despre animalutele de casa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rene spune:

Monica, sa nu crezi ca am ceva cu tine insa trebuie sa spun ce am de spus pentru ca posesorii de pisici, care-si iubesc matza asa cum tu-ti iubesti cainele, sa nu intre-n panica la venirea unui copil.
Oricum, din al doilea mesaj am inteles mai multe decat in primul :)

Lasa c-am vazut si persoane care-si lasa cainele sa faca treaba mare in baie la scurgere. Absolut ca cei care tin la sanatatea lor si a animalelor lor au grija sa-si educe altfel animalul. Dar se poate intampla de exemplu din cauza unui deranjament la stomac sa faca in casa pur si simplu.
Tu ai spus ca numai pisica poate transmite o boala iar eu ti-am aratat ca nu numai ea. Nu ai spus in ce conditii. De-asta am sarit asa. Asa cum tu spui ca transmiterea bolii de la caine la om nu se face daca e cainele educat, asa iti spun si eu ca de la o pisica intretinuta niciodata nu o sa iei vreo boala.

Dar felul in care ai spus ca numai pisica transmite boli nu mi-a placut. NU mi-a placut pentru ca ai generalizat in primul mesaj.
Si m-as fi suparat si daca un iubitor de pisici ar fi spus ca numai cainele transmite boli. Nu exista NUMAI. Toate animalele transmit boli daca-s lasate-n voia sortii.
In alta ordine de idei nu-mi place imparteala asta cu iubitor de pisici si iubitori de caini. Ori iubim animalele ori nu. Dar asta e alta discutie.

Un alt aspect legat de nisipul pisicii, pentru cei care nu stiu, e nisipul pisicii care trebuie schimbat o data pe saptamana si curatat de cate ori isi face nevoile. Fecalele trebuie sa fie luate imediat ce a facut in nisip sau imediat ce se poate tocmai ca sa nu se dezvolte mai stiu eu ce paraziti.

Am vazut si individa cu 12 matze-n casa si aveau acces afara cand isi doreau ele. Pai aia nu cred ca e sanatoasa nici fizic nici psihic.

Noi aici vorbim despre familiile in care va veni un copil. Mie mi se pare absolut normal ca indiferent ce animal ai sa fie dus la control si nu imediat dat afara. Asta-n cazul in care va pasa, evident.

Scuze daca am parut usor nesimtita :) insa de cand am ramas insarcinata am tot primit sfaturi de genul: "da pisica sa nu-ti omoare copilu" si numai din partea unor oameni care nu au avut animale in jurul lor iar majoritatea urasc pisicile :) . Din auzite mi-e si mie usor sa spun multe. Cand i-am pus sa-mi dea exemplu concret de copil omorat de pisica nu l-au avut. S-au linistit cu toxoplasmoza cand le-am zis ca nu am si au inceput cu violenta pisicii. Nu spun ca nu exista pisici nebune dar nu trebuie sa generalizam.
Am auzit si eu de cazuri de caini care-au omorat copii dar nu ma grabesc sa le fac publice pentru ca nu am cum le verifica (si-n plus, daca e asa, tot omul e vinovat) Si cu atat mai mult nu-mi permit sa generalizez. De asta-s asa de acida pe alocuri.

E foarte adevarat ca multi, atunci cand isi iau un animal, isi iau fara a-i interesa daca e sanatos animalul ala sau nu, sau nu le vaccineaza pentru ca nu ies afara (mare greseala), ii hranesc cu carne cruda etc.

Ideea de baza e ca nu trebuie sa se renunte la animal daca e sanatos atunci cand vine un copil in familie.

Sarcina usoara in continuare, Monica :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

Ma alatur si eu celor spuse de Rene in ceea ce priveste pisicile. Monica, iarta-ma, dar esti nedreapta cu bietele pisici, cainii care ies afara sa isi faca nevoile aduc mult mai multi microbi in casa, daca stai sa o iei asa, iar chestia asta e dovedita. Miros peste tot, sunt atrasi de fecale si pot lua o groaza de microbi pe botic. Bineinteles ca asta tine de educatia fiecarui caine, mirositul de fecale, dar la ei e instinctiv. Eu iubesc foarte mult cainii, am avut de mica, ai mei ai doi caini, eu nu am pentru ca stau la bloc si nu am timp sa ma ocup de un catelus, dar imi voi lua imediat ce bebe va avea un an. Eu am trei pisici, una birmaneza, pe care am vrut-o foarte mult, un maidanez luat de mila si un Angora pe care prietenii nostri cei mai buni au vrut sa il arunce in strada pentru ca a facut limbricei si ei voiau sa aiba un bebe. Am hotarat sa il luam noi si acum are 2 luni si e foarte sanatos. Cele trei pisici pe care le avem (desi noi nu voiam decat una la inceput) ne aduc atata bucurie si liniste incat nici nu mai concep viata fara ele. Le-am facut analize la toate trei, nu au absolut nici un microb, sunt vaccinate si deparazitate, nu ies afara. Sunt foarte blande, nu zgarie si nu ataca. Eu nu am si nici nu am avut toxoplasmoza niciodata, desi am avut caini si pisici toata copilaria, noi am stat la curte, deci erau animale care nu stateau in casa.
Si primele care au simtit ca am ramas gravi au fost pisicile care veneau si isi rezemau capusorul de burtica mea si torceau, acum fac la fel si incearca sa ma protejeze la burtica ori de cate ori stau in pat sau pe canapea, isi pun capusoarele pe burtica mea si asa adorm. Inainte nu faceau asa, chiar ne intrebam ce or fi patit, pana am facut testele de sarcina si am gasit explicatia.
Parerea mea este ca e o mare prostie sa iti dai catelul sau pisica de frica ca il poate ataca pe bebe. Important e sa ii separi in primele luni de viata ale lui bebe, pana ce bebe isi formeaza sistemul imunitar, Psihologii spun ca toti copiii care cresc cu animale invata sa fie fideli si sa pretuiasca prietenia(de la caini), si sa fie responsabili si independenti (de la pisica). Asa ca eu nu vad de ce ar trebui sa renunti, Xandra, la catelusul tau, mai ales ca ai vazut si tu care e opinia generala. Vezi ca mai e un subiect asemanator la "Asteptand un ingeras in viata noastra", subiectul e despre pisicute dar au scris acolo si fete care au catei.
Sper sa nu renunti la catelusul tau, e ca si cum ai renunta la un prieten fidel de care nu mai ai acum nevoie... Eu nu as putea trai cu ideea asta!
Anda si matzul subacvatic 8+

toujours optimiste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Xandra, nu chinui animalutzu'. Noi avem una bucata dulceatza caniche alintat copilu' si pentru nimic in lume nu renuntam la el.
Si probabil si daca aveam pisi la fel ash fi reactionat.
Nu poti iubi un animal pe perioda limitata.

Raluca, leoaica in asteptarea puiului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Nu da catelul! N-are nici un rost...chinui si bietul animal si o sa-ti fie si tie dor de el. Sarcina nu e in pericol nici daca aveai pisica. Toxoplasmoza se ia de la fecalele de pisica nu de la o pisica pe care o ai in casa. Se recomanda ca in timpul sarcinii sa nu fi tu cel care schimba nisipul murdar. Varul meu are caniche. Catelusa a adorat bebelusul. Iar bebelusul a crescut acum si are 2 ani si jumatate. E sanatos, n-are nimic, iar catelusul e partenerul lui de joaca. Sunt mii de case cu bebei si catelusi si-s toti ok

Madalina si bebe Sonia
http://www.babiesonline.com/babies/s/sonia/

Mergi la inceput