Col de 26mm la 16 saptamini de sarcina .

Col de 26mm la 16 saptamini de sarcina . | Autor: Mirela Anca

Link direct la acest mesaj

La ultima eco mi-au gasit colul f scurt ,26 mm ,sint consemnata la pat pina nasc.Fetele care au avut probleme asemanatoare,ati dus sarcina pina la capat ?Ce sanse sint sa nasc la termen in conditile astea ?La voi cum a fost ?Trebuie sa stau 5 luni numai in pat ?

Multumesc frumos !

Mirela si Cosmin 2 ani si 8 luni
http://www.cosminalexandru.home.ro

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Mirela,

eu am fost diagnosticata la 9 saptamini cu un col scurt de 28 mm, lungime care s-a mentinut si la 14 saptamini .
la 16 saptamini am facut un cerclaj profilactic (legarea colului) si nu am atitea restrictii dar am grija de mine .

In general se pot tine sarcinile si fara cerclaj dar totul depinde de la o persoana la alta , de la un corp la altul si numai stind in pat.
De ce nu incerci un cerclaj pentru mai multa siguranta?

Jadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela Anca spune:

Pina pe 31 Mai sint pe tratament inpotriva contractilor ,poate dupa aceea sa se puna problema unui cerclaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

La 15 sapt aveam col de 2,4 cm, repaus total au spus ei. Fara sa fi respectat chiar asa, la 17 sapt colul era de 4 cm!!! Incredibil! Poate e vreo greseala la una dintre masuratori, sper ca nu la ultima!

Ideea e ca el poate creste daca stai cumintica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Indiferent cum , trebuie sa stai cuminte in pat mai ales daca ai si contractii.
Dupa tratament te va indruma doctorul ce sa faci sau nu.
Sanatate multa,

Jadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

O colega de-ale mele a avut toata sarcina colul de 25 mm si a venit la serviciu pana cu 5 zile inainte de a naste. Si avea si acasa inca un baietel de 5 ani, deci nici vorba de repaus. A nascut la 38 de saptamani un baiat f sanatos. Si a nascut intr-o ora ca era dilatata 4 cm de vreo saptamana.

Sigur ca cel mai bine ar fi sa urmezi sfatul medicului tau, dar si eu stiu ca se ma lungeste colul daca stai potolita.

lina, cu Alina (12.11.02) si Ana (9.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Si eu am cerclaj facut la 16 sapt, este cel mai bun lucru. Vezi ca cerclajul se face pana la o anumita varsta a sarcinii ptr ca facut la varsta mare de sarcina poate produce travaliu. Depinde f mult de la organism la organism si de la sarcina la sarcina dar ptr siguranta cerclajul este sfant.
Bafta!

Monica si bocanila de 32 sapt din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Mie la 20 de saptamani la echo morfologica mi-a gasit colul de 1,96 cm motiv pentru care a doua zi mi-a facut cerclaj.Nu stiu cum ar fi fost fara, psihic sigur nu rezistam, insa am avut siguranta ca voi duce sarcina pana la termen cu restrictiile de rigoare.Am facut toata sarcina tratament, de la 6 saptamani, cu progesteron pentru mentinerea sarcinii, apoi spre final am mai luat si pentru travaliu prematur.Una peste alta a trecut...Fii tare si ai grija de tine, mai ales de psihicul tau ...

Sarcina usoara...

Loreen, Bianca 15.10.96 si Delia 26.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Mirela Anca,
O prietena de a mea, a avut aceeasi problema cam la aceeasi varsta a sarcinii. Fiind sarcina gemelara, repausul la pat a fost imediat impus. Dupa o saptamana era sa piarda sarcina, asa ca i-au facut cerclaj imediat, si a reusit cu repaus mult la pat, sa duca sarcina la final. Nu au mai lasat-o medicii pana sa se declanseze nasterea, ci i-au facut cezariana mai devreme deoarece retinea toata apa in organism, aproape nu mai elimina nimic, si risca un blocaj renal si exces de albumina, care oricum nu era bebefic pentru sarcina. Dar aceste chestii nu s-au datorat repausului la pat sau cerclajului. A facut si ea injectii cu progesteron, una pe saptamana parca.
repausul la pat a insemnat pentru ea odihna cat mai multa , nu a stat prea mult in fund, dar nici nu a stat numai la orizontala. A evitat la maxim urcatul si coboratul scarilor, statul in picioare, si treburile gospodaresti si bucatareala au iesit din programul ei automat si in totalitate. Dar se putea singura spala, duce la baie , dus si ridica din pat.
toate trec, si mai ales se uita cand tii bebele in brate dupa nastere.
Asa ca iti doresc succes, putere multa , sarcina si nastere usoare. Curaj si gandeste mai ales pozitiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Eu l-am avut lung si frumos si cu prostia a tot scazut pputin mai mult decat al tau.
Verifica cu inca o echografie ca intr-adevar este atat de scurt. Vezi daca-i inchis si cred ca esti inca in faza in care poti face cerclaj. daca se mai poate fa-l. Daca nu, pat cuminte, iesit doar la toaleta. Fara gluma! Eu cu tot cu fetita stau in pat cu mici exceptii mai putin orele ei de masa de pranz, de restul se ocupa tati si-n timpul zilei construim, desenam, ne uitam in carticele. Si se tot scurteaza.

Daca nu se mai poate ceclaj pui computerul in pat si o iei filozofic. Sunt mamici pe DC care au stat mai mult de cinci luni in pat daca nu ma insel.

Ai grija,

Andreea si galusca si ghemotocul asteptat pe 4 iulie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela Anca spune:

Multumesc frumos pentru incurajari .In urma tratamentului nu prea mai am contracti.Pe 31 mai ma duc la eco 3D si atunci o sa aflu sigur ce dimensiune are colul .Poate se indura dr. si-mi face cerclaj sa stau mai linistita

Mergi la inceput