Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari 36
Raspunsuri - Pagina 8
andicu spune:
Scuzati greseala, da asa patesc cand ma grabesc sa scriu : in loc de "bai" a se citi "ca nu mai" ![]()
http://www2.fertilityfriend.com/ticker/b5d14/ttc.png
princess spune:
Buna fetelor!Eu sunt noua pe aici , dar am nevoie de sfatul si parerea voastra in problema ovulatiei mele.De 3 ani incercam si noi la BEBE , dar Doamne-Doamne nu ni-l da inca.Problema se pare ca ar fi sotul care are oligospermie severa , insa si mie mi s-a spus ca nu as avea ovulatie.Am facut si eu ca si voi o gramada de analize :HSG,Paptest,CMV,TOXO,Clamydia,Ureaplasma,Mycoplasma-care au iesit OK.
In ceea ce priveste ovulatia ,mi-am monitorizat-o si eu timp de 2 luni , dupa metodele binecunoscute de voi : am avut si acea crestere de temperatura si mucus corespunzator si dureri si intepaturi , tot tacamul.
La primul medic la care am fost , dupa ECO transvaginala in ziua 12 (la un ciclu de 28 zile)mi s-a spus asa:uter mic , endometru 6mm ,folicul 13mm, ovare polichistice -anovulatie.
La al doilea medic ,la ECO transvaginala in ziua 14 (la un ciclu de 26 zile )mi s-a spus asa: uter normal, endometru 11mm , foliculi nematurati.In acea luna am facut si analize hormonale :ziua 14 - ESTRADIOL 196.9 FSH 6.5 LH 20.6 PROGESTERON 9.41 si ziua 21 - ESTRADIOL 374.8 PROGESTERON 41.9 PROLACTINA 742.9.Inca nu am apucat sa discut cu medicul despre aceste rezultate, dar la eco a zis clar anovulatie .Oricum ,cred ca ziua 14 la un ciclu de 26 zile a fost cam tardiva.
In alta luna am facut test de ovulatie in ziua 13 si mi-a iesit pozitiv.
Va rog din suflet , dati-va si voi o parere pt.ca stiu ca sunteti superinformate si destepte.
Felicitari celor care au reusit , dar si curaj celorlalte!
Va pup!
Mishulina spune:
Buna fetelor si Christos s-a Inaltat!
Eu acum am venit de la spital,de data asta de tot(m-au externat) si ma bucur ca pot vorbi cu voi...
In primul rand va multumasc ca mi-ati tinut pumnii dar vestile nu sunt asa de bune,se incadreaza in ciclul "una calda,alta rece"....Perfuzia de azi nu a mers asa de bine ca cea de marti si au constatat ca sunt niste aderente tare prost amplasate exact la capatul distal al trompei(adica cel dinspre ovar,prevazut cu cili)care impiedica captarea ovulului...Adica degeaba e ea libera de orice obstacol intern daca e imobila ( si-a mai dat un pic drumul dupa astea 2 perfuzii dar prea putin...)si infundata la capat...De fapt nu e chiar infundata- zic ei- dar ghemul aderential e amplasat foarte prost exact intre ovar si cili pe care i-a prins ca intr-o plasa si nu-i lasa liberi sa capteze ovulul!!
In conditiile astea parerile asupra sanselor pe care le avem sunt tare rezervate....M-am saturat de privirea aceea plina de mila pe care o baga toti in mine gen..."Saraca...e cu un picior in groapa si ala de lemn si mai vrea copii la halul in care e...Sa zica "merci" ca mai traieste"...Mor cand ma considera lumea handicapata...(nu ca n-as fi!
). Profesorul mi-a dat un tratament cu prednison si dupa 2 cicluri vrea sa repetam setul de perfuzii ca unica sansa de desfundare(laparo fiind in continuare contrindicata) dar nu mi s-a parut prea increzator,avea aerul ca face tot posibilul sa resusciteze un mort numai ptr a da sperante familiei....
In final mi-au zis toti (din nou) vorba aia cu "am mai vazut noi si minuni",un fel de "ia legatura urgent cu Dr. Dumnezeu ca acolo ti-e nadejdea!"
Iepuricule drag,nu dezarma,sunt multi factori care influenteaza rezultatul spermogramei,de la temp ridicata la cafea si stress ca la noi,de exemplu....Si eu zic sa o repetati la o luna sau doua,eventual in alta parte....
Andicule iti tin pumnii strans de tot,in tine si in Costi mi-e nadejdea luna asta ca ati avut cele mai multe semne....
Catalina bine ai revenit,mi-ai lipsit,sper sa fie totul bine si poate nu ajungem la FIV (nici una din noi..)
Alexia ma bucur mult ca ti-a iesit bun TSH-ul si sper sa va intoarceti trei din "luna de miere"....
Va
si mai vorbim...
Cata las' ca trec si
astea si vin si vremuri mai bune...Macar voi sunteti impreuna (tu si bb)si veti trece voi de toate...
Princess ,bine ai venit
si sedere cat mai scurta pe la noi....
Ina
Catalina spune:
Adevarat s-a Inaltat!
Hai mai Mishu, ce te intereseaza pe tine parerea lor! Sa se uite cum vor ei, treaba lor. Tu stii ce ai de facut si da-i inainte. Imi pot inchipui cat de greu iti e si eu sper la fel, sa nu ajungem la FIV. Cel putin in cazul meu la punctul ala se claseaza dosarul meu pentru ca nici in vis nu am banii iar in datorii sunt deja pana peste cap.
Dumnezeu sa fie cu noi cu toate.
Te pup, fii tare!
Catalina
andicu spune:
Fetelor, atata vreme cat mai exista o sansa, atata vreme cat doctorul spune sa mai incercati ceva, si nu va trimite la plimbare cu convingerea ca nu se mai poate nimic,inseamna ca Dumnezeu nu v-a lasat! si intr-adevar, minuni s-au produs, nenumarate ! de ce sa nu sperati si voi intr-o minune?!cineva care nu renunta la visul lui, eu cred ca in final reuseste sa-l realizeze!
http://www2.fertilityfriend.com/ticker/b5d14/ttc.png
thea_m spune:
Mishulina imi pare rau ca, tinand cont de antecedentele tale chirurgicale, este contraindicata laparoscopia la tine pentru ca eu am rezolvat problema adrentelor care stangulau trompa in capatul dinspre ovar prin laparoscopie. Dar nu dispera, si pentru tine se va gasi o solutie.
Andicu vino cu un test pozitiv ca sa mai incurajezi fetele cu o trompa!
Daca sarcina mica pe care am avut-o nu s-ar fi eliminat, atunci v-as fi incurajat eu pe toate: cele cu o singura trompa si un singur ovar, cele cu hipertiroidie, cele ale caror sotul are astenoteratospermie ( probabil a fost corectata in urma tratamentului), dar asa...nu-mi ramane nici mie decat sa sper in continuare.
Alexia ma bucur ca totul este OK, in curand va aparea si bb.
Va pup pe toate
Teodora
Carmen.cita spune:
Mishulina
, chiar "una calda, alta rece"... Eu zic sa nu disperi, daca HSG arata ca e permeabila tot e bine. Fii curajoasa. S-ar putea ca aceste 2 instilatii sa fi avut totusi un efect asupra trompitei!
Draga mea, dar m-ai lasat cu gura cascata: prednison?! Pt. ce ti-a dat dr. prednison? Ti-a explicat? Stiu ca este pt afectiuni reumatice si alergii... dar dr. poate ca are o schema de tratament neconventionala. Te pup si tin pumnii in continuare, moralul sus!
Irina,
nu te-am confundat cu iepurila, am vazut ca aveti rezultate diferite la analize... Dr. tau ce-a zis de rezultate? Trebuie sa faci testul la clomifen?
Alexia, ma bucur pt rezultatele pt tiroida
! E super! Iti doresc casa de piatra si o luna de miere ca in povesti!
thea_m spune:
Daca va intereseaza,aveti prospectul la Clostilbegyt care este un antiestrogen http://www.farmaline.ro/farmacie.php?cid=1&aid=1417&pid=1943& si prospectul la Ovestin care contine estriol http://www.farmaline.ro/index.php?cid=1&pid=1906 care este indicat pentru a preveni uscarea mucoasei uterine, efect secundar al Clostilbegyt-ului.
Prednison-ul este si antiinflamator.
Teodora
Carmen.cita spune:
Da, Thea, ai dreptate!
Imi retrag deci cuvintele, ovestin-ul NU este din aceeasi 'familie' cu ova-mit-ul si cu clostylbegyt-ul! Multumesc mult pt. precizare, am facut confuzie
.
Am o intrebare: ovestinul este prescris in faza ovulatorie, dupa stimularea cu clomifen (pt cresterea endometrului)?
iepurila spune:
Mishulica, scumpa, lasa ca tu esti cea care le va demonstra ca nu stiu ce spun. Ca exceptia care confirma regula. Da-i inainte cu optimismul. Vezi ca de sambata.......
Alexia felicitari pt rezultatul imbucurator. Ai fost copil cuminte. Cum stai cu pregatirile si cu emotiile? Te pup.
Eu, iepurica
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.