Ce vitamine luam in timpul sarcinii?
Sunt insarcinata in 35 de saptamani si iau acid foolic si fier este destul oare?Imi pun acesta intrebare deoarece am auzit de la cunostinte ca ele au luat ceva complex de vitamine -PRENATAL le numeau, voi ce stiti? Ce ati luat?Ma mai mira un lucru si anume ca doctorita mea nu mi-a prescris deloc calciu pe perioada sarcinii sa nu fi avut oare nevoie?Am mai luat o perioada magneziu.Stiu ca cel mai bine ar trebui sa stie doctorita mea dar totusi vreau sa aud si alte pareri.Va multumesc!
Multa sanatate voua si bb-ilor vostrii!
Va
Anca&BB din burtik!
Raspunsuri
georgescu oana spune:
Eu am luat in doua reprize minerale si fier ca astea au iesit lipsa la analize tu nu ai facut analize ,acolo se vedea daca avea corpul nevoie de anumite vitamine ,din experienta mea stiu ca in ultima luna copilul consuma multe vitamine dar bineinteles analizele sunt de baza.
Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)
Martie-Aprilie
ancutzathree spune:
Oana,am facut analize in fiecare luna inseamna ca ar trebui sa ma linistesc ca nu am nevoie de altceva nu?Multumesc!
blackpanterro spune:
Aici se dau vitamine inca de la inceput in sarcina asa ca eu iau de la 6 sapt - contin o gramada de vitamine si minerale, inclusiv acid folic si fier.
Ai putea sa te inscrii pe forumul de mamici de iulie-august pentru a putea cere si parerea mamicilor de acolo.
Adriana si Aidan 36+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos
lulu75 spune:
Eu iau Materna zilic.
Luminita
30+ cu
Andrei
Tati si mami lui Andrei http://pg.photos.yahoo.com/ph/lumylorv/my_photos
mamini spune:
eu nu iau vitamine, am luat calciu si acum iau fier fiindca am hemoglobina mica. maninc multe legume si fructe, iaurt, proteine, cereale si mi s-a spus ca nu trebuie sa iau pastile daca maninc "corect".
te asteptam la mamici de iulie-august!
M 29+
lordra spune:
quote:
Initial creeata de ancutzathree
Sunt insarcinata in 35 de saptamani si iau acid foolic si fier este destul oare?Imi pun acesta intrebare deoarece am auzit de la cunostinte ca ele au luat ceva complex de vitamine -PRENATAL le numeau, voi ce stiti? Ce ati luat?Ma mai mira un lucru si anume ca doctorita mea nu mi-a prescris deloc calciu pe perioada sarcinii sa nu fi avut oare nevoie?Am mai luat o perioada magneziu.Stiu ca cel mai bine ar trebui sa stie doctorita mea dar totusi vreau sa aud si alte pareri.Va multumesc!
Multa sanatate voua si bb-ilor vostrii!
VaAnca&BB din burtik!
Anca, de ce mai iei acidul folic in s. 35? Rolul lui se termina dupa primul trimestru, cand se finalizeaza alcatuirea sistemului neuronal. Chiar il iei degeaba la varsta asta a sarcinii.
Eu am luat/iau inca Royal Tonic Prenatal, pe baza de laptisor de matca si ou de prepelita (pt. calciu). Le tolerez foarte bine si nici nu m-au ingrasat.
Bafta si nastere usoara, ca mai ai putin

Lordra
14+
Natasa spune:
Eu am luat acid folic si vitamina E in primele doua luni si pe urma am luat Supradyn, un complex de vitamine si minerale. Se dau pentru ca organismul este supus unui mare efort si consum, iar la nastere majoritatea mamicilor fac o slaba anemie. Doar din alimente e greu sa iei tot ce ai nevoie, dar daca analizele tale au iesit bune de fiecare data, inseamna ca esti sanatoasa si nu trebuie sa-ti faci atitea griji.
Dupa ce nasti ar trebui sa insisti pentru niste vitamine daca alaptezi.
codruta_grg spune:
Si eu am luat acidul folic in primele 3 luni de sarcina.
Am inceput cu Sorbifer (fier) din saptamana 19. Cu toate ca la analizele de primul trimestru, fierul era in limite normale. Acuma am facut analizele de trimestrul 3 si mi-a scazut fierul la jumatate (intre valori normale), cu toate ca am luat de 2 luni.
Din saptamana 29 cred ca imi va da Materna, care contine toate vitaminele. Va spun saptamana viitoare ce imi prescrie.
Paaa
Codruta &
28 saptamani
poze
Monica-Elena spune:
Eu am luat inca de la 3 saptamani materna, acid folic si tardyferon-fol cate o pastiluta pe zi. Apoi la 4 luni am scos acidul folic. Si pe parcurs am mai luat Magne B6 si biomarin plus(in perioada de formare a creierului lui bebe si ptr IR-urile mari). Calciu nu am luat deloc ptr ca iau Gynipral contra contractiilor care nu se pupa cu calciu(Ca da contractii la cele care sunt predispuse la asa ceva si se calcifiaza prea repede craniul copilului). Ce-i drept e bun ptr mamici mai ales cand ne dor oasele bazinului. A am mai luat in ultima perioada Zymaflor 1mg/zi.
Eu cred ca depinde de fiecare medic in parte si bineinteles cum sta mama cu analizele.
Monica si Bocanila de 35 sapt din burtica
AMR 31 zile
Esentele tari se tin in sticlute mici.
Kittycat spune:
Am luat acid folic, vitamina E, mai tarziu prenatale, calciu, fier, zymafluor.
Andra,
de printesa
(15 noiembrie 2004)