conturi, si s-a jucat cu corespondenta. A spus ca are o problema, ca nu e fizica, ci psihica. Ca nu s-a putut abtine sa nu verifice corespondenta, desi stia ca face o tampenie.
Era adevarat ca nu erau vechi acele conturi, pentru ca am verificat eu. Dura cam de o luna.
Nu stiu ce sa fac. Nu avem bani de psiholog. Daca n-as fi descoperit, poate in continuare as fi putut sa jur ca e cel mai sincer om din lume, cel mai bun sot si cel mai bun tatic.
El ma implora sa-l iert. Imi jura ca nu isi va ierta niciodata aceasta scapare, si ca imi va demonstra ca el este cel pe care l-am cunoscut si de care m-am indragostit.
Ce sa fac? copilul nostru n-are nici 2 ani.
De uitat, nu pot.
De crezut, nu stiu daca sa-l cred.
A desfiintat conturile, cel putin asa spune. Dar oare l-a zguduit destul de tare faptul ca l-am amenintat cu divortul, incat chiar sa le fi desfiintat/ Daca a schimbat doar parolele? Daca va crea, candva, din nou, un astfel de cont?
Cred ca v-ati dat seama, conturile erau pe sit-uri si forumuri cu teme sexuale. Si, sa presupunem ca nu va mai face niciodata acest lucru. Nu pot fi sigura ca nu va gandi.
Ce sa fac?
Raspunsuri
clauditzadennis spune:
Off topic, sotul tau e cumva in zodia pesti?
On topic...parerea mea e sa mergi pe incredere si sa-l ierti, pana la urma multi dintre noi au o dark side pe care si-o ascund cu grija si in rest sunt oameni normali...intra la "in unul sau in doi..." si-o sa vezi acolo subiecte mult mai grele, pe o tema asemanatoare...Curaj, nu e chiar asa de grav!
Claudia,soacra frumoasei Oti
clauditzadennis spune:
Nimic important, si eu sunt peste si am aceasta tendinta spre dualitate, pe care am observat-o la multi prieteni de-ai mei din aceeasi zodie...Nu e nimic rau sau grav, dimpotriva, sotul meu e mereu uimit cand mai descopera cate ceva la mine despre care habar n-avea desi suntem impreuna de 8 ani...
Claudia,soacra frumoasei Oti
andora spune:
Lexi_hope, indraznesc sa te sfatuiesc... iarta-l.
Stiu o situatie similara cand singurul motiv era curiozitatea insa iubirea dintre soti era si este infinita. Cred ca in fiecare dintre noi exista aceasta tendinta spre dualitate cum spunea cineva, nu numai pentru anumite zodii . Sincer, eu cred ca daca am fi "parasutati" intr-un anumit cadru, in anumite circumstante, fiecare am avea cate o mica curiozitate de satisfacut. Eu indraznesc sa-ti zic altceva.. n-ar fi oare mai bine sa-l intrebi ce anume cauta, ce anume a descoperit (poate) ca-i place sa faca, cum anume ar dori sa fii... poate altfel, poate mai indrazneata, stiu eu? Ai incredere ca stiu f bine despre ce vorbesc si cum te simti. Poate vei arunca cu rosii insa poate are nevoie de niste nebunii facute impreuna, poate de niste lenjerii sexy, nu neg - Doamne fereste - ca nu ati avea o viata normala, dar orice se poate imbunatati, oricand apar lucruri noi de facut... Prietena de care-ti vorbeam de exemplu a incercat impreuna cu sotul ei sa caute pe acele site-uri cupluri amatoare de "prostioare" in patru si numai sa vorbeasca cu ele, atata tot, si tot din pura curiozitate. Nimic mai mult, repet. Nu zic sa faceti la fel nicidecum dar a fost o solutie care a "mers" si cei doi au mai invatat cate ceva...
Sper din tot sufletul ca nu te-am suparat cu nimic, inteleg ca socul a fost mare si cred ca sotul tau se simte groaznic acum, dar sunt sigura ca a fost vorba doar de pura curiozitate si nevoie de "sare si piper". Daca vroia altceva nu incepea asa... Asa ca iubiti-va mult si mereu si aveti grija unul de celalalt si amandoi de copil si de... viata voastra sexuala
Te pup! Si curaj!Si crede-ma ca e o mare diferenta intre "a te juca" corespandand si a face ceva real... si ca nu are nici o legatura cu dragostea.. parerea mea
www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)
lexi_hope spune:
Claudita - ce intelegi prin dualitate?
Sper ca aici sa obtin si niste sfaturi specializate.... Ca una este o gluma, si alta este sa ajungi sa creezi o identitate falsa, sa stai cu sufletul la gura asteptand poate mesaje...
Iar eu cand le-am vazut, am incremenit!
Ce inseamna asta pentru un cuplu, pentru securitatea familiei noastre?
Ce trebuie sa fac? sa incerc sa inteleg? pentru ca orice barbat are fanteziile lui, cele mai multe poate ascunse? Sau sa nu accept, sa nu fac rabat, sa il zgaltai putin mai tare?
sa ma tem ca ma va minti? Sau sa-l cred cand spune ca a facut o tampenie si ca nu o va mai repeta?
Stiu ca noi suntem totul pentru el, si chiar este un tatic de exceptie... Citeam, cum m-ati sfatuit, pe celalalt topic.... Atati tatici nu ajuta, ba chiar psunea cineva ca plangand copilul, sotul ii spunea sa-l acopere cu patura, sa se auda mai incet...
Sotul meu e trup si suflet pentru noi. Iubeste copilul la nebunie, iar copilul il prefera.
Totusi, daca urasc ceva, este minciuna. Faptul ca mi-a ascuns, doare. Nu sunt incuiata. Din contra, sincer va spun si sper sa nu lezez amorul propriu al nimanui, viata noastra sexuala este foarte variata, chiar foarte variata. Nu sunt o umflata, nu sunt nici o scandura.
Deci nu prea inteleg.
De asta inclin sa cred ca am avea nevoie de consiliera de cuplu. As vrea sa stiu sigur.
Pentru ca avem un copil de crescut si cheltuielile sunt mari...
Daca e numai o procarica de-a lui, si voi credeti ca ii trece simplu, sau ca este numai chestiune de autocontrol, atunci ce pot face, e sa fiu alaturi de el si sa-l inteleg.
Dar daca va continua, ascunzandu-se si mai mult?
Miruna Enescu spune:
Lexi,
Imi permit sa zic si eu ca daca el a reactionat cu atata seriozitate, merita sa il ierti si, mai mult decat atat, sa-i acorzi incredere (cel putin aparent, daca adanc in sufletul tau nu poti). Pentru ca daca el chiar renunta la asta, dar tu continui si continui sa-l banuiesti, poate pana la urma o sa-si zica "daca tot am scandal, macar sa stiu pentru ce".
Eu personal nu stiu multe despre asta, dar cateodata intru pe un site american unde este o doamna care da sfaturi cititorilor (ii zice "Dear Prudie"). Multi oameni au intrebat-o despre exact aceasta situatie in care esti tu, se pare ca acolo este deja un flagel, iar ea spunea undeva ca, daca dureaza prea mult devine o "addiction" exact ca alcoolul si drogurile, si trebuie tratata ca atare.
Asa ca sa speram ca socul de a fi prins a venit la timp si l-a trezit la realitate.
Cu toate astea, nu m-ar mira sa gasesti pe undeva prin internet mai multe informatii despre aceasta noua "boala" si despre cum trebuie abordata. Poate n-ar strica sa te informezi, dar intre timp eu zic sa nu va stricati relatiile, este pacat si nu poti condamna pe cineva definitiv de la prima gresala. Doar stii, "Errare humanum est, perseverare diabolicum..."
sora2001 spune:
incearca sa fii tu ceea ce-si doreste , asta din punct de vedere sexual , fiecare om are fanteziile lui sexuale chiar daca nu le pune in practitca .iarta-l
cici spune:
Mie mi se pare ok ca si-a creat identitati false!
E clar ca sunt doar fantezii ,eu as fi reactionat urat daca si-ar
fi spus numele real.
Poate ii place ,ca in timp ce faceti dragoste ,sa-i vorbesti vulgar dar nu are curajul sa ti-o spuna, de teama reactiei tale.
Am citit ,ca multi barbati si-ar dori sa auda astfel de cuvinte in timpul actului sexual.
Oricum ideea e aceeasi: iarta-l si nu-l mai privi ca pe un infractor.
cici
niccostea spune:
Prietenul meu intra pe chat (obisnuit, nu sexual). La inceput am avut exact reactia ta, ba chiar ma simteam inselata, nu puteam sa cred ca nu flirteaza macar cu respectivele... Au fost tot felul de discutii: de la promisiunea lui (incalcata ulterior) de a nu mai face asta pana la incercarea mea de a intelege care e - de fapt - adevaratul motiv, pentru ca la inceput am crezut ca nu-i sunt suficienta, ca nu reusesc sa ma ridic la inaltimea asteptarilor lui, etc. (problema nu tinea de iubirea noastra: intre timp am hotarat sa ne mutam impreuna si speram ca vara viitoare sa facem nunta). Acum intra din cand in cand, imi povesteste si stie ca am nevoie de mai multa atentie si afectiune concomitent, ca sa nu-mi las subconstientul sa o ia razna si sa faca scenarii.
Nu stiu... poate fi nevoia de "intimitate", de a avea ceva ce nu imparte cu persoana iubita, ceva ce e doar al lui, identitatea lui, corespondentele lui... Pot fi si motive legate de viata voastra sexuala, desi ma indoiesc. Mai poate fi o problema de comunicare (e mai usor sa comunici cu oameni pe care nu-i vezi si cu care te vei "re-intalni" doar atunci cand vei vrea tu), de raportare la ceilalti, pe care incearca sa si-o rezolve in spatiul virtual.
Nu te astepta neaparat sa nu mai repete: daca problema e de natura psihica, va repeta asta pana cand si-o va rezolva sau se va convinge ca nu asta e calea.
Oricum, faptul ca nu ti-a spus nu inseamna ca nu e sincer si ca te-ai inselat in privinta lui. Inseamna ca a incercat sa te protejeze si sa nu-ti puna "in carca" problema lui psihica, ci sa si-o rezolve de unul singur, cum crede el de cuviinta.
Pana la urma... nu stiu... ce e atat de rau in a avea un astfel de cont? E oricum un spatiu virtual si daca are capul cat de cat pe umeri nu se va putea indragosti de niste cuvinte si ceva poze... Nu stiu daca e mai important sa-si inchida conturile respective sau sa-si rezolve problema psihica fara ajutorul unui psiholog.
Sau... un duhovnic bun e si un psiholog bun... si nu cere bani. Daca vrei, da-mi un semn si-ti spun cum poti sa dai de cel care ne-a bagat noua mintile in cap atunci cand am avut nevoie... si uite ca acum suntem fericiti impreuna!
Scuze, nu vreau sa sune a sfaturi tot ce ti-am zis... sunt idei pe care mi le repet si mie, cumva...
Optimistul e mai aproape de Adevar.