Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare (2)
Raspunsuri - Pagina 3
casandra spune:
Am trimis Convorbirile lui daro26.
Daca mai vrea cineva, sa imi lase adresa de e-mail
conchita spune:
uite Gandacica la datorie!!! ma ajutati si pe mine sa intocmesc o lista cu carti musai de citit? ca eu nu am auzit de toti autorii pe care ii pomeniti voi aici.
casandra spune:
Draga Porumbita, mi-am adus aminte ca l-am auzit si pe parintele Rafail Noica spunand despre Maica Domnului ca n-a avut pacate, in conferinta "Postul si iertarea". Conferinta poate fi descarcata de pe http://www.resurse-ortodoxe.com
dyana spune:
Buna,
Imi pare rau ca nu am citit aici mai devreme.
Ma alatur si eu voua si o sa incep sa citesc si eu ce ati scris.
Diana
Trebuie sa ne golim de prea plinul Eu, ca sa mai intre in noi un pic de Dumnezeu.
Petre Tutea
Sabina spune:
draga mea gandacica....ma calci pe nervi.
pai acu 7 ani, aveai timp o gramada sa te gandesti la ce vrei tu...sa te rogi ore in sir nemiscata...erai mult mai egoista in trairea ta, nu trebuia sa te ocupi decat de tine.
Acu...fa ciorba, friptura si placinta la ora 12 pe caldura.., ca pana la ora aia trebuia s-o pui pe ile pe olita...sa dai tzitzi lu ioachimu si sa te ratoiesti la toti...in timp ce pui jucariile la locu lor(pt 5 minute, evident,ca dupa aia sunt pe jos)
pai asta e adevarata viata duhovniceasca....spun eu.pt calea familiei, bineinteles, jertfa ganduriolr personale in favoarea copiilor si a casei.Nu te mai plange...ca tu le faci fericita pe toate.
mai rau e la mine.eu n-am nici macar sprijinul familiei in viata religioasa...si tanjesc dupa a sta singura cateva ore sa compun...sunt nefericita...iar am ratat un concurs pt ca n-am avut cum sa trimit pisea la timp( desi e gata de mult)...si nu ma sacrific de bunavoie...vreau sa scrie toate ziarele cand mai fac si eu cate-o supa sau intind rufele...ca mi se pare ca toate astea ma trag de la compozitie.
fetele care n-aveti copii...pregatiti-va de-acuma, traiti la maxim comuniunea cu Dumnezeu...obisnuiti-va cu viata intr-o permananta slava a Lui...ca ajuta f mult.
acu imi dau seama...de fapt, cand compun, simt aceasta comuniune de care vorbeam, pt ca nu pot sa scriu nici o nota daca nu ma gandesc la Dumnezeu in momentul ala...si tanjesc si eu dupa trairea mea egoista.care e muuult mai simplu de obtinut.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
star33 spune:
Pentru fetele care au familie si copii, chiar familia este calea de mantuire, asa spun Parintii! Chiar cand esti in biserica cu bebeul care plange de mama folcului, tu de fapt esti pe « campul de lupta » duhovniceasca ! De aceea Pr. Arsenie zicea ca ne mantuim numai avand copii (parintele recomanda 4, 5 copii pentru sanatatea trupeasca a mamei si bunul mers al familiei...)
Sigur ca ramane foarte putin timp pentru rugaciune, dar tocmai grijile pentru familie sunt mantuitoare. Ce ziceti voi de asta ?
Iar despre deznadejde...eu cad intr-un fel de deprimare foarte des...si ma ridic dupa ce merg la biserica, dar peste 1-2 zile iarasi cad. Este adevarat ca am o perioada stresanta si ma macina gandurile si pun deznadejdea pe seama stresului.
Ce nu pot eu sa inteleg la mine este : cat este deznadejde « naturala » si cat este ispita ! Ca citeam ca cel rau ne da sentimente de deznadejde, tocmai ca sa renuntam la rugaciune si sa nu ne mai punem viata in mainile lui Dumnezeu. Sau toata deznadejdea este ispita de fapt ?!
adita spune:
ce idee buna sa ne intalnim. nu vreti sa veniti la Radu Voda? e si central, e si o curte mare unde au copiii loc sa alerge, e ca un colt de rai
mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
joanna spune:
Gandacica,Adriana, nu vreau sa va ispitesc dar nu-mi pot stapani o intrebare:De ce va uitati pe scara in jos????Cui ii trebuie comparatii????Rugacinea voastra sta in zimbetul copiilor vostri,ma gandesc eu asa naroada...Iar cu ce te lumineaza Dumnezeu in nevointa nu scrie in nici o carte..Ce usor imi e mie sa spun....va rog iertati-ma.
Doamne ajuta,
Joanna
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
Sabina spune:
da...si acu ca ne-am pus de acord ca mamele au alt "statut", vine inca o problema mare.Oricat am incerca sa educam in spirit crestin copiii trebuie totusi sa fim in spiritul vremii...adic a sa nu le creem pricina de batjocura mai tarziu cand sunt intrebati"mama ta ce meserie are?"....si ei sa spuna sta acasa.Doar daca asta isi doreste mama respectiva.Eu n-as putea sa stau doar acasa cu copiii.Si simt ca Sofia ar fi mandra de mine daca am si oarece siguranta intelectuala.Intr-o lume ideala asta nu conteaza...curatenia sufletului e mai importanta...dar decat sa te simti inutil nefacand ce iti doreai...dece sa luti cu sentimentul asta, sub pretextul ca progresezi pe calea smereniei...decat sa pui mana si sa faci?
asta e o mare dilema pt mine.
ce simplu ar fi...prin meseria de mama sa progresezi duhovniceste si sa progresezi intelectual orin ceea ce faci(daca esti pasionat)
pt ca sa fim seriosi....cine are timp in viata de familie sa faca o ora de rugaciuni dimineata, una seara si altele asemenea....
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Sabina spune:
Adriana...de ce ai stres, ca scrisesesi f frumos