Mamici de iulie-august 2005 (37)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Ioana nu te alarma... eu eram toba de carte... si mi-a folosit mult prea putin. Iar acum ca sa linistesc toti cei cu mai multi copii imi spun calm.. fiecare bebe e diferit. Asa ca astept.

Mamini si noi suntem fani Ikea. E asa de practic mai ales cand te muti. Super e. Arata bine, e rezistent si se face si desface in bucatele. Numa cu paturile ne-am parlit. Am transportat pe banii altora (evident!) tot ce aveam in Europa, dar nu si salteaua. ajungem aici top la IKEA sa luam saltea.. Hi, hi.. alte dimensiuni mey. King size, queen size si alte dracii nimic cum voiam noi 1.60x 2.00 m . In rest au aceleasi produse si aici.

Andreea si galusca si ghemotocul asteptat pe 4 iulie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

sa stii ca m-am simtit tare bine ca am luat patul, am ochit masuta de schimbat- e cu cadita cu tot si o sa o cumpar cit de curind, ce ma streseaza e carutul.fiindca e cel mai scump si e f important. si mi-am facut creierii muci cu fel si fel de informatii si firme si chestii si am gasit pe net de la 350-400 la 950 de euro cam ce-as vrea eu-doar firme diferite si locul de unde sa il cumpar diferit si ma intreb: care e clenciul la alea de 350? alea de 950 sunt f bune si sunt la finlandezi-unde e scump de mori, anyway, dar ai garantii si tot la indemina.oricum, eu am timp mai multicel la dispozitie, dar as vrea acum cit inca ma mai misc relativ usor si mai am chef si putere sa bat magazinele.
M

Mergi la inceput

Andreea si noi avem mai toata mobila de la Ikea, e ieftin, practic si frumos, singura problema e ca e putin peste mina. la noi in oras firmele finlandeze de mobila au facut lobby la primarie sa nu se dea pamint pt magazin ikea, asa ca nu avem aici desi e oras mare-mare. sunt doar doua magazine ikea in Finlanda, amindoua linga Helsinki: in Espoo si in Vanta. si prin posta e mai incomod- am mai cumparat si asa, dar astea de bebe trebuia sa le vad, sa le pipai...in plus, maruntisurile( cearsafuri, paturici, saltelute) nu le poti cumpara prin posta. dar le-am luat si sunt multumita tare...
la voi, daca nu gasiti saltele la fel...cred ca merita sa schimbi capul de pat si sa iei saltea noua, nu?
M

Mergi la inceput

Ioana, nici eu nu am idee ce sa fac cu bebe cind o veni. stiu ca trebuie sa pape,sa fie schimbat pampersul, sa-i fac baita si sa faca nani si zic eu ca daca reusesc sa ma descurc cu astea...sunt ok pina la un punct. iar cu astea...nu stiu cum o sa ma descurc, dar zic eu ca nu-s asa de multe, am timp sa invat pina in august. avem pregatire cu asistenta de la policlinica si sper sa imi arate cum sa fac, degeaba citesti( vad ca Andreea e de aceeasi parere si are experienta!)-sau aproape degeaba. n-am auzit pina acum de vre-o mamica de bebe care sa nu fi deprins arta ingrijirii propriului bebelus. eu tot sper ca intra instinctul in functiune, ceva.
iar eu nu am nici ajutor aici- decit sotul care pina acum doi ani nu tinuse un bebe in brate, noroc cu niste prieteni ca i-au dat fetita de proba citeva minute si va dati seama ce se mai pricepe, noroc ca are muuuulta bunavointa si cred ca o sa ne descurcam.
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Monica..stai linistita soro,odata facut oreinul nu il mai faci.

Fetelor ce ma fac cu mine...de 1 luna de zile nu am stat o clipa locului...conduc in fiecare zi...ies in parc ...ma duc prin magazine....si ma plimb cu burtica si cu fetita mea peste tot.Fac rau?Da' nu pot sta locului...asta ma ajuta f tare sa nu ma gandesc la de ale mele...stiti voi..ca daca bebe azi nu misca pe stanga ce e? etc..Sper doar sa fie bine...desi e sarcina obtinuta prin FIV...am incercat sa ma educ sa ma port normal ,ca o sarcina normala...ca pana la 5 luni eram f paranoica...si nu era bine.
Sper ca am atitudinea buna..ca altfel ma leg singura de pat

AniS si bebelina mea dulce 28+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Anis, eu zic ca daca te simti bine, e ok. mie mi-a spus dr sa imi ascult corpul, ca imi va spune exact unde e cazul sa ma opresc. nu testa limita, daca ai contractii sau dureri sau esti obosita nu incerca sa vezi pina unde rezisti, Doamne-fereste, s-ar putea sa sari calul. dar atit timp cit tu esti ok, nu esti obosita , bebe creste, iei in greutate normal, eu cred ca poti sa traiesti normal( in limitele pe care dr ti le-a impus).
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Mamini si eu sunt de acord ca instinctul te invata mult mai multe decat orice carte. Sigur ca e bine sa te informezi, dar experienta efectiva este cu totul alta.
Si pe langa "mama si copilul" ar fi la fel de util sau poate chiar si mai, sa cititi carti de psihologia copilului. Recomand calduros "Recomandari psihanalitice pentru mame" de Wilhelm Stekel.
Ioana, dragostea ta pentru copilul tau demonteaza orice obstacol. Daca eu zapacita la 20 ani, care nu avea habar ce inseamna sa ai un copil, dar nici macar vag! - m-am descurcat, nu se poate sa nu te descurci si tu.

Gabi, mamikul Evei si al baietelului din burtic, 29 sapt.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/coada_cometei/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Anis, starea de tensiune si nerabdare pe care o descrii o simt si eu de ceva vreme si tot mai acut pe masura ce trec zilele. Imi pierd rabdarea, nu mai pot sta locului. Si am constatat ca si mie imi fac bine plimbarile, ma relaxeaza, ma si misc sa nu amortesc prea rau, aerul iarasi e bun, soarele e si el sanatos cu masura... Mie mi se pare perfect asa. Si ai sa vezi ca fiind activa si nasterea va fi mai usoara.

Gabi, mamikul Evei si al baietelului din burtic, 29 sapt.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/coada_cometei/my_photos

Mergi la inceput

Gabi, asa "pitica" erai cind ai avut-o pe Eva? 20? inseamna ca si acum esti ffff tinara. ce frumos, mamica tinara cu doi copii...ce ti-e si cu netul asta, fara sa vezi omul, avind fetita maricica, ma gindeam ca esti virsta mea(30+)...bravo tie!
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Mamini pai am schimbat cadrul, dar trebuia sa ne fi vazut fata cand nu dadeam de saltea.
Noi avem un IKEA la jumatatea insulei (Long Island) in drum spre oras (New York City) si in distante americane e aproape , altfel si noi pierdem o zi.

Anis stii tu cu moderatia cum e? Nu exagera zauu, dar nici legata de pat. Si ai grija ca vor veni caldurile si-ti va fi mai greu daca nu esti odihnita.

Andreea si galusca si ghemotocul asteptat pe 4 iulie 2005

Mergi la inceput