E bine sa cumperi pt bb lucruri inainte de a naste

E bine sa cumperi pt bb lucruri inainte de a naste | Autor: ancakormos

Link direct la acest mesaj

Am cateva prietene care nu ma sfatuiesc sa cumpar nimic pt bebel inainte de a-l aduce acasa fiind o superstitie de-a lor.Mie totusi mi-ar place sa le am toate cumparate(ma refer aici la patut, plapumioare,cateva hainute-stictul necesar)pt ca dupa ce voi iesi din spital nu voi iesi din casa mai bine de o luna si vreau sa le am cumparate de mine nu ca nu ar sti sotul meu sa cumpere dar vreau si eu sa particip la alegerea lucrusoarelor.Voi mamicilor cum ati facut,aveti superstitii de acest gen? Ce sa fac pot sa incep sa merg pe la magazinul de bebei deja(sa cumpar ceva binenteles) sunt insarcinata in 34 de saptamani? Va multumesc anticipat si va doresc numai bine,voua si bebeilor vostri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valen spune:

buna Anca si felicitari pt. bebe!Eu sunt insarcinata in 20 sapt. si intetionez sa cumpar cele necesare inante de nastere. Consider ca nu influentez cu nimic nasterea copilului. Daca este scris sa se intample ceva, se intampla oricum si nu pt. ca ii voi cumpara eu patut si hainute. Aud si eu diverse in jur, dar imi urmez instinctul si fac asa cum cred ca e mai bine. Tu de ce vrei sa stai o luna inchisa in casa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Eu va sfatuiesc sa nu stati numai in casa o luna de zile, mai ales ca o sa nastem pe timp frumos.

Oricum suntem predispuse depresiei post-natale, daca stam si in casa o luam razna de tot.
Mergem si ne plimbam singure si cu bebei prin parcuri, undeva unde sa nu fie asa poluare. Ar trebui sa evitam locurile super-aglomerate atunci cand suntem cu bebeii.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Draga mea,

Eu am cumparat cam tot inainte de a se naste Ioana. Ca si tine, vroiam sa aleg eu si asa am facut.Plus ca imediat dupa ce nasti, sotul (nu mai zic de tine) nu are timp sa le ia pe toate si e si asa destul de ametit sau prea emotionat ca sa faca turul magazinelor, asta in cazul in care ii faci lista cu ce vrei si unde le gaseste, cum am mai auzit. Eu, repet, am luat in mare cam tot ce stiam ca am nevoie (am luat chiar in plus ptr ca auzisem ca o sa-mi trebuiasca Vigantol si l-am cumparat, prietena mea omisese sa-mi spuna ca asta se da gratuit). Asa am scapat de un stres ca nu am sau nu-mi place ceva ce mi-au luat altii. O alta prietena nu a luat nimic inainte ptr ca sotul ei e foarte superstitios si cand a venit acasa de la spital au apucat-o dracii ca nu avea nici biberon, nici nimic, iar lucrusoarele primite i se pareau oribile.

Acum, sa nu faci ca mine si sa iei si ce nu-ti trebuie, ia doar ce crezi ca o sa folosesti sigur.
Eu n-am crezut in superstitii si slava Domnului, totul a mers ca uns pana acum. Sanatate si nastere usoara!

Anuc si Ioana, fetita mare (4 luni jumate)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Cum naiba sa stai in casa o luna de zile? De ce? Stiu ca se mai obisnuieste pe la tara, din motive religioase sa stea lauza in casa 6 saptamani, pana trece lauzia si vine preotul si ii face molifta, dar totusi... Eu am iesit din casa la 6 zile dupa ce am nascut, simteam deja ca ma urc pe pereti, m-am dus la cumparaturi printr-un hypermarket din Bucuresti, iar a doua zi m-am dus in vizita pe la serviciu sa fac cinste la colegi... In ceea ce priveste cumparaturile, am cumparat (aproape) tot ce aveam nevoie inca din timpul sarcinii si a fost grozav ca nu a trebuit apoi sa imi pun tot familionul pe fuga. Lasati deoparte superstitiile astea de Ev mediu, daca e sa se intample Doamne fereste ceva cu mama sau copilul la nastere se intampla indiferent daca ati cumparat tot magazinul sau nu. In ceea ce ma priveste am nascut super usor o printesa absolut sanatoasa...

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Am mai avut undeva subiectul asta.
Parerea mea este sa ii iei tot ce are nevoie.Nu asculta de unii si de altii pt ca sanatatea bebelui nu sta in faptul ca nu ii iei ce ii trebuie inainte de nastere.
Eu i-am luat tot si mai am 3-5 saptamani pana il voi avea in brate.Ma bucur mult ca am scapat de cumparaturi ca acum ii mult mai greu sa merg la cumparaturi.Nu mai am atata putere sa patrulez magazinele.

Numai bine si ai incredere in tine si in bebe :)

Adriana si Aidan 34+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Aici s-a discutat exact acelasi lucru:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49201

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Kittycat - am vrut sa-i sugerez acelasi lucru, sa se duca la subiectul pe care l-am deschis cu ceva timp in urma. Poti sa-mi spui te rog cum ai copiat link-ul, ce ai facut? Banuiesc ca te-ai dus pe subiect, la "trimite subiectul unui prieten " si ai copiat link-ul de acolo si l-ai postat in subiectul nou? Nu stiu sigur cum functioneaza acest forum si vreau sa ma documentez, pentru data viitoare..
Multumesc!

Ina

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Hai ca de chestia cu cumparatul la copil am mai auzit dar de ce sa stai in casa o luna dupa ce nasti cand nasti in plina vara si nu e bine ptr bebe in primul rand sa nu il scoti afara. Un copil nascut la termen trebuie scos afara daca vremea o permite la 4-5 zile de la nastere. Numai cand micutul e prematur nascut se scoate la indicatia medicului avand probleme cu mentinerea temp corpului. Ar trebui sa nasti cam pe la inceputul lunii iulie ca si eu sunt in 33 de sapt dar nci nu ma gandesc sa stau in casa. Destul am stat 9 luni la pat.

Monica si bocanila de 33 sapt din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina81 spune:

Nu e bine sa ne luam dupa superstitii.Cred ca fiecare mamica vrea sa-i cumpere ea personal hainute,carucior... bebeului si nu vom putea face astea toate dupa o nastere care ne epuizeaza.E mai bine sa luam din timp tot ce avem nevoie.Daca cei din jur se opun(la mine nasa),nu -i ascultati-spuneti ca ei si faceti ca voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Si eu am aceleasi superstitii. La prima nastere nu am cumparat NIMIC pana cand nu am nascut. Acum, mai am 2 saptamani si 2 zile pana la nastere si am cumparat tot - carut, patut, cada, cosuletz, cateva lucrusoare, cateva igienice, suzete, biberoane, sterilizator..si poate am mai uitat cate ceva - s-au dus naibii superstitiile mele.
Mi-e tare drag de lucrurile cumparate..si pana la urma cred ca astea sunt doar lucruri babesti. Deasemenea eu nu tin cont de superstitiile legate de: sa nu-i spui copilului pe nume pana la botez,sa nu-l scoti afara pana nu-ti faci molifta, sa nu-i tai unghiile pana nu stiu cand, etc. Astea chiar ma enerveaza !!!!

Ruxel

poze

Mergi la inceput