mamici de adolescente

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natalis spune:

Asa este Nuschu, adolescenta vine treptat si trebuie asteptata cu "temele facute" de catre parinti. Cam greu cand au atatea pe cap si isi doresc un caracter corect, impecabil de corect (adica infinit mai bun decat al lor ) pentru copiii in formare. Nu poti obtine mereu ce vrei de la viata, dar iti poti folosi timpul incercand :)

Cat de josnic imi pare pamantul cand ma uit la cer !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goodmomy24 spune:

avetzi perfecta dreptate mamici de adolecente.
si eu am incercat sa-mi fac temele pentru a o putea ajuta in caz de nevoie.chiar i-am povestit tot ce faceam eu la 16-17 ani.diferentza mare nu era fatza de ce este acuma atata ca noi nu aveam atatea oportunitatzi.
si fetitza mea este indragostita lulea. dar stiu ele ce inseamna oare sa fii indragostit? poate ca da .........dar poate nu.azi sunt impreuna maine vine si plange si imi spune ca nici nu a vorbit cu ea sau ca i-a zis ca totul s-a terminat.si peste o saptamana sa-mi spuna plina de fericire ca s-au impacat ca sunt din nou impreuna .eu degeaba ii spun ca o astfel de relatie nu isi are rostul,ca nu o intereseaza. ea le stie pe ale ei.eu sper din tot sufletul sa nu aiba deceptii in dragoste desi asta nu decidem nici noi nici ei.
nuschu spunea-i de atentie, intelegere,respect incredere primita de la parinti, e adevarat noi am incercat sa vada in noi mai mult un prieten decat un parinte. pana in clasa a 9 a ne-a reusit,dar dupa aceea a fost altceva.nu stiu s-a intamplat ceva .........nu stiu ce .....incerc sa fiu o mama intelegatoare dar poate ca si incerc sa o protejez prea mult.
nu stiu daca am fost destul de coerenta, mie nu prea imi place sa scriu dar subiectul acesta chiar este interesant pentru mine.
sper sa invatz cat mai multe.

rockeritza mea
cati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

goodmomy sa stii ca poate nu se va destainui niciodata,dar tine minte : asta tine de personalitatea ei,nicidecum de greselile pe care le-ar putea face !!faptul can uiti spune e una,iar ca face greseli e alta.
poate ca oricat te vei apropia de ea,nuiti va povesti .dar tu nu trebuie sa te superi,nu trebuie sa o suspectezi nicisa iti pierziincrederea in ea! tu urmareste-o din umbra dar nu interveni din orice.
cum zice si eliane care nu intervine in a-i da sfaturi in dragostea ei pt coleg.pt ca oricat ati incerca,nu ii vetida sfatul necesar varstei ei.ea trebuie sa traiasca depe acum esecurile,desigur ca e o dragoste de care peste cativa ani va rade ,dar daca voi interveniti siincercati sa iispuneti ca el nu face de ea,ca ea nu e inc a de baieti,ca si ca..ea nu va intelege,se va retrage si in viata,cand va intalni dragostea aevarata nu va avea cu ce sa compare.
toate am trecut prin asta,toate am venit suparate acasa sau fericite pt intamplari de nimic(vazute acum) si nu ni s -a intampalt nimic.plangeam dupa cine stie ? acum stim ca sunt prostioare.lasati-le as treaca prin toate,se vor cali pt viata care le asteapta,cu bune si cu rele,vor sti pe viitor sa isi aleaga barbatii,prietenii,pt ca voi nu putei sa afceti asta pt ele,nu aveti dreptul ! pt ca ele au personalitatea lor .
goodmomy la tine e defapt ceea ce spui: frica de adolescentza,ca se indeparteaza ,ca o pierzi.deci e problema ta,nu a ei.
incercati sa le slabiti cercul,sa fiti in spatele lor doar cu disciplina de zi cu zi: respectarea orarului,a meselor,a lectiilor ,a igienei.
restul,lasati-le pe ele !
altfel veti face din ele niste adolescente carora le va lipsi increderea in ele.supraprotectia duce la neincredere pe viitor!
aveti incredere in fiicele voastre,sigur nu vor gresi asa cum nici voi nu ati gresit !

nu ii mai spune niciodata ca relatia ei nu isi are rostul ! e ca si cand i-aispune ca ea nu are sens ! o faceti sa nu mai aiba incredere in ea.pt ca ea simte,simte ca e indragostita,simte cum ii bate inima,si cand ii spuneti ca NU ARE ROST CE SIMTE EA ,are impresia ca e defecta , ca toti sunt normali in jur numai ea nu e.si asta o va face sa fie mereu un pas inapoi fata de altii.
libertatea pe care i-o dati acum ii va aduce incredrea in ea si va sti pe viitor sa se apere singura.
nu ea le stie pe ale ei,goodmomy !!! ci tu le stii pe ale tale !!! intra in pielea ei !
deceptiile in dragoste vor veni infinite daca tu ii hotarasti de acum ca ceea ce simte ea nu e adevarat,ca baiatul respectiv nu face de ea...in viitor nu va sti sa aleaga singura si tu nu vei fi langa ea cand vreodata se va indragosti lulea,la 25 de ani de unul care chiar ca nuo va merita.
fetelor,pt varsta lor e greu sa auda ca baiatul de care s-au indragostit nu o merita ! ele confunda ceea ce i se spune rau de el,cu persoana ei,o ia personal.si incepe sa ascunda ca ii place de el.ba incepe sa mai faca si pe grozava,ca vaaaaai nu ii mai place deloc,si isi va ascunde sentimentele si fatza de ea,si in timp ce inima ii va batea pe sub banca ,ea va nega.
si va incepe de la varsta asta sa isi nege sentimentele si NU E BINE !
V ramane cu frustrarea primelor sentimente neimplinite si va refula mai tarziu in cine stie ce.
Lasati sa isi consume singure sentimentele,NU LE INFLUENTATI!
incurajati-le in ceea ce simt ele,spuneti-le ca e varsta cea mai frumoasa depe pamant! nu le spuneti ca ce stiu ele acum ca viata incepe mai tarziu ! adica ele ce fac,nu traiesc?sunt inca in burta??pt ele viata a inceput de mult,chiar daca voi nu vreti sa acceptati .
o copila simte dragostea la fel ca mine si ca tine !doar ca va avea puterea sa uite mai repede,prin tineretea ei,dar asta nu trebuie sa ii spuneti voia cum:lasa ca uiti !! asta o sa vada ea singura,dupa ani!
nu ii anticipati nimic !
radeti cu ea,spre exemplu cand va intreaba ce sa faca cu baiatul ala sa se uite la ea,spuneti-i prostioare,pe care stiti sigur ca nu le va face,dar sigur o va amuza : spuneti-i spre exemplu ca daca nu se uita la ea,sa ii toarne cerneala pe camasa ! si atunci sigur nu o va uita.
nu va fie frica,ca nu va face asta! doar se va amuza cu voi si se va apropia!
cand va spune de fetele care sunt mai frumoase ca ea,incercati sa o dati tot in amuzament,nu incercati sa ii deschideti mintea de acum cu criteriile voastre ca frumusetea nu sta in asta...pt ca asta va vedea ea mai tarziu ! amuzati-va cu fetele si amintit-le ca ceea ce tariesc ele E REAL,E UNIC,E MINUNAT !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

GOODMOMY ma uit acum la pozele cu frumusetea ta de fata !
e de ajuns sa ma uit in ochisorii ei si sa iti spun sa ai incredere in ea ca e un copil normal care sigur nu te va dezamagi niciodata !
fii mandra de ea !
mi-a atras atentia o intitulare a unei poze: "un nou mod de a sta pe banca" .tu ai scris ?
repeta-ti asa: e cel mai original mod de a sta pe o banca si numai fata mea poate fi capabila de asta !!!!

amuza-te alaturi de ea,radeti mult impreuna si asa ii vei da multa incredere in ea !
las-o sa imbrace hainele in care se simte ea bine,chiar daca acum copiaza alte fete,nuincerca sa ii impui un stil anume,acum ea e in cautare si daca vrei sa isi gaseasca stilul ei,las-o sa le incerce,sa copieze,sa se lase influentata de colege.isi va da singura seama ce ii place si ce nu.
multe din prietenele mele se imbracau mai tarziu cam ca mamele lor,fara ca mamele sa le fiimpus.initial se imbracau mai desucheate,si mai tarziu au descoperit ca le place mult cum se imbraca mama !
si pe mine m-a atras f tare cum se imbraca mama mea,dar nu mi-a impus.am descoperit eu mai tarziu.
nu le cereti prea multe de acum .o sa rada singure de hainele lor,cand vor mai creste,dar acum nu le luati chiar totin seama .
e mai bine sa isi puna ele ce-or vrea, ce conteaza parerea altora,daca ele se simt bine? important e sa se simta ele bine,sa nu se simta complexate si nici inferioare celorlalte fete.
incercati sa nu le diferentiati,in vestimentatie,de celelate fete,chiar daca nu e gistul vostru.
lasati-le sa isi aleaga hainele,fetitele au tendinta asta de la 2 ani si toti psihologii sfatuiesc sa le lasati sa isi aleaga ,le dezvolta personalitatea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Da, Natalis, ai dreptate, uneori anumiti parinti sunt atat de preocupati sa faca din copilul lor "little me" cu imbunatatiri, ca ignora FIINTA diferita pe care o au in fata !

Cum spunea cineva de pe forum (), parintii au si ei asteptarile, dorintele, planurile lor si cand copilul apare, are tupeul sa nu corespunda !! Eee !

goodmomy, daca tu ai incercat sa-i furnizezi tot ceea ce spui - respect, intelegere, acceptare -, atunci ea acum poate trece printr-o faza in care-si construieste intimitatea. E copilul tau, dar are dreptul la secrete si daca relatia voastra e bazata pe incredere si sinceritate (inteleg ca iti spune ce i se intampla cu tanarul ei prieten: azi sunt impreuna, maine a uitat-o, poimaine sunt iar amandoi), eu cred ca ea va veni la tine cand cu adevarat va avea probleme, cand se va simti amenintata sau intr-un impas.
Insa cred ca nu trebuie judecata relatia lor (iti face numai rau, nu e suficient de bun pentru tine, isi bate joc de tine, nu merita sa suferi pentru el etc etc) si nici date sfaturi (mai sunt si alti baieti, iti va trece, cand vei fi mai mare vei rade), ci tratata cu seriozitate si respect (sa-i arati ca o intelegi si ca ii respecti deciziile, ca esti de partea ei: daca nu o baga in seamna si e trista, o intrebi daca-i vine sa planga, de exemplu, sa se descarce; daca e bucuroasa, cu atat mai bine, te bucuri si tu cu ea).
Supra-protectia nu ajuta. Aelita spunea ca nu va sti sa faca diferenta intre o dragoste adevarata si o ploaie de vara. Mai mult, nu se va maturiza emotional, sub aspectul acesta al relatiilor inter-gen. Poate va parasi sau va fi parasita, dar va trece prin emotii si experiente care cu siguranta o vor imbogati.
Nimic nu trebuie luat in tragic, condamnat, blamat. Cu totii gresim si avem dreptul sa ne reparam greselile. Greselile inseamna un pas inapoi si doi inainte. Ideal e sa invatam dintr-ale altora, dar idealul de aceea e ideal, sa nu fie nicicand atins .
Trebuie numai multa intelegere si rabdare .
Cineva spunea ca numai moartea e iremediabila. In rest, sunt situatii de viata, greseli, succese, pe care le imblanzim, le reparam, le savuram.

Pisica, zambind

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggy spune:

Buna fetelor!
De mult timp nu am mai scris pe acilea dar sa stiti ca v-am citit printre picaturi.
Va multumesc din suflet pentru raspunsurile date pana acum..si am observat ca nu sunt singura care are probleme cu adolescentele.
Cand au inceput problemele cu fiica mea am crezut ca nu mai exista mama nefericita pe lumea asta..dar cu rabdare si tutun am reusit sa ajungem sa ne intelegem mai binisor decat acum un an si jumatate..grea e viata de parinte cateodata...
¨Asa este Nuschu, adolescenta vine treptat si trebuie asteptata cu "temele facute" de catre parinti. Cam greu cand au atatea pe cap si isi doresc un caracter corect, impecabil de corect (adica infinit mai bun decat al lor ) pentru copiii in formare. Nu poti obtine mereu ce vrei de la viata, dar iti poti folosi timpul incercand :)¨
Natalis ai perfecta dreptate cand nu esti pregatit la¨teme¨ se pare ca pamantul de sub tine se surpa ..dar cum stiti.. vorba din batrani..¨¨SPERANTA MOARE ULTIMA¨¨
La mine nu a ajuns sa moara dar am muncit enorm si nu pot sa spun ca nu m-a ajutat si unele sfaturi de la voi primite..de aceea va multumesc inca o data
Va doresc o zi buna si va promit ca nu am sa mai trag chiulul

Mergi la inceput

Morgane stai in Belgia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns morgane spune:

Da, Maggy, la 10 km de Bruges... de 13 ani.
Am vazut ca tu locuiesti in Leuven.
Ce mica este lumea!

Pupici

Mergi la inceput

Morgan chiar cai mica lumea asta ..
De ce nu intri pe forumul Fetele din Belgia?
E postat la Vacante....intra acolo si vezi numai cate suntem..
Te asteptam cu drag..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goodmomy24 spune:

cand am intrat prima data pe acest forum eram disperata.
dar cu ajutorul vostru am reusit sa deschid ochii si sa-mi dau seama ca de fapt eu am o problema................dar cu sfaturile primite de la voi am reusit sa ma apropii foarte mult de fetitza mea.stam si vorbim,imi povesteste ce a mai facut cu prietenii,imi spune de cine ii place.in concediu chiar m-am comportat o zi ca si cum as fi avut aceeasi varsta cu ea si ne-am distrat foarte mult.
va multumesc inca o data si am sa va tin la curent

Mergi la inceput