Mamici de iulie-august 2005 (38)
Raspunsuri - Pagina 8
mitub spune:
Ioana Co deci daca totul merge bine, tu vei deschide lista mamicilor de iulie-august!!! Spor si fuguta la cumparaturi. Eu ma tot uit pe site-ul de la buburuza dar inca n-am comandat nimic.
Irda poti lua 178 si apoi 282 de la gara, te lasa chiar langa Piata Dorobanti. (nu stiu nici eu exact unde e locatia, dar ne descurcam noi ;)) Eventual trimite-mi PM cu nr tau de telefon si in caz ca vin cu masina eu (stau in Dr. Taberei) te iau si pe tine.
Eu am avut patut de lemn si la noi si la mama acasa, dar daca zici ca plecati des ti-as recomanda un patut de lemn pt acas si unul pentru deplasari (caci e incomod sa-l tot plimbi pe cel de acasa)
Monai sanatate multa si pofta mare la inghetata!
Eu pe langa asta cu inghetata am de vreo 2 saptamani pofta de rosii cu branza, numai asta as manca (bine, mai variez, dar mai ales cand nu sunt acasa)
Cred ca de Garmasatan vom avea toate nevoie la spital sau imediat ce ajungem acasa...
Anis si pe mine ma aranjeaza mai mult ora 5!
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 30 + (DPN 1 august)
lulu75 spune:
Mie mi s-a intarit burtica aseara (m-am suparat) si desi am luat NO-SPA si aseara si dimineata, tot tare e. E de rau?
Luminita
29 de saptamani cu
Andrei
POZE CU BURTICA http://pg.photos.yahoo.com/ph/lumylorv/my_photos
Monica-Elena spune:
Ce este Garmasatan si ptr ce?
Monica si bocanila de 33 sapt din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.
ZenaO spune:
Monica, merci si tie pt. raspuns.
Boga - cum sa alergi draga dupa autobuz? Nu stii vorba aia: "Dupa autobuz si dupa barbat sa nu alergi niciodata" sau cam asa ceva.
Deny - CNX are intr-adevar probleme de semnal.
Noi nu avem de ce sa ne plangem azi, am dormit bine, afara e frumos, cu toate ca ma mai astept la o torentiala ca aia de ieri, da mie imi place ploaia, asa ca nu ma deranjeaza.
Anis, din pacate la intalnire nu pot veni, trebuie sa mergem la o nunta.
Sa avem o zi buna!
Zina si bb Matei 29 sapt.
andre_ea spune:
Monica, Garmastan este unguent pentru sani, foarte bun pentru fisurile care pot aparea la alaptat.
Andy si
30+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/andre_ea22/my_photos
ZenaO spune:
Lumi, eu cred ca daca burtica e doar tare si nu doare stai linistita in pat si o sa treaca si incearca sa nu te mai gandesti la motivul care ti-a creat supararea. Si eu am avut contractii de la suparare.
Zina si bb Matei 29 sapt.
MONAI spune:
Monica-Elena, Garmastanul e un unguent ca si Bephantenul, se poate folosi din luna a 8-a pentru desfundarea canalelor pe unde va veni lapticul (asa am citit, iti voi confirma dupa ce vad prospectul) si mai apoi pentru eventuale ragade (Doamne, fereste-ne pe toate) si cica nu trebuie spalat sanul, nu e nociv.
Pe la noi prin oras nu s-a prea auzit de el, mi-am intrebat medicul de familie care stia de Bephanten, dar am inteles de la alte mamici de pe forum ca e mai bun Garmastanul.
lulu75, stai cuminte in pat si va trece.
Sa auzim numai de bine.
31+ si
din burtica Sara.
Monica-Elena spune:
Multam de lamuriri fetelor.
Lulu75 stai cumintica la pat si ia No-spa sau supozitor cu scobutil.Stai pe partea stanga in pat si bea multe lichide este f important ca uterul sa fie hidratat. Daca nu doare burtica si se intareste cand se misca bebe este OK.
Monica-Elena spune:
Acum chiar ca m-am luminat am gasit prospectul pe internet.
"Crema cu guaiazulena pentru mameloane.
Garmastan contine albastru guaiazulena, produs din uleiuri eterice ale arborelui de guaiacum. Nu contine coloranti, grasimi, uleiuri aromatice sau alcool si este usor de indepartat de pe tesuturi prin spalare.
Recomandari pentru utilizare: Garmastan se aplica usor pe mameloane si areole inainte si dupa fiecare alaptare. Nu este necesara indepartarea unguentului prin spalare inainte de alaptare. Aplicarea se repeta de cate ori este necesar. Pentru mameloanele sensibile, se poate folosi o compresa sterila pe care s-a aplicat un strat subtire de crema. De asemenea, pentru mameloanele foarte sensibile, Garmastan se poate folosi inaintea perioadei de alaptare. Garmastan crema pentru mameloane se poate aplica dupa dus incepand cu luna a opta de sarcina, pentru a pregati mameloanele pentru actiunea mecanica ce se va exercita asupra lor in timpul alaptarii. "
mitub spune:
Eu cel putin pana acum nu am auzit vreo mamica ce sa nu fii suferit din cauza ranilor la sani imediat dupa nastere, deci cred ca ne incadram toate la categoria mameloane foarte sensibile, si prin urmare e bine sa incepem tratamentul cu Garmastan deja de la inceputul lunii a noua.
Alte chestii care mai functioneaza (in prima perioada de alaptare, pana la formarea deplina a mamelonului): glicerina boraxata (si asta se poate lasa pe sani la alaptat), glicerina cu nistatin (are si antibiotic care este amar si mai bine se spala sanul inainte de alaptare), Bepanthen (se spala) si unguent cu galbenele.
Din cate stiu eu, si lauzele au dreptul la medicamente gratuite, deci putem incerca sa cerem medicului de familie cate ceva.
Luminita ai grija de tine si de pui, incearca sa ramai calma. Sper ca nu te-am suparat (si) eu!
Pupici,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 30 + (DPN 1 august)