cu cat va mai platiti bonele?

cu cat va mai platiti bonele? | Autor: moana

Link direct la acest mesaj

buna fetelor

fetita noastra are aproape 2,5 ani si doamna care sta cu ea vine la 8.30 (face cam 15 minute de acasa pana la noi) si sta pana la 18.30-19. Nu gateste decat ce nu pot lasa eu gatit - adica un lapte cu ceva (dimineata) sau un ou fiert etc. Menaj nu face - decat ca atunci cand doarme mariuca spala vasele, strage jucariile si mai spala si aragazul (asta ca vrea ea ca am rugat-o de multe ori sa nu faca nimic). Iar pentru aceste servicii noi ii dam 4.000.000 lei. In plus de Paste si Craciun ii dam si liber (fara sa-i tai din salariu) si ceva cadouri. Si cam atat.

E mult, e putin? Voi cat dati? Si pentru ce?

Oana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Eu sunt din Timisoara si cred ca preturile difera. Eu am o doamna care sta cu cel mic de la 8,30-16,30 de luni pana vineri, nu face nimic in afara de pireu, sau fierbe carnea sau oul pt. copil si o platesc 3.000.000 lei/luna. Am inteles ca in Timisoara cam astea ar fi preturile. Numai bine.
Miha

Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

A noastra are program 8,00-18,00, calca toate rufele familiei si mai gateste cate ceva in zilele de post. Ii dam 3,5 miliane, concediu platit(cand plecam noi in vacanta), prime de Paste si Craciun, cadouri de ziua ei, de 1 martie, etc.

Cornelia si Rares-22.04.2002
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/corneliap33/album?.dir=/6fcf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

mai fetelor, dar voi ce salar aveti de va permiteti sa dati 3-4 mil la bona??? eu ii dau 1.5 mil, sta de la 7 la 16, cu precizarea ca intre orele 8-12 o duce pe fiimea la gradi si ea merge acasa in acest interval. Dar cand e vacanta sau e bolnavioara asta mica sta tot intervalul de timp. E drep ca nu face ABSOLUT NIMIC in casa, dar ma lipsesc de lucru de mantuiala. Prefer sa fac eu in casa. Mici cadouri de sarbatori da.
cam asta e!

Antonela &Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

la noi programul este 09.00-15.30, bona are doar grija de fata (daca fata inca doarme cand ajunge ea dimineata, mai face curat prin bucatarie, spala vase, etc) si platim 3.000.000 lei

Mama Raluca, baiat Alex si copilita Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

April, cam acestea sunt preturile in Bucuresti. Bonele se documenteaza foarte bine. A mea cand mi-a cerut sa-i maresc de la 3 milioane la 4 milioane, a inceput sa-mi dea exemple de cat sunt platite si cate ore stau alte bone cu care vorbeste ea prin parc, sau de bone angajate prin agentii.
Bona mea sta cu Toma in intervalul 8-18.30, face de mancare pentru copil o data sau de doua ori pe saptamana o supica sau o ciorbita si ii calca lucrusoarele cand Toma doarme. O platesc cu 4 milioane, de sarbatori si de ziua ei ii fac cadouri, cand suntem in concediu o platesc.

Tana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

pai inseamna ca nu-i dau chiar asa putin cum mi se parea mie. ca intrasem la idei ca am tot auzit prin jurul meu de 6.000.000 lei care mie mi se pare cam mult si nici nu prea mi-as permite. pe de alta parte, se poarta foarte frumos cu mariuca si se iubesc foarte tare una pe cealalta si, atat cat de mult se poate, as vrea s-o tin.

oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Program de la 12:30 cand ia copilul de la gradinita pana la 17:30, timp in care copilul doarme.
Spala vasele in care mananca copilul, intinde rufele, calca toate rufele si face supa pentru copil, o singura data pe saptamana. In rest citeste ziarele si se uita la televizor. Nu scoate copilul afara ca ii este greu.
Pentru asta primeste 3,2 milioane, plus prime de Sarbatori, plus cadou de ziua ei plus 3 luni de concediu platite pe an (am facut socoteala si cam atatea se strang..)
Este nemultumita si vrea 4 milioane, ca "asa a auzit ea in parc ca se plateste o bona, iar X are chiar 5 sau 6 milioane".
Iar eu in prostia mea stau si ma intreb daca sa ii dau sau nu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

irinai pai bona ta sta 5 ore, cele care iau mai mult probabil ca au alt program (sigur stau mai mult de 5 ore). La 5 ore 3.000.000 deci la 10 ore 6.000.000

Monica Robert (09.01.01) si Razvan (10.09.05)
http://community.webshots.com/user/frosa2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Bine , ele pot cere si 6 mil, dar cred ca-i deja cam mult !!Nu-i usor sa stai cu un copil o stim cu totii...dar consider ca nu-i o munca totusi grea, sa stea in frig, sa faca naveta etc.Eu o platesc cu 2500000 , in conditiile in care sta doar luni , miercuri si vineri de la 8-16, fara sa faca nimic, plus atentii, plus ca poate sa manince ce vrea din frigider [ nu abuzeaza].Imi place ca-i la 2 blocuri de mine si vine si in alte momente daca am nevoie.Daca ar veni zi de zi tot de la 8-16, probabil ar trebui sa-i dau 4 mil.Trebuie sa stim ca in Bucuresti preturile sunt mai mari ca in provincie !! Mai depinde si de felul bonei, de ex: stiu o bona, care pe 3500000, are mare grija de copil, il plimba prin diverse parcuri , si mai face si mincare pentru parinti, curatenie, mai spala, mai calca , pune muraturi, motivind ca nu poate sta degeaba...la o astfel de femeie ii dai tu mai mult fara sa-ti ceara !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

La noi program 9-18.00, plus doua sambete 9-16.00, ii dau 4.400.000 lei/luna. Am luat-o insa din 2001 cand salariile erau altele si am crescut constant, fara sa imi ceara ea. Cand stau mai mult la serviciu il ia pe Tudor acasa la ea si il recuperez de acolo. Cand era bebe nu am acceptat insa solutia asta, vroiam sa stea copilul la el acasa.
Bona noastra insa este genul de femeie descris de Lidia in mesajul de mai sus, eu fiind mai lenesa de fel chiar o rog sa mai stea si ea degeaba, insa spune ca nu poate. Are mania curateniei si face curatenie constant. De Pasti am platit-o separat pt asta, plus prima, a luat 6 milioane. De altfel aproape in fiecare luna ia de fapt 5 milioane caci fie e luna de cadouri (gen martie), fie lucrez mult si platesc ore suplimentare (ex iunie).

Concediul este de 2 saptamani in dec, 1 sapt Paste si 3 saptamani iulie-august, platit cu 4 milioane lei.

Mergi la inceput