Bebelusi de iulie-august 2004 (63)
Raspunsuri - Pagina 6
szivarvany spune:
Hello girls !!!
Hai si noi cu programu`:
7,30-8 - 170 ml laptic - dupa care inca vreo 30 minute somnic, daca e
cazul; imediat dupa trezire - stam pe olita juma` de ceas, in
99% din cazuri cu folos "mare"
10,30 - 11 - acelasi cocktail din: branzica, Milli fructe, biscuite,
1 banana, para, mar, portocala, piersica = 200 g
inainte de somn - depinde la ce ora - mai bagam 120 sau 150 laptic si
somnic de vreo 3 ore
pranzul - depinde la cat ne trezim : vesnica supa cu piept de pui +
morcov, patrunjel rad.+frunze, gulie, telina, dovlecel,
cartof, rosie, ardei, ceapa, 1 lingurita ulei masline =>
pusa in pungi de gheata - asta e arta adevarata - pusul in
pungi ; papam 100 ml - desi este o chestie groasa si
zgrunturoasa, decat o supa
felul II: din 2 in 2 zile - galbenus, sambata ficatei;
alternam: fasole verde pastai, mazare, conopida, spanac, si
alte legume furate din mancarea noastra, de obicei cu adaos
de smantana ca ne place tare mult (tot Milli);
mai papam cu drag piureul de cartofi facut cu laptele de
vaca-vaca, adica tot din mancarea noastra, ca aia facuta
separat provoaca greata la d`soara mea ;
in orice am posibilitatea pun unt (Milli) si rosii
inabusite ca ne plac tare mult !
17,00 - 150 ml lapte
18,30 - juma` de iaurt simplu Milli cu painica graham
in timpul zilei bem aprox. 150 ml Teddy (din care 50% adaugam
apa plata sa nu fie dulce ca ne este greata)
dadaca noastra o tine foarte mult pe afara sa se brozeze, iar cand sunt acasa mai nimereste de face kk la olita, ca a prins dragul sezutului pe ea (sar`na Roxana1974 de pontu` cu olita)
la plimbarea de seara care dureaza pana pe la 9, ciugulim biscuiti si alte chestii din aluat de paine :)
21,00 - cum intram in casa, trecem la olita si facem pipi :)
21,30 - baitaaa :)
22,00 - 230 ml lapte cu orez
22,30 - 60 ml lapte
22,30 - 23 - trecem la somn pana dimineata
Na, ca m-am lungit ca am avut timp, scuzati daca v-am plictisit oleaca
Roxanaz - ma ajuti ??? Unde sa ma uit la Giulia daca are semn de la vaccin, ca io nu vad nika ???
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099" target="_blank">Povestea-nasterii
roxanaz spune:
Daria wow da maninca ceva Giulia, nu se-ncurca!!! semnul de la vaccin e unde i l-a facut, adica sus, pe bratul stang.
dar sa nu va agitati cu vaccinul, ca foarte putini copii il repeta. concetratia de "animalute" e bine calculata statistic astfel incat sa dea reactia obligatorie.
szivarvany spune:
Da, nu ma plang, papa foarte bine, fara mofturi ... ca nu are de ales, io nu stau dupa ea cu giugiuleli si am instruit si dadaca, scot canita rosie de supa si farfurioara de felu`2 - cand le vede se agita la foame, daca vad ca nu vrea, pauza pana cand isi aminteste, da` atunci papa fara sa ia aer :) Doar ca nu se depune ca toata ziua da din maini si din picioareee si se agitaaa
Roxanaz - sar`na de raspunsul prompt ... sa stii ca Giulia nu are nici un semn pe brat ... acu` io ce ma fac ???
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099" target="_blank">Povestea-nasterii
carmenp spune:
Toate le dau in blender, ca o pasta foarte groasa, abia curge prin tetina. Is foarte suparata pe chestia asta, nu-i gasesc leac, parca am intrat in colaps...
quote:
Originally posted by philip
pai si cum ii dai carnea/ficatul? tot cu biberonul?????
philip&andreea
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucureii mei
Toti pentru unul!...Iata-ma-s !
carmenp spune:
Acum copii mei sunt bine cu burtica, cu giturile stau prost, cel putin Ionut m-a terminat de cite ori a vomat zilele astea, am ajuns sa merg cu ligheanul prin casa dupa el, dar sper sa-si revina deja suntem in tratamente.
quote:
Originally posted by roxanaz
neatza frumoaselor.
eu mi-s cam groggy...nu stiu de ce, ca am dormit ok. dar aseara am vaztu vreo 6 ore "making of" la "lord of the rings" si varianta extinsa, de pe dvd.....si cred ca am visat numai printese si razboaie. am obosit de atitea lupte.
noi de azi suntem vreo 2 zile singurei...asa ca....delilah! plecam prin vizite,ne facem de cap.....hihihihi.
Carmen, cum mai sunt piticii tai cu burtika?
Adema, ce face Codrut?
Olivia s-a inteles bine marmota mea preferata cu Mary Poppins?? ai niste poze noi? mai vreau sa-l vad!!!
Andreea mironeanu, si in ardeal e obiceiul asta cu ouale...si eu am spalat grasunu cu ou rosu!
vai Robi ati tuns cupilu....hihihi ce fatza cool are! e misto! ce mai face Anamaria???? ce mai fac fetele ei?
o zi frumoasa tuturor!!
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucureii mei
Toti pentru unul!...Iata-ma-s !
roxanaz spune:
ba nu cred ca nu are cicatrice. oricum doctorul o masoara, asa ca nu intra acum in panica, el stie mai bine.
szivarvany spune:
Am sa iau lupa, desi m-am uitat de n ori pe ambele brate, nu am vazut nika si nici nu tin minte sa o fi vazut pe doctora masurand ceva ... sunt ingrijorata !
Carmen - si daca-i dai o lingurita in mana ??? Asa de joaca ... pe Giulia asta o amuza nespus de tare: io cu lingurita ei de plastic ii dau sa pape, ea cu lingura mare a noastra imi da mie ... de obicei ma nimereste in nas, da` nu-i bai, rade de se cocoloseaza, mai ales daca ii pun si ei cate ceva in lingura ... de obicei iaurtel !
corianai spune:
rox multam mult de raspuns. Peste 2 ore mergem la dr si om vedea. dar mai am o dilema, era obligatoriu sa aiba reactie dupa cateva luni? La Eva nu a copt, nu s-a intamplat nimic.
carmenutaa spune:
salutare mamici !!
in sfarsit am reusit si eu sa intru dupa ce am terminat cu vacanta de pasti si cu plimbarile. e prea llunga povestea dar cand am fost la Focsani am reusit sa ma cert cu cumnata-mea de nu mai vorbim si era sa ne certam si cu soacra-mea ( si eu si sotul ) asa ca de-abia asteptam sa ajung acasa la mine, sa fac ce vreau si ma lase toti cu mofturile in pace.
sper sa apuc sa scriu ceva ca l-am adus pe matei cu mine si vaneaza toate prizele, cablurile si tot ce nu are voie. acum l-am pacalit cu cateva jucarii, dar sigur nu pt mult timp. de cand a inceput sa se tarasca m-a omorat. nu merge in patru labe, ci intr-un fel cu totul original. toata lume rade in hohote cand il vede, pune decat un genunchi jos iar pe celalat il tine sub el si impinge cu el, ceva de genul asta. zici ca e un gandac olog.
in plus l-au rasfatat aia la focsani si cu chiu cu vai am il pacalesc sa stea jum de ora in patut singur sa se joace.
a! sa ma laud cu o victorie ! de 2 seri doarme la el in patut, am reusit sa-l pacalesc. a trebuit sa fac asta pt acum cateva seri a cazut intre pat si calorifer ( e un spatiu destul de mic dincolo de locul unde se termina caloriferul si nu mai e lipit de pat ) . m-am speriat rau de tot.a cazut in cap si s-a lovit de o teava . nui intelegeam cum a cazut, cum de s-a trezit si a plecat
m-am lammurit o seara mai tarziu cand am vazut cum se scoala fara sa zica nimic si sa o ia la plimbare.dar dc il punem la loc, adormea imediat. deci un fel de somnambulism
noroc ca nu s-a lovit f tare, s-a potolit destul de repede si s-a pricopsit cu 2 zagarieturi-vanatai. sper sa nu fie nimic in neregula
bai, bag viteza la scris dar vad ca nu am spor deloc dun cauza strengarului.
am sa incerc sa mai intru diseara si sa vad ce ati mai scris.
acum cred ca o sa iesim afara.
eli spune:
Stef il imita pe tati cand il cearta, tuseste, se incrunta si apoi incepe pe un ton certaret "ahhhehhh" si o tine asa pana se satura de certat pe toata lumea. Apoi se apuca de tipat ca ii place sa -si auda vocea.
Azi dimineata la 5:30 m-am trezit pt ca se daduse, in somn, jos din pat si statea in genunchi pe o pernuta si maraia. Cand s-a trezita coborat pe cealata parte a patului si cerceta ce are tati pe acolo, cutia cu crema, testa ambalajul la niste comrese mentolate, vb la telefon.
De sambata (8 luni si 3 sapt) papa mancarea pasata cu furculita.
Zilele astea a exersat, timid, mersul de-a busilea in fata, dar dupa 2 pasi (adica 2 genunchi, hi,hi) revine in fundulet. Cel mai mult practica miscatul de ici colo taras pe fund sau un fel de rotire: din fundulet se duce pe genunchi, isi pune mainile pe jos, de ex in dreapta lui, si apoi iar se aseaza in fundulet, si tot asa pana ajunge unde si-a propus. De 2 zile il las foarte mult pe jos, am cumparat mai multe seturi de puzzle din acelea speciale pt locurile de joaca (nu se mai loveste asa tare cand cade), le-am ansamblat si a iesit un puzzle mare care acopera tot spatiul lui de miscare din living. Azi a descoperit TV-ul, avea insa ca obstacol un burete lung de aprox 1 m pe care i l-am confectionat mai dedemult si inca nu a reusit sa il "bata" foarte bine. O sa mai incerce, si maine e o zi.
Mitzura, pe cap, il spal atat cat se poate tinand dusul in spatele lui ca sa nu ii vina apa pe fata si apoi doar pt zona de deasupra fruntii aduc dusul in fata, protejez un pic si cu mana, ii mai vine si apa pe fata, dar nu plange, mai trage asa un pic aer in piept cand ii curge apa si cam atat. Cand il clatesc pe cap il tin in fundulet pe picioarele mele si uneori ii mai dau un pic capul pe spate tinandu-l cu o mana de barbie.
Si Stef papa inca mult laptic. Daca se intampla uneori sa intarzii cu masa de solide, nu mai vrea sa manance, vrea sa suga si apoi papa supica/piureul sau ce ii dau eu. De cateva zile am introdus si a 3-a masa diversificata, dimineata cam la o ora dupa trezire. Zilele astea a fost cam agitat, ori ii mai iese un dintuc, ori se acomodeaza mai greu dupa vacanta asta de 5 zile in care au fost multe schimbari pt el, caci seara nu ne mai intelegem, nici nu prea mananca.