Probleme? Obsesie?
Raspunsuri - Pagina 2
lexi_hope spune:
Va multumesc din suflet pentru sfaturile vostre.
Deja nu mai vad lucrurile atat de negru.
Am cautat si eu explicatii, si le-am gasit cam tot pe cele pe care mi le-ati aratat si voi.
Sper totusi, ca lui sa ii fi fost o lectie, si sa isi fi bagat deja mintile in cap.
M-a dat foarte tare peste cap tocmai pentru eu ma regasesc si in cum spuneti voi ca ar trebui sa fiu. Nu m-am neglijat niciodata, imi plac lenjeriile sexi si parfumurile, imi place sa vorbim in timp ce facem dragoste, chiar si ..."murdar", imi place provocarea, si din cand in cand mai trimitem copilul la mama, tocmai pentru a mai avea timp doar de noi doi. Deci chiar avem o viata de cuplu foarte variata, nicidecum anosta.
Pe de alta parte, si material avem ceea ce ne trebuie... In multe familii, dificultatile financiare duc la neintelegeri.
Pentru moment imi propun sa nu-l mai intreb nimic. Nu-l pun sa imi faca promisiuni. Nu vreau sa il urmaresc, si am sa incerc sa-l faca sa vada ca nu-l banuiesc de nimic. Sper ca el singur sa imi demonstreze ca am motive sa am incredere in el. Si ca este cel care m-a facut sa ma indragostesc de el.
Sper sa imi mai spuneti din parerile voastre, pentru ca inca am nevoie de ele.
lena spune:
Sincer bazeaza-te un pic si pe flerul tau...acorda-i circumstante atenuante daca merita si mergeti mai departe, construiti mai departe...ceea ce cred si simt eu acum este insa ca vei ramane cu un becusor aprins acolo undeva in capul tau...tot ce-ti doresc este ca el sa nu clacheze si sa devieze candva tot acolo pe spatiul virtual...este un spatiu adicitiv!
niccostea spune:
quote:
Originally posted by lexi_hope
Pentru moment imi propun sa nu-l mai intreb nimic. Nu-l pun sa imi faca promisiuni. Nu vreau sa il urmaresc, si am sa incerc sa-l faca sa vada ca nu-l banuiesc de nimic. Sper ca el singur sa imi demonstreze ca am motive sa am incredere in el. Si ca este cel care m-a facut sa ma indragostesc de el.
Pai... nu are ce sa-ti demonstreze, ca nu ti-a inselat increderea. Nu cred ca l-ai intrebat daca are o alta adresa si ti-a raspuns ca nu are, in vreme ce el - de fapt - avea... Nu te mai simti tradata, pentru ca sunt mai mult ca sigura ca acea corespondenta nu are nimic personal... sunt doar niste cuvinte schimbate intre 2 oameni si atat. O joaca sau o incercare de a rezolva ceva.
Iar de urmarit... ti-ai face rau tie singura daca l-ai urmari, pentru ca ti-ai crea un stres inutil. Daca ii urmaresti corespondenta, atunci poate ar trebui sa te duci si la servici, poate are si acolo alte conturi... Nu are sens! Incearca sa privesti mai lejer chestia asta...
Fa-ti si tu un cont cum are el. Asta chiar ar putea sa functioneze, sa te convinga ca nu ai de ce sa-ti faci griji, la fel cum nici el nu ar avea de ce sa-si faca griji daca tu ai face acelasi lucru. Nu e vorba de a plati cu aceeasi moneda, ci de a te pune in situatia lui in incercarea de a vedea lucrurile din punctul lui de vedere si a le intelege mai bine.
Nu te minti incercand sa-l faci sa vada ca nu-l banuiesti de nimic. Fara comunicare chestia asta va poate sapa destul de lejer... Sinceritatea conteaza mult acum: daca ti-ai pierdut increderea in el spunei-o si cautati impreuna solutii de a o regasi...
Mda, a cam dat inteligenta peste mine asa, peste noapte... Scuze...
Optimistul e mai aproape de Adevar.
niccostea spune:
Lexi, ti-am trimis un mail aseara, dar s-a intors acum (Mailer Daemon). am incercat sa-ti dau PM si nu gasesc iconul... Mai trimite-mi o data mail-ul tau.
Optimistul e mai aproape de Adevar.
Darria spune:
Lexi te rog sa nu-mi arunci
Iarta-l mama ca nu a gresit cu nimic, bine ca a fost virtual si nu real. O idee: ce ar fi daca ati intra impreuna pe acel site? In acest mod poate-l intelegi de ce a procedat asa.
De ce nu ti-a spus si a ascuns: pentru ca stia ca vei suferi. Poate a fost o curiozitate iar tu l-ai descoperit inainte de satisfacerea curiozitatii.
Stii expresia: tort de ciocolata nu poti manca o viata si mai esti curios si de altceva.
Nu lasa ca aceasta mica curiozitate sa va afecteze relatia, e pacat.
Fiquelle spune:
Cred ca trebuie sa il ierti...a cautat cea mai "soft" cale de a-si satisface nevoia instinctiva de libertate...asa sunt barbatii, au nevoie de ceva doar al lor. El a ales acest lucru. Altii insala direct! Iarta-l, mai ales ca spui ca e un sot asa de bun... cam ca si sotul meu...
Si sotul meu discuta acum vreo 2 ani cu diverse tipe pe chat-uri gen "Noi2", adica tipe care cautau relatii...si eu m-am atacat, dar n-am dramatizat. I-am spus ca nu sunt de acord si a incetat. Si-a gasit alte preocupari, legate de mine si copil.
Mada si Sofia Maria, 10 luni
lexi_hope spune:
Va multumesc mult pentru sustinere. Am citit cu mare atentie, si, desi inca doare foarte tare, incep sa ma linistesc.
Culmea e ca aceasta intamplare care ne-a zgaltait pe amandoi, pare sa ne fi si unit mai mult.
El spune ca niciodata nu ma a mai minti, si niciodata nu va mai cauta amuzamente de acest fel.
Totusi, in ziua in care am aflat, mi-a spus un lucru: ca se teme sa nu fie o reala obsesie. Pentru ca stia ca face un lucru rau, si totusi nu se putea abtine sa nu continue.
Acum ma tem sa nu spuna ceea ce eu vreau sa aud, si nu tocmai ceea ce crede. Este dispus sa discutam cu un psiholog, dar nu stiu incotro sa ma indrept. Si mai este dispus sa incerce un tratament, dar nu stiu ce tratamnet.
Spun toate aste pentru ca se pare ca este mai mult decat o zapaceala de barbat.... Ma tem ca daca nu tratam, putem face mai rau. Nu este o solutie sa inchizi ochii. Vreau mai ales sa il inteleg.
Edessa spune:
Draga lexi_hope,
Am citit toate mesajele de la subiectul postat de tine.Intru catva situatia ta seamana cu ceea ce am trait eu in urma cu 3 ani aproximativ, cand am constatat cu stupoare ca sotul meu areniste...placeri mai ciudate- sa le zic asa.Nu mi-ar fi dat niciodata de gandit ca poate sa devina dependent de aceasta problema ( eram un cuplu pasional, cu o viata sexuala OK ). Ca si sotul tau, si al meu si-a facut o serie de conturi, ba mai mult a ajuns pana intr-acolo incat acum are chiar conturi pe site-uri platite, loc spre care se scurg acum constant oarece sume de bani.La inceput a <pozat> in pura curiozitate si mi-a promis ca sigur nu se mai intampla asta, ca e ultima data cand intra pe astfel de site-uri etc. ( mai multe amanunte poti afla citind postarile de la subiectul pe care l-am deschis eu http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42197)
Evident ca nu l-am crezut intru totul dar am sperat cel putin ca o va mai rari cu pasiunea asta. El a tot incercat sa imi dea dovezi ( piste false): a distrus niste CD-uri cu poze ...de gen, a aruncat reviste, a stres in fata mea conturi ( probabil in urma mea si le-a refacut). Dar degeaba. Azi suntem intr-o situatie total neplacuta, viata noastra sexuala a luat-o incet si sigur pe panta descendenta; viata virtuala pe care si-a creat-o luandu-i treptat locul celei de cuplu. La noi cred ca e deja prea tarziu sa mai facem ceva ( el refuza sa accepte ca intr-adevar are o problema cu dependenta, ba mai mult face crize cand amintesc ceva despre asta, chiar daca el e atunci chiar asupra faptului). Este suficient sa lipsesc cateva ore de casa si si le dedica integral pasiunii sale si implicit vietii virtuale( care face rau, indiferent ce ar zice unele dintre fetele care au postat).
Daca la voi inca mai poate accepta ca e o obsesie si ca ar putea accepta un ajutor avizat din afara, atunci faceti-o cat mai degraba, luati masuri si opriti aceasta nebunie de moment inainte de a se transforma intr-o dependenta cronica.Daca va mai vedeti impreuna in viitor, nu ezitati sa luati niste masuri mai consistente. Promisiunile nu fac doi bani, crede-ma. Sunt doar inceputul caderii!!
Va doresc succes si sper din tot sufletul sa depasiti acest moment nefast.
Cyan spune:
lexi_hope,
De obsesii se poate scapa doar cu ajutor specializat. Poate sa fie un om cat de bine intentionat si sa incerce sa-si rezolva problema singur, de obicei nu se poate fara ajutor.
Nu stiu cat de serioasa e problema sotului tau. Stai cu ochii pe el. Iar daca se repeta... ai grija sa nu ajungi in aceeasi situatie ca si Edessa.
Cyan
try spune:
quote:
Initial creeata de lexi_hope
Si, sa presupunem ca nu va mai face niciodata acest lucru. Nu pot fi sigura ca nu va gandi.
Ce sa fac?
Nu poti si nu ai dreptul sa pui stapanire pe mintea lui. E singurul loc care e al nostru personal, e cel mai intim loc, as spune eu. Si chiar daca ai avea dreptul sa pui stapanire pe mintea lui, practic ti-e imposibil s-o faci.
Tu nu ai gandit niciodata nimic despre un alt barbat (ca-i star tv, VIP, vecinu' de usa sau necunoscutul din metrou), gand care sa aiba legatura sau conotatie sexuala? si nu-mi spune nu ca atunci inseamna ca esti lipsita de fantezii sexuale. Nu te-ai gandit niciodata cum ar fi sa fie cu barbatul perfect?
Ca ramai cu indoiala in suflet...da, asta e ceva greu de eliminat, dar nu imposibil. Cum capeti increderea unui om? prin teste la care ii supunem. Cum est idemn de increderea unui om? Prin testele pe care le trecem...
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi