cu cat va mai platiti bonele?
Raspunsuri - Pagina 3
Kalid spune:
Am inteles ca bonele se platesc si in concediu (al parintilor). Dar le dati tot salariul sau un procent (50%, 75%)?
Mie, sincer mi se pare cam mult un salariu, ca doar nu am angajat-o cu carte de munca. Nu am discutat problema asta de la inceput cu bona, ei i-a convenit cat ii dau (4,5 mil. pt. 10 ore), o am (numai) de 2 saptamani, insa zilele astea as vrea sa vorbesc si de concediu cu ea, ca mai am o luna si intru in CO.
Am mai intrebat colegele si se pare ca trebuie sa ii dau 100%...
kalid si copiii : matei (18.06.04) si lidia (22.04.99)
Mickyyy spune:
Kalid, mie mi se pare normal sa-i platesti concediul indiferent daca o angajezi sau nu cu carte de munca. In cazul tau pare ciudat pentru ca abia ai angajat-o si deja pleci in concediu, dar gandeste-te ca ar fi lucrat de 11 luni la tine zi de zi. Sau gandeste-te ca tu ai lucra 11 luni intr-un loc si cand vine vorba sa-ti dea concediu sefii sa nu ti-l mai plateasca.
Totusi, tinand cont de situatia ta, si mai ales ca nu ai de unde sa stii daca va sta sau nu un an de zile la tine, eu i-as da concediu insa banii pe el dupa o anumita perioada pe care sa o stabiliti de comun acord (ca sa ai siguranta ca nu munceste doar o luna mai ia bani pe inca o luna in care nu face nimic si apoi pleaca de la tine).
Mickyyy (38 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)
ralucaet spune:
quote:
Originally posted by irinai
Program de la 12:30 cand ia copilul de la gradinita pana la 17:30, timp in care copilul doarme.
Spala vasele in care mananca copilul, intinde rufele, calca toate rufele si face supa pentru copil, o singura data pe saptamana. In rest citeste ziarele si se uita la televizor. Nu scoate copilul afara ca ii este greu.
Pentru asta primeste 3,2 milioane, plus prime de Sarbatori, plus cadou de ziua ei plus 3 luni de concediu platite pe an (am facut socoteala si cam atatea se strang..)
Este nemultumita si vrea 4 milioane, ca "asa a auzit ea in parc ca se plateste o bona, iar X are chiar 5 sau 6 milioane".
Iar eu in prostia mea stau si ma intreb daca sa ii dau sau nu...
Stimata Doamna,
Daca nu va multumeste bona pe care o aveti, va dau nr meu de telefon 3486485. Am 44 ani, nefumatoare, curata, serioasa.
Va multumesc
Kalid spune:
Ai dreptate, Mickyyy. Am o strangere de inima in legatura cu suma pt. concediu pt. ca este prea 'proaspata' bona si daca imi pleaca (precum anterioara) dupa nici 2 luni?! Probabil ca o sa ii dau mai putin, cu mentiunea ca ma voi revansa, dar sa mai faca ceva vechime (tot la noi, evident).
kalid si copiii : matei (18.06.04) si lidia (22.04.99)