Ce vitamine luam in timpul sarcinii?
Raspunsuri - Pagina 2
Mary_25 spune:
,
Vitaminele si alte suplimente se iau in functie de rezultatul analizelor. Daca analizele sunt bune, asimilezi vitamine din cea ce mananci, atunci sigur ca nu-ti prescrie vitamine. Ar fi si culmea!
Sunt insa persoane, nu neaparat gravide care mananca foarte multe produse care contin vitamine, dar tot au lipsa de ele.
Spre exemplu prietena mea nu mananca carne deloc si eram convinsa ca are lipsa de fier. Si dr s-a mirat ca la analize i-a iesit peste limita superioara. De fapt, fierul al lua de la apa minerala! Eu mananc lactate de numa si tot am lipsa de calciu si mai sunt si putin anemica.
Acum la 24+ iau acid folic, SONASOL pt gravide si ceva cu fier. Sa vedem la urmatorul control ce-mi va prescrie. Eu din cate stiu acidul folic este recomandat pe toata perioada sarcinii, chiar si inainte de a ramane insarcinata!
Mai e o vorba: "Cate bordee, atatea obicee!"
Analizele vorbesc!
si sarcina usoara,
Mary si bb 24+
codruta_grg spune:
Mary ai dreptate, cate bordeie.....
In legatura cu acidul folic, din cate stiu eu, este pentru formarea tubului neural, care se formeaza in primul trimestru.
Mai ales acuma, in perioada asta, sunt multe legume si fructe pentru a ne vitaminiza pe cale naturala.
In ultimul trimestru e necesar un supliment de vitamine, consumul e mare.
Va pup,
Codruta &
28 saptamani
poze
mysweetest spune:
Eu nu am luat decat acid folic in primele 3 luni si prin luna a 5a mi-a recomandat dr. vitamine prenatale de la care mi-a fost rau deoarece aveau f. mult fier iar eu aveam fierul normal. Acum mi-a dat sa iau iar acid folic si calciu cu D3 in luna a 7a fiindca am calciul cam scazut.
Marlena &
Alexandra..saptamana a 28 a
ZenaO spune:
Anca, ia ce spune dr. tau. Acidul folic eu stiam ca trebuie luat chiar inainte de sarcina. Eu eram slaba la inceputul sarinii 48kg la 1.62 inaltime si bebe papa tot, asa ca mi s-a intamplat sa lesin. Doctora de la cabinetul de la serviciu mi-a spus sa iau Materna si m-am simtit foarte bine cu vitaminele astea. Doctorita ginecoloaga insa mi-a spus ca sunt o prostie vitaminele astea pt. ca sunt o groaza de fructe si legume pe piata. Asa ca am luat doar tardyferon si Mg B6 - ce mi-a recomandat dansa. Dar de vreo 2 sapt.cand a inceput bebe sa acumuleze grasime cred, aveam niste stari de lesin... asa ca am inceput sa iau iar Materna de capul meu si mi-e mai bine.
Zina si bb Matei 31 sapt.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanaz_mucenica/my_photos
beatriced spune:
Salutare
Acidul folic se recomanda in primele 4 luni apoi se ia Materna tot asa pana la 4 luni. Apoi se poate lua calciu si vitam. D. Eu cand eram gravida am luat calciu la greu pentru ca bebe iti mananca toate rezervele si cum aici astia nu-mi facusera analizele am luat singura Calciu. Si mi-a ajutat! Ca ei zic ca daca la inceput Calciu a iesit bine, e musai sa fie chipurile bine toata perioada sarcinii. O prostie! Dar asta este...
Mami de
Alex mancacios
beatrice
codruta_grg spune:
Cand am luat Sorbifer, scaunul meu era inchis la culoare. Asa scria si pe prospect. Dar acuma i-au Materna si tot inchis la culoare este. Iar pe prospect nu scrie ca s-ar inchide la culoare. La voi tot inchis este?
Eu am auzit si de persoane care au luat calciu in timpul sarcinii fara avizul medicului si au avut probleme ulterior cu bebele (nu i s-au inchis fontanelele) si alte probleme... Precizez ca din auzite!!!
Codruta &
29 saptamani
poze
ana maria spune:
Materna si Tardiferon. Calciu stiu ca da contractii, Asa ca atentie!!!
Ana Maria si bebe Victor Stefan
(15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
beatriced spune:
Eu am luat calciu plus vitam D pana in luna a 9 si nu mi-a dat deloc contractii. Calciul este foarte bun, mai ales ca bebe mananca zdravan din rezerve. Oricum am intrebat moasa si mi-a zis ca este foarte bine sa iau.
Mami de bebe Alex
beatrice
badjoke spune:
Neaparat Materna cu Seleniu. Contine aproape toate vitaminele si mineralele de care are nevoie BB. La asta se adauga si vitaminele din fructe si legume.
In plus, in functie de rezultatul analizelor (anemie) am mai luat si Tardiferon.
Materna cu Seleniu se poate lua si dupa ce nasti, chiar daca alaptezi!
"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho