Foitele chinezesti
salut !
felelor, am si eu o problema legata de aceste foitze anticonceptionale
mi-am cumparat acum 1 an niste foitze din astea chinezesti si mi-a fost cam teama sa le folosesc
intre timp au expirat si acum mi-am luat un set nou
am de gand sa le folosesc de data asta pt. ca m-am cam saturat de metoda calendarului si de numarat zilele.
problema e ca sunt cam sceptica, mi-e teama ca nu sunt bune; ele costa 19.000- un set de 10 foitze (sunt intr-un ambalaj albastru)
le-a a folosit sau foloseste cineva ??
cat sunt de eficiente?
si cum trebuie sa le folosesc pt. a nu avea surprize?
va pup si astept raspunsurile voastre
Kokolina
- cu Andrei baietel mare (1 an si 6 luni)
Raspunsuri
bia spune:
Am folsit aceste foite ani de zile si inainte de a avea fetita si dupa;cei drept in ultima perioada nu am mai apelat la ele,din comoditate sau nu stiu exact de ce,nu am avut nici o problema,sunt bune,doar ca trebuie sa ai grija sa le folosesti asa cum trebuie...introduse cu 10 min inaintea actului,sa fie timp sa se topeasca si sa nu te speli(vaginal) imediat,ci un picutz mai tarziu.Eu spun ca le poti folosi linistita,n-am ramas insarcinata decat atunci cand am t.
Kokolina spune:
dori, merci mult de raspuns
sa o iau babeste, ca eu sunt cam...
deci: iau foitza, o fac asa bilutza si o introduc in vagin cu 10 minute inainte?
si acutul in sine tre sa fie dupa ce simt ca s-a topit?
sau putem sa incepem distractia imediat dupa ce am bagat foitza(inainte sa se topesca)?
Kokolina
cinta spune:
eu o sa o iau si mai babeste ![]()
intrucat nu ma impac cu ideea pilulelor si nici prezervativul nu ne incanta, aceste foitze par sa fie raspunsul la dilema noastra.
pas 1: de unde le procur? cum se numesc? am nevie de reteta?
vin ia tara sapt viitoare si mi-as face ceva provizii :)
cinta
bia spune:
Hai sa va raspund...tot babeste,n-o sa sune prea academic,dar asta e!Deci,sa va spun cum se folosesc,se impaturesc bilutze,se introduc cat mai adanc in vagin,(operatiunea o poate face si el) si cele 10 minute care sunt necesare sa-si faca efectul,trebuie sa fie inaintea ejacularii....deci se pot introduce si pe parcurs,aproape de final,fiecare cum prefera si cum se desfasoara<treaba>,daca se intampla rapid,se introduc inainte de...,daca se lasa cu un preludiu mai lung,le puteti introduce mai tarziu...stiu,unele cupluri pot spune ca se distruge farmecul,ca te opresti si-ti piere nu stiu ce chef,acum depinde cum privesti lucrurile,pe noi nu ne-a deranjat de nici un fel,nu se simte nimic,nici o jena,nici la mine,nici la el si pentru noi a fost solutia ideala foarte multi ani.
bia spune:
Am uitat si celalalt raspuns....se gasesc in farmacii,peste tot,n-ai nevoie de reteta,dar nici nu au instructiuni in limba romana,doar in chineza.Mie acum multi ani,mi le-a recomandat o prietena,care si ea le folosea de ani de zile si am intrebat si medicul cum anume trebuie sa le folosesc,insa este bine sa intrebati si farmacista,poate primiti si alte indicatii suplimentare de folosire.
bia spune:
....nu se numesc in vreun fel,ceri la farmacie anticonceptionale locale tip foita,daca mai aveti intrebari,va raspund imediat.
Kokolina spune:
salut
merci de raspunsuri, am priceput si eu in sfarsit
dilema ramane in privinta eficientei lor, eu cel putin sunt cam"iepuroaica"
, raman imediat gravida si de-aia sunt asa de fricoasa
avand in vedere ca nici acum nu am ajuns la gabaritul dinaintea sarcinii(mai am 3-4 Kile de dat jos) mi-e teama sa iau pilule
iar de "caciulita" si de numaratoarea de calendar, sincer, m-am cam saturat
cinta, foitele astea de care vorbesc eu sunt usor de procurat de la orice farmacie, costa 19.000 lei(pana 1 $), sunt 10 foitze transparente (pelicule)ordonate frumos intre niste file si sunt puse intr-un ambalaj albastru necartonat.
pe ambalaj scrie :
SWAN - FEMALE CONTRACEPTIVE FILM
iar pe spate are instructiuni si in romana, si in engleza
va pup
Kokolina
andreea_tx spune:
Si eu am folosit aceste foite ani de zile si nu am avut probleme .Mai nou au inceput sa traduca si in romaneste pe spatele pliculetului este atasat un biletel despre cum se folosesc si ce contraindicatii au(de ex.rani pe col sau boli maligne ale ap. genital).Cel mai bine se introduc inainte nu pe parcurs ca sa nu stai cu grija stop. ca n-am bagat foita si sa ai surprize-eficienta este de apr.1/2 ora.
andreeat
candy24 spune:
Eu una am ramas insarcinata cu aceste foite si de atunci am zis ca nu le mai folosesc.Eu raman la cea cu calendarul sau anticonceptionale din plante .
bia spune:
Nici o metoda anticonceptionala nu are 100% efect garantat...la primul control ginecologic(acum vreo 14 ani),o tipa doctor,mi-a raspuns cand am intrebat-o ce metoda ar fi mai sigura:ABSTINENTA.Am plecat aproape plangand de acolo,era primul meu contact cu ginecologul,brr...cand imi aduc aminte...