Fibrom uterin (8)
Raspunsuri - Pagina 9
kim spune:
Fetiliiiii... Vin in Romania! ma primiti? bagajelu' e facut... Doamne ajuta!
Ani draga, fii linistita si bucuroasa ca a scazut fibromul cel mare, esti pe drumul cel bun, doar de asta ai facut embolizarea sa eviti operatia, nu?
pupilici

KIM
MadaS spune:
Kim
din pacate embolizarea este indicata uneori strict ca masura pre-operatorie, pentru fibroamele care prezinta risc mare de hemoragie la interventia chirurgicala sau care nu se pot efectiv opera datorita dimesiniunilor mari. Si in cazul meu medicii sunt de aceeasi parere, fibromul trebuie musai scos, indiferent de tratamentul facut inainte.Eu nu-s asa convinsa, ma las greu
Ani, ti-am dat un PM, dar spune-ne te rog, ce fel de operatie ti-a propus H? Clasica, laparoscopica sau pe cale vaginala (depinde ce tip de fibrom aveai, ca si localizare)
Observ ca la noi medicii se arunca imediat la operatii pt fibrom, in Canada par mai rezervati, cel putin asta-i parerea mea din ce relateaza Kim, Loma, nu vad sa va alerge medicii ca aici, pe noi, fuga la operatie.
In cazul meu ii inteleg, fiihd partial necrozat, ceea ce de fapt se intampla si acun la Ani in urma embolizarii,
maryd spune:
Buna fetele!
Prea multe vesti nu am.
Am trecut ieri dupa servici pe la Sp.Municipal, dar nu am gasit pe nimeni.La radiologie ( unde am facut embolizarea ) pe usa era un afis cum ca in perioada 15.07-15.08 sant in concediu.Am vrut sa ma programez si la cab. DR.Marinescu B. dar am aflat ca in august este in concediu
iar pe dr.Dumitrascu nu l-am gasit in spital ptr.ca am ajuns tarziu si nu era de garda...![]()
Ma gandesc sa fac o ecografie transvaginala...
In acelas timp imi incolteste in minte faptul ca ar trebui sa ma operez de fibroamele pe care le mai am, chiar daca cel mare care imi creea probleme l-am eliminat( v-am povestit acum putin timp).DE ce va spun ca poate ar fi bine sa ma operez,pentru ca am vazut ca organismul meu se comporta se pare in consecinta, vad ca la eco. nu apar multi foliculi,cel mult cate unul si ala chinuit.Sotul si-a facut analiza si la el nu sant probleme.Vad ca nu raman gravida.Am fost de curand la Sovata si am facut ceva tratamente,sant tare curioasa...Am facut instilatii,tampoane vaginale cu namol si baie cu apa calda din Lacul Ursu.Mi-am cam pierdut rabdarea.Am 34 de ani si vad ca timpul trece...
Va pup pe toate,
Mary
adel_ivan spune:
Buna MadaS,
Fibromul meu este subseros si la sf lunii octombrie avea 6,7 cm dar nu ma durea si nici alt fel de symtom rau nu aveam.Intre timp am mai pierdut o sarcina la 11 saptamani.Probabil ca in tot acest timp fibromul a mai crescut, cert e ca la 3 sapt de la chiuretaj inceput sa ma jeneze.Il simteam atat de mare ca parca imi tragea uterul in jos.Dr T nu mi-a spus cat era de mare ptr ca eram si asa distrusa din cauza rezultatului cariotiparii(eu totusi cred ca peste 11 cm).Doar atat mi-a zis ca sunt mai multe la un loc(care pana atunci aveam dor unul)si trebuie sa urmez un trat cu diphereline.Injectiile le-am luat la 150$ bucata fara nici un fel de reducere. si desi e fff mult n-am cracnit ca din pacate am si alte probleme grave(fara solutie).Symptomele de la injectii sunt crunte, dar le suport ca n-am incotro si oricum am stat cu inima cat un purice ca nu cumva sa am alte alea.
Acum fibromul a ajuns la 28mm si sunt multumita din acest punct de vedere dar ma doare(poate fi si de la injectii) asa ca dr T a spus ca peste 3 saptamani imi face laparo.
Intre timp am scapat de stress si am mai facut masaj+tincura zmeur+elixir din fructe de soc+ buna dispozitie in limita posibilului.
Eu sunt incantata ca scap de el si poate asa nu mai apare si probelma asta la o noua sarcina.
As vrea si eu mai multe detalii despre laparo va rog si preturi pe PM.Multumesc
arinna spune:
Kimutza
...drum bun si sa te simti bine in concediu, sa te bucuri alaturi de familie...
Mada
...
ani_84 spune:
quote:
Originally posted by MadaS
Kim
din pacate embolizarea este indicata uneori strict ca masura pre-operatorie, pentru fibroamele care prezinta risc mare de hemoragie la interventia chirurgicala sau care nu se pot efectiv opera datorita dimesiniunilor mari. Si in cazul meu medicii sunt de aceeasi parere, fibromul trebuie musai scos, indiferent de tratamentul facut inainte.Eu nu-s asa convinsa, ma las greu
Ani, ti-am dat un PM, dar spune-ne te rog, ce fel de operatie ti-a propus H? Clasica, laparoscopica sau pe cale vaginala (depinde ce tip de fibrom aveai, ca si localizare)
Observ ca la noi medicii se arunca imediat la operatii pt fibrom, in Canada par mai rezervati, cel putin asta-i parerea mea din ce relateaza Kim, Loma, nu vad sa va alerge medicii ca aici, pe noi, fuga la operatie.
In cazul meu ii inteleg, fiihd partial necrozat, ceea ce de fapt se intampla si acun la Ani in urma embolizarii,
Operatie clasica... Iar Dumitrascu a propus chiar cu taietura verticala pe abdomen. Nu ma incanta perspectiva absolut deloc, dar mai vedem ce se mai intampla pe parcurs. Fibromul este subseros, nu am avut hemoragii absolut deloc si nici nu s-a manifestat in vreun fel. De fapt, cavitatea uterina cica nu este deformata. Acum iau tinctura din muguri de arin alb si de zmeur, sper sa imi faca bine. Ce am observat, dupa embolizare am menstruatiile mai scurte (3 zile) si mult mai abundente. Sufletelul meu tot spera sa se elimine din fibrom in felul asta...
maryd spune:
Fetelor,am fost astazi la doctor si m-a programat in septembrie la operatie.Am hotarat sa ma operez si sa nu mai lungesc situatia.M-am bucurat ca tot medicul care m-a consultat mi-a facut si ecografia.A spus ca imi va face interventia laparoscopic si in functie de situatie imi va face si o incizie ptr. a scoate un fibrom care s-a necrozat in urma embolizarii.
Mary
MadaS spune:
Maryd,
La ce medic te operezi? Sunt in aceeasi situatie cu tine, o tot lungesc, si fibromul meu subseros e necroza (partial) dar din motive naturale, nu in urma embolizarii. Sa inteleg ca tot la Municipal ai fost? Cate fibroame ai acum? sunt toate necrozate? Sovata n-a avut nici un efect, sa intelegem? Stai linistita, laparoscopia e simpla si fara nici un risc daca ai facut laparo inainte
MadaS spune:
....laparo dupa embolizare am vrut sa spun, evident
Stie cineva cum pot sa-mi nodific o greseala strecurata in propriul mesaj? Stiu ca e posibil...multam de ajutor
maryd spune:
Madas,
Am fost la Centrul de Planificare de langa Sp. Panait Sarbu(fost Giulesti)la dr.Bogdan Marinescu.
Mi s-a facut control ginec. si tot domnul dr. mi-a facut ecografia.
Nu am langa mine in acest moment vechile rezultate de la eco., dar cele de acum sant:
os-m.p.c 35,2/29mm
nodul subseros anterior 44/2,5mm cu baza de imlpantare 28,7mm
nodul intramural lat.stg 28,7/25,2mm
nodul lat-istmic drept de 35,2/35,6mm
od-posterior 38,1/19,8mm cu foliculi primordiali
end=8,7mm
Stiu ca in luna august va fi in concediu dl.dr.
Dupa c----l din sept. ma internez pentru operatie.Constat ca organismul meu se comporta in consecinta avand in vedere ca sant acele fibroame.Adica nu se prinde nimic,foliculii nu sant cei care ar trebui sa fie...,asa ca m-am hotarat sa nu mai aman.Am 34 de ani si chiar nu pot sa astept foarte mult...Ma gandesc ca dupa operatie organismul o sa trebuiasca sa se refaca,asa ca va mai trece ceva timp, dar macar sa treaca cu folos...
Mary