Doctor Uscatescu Valentina?

"Buna",
Poate pt. altii ca pentru mine nu prea e.
Mi-a venit si mie o idee, de fapt si la propunerea unei dr. echorafiste. Sa ma caut de anticorpii antifosofolipidici.Adica sa vad radul de coaulare a sanelui. Si mi-a recomandata dr. Uscatescu de la inst. hemtoloic Fundeni. Stie cineva telefoane de acolo? Sau pot sa imi fac analizele si la Medsana? Ca am vazut ca si acolo se fac.
Multumesc.
Raspunsuri

Kariris spune:
Eu zic ca daca te-a trimis la Uscatescu la Fundeni, acolo sa mergi. Nu am nr. de tel. eu am fost la 7-7,15 dimineata acolo, mi-a recoltat sange si a doua zi am avut rezultatul. Se pot face in multe locuri dar eu zic sa mergi la Fundeni. Tu alegi.

valen spune:
Diana, eu nu iti recomand sub nici o forma sa mergi la Dr. Uscatescu pt. ca pleci de acolo cu sindrom antifosfolipidic. Foarte multi medici considera clinica de hematologie de la Fundeni "cea mai tare din tara", iar pe Dr. Uscatescu " cea mai buna din Romania." Nu am pregatire medicala ca sa-mi dau cu parerea despre competenta doctorei dar iti pot spune ca eu la inceputul sarcinii(acum am 20 sapt) am fost gresit diagnosticata cu sindrom antifosfolipidic si am inceput sa iau Aspenter si sa ma intep zilnic; am fost trimisa la Fundeni pt. cercetari amanuntite si unele rezultate au iesit in afara limitelor normale. Exista un topic mai vechi aici,( "sindromul de hipercoagulabilitate")pe care l-am citit in intregime si mi-am dat seama ca multe fete au fost in situatia mea si au facut tratament aiurea, asa ca am schimbat urgent medicul ginecolog, apoi am refacut analizele la spitalul Coltea si la Institutul Cantacuzino; analizele au iesit bine si nici urma de nenorocit de sindrom; Dr Uscatescu mi-a lasat o impresi f proasta in sensul ca a facut un fel de criza de nervi, s-a rastit la o pacienta, a aruncat pe jos niste fise si ne-a spus tuturor celor prezente ca suntem necivilizate si ca nu stim sa vorbim; te rog nu te duce acolo; din cauza Dr. Uscatescu si a medicului ginecolog am considerat sarcina mea un handicap, o boala si nu m-am bucurat deloc de ea pana nu m-a calmat dr. la care merg acum.Poti sa-mi scrii pe pm daca vrei mai multe detalii.Succes

Kariris spune:
Ei uite ca mie mi-au iesit analizele superbune la Fundeni la Uscatescu, desi am antecedente de hipercoagulabilitate in familie (mama si tata)! Asa ca nu-i chiar asa cum spui tu si cum credeam si eu de altfel! Iar doctorita a fost mai mult decat civilizata cu mine! Ce bine ar fi daca nu am mai generaliza!

lauion spune:
Tel de la Fundeni 240 20 20 / int 2257, 2258.
Se pot face si la Medsana o parte din analizele de coagulare dar nu toate, depinde ce ti s-a recomandat si care e si abordarea medicului ginecolog.
Lachi cu riscul de a nu fi de acord cu tine si eu sunt rezervata cand e vorba de Fundeni; poate ca am nimerit intr-o pasa proasta a dr. (desi nu ar trebui sa fie cazul in astfel de meserii) si in plus analize recoltate a 2a zi la Inst. Hematologic arata cu totul altfel...
Oricum decizia e a ta Diana si a medicului tau ginecolog. Bafta,

Kariris spune:
Lauras, nici o problema, adevarul e ca m-am cam mirat si eu ca mi-au iesit bune, dupa tot ce am citit pe forum si stiind ce antecedente am in familie. Totusi pentru ca doctorita mea m-a trimis acolo, am zis las' ca merg acolo mai intai, unde imi vor iesi proaste ca in restul cazurilor, dupa care ma voi convinge ce este la Coltea si la Institutul de Hematologie! Insa nu am mai fost nevoie, pentru ca au iesit bune! Acum mi-a intrat un morcovel... oare chiar sunt bune? Oare le-au facut pe bune? Mai ales ca pe biletul meu de trimitere era scris si ce belele am avut in familie cu hipercoagulabilitatea si eram mai mult ca sigura ca o sa primesc rezultate proaste!
Cat despre doctorita eu chiar nu am ce sa ma plang! O doctorita tipica din sistemul medical romanesc!

valen spune:
Lachione, mie mi s-a parut ca am fost foarte civilizata in exprimare si in plus nu am acuzat pe nimeni ; am spus in mare ce am patiti eu cu dr. Uscatescu si nu tin mortis sa am dreptate asa cum sustii tu; mi s-a parut corect sa le impartasesc patania mea celor care au nevoie, intrucat si alte mamici de aici m-au ajutat pe mine . Probabil nu stii cum e sa ti se spuna ca nu vei tine sarcina sau ca exista riscul sa mori la nasterea copilului. "Multumita" dr. Uscatescu as fi putut face tratament de 12.000.000 lei/luna; pai daca sunt sanatoasa de ce sa-l fac?! Asadar, normal ar fi sa-si exprime fiecare opinia, fara replici de genul"ei bine uite ca"; ideea este sa incercam sa invatam din experientele altora, fie ele bune sau rele, fara a fi acide.Gabriela 20+ si Sara

Kariris spune:
quote:
Originally posted by valen
Lachione, mie mi s-a parut ca am fost foarte civilizata in exprimare si in plus nu am acuzat pe nimeni ; am spus in mare ce am patiti eu cu dr. Uscatescu si nu tin mortis sa am dreptate asa cum sustii tu; mi s-a parut corect sa le impartasesc patania mea celor care au nevoie, intrucat si alte mamici de aici m-au ajutat pe mine . Probabil nu stii cum e sa ti se spuna ca nu vei tine sarcina sau ca exista riscul sa mori la nasterea copilului. "Multumita" dr. Uscatescu as fi putut face tratament de 12.000.000 lei/luna; pai daca sunt sanatoasa de ce sa-l fac?! Asadar, normal ar fi sa-si exprime fiecare opinia, fara replici de genul"ei bine uite ca"; ideea este sa incercam sa invatam din experientele altora, fie ele bune sau rele, fara a fi acide.
Gabriela 20+ siSara
Mai fata, cine tine mortis sa aiba dreptate???
Vezi ca percepi lucrurile eronat! Ca si tine si eu mi-am exprimat parerea! Nu a afirmat nimeni ca te-ai exprimat necivilizat...fii mai atenta cand citesti: eu am spus ca doctorita s-a purtat cu mine civilizat.
Am fost cumva acida cand am spus "ei uite ca mie mi-au iesit analizele bune???"
Vezi ca esti cam nervoasa si nu face bine la sarcina!
Am afirmat ca ai acuzat tu pe cineva?
Daca te deranjeaza atat de tare parerile altora, creeaza-ti un forum al tau unde sa scrii numai tu, pentru ca eu nu am facut absolut nici o referire la tine, ci , am scris experienta mea, ba mai mult am si subliniat ca ma mira faptul ca au iesit bune.....
Si sa stii ca te inteleg perfect, pentru ca si eu am avut o experienta total neplacuta cu niste analize facute la Medsana si stiu ce inseamna sa sustina un doctor ca ai ceva ce tu de fapt nu ai! Mai ales ca tu erai deja insarcinata, te inteleg perfect!
Dar fii si tu mai concesiva ca daca cineva imediat dupa tine are o parere total opusa nu inseamna neaparat ca are ceva cu tine si nici ca se ia la intrecere cu tine in privinta opiniei corecte!

monu spune:
Buna,
Eu merg la Fundeni la monitorizare pentru sindrom de un an de zile. Nu mi se pare corect sa generalizam si sa aruncam aiurea cu pietre in oameni. Si eu am prins-o cateodata in toane proaste dar cine nu le are?! NU conta in ce toane era, conta faptul ca analizele imi erau facute corect si la timp. Nu cred ca vreuna din noi a facut medicina de aceea imi permit o intrebare. Suntem noi in masura sa stabilim la nivelul specialitatii in care lucreaza dna dr daca este sau nu pregatita bine? Una e sa fii ginecolog sau altceva si altceva este sa lucrezi in lab.
Diana, cel mai bine este sa te duci unde vrei tu. Daca nu esti convinsa de ceva mai du-te si la alt lab. Cel mai bine este sa verifici in mai multe locuri, daca nu esti convinsa ca cei de la Fundeni sunt prosti.
Iar in legatura cu sindromul - daca vreuna a avut norocul sa nu il aiba asta nu inseamna ca nu exista si altele care il au iar pentru ele aceste analize si tratamentul aferent sunt vitale.
Pupici
monu si bb 36+

Diana1968 spune:
Va multumesc de raspunsuri. Concluzia mea e: sa mer, sa nu mer...la dr. Uscatescu. Oricum eu, in starea mea depresiva mi se pare si ca , daca mer, deeaba mer. Prof. Marinescu de ce nu m-a trimis el? De ce a trebuit sa ma trimita un dr. echorafist (care nici macar nu e specializat in inecoloie ci a avut si ea probleme cu sarcina).
Am intrebat-o daca in timpul laparascopiei dr. putea sa-si dea seama de sanele meu, daca e coaulat bine sau nu si mi-a spus ca nu.
Tratamentul asa scump ar putea sa fie , de 12.ooo.ooo lei ?
Va pup.