Stimulare ovariana - CLOSTILBEGYT

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

Multumesc MURA, esti o draguta. Problema mea este ca imi e practic imposibil sa merg din 2 in 2 zile la dr. Si asa am destule probleme la serviciu cu cat am lipsit pana acum de la inceputul anului (am si licenta luna asta si m-am tot invoit). Oricum m-am hotarat sa merg cat pot de des la dr, daca nu la al meu, la altul. Ma gandesc ca poate nu era nevoie decat de o ovulatie...

Ileana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

quote:
Originally posted by barbye

Fetele apropo de CL.....acest medicamennt folosit de voi ptr stimulare.Acum aproape o luna am ramas masca, colega mea mi-a spus ca sotului ei avand asterospermie doctora i-a dat sa ia Cl......M-a bufnit rasul cand am auzit.....Ce sa-i stimulexe lui...

lalaE bun si pentru barbati, barbye. Scrie in prospect. Sunt hormoni care la fiecare in parte are efectu diferit (ma refer la femei si la barbatzi)

anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

MURA am uitat sa te intreb, trebuie sa mergi la monitorizare toata luna sau doar in zilele cand iei pastilele? (5-9) Scuze daca s-a mai spus si nu am retinut. Dar ma gandeam in celelalte zile ce rost are sa mergi daca nu mai iei pastile. Dupa cate vezi nu stiu nimic despre asta, am inceput investigatiile de 6 luni si cele mai multe lucruri l-am aflat de pe acest forum.
Stie cineva daca la spitalul Filantropia se fac monitorizari? (este mai aproape de serviciu)
Multumesc
Va pup

Ileana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MURA spune:

La monitorizare se merge dupa ce iei primele pastilute adica ... de exemplu eu fac injectii cu Menogon. Incep din a doua zi a CM si fac 5 zile injectii iar dupa cele 5 zile incep monitorizarea. Fac prima ecografie in ziua 7 si vad cum se dezvolta foliculii, daca dr. considera ca nu s-au dezvoltat suficient pana in ziua 7 imi mai da sa mai fac injectii daca totul este ok nu mai fac injectii si urmeaza o a doua ecografie in ziua 9 sau 10, se verifica totodata si endometrul si daca nu a crescut suficient imi da ceva suplimentar, ca de exemplu Oestrogel care ajuta la cresterea lui.
Apoi urmeaza o a treia eco in ziua 12-13 chiar inainte de ovulatie si atunci in functie de cat de mari sunt foliculii imi da sa fac o injectie cu Pregnyl care ajuta la spargerea foliculilor ajunsi la maturitate. Apoi..... la 36 de ore dupa Pregnyl se face inseminarea (atunci se produce ovulatia, la 36 de ore dupa pregnil) sau in cazul tau treci la treaba, pentru ca tu nu faci inseminare.
Dupa inseminare la o zi se mai face o ecografie pentru a vedea daca s-a produs ovulatia si se verifica sa nu mai ramana vreun folicul nespart care sa se transforme Doamne fereste in chist.
Cam asta ar fi povestea unui tratament de stimulare ovariana.
Tu ai putea sa reduci nr. ecografiilor daca incepi din ziua 5 sa iei pastile pana in ziua 9 ai putea face atunci in ziua 10 o ecografie sa vezi cum fnctioneaza tratamentul si apoi in ziua 13 pentru a sti exact cand ovulezi si sa te apuci de treaba si inca una dupa ovulatie ca nu cumva sa fi ramas vreun folicul nespart.
Cam asta ar fi.
Pare foarte simplu "e nevoie doar de o ovulatie" dar oare chiar asa sa fie????? Iti tin pumnii sa reusesti din prima dar.... daca nu poti si nu poti sa faci ecografiile macar undeva prin ziua 15-16 sa verifici , ti-am spus, sa nu ramana vreun folicul nespart.
Multa bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

Multumesc MURA, o sa tin cont de sfaturile tale. O sa incerc sa ajung in ziua 10, 13 si daca nu, neaparat in ziua 15.
Multumesc mult de tot pt. lamurire. Credam ca trebuie mers toata luna din 2 in 2 zile!!!


Ileana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

In urma unei ecografii facuta in ianuarie am urmatoarele rezultate:
uter: AUF, 8.9/4cm
miometru - omogen
endometru - hiperecogen 3.2mm
OD: 3/1.9cm ecostruct. foliculara
OS: 2.9/2cum, ecostruct. foliculara
Fara lichid in fundul de sac Douglas
Poate sa imi spuna cineva daca este de bine sau nu? Mie nu mi-a spus nici un dr. nimic (si am fost la mai multi). Voi ce credeti?


Ileana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns princess spune:

Draga Ileana, si eu am primit tratament cu clostilbegyt, dar nu acum , ci peste 4 luni pt. ca pana atunci trebuie tratat sotul meu.Intre timp mi-a dat Utrogestan si acid folic.
Tu ce ai facut ? Ai luat tratamentul? Cum te-ai simtit si ce efect a avut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titelu spune:

BARBYE nu rade,acest medicament CLOSTIL... mi-a fost prescris de urolog la inceputul tratamentului.La barbati stimuleaza functiile testiculului, de multe ori considerandu-se ca acestea sunt adormite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Ileana, in legatura cu intrebarea ta cum sa iei CL: poate e pura coincidenta, nu stiu, dar eu initial le luam una dimineata si una seara si nu crestea nici un folicul semnificativ. Asa ca am inceput dupa 3 zile sa le iau intr-o doza unica (seara) si am constatat ca isi fac efectul.

Monica
Aspiranta in stand-by


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns princess spune:

Asa este, Monica,si mie dr. mi-a zis sa le iau in doza unica - 2 cps. din ziua 5 pana in ziua 9.
Dar tu ai avut efecte neplacute?

Mergi la inceput