despre animalutele de casa
ce parere aveti burtici cu pet in casa?
eu am un catel, un cocker, are 3 ani si a fost pana acum rasfatatul nostru... insa acum (am 14 sapt) toti cunoscutii nostri si inclusiv parintii ne bat la cap sa-l dam, ca nu e bine sa stea cu mine in casa, acum ca sunt gravi, si mai ales dupa ce se naste bb, nici atat...
nu stiu ce sa fac, imi dau lacrimile numai cand ma gandesc, tin f mult la el...
ajutati-ma cu un sfat
xandra, 14+
Raspunsuri
codruta_grg spune:
Daca e vaccinat si deparazitat "la zi" nu e nici un pericol. Pentru sarcina mai periculoase sunt pisicile care pot transmite toxoplasmoza. Iar pentru bebe e bine sa nu stea in aceeasi camera cu catelul, deoarece ii mai cade parul (la catel) si sa aspiri des.
Am o vecina care sta la bloc, are un caine lup si un bebe. Si nu a avut nici o problema.
Si eu am 2 catei pudeli (dar la mama).
Codruta &
27 saptamani
poze
Monica-Elena spune:
Si eu am un snautzer pitic, dar care este tuns si vaccinat la zi si nici nu ma gandesc sa il dau peste 34 de zile cand va veni si bebe. Este si f cuminte nu sare in pat si nici parul nu ii cade.Ptr inceput doar catelul nu va intra in camera lui bebe.
Nu inteleg cum e faza aia ca, copilul creste f armonios si bla....bla cu un animal in casa pe care o sustin toti psohologi?
Eu zic aca daca catelul este deparazitat si vaccinat la atimp si este si cumintel nu ai de ce sa i dai. Si la mine au facut la fel rudele.Intr-adevar pisica este mai periculoasa.
Monica si Bocanila de 34 sapt din burtica
AMR 34 zile
Esentele tari se tin in sticlute mici.
Anca Micaela spune:
Si noi avem caine, dar l-am dus la socri, la curte cu 2 zile inainte sa nasc. Aveam in plan sa o aducem inapoi de Paste, dar nu cred ca m-as fi descurcat si cu copil si cu caine. Plus ca, din pacate, lasa par si e extrem de jucausa. Sper sa o aducem inapoi la toamna, desi va trebui sa gasesc o bona careia sa ii placa si animalele si sa o tolereze pe zapacita de Sara (cateaua). Mi-e tare dor de ea, dar o vizitam des. Fetita mea are 2 luni si jumatate si nu stiu cum sa le fac "cunostinta". Cred ca am cam ratat startul...
Dar abia astept sa fim familie cu copil si catel ![]()
Multa sanatate tuturor!
Anca Micaela, mama Emei Ioana
http://community.webshots.com/user/AncaMicaela
RaluD spune:
Nu da catelul, nu-i nici un pericol.
Aia care iti spun sa-l dai se afla in treaba... Mey, cum se "iesprima" romanul despre toate alea...
Noi avem o schnauzerita (uriasa) si, asa cum spune Monica Elena, la noi totul a fost ok.
Cainele nu s-a apropiat de copil in primele 3-4 luni, dupa care n-a mai avut interdictie. De lasat par, rasa asta nu lasa. Al tau cred ca lasa, dar poti rezolva f usor - tunde-l.
Efect secundar
: Emi nu se teme deloc de caini sau alte animale, e f sociabila, echilibrata si deschisa. Acum are 1 an si 9 luni.
Are un prieten cu 1 an mai mare care se sperie de caini. Nu l-a speriat nimeni, dimpotriva, parintii l-au incurajat sa se joace cu Tora noastra, dar el se fereste cat poate.
Ar putea aparea o problema: cainele trebuie scos afara, cineva trebuie sa se ocupe de asta si va fi mai greu pt tine cand vei avea bb. Dar se rezolva.
Bafta si urmeaza-ti inima!
,
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica
irinabungau spune:
Xandra, parerea mea o stii!!! Daca esti foarte legata de catel, lasa-l sa stea cu voi, pentru primele zile dupa nastere sarcina cu plimbatul catelului va cadea pe capul sotului. In rest... vaccinat, spalat, tuns si... gata, scapi de-o grija! In sarcina nu are de ce sa-ti faca rau.
Eu si acum plang dupa pisi a mea... n-as fi dat-o in ruptul capului chit ca era birmaneza si lasa o tona de par... dar s-a dus singura saracutza 
Mi-e dor de ea, sa nu faci prostia sa dai catelul ca iti va rupe sufletul!! Mai ales ca-s tare sentimentali cockerii, am avut si eu!!
Pupici multi,
Irina si bebe 30 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau
Mary_25 spune:
,
Subscriu si eu la ce au zis fetele mai sus. E periculos sa ai in preajma o pisica (TOXOPLASMOZA!!!!!!). Si aia se poate daca ai putin mai multa grija: tot timpul sa-ti pui manusi cand strangi dupa ea, sa te speli bine dupa ce te joci cu ea, etc.. Atentie si la parul de pisica!!!!!!
Dar cainele nu am auzit sa fie periculos. Regulile de igiena sunt valabile si la el. Eu am un rotweiler, super draguta si cam bleaga. Seama mai mult cu o capra decat cu un caine. Sare tot timpul!!!! E adevarat ca stam la casa, dar niciodata nu s-a pus problema sa o dam, doar ca am evitat sa ma joc cu ea la fel de des cum faceam inainte.
,
Mary si bb 23+
rene spune:
Eu am pisica si nici prin cap nu mi-a trecut s-o dau desi sunt insarcinata in luna a 4-a.
I-am dus fecalele la control, i-am luat sange si i-am facut analizele de toxoplamoza, viermi intestinali si multe altele desi era si vaccinata si deparazitata, spalata si nu are acces afara.
A iesit ca e sanatoasa tun asa ca nu prezinta pericol pentru bebe.
Din pacate putini dau dovada de responsabilitate atunci cand e vorba si de animale. Exista si pentru ele tot felul de teste pentru a vedea daca sunt sanatoase. Am mai spus si in alt topic, cele care aveti pisica, o puteti duce pentru analize amanuntite la Facultatea Veterinara si la IDSA.
Toxoplasmoza se mai poate lua si din cauza fructelor nespalate, a carnii insuficient preparate.
Prietena mea buna nu a avut pisica si nici macar nu le mangaie pentru ca nu-i plac pisicile. In schimb a avut toxoplasmoza. Eu mi-am facut analiza de toxoplasmoza si nu am avut si nici nu am. O voi repeta tot timpul sarcinii pentru siguranta. Am mai avut pisici in viata mea si toxoplasmoza tot nu am avut. Plus ca trebuie sa mentionez ca numai eu le-am curatat nisipul intotdeauna dar cu ajutorul unei lopatele.
Si noua ne-au spus prietenii sa dam pisica atunci cand au aflat de sarcina, dar pusi la punct o data nu au mai deschis gura a doua oara.
Cred ca e la mintea cocosului ca nu as face ceva care sa faca rau copilului meu, asa ca fiecare sa-si vada propriile probleme.
Mai am amici care au copii si au avut pisici tot timpul - bineinteles deparazitate, ingrijite, fara acces afara si asa mai departe. Si copiii au crescut bine merci sanatosi, voiosi si iubesc animalele foarte mult. Nu a murit nici unul din cauza parului sau mai stiu io din ce cauze scornite de mintea omeneasca.
Un copil creste mai frumos cu un animal in preajma. Plus ca-l poate ajuta in momentele lui grele pentru ca animalul e un prieten de nadejde si in ochii lor.
Asa ca parerea mea e ca daca aveti animalele intretinute si cu analizele la zi (lucru care e de bun simt si daca nu avem copii in casa avand in vedere ca mai impartim si patul cu ele uneori) atunci pastrati-le ca nu fac nici un rau.
Monica-Elena spune:
Si inca ceva fetele pisica transmite boli omului dar catelul nu.
AMR 33 zile
rene spune:
Monica-Elena, imi permit sa te intreb cate pisici ai crescut in viata si cate boli ai luat de la ele?
Crede-ma ca fara rautate te intreb. Dar din zvonuri multe se aud.
Repet, daca animalul nu e intretinut si are acces afara, mai ales nesupravegheat, si merge prin gunoaie sau mai stiu eu pe unde te poate imbolnavi indiferent daca e catel, purcel, pisica sau papagal.
Bunul simt ne obliga sa ne ingrijim animalele atata timp cat locuim cu ele sub acelasi acoperis. Daca intervine ignoranta si cineva din famnilie se imbolnaveste atunci mai lejer e sa dam vina pe animalul de langa noi decat pe propria lipsa de igiena.
Pentru a confirma cele spuse mai sus, siu mai ales ca NU numai pisicile pot transmite boli omului, iata ce am gasit pe net: "Cand este scos afara cainele se poate infecta de la alti caini nevaccinati si nedeparazitati. Cainele elimina oua infectante prin fecale. Ouale patrund in organism si dezvolta larve localizate la nivelul unor organe. Toxocaroza si hidatidoza sunt printre cele mai frecvente boli transmise de la animal la om. Ele au evolutie diferita, sunt provocate de paraziti diferiti, dar au ca numitor comun sursa: fecalele cainelui. 80% dintre chisturile hidatice au localizare in ficat si plaman. Daca depasesc cele doua filtre, larvele pot migra spre alte organe. Sunt persoane infectate asimptomatice, descoperite intamplator. Dar si persoane la care larvele s-au localizat, de exemplu, la nivelul ochiului si in doua-trei zile isi pierd vederea. "
Sper ca nu v-am suparat dar intamplator, traind atat timp langa pisici, eu spun ca stiu despre ce vorbesc. Iar cei/cele care afirma anumitye lucruri ar trebui sa fie si putin mai documentate.
Prin urmare esenta e: ingrijiti-va animalele (indiferent daca-s pisici, caini, porcusori sau soricei), fiti cu analizele lor la zi si va fi totul bine pentru copii, pentru voi si nu in ultimul rand pentru ele.
Monica-Elena spune:
Iubita asta in cazul in care cainele isi face nevoile in casa ce spui tu. De obicei cainii daca sunt bine crescuti de mici nu isi fac nevoile in casa asa cum fac pisicile. Nu vreau sa intru in polemici despre pisici ptr ca nu am avut si nici nu o sa am vreodata nu imi plac pisicile la fel ca si prietena ta. Imi place sa le vad dar nici macar nu le mangai. Asta este pitici pe creier daca vrei. Dar eu vorbeam de exemplu de toxoplasma care se gaseste ca boala si la om si la pisica. Stiu prea bine cum se poate transmite toxoplasma si nu doar pisica este singura raspunzatoare ptr aceasta boala. De exemplu cumnata mea care a a vut dintotdeauna pisica uite ca dupa 15 ani de casnicie toxoplasma este motivul sterilitaii ei. Este un caz asta nu inseamna ca il generalizam.
Si mie mi se pare aiurea sa ai un animal in casa de care te-ai atasat si sa il dai cand vine copilul. Si sunt in aceasta situatie acum si mi-am pus tot familionul in cap ca nu dau catelul cand vine copilul. Si pe cuvant este o sarcina obtinuta dupa 11 ani de tratamente prin FIV la 35 de ani si uite ca nu renunt la catelul meu.
De mica am avut mereu animalute in casa de toate soiurile recunosc in afara de pisica care nu mi-a placut nicodata.(hamsteri, iepuri, porcusori de guineea, canari, papagali, broaste testoase si caini)
AMR 33 zile