Mamici de iulie-august 2005 (32)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Eu am intrebat medicul de analizele ptr. B-strep cu zic americanii si dupa ce s-a documentat mi-a spus ca in Europa analiza asta se face in genere la nou-nascut nu la mama, iar daca membranele sunt rupte de mai mult de 12 ore, oricum se administreaza antibiotic. Deci ramane la alegerea mea daca vreau sau nu sa fac acest test.

Gabi, mamikul Evei si al baietelului din burtic, 27 sapt.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/coada_cometei/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Buna seara burtici!!! Noi am venit de la un gratar cu peste a fost binisor afara si am iesit putin.

Mamini multumesc de raspuns, ma bucur ca e ok ce mi-a pus acolo, acuma nu stiu cu ce-o fi acoperit el ca doar nu am intrebat. Atunci o sa ma duc sapt viitoare sa mai fac o investitie si sa fac si detartrajul daca zici ca e ok ... o sa ma rupa la bani dar e vb de sanatatea mea...si asa dupa nastere (cine stie cand oi apuca) va trebui sa ma reapuc serios de maselele mele...ca mai am niste treburi naspa de pus la punct pe acolo....uffff
Ce ma enerveaza ca s-a invinetit [putin falca si ma doare usor cand ating si e si usor umflata, am stat acolo prea cascata cred si m=a mai intins probabo, cu tools-urile alea.... Dar la detartraj se face tot cu anestezie???

Bebel da puternic de tot din toate alea...ma duc sa-l intind putin.

Seara buna!!!

Ioana
sapt.30
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Salutare burtici,

Irina am mai facut poze ca am ajuns la 32 de saptamani

Intreba cineva de sutiene, noua ni s-a spus la curs sa cumparam inainte de nastere cu 2 saptamani pentru ca sanii se mai tot modifica pana la nastere. Eu asa voi face.
Azi am fost la mall si mi-am mai luat top-ul acela roz din poze :) si de asemenea am luat camasa de noapte pt spital.Este in set camasa si pijama pt bebe asa ca vom fi la fel.

Andreea(AC), la spitalul unde nasti tu, au mingi - birthing ball? Unde voi naste eu le au si ma bucur atat de mult pt ca ajuta mult in timpul travaliului.

Adriana si Aidan 32s

http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Buna, sunt o mamica de mai-iunie, care din cind in cind mai colinda pe forum.
v-am auzit de cumparaturi: sfat personal, CUMPARATI acum cind mai puteti, si nu ati ajuns in ultimele saptamini, pentru ca va fi greu atunci, nu mai aveti rabdare,nu puteti sa stati mult in picioare, deci sa colindati, nu o sa va mai placa nimic, etc. asa sunt eu acum, cind fetele faceau cumparaturi, eu ma minunam, " da mai e timp!!!!!" da, adevarat mai e timp, da acum imi este tare greu, cu burta, cu picioarele cit un butoi, incepe sa se faca cald.
parte din lucruri puteti sa le comandati de la buburuza, mari diferente de pret nu sunt comparativ cu ce este in oras. cel putin la hainute sunt ok.
aveti grija de voi, sanatate multa de doresc!!!!!
sa nu uit, ptr. picioare umflate folositi si Lioton Gel, le mai aduce la normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

haideti ca revin iara cu scrisul...ca nu se stie cand ma va mai prinde asa chef

@Katink....vontrol am acum in 13.05....abia astept sa merg...cu toate ca sunt putin cu morcovul...caci imi face testul de glicemie....ca la mine la controlul lunar iese mereu la testul de urina Zahar....si dr. a spus ca e cazul sa imi faca testele astea

ce m-a surprins putin...pana acum mi-a luat mereu din deget sange pt. analize....cica de acum nu mai face...doar daca le platesc singura (30€/test)

ah la cursul asta ne-a dat 2 hartii care trebuie sa le completam si sa le semnam si cu ele trebuie sa ne prezentam musai la spital....
1. una este legata de "Vitamina K Mangel" (adica lipsa aceste vitamine duce la nou-nascuti si sugari la sangerari si in cel mai rau caz la sangerari ale creierului); impotriva aceste lipse de vitamina K se administreaza "vitamina K" sub forma de picaturi la U1, U2 si U3(astea sunt controlalele perioadice ale bb, U1 este cel din spital, U2 cel de la 3 saptamani parca...)La "tulburari de mancare" dr. sau moasa poate administra aceasta vitamina K si sub forma de injectie sub piele.
(am "tradus" acum tot ce scrie pe foaia ce am primit-o de la spital unde trebuie sa bifam daca sutem de acord sau nu ca, copilul sa primeasca sau nu....)...ceea ce nu am inteles eu este de ce daca lipsa acestei vitamine este riscanta...de ce nu fac ei fara acordul nostru...deci este o "buba" undeva la mijloc....am sa imi intreb si dr. vineri....dar din explicatiile moasei....cica mai nou intreba fiindca s-a ajuns la concluzia ca poate duce la cancer la o varsta mai avansata

2. Credesche Augenprophylaxe

pt. a impiedica infectia la ochi cu Gonokokken se foloseste "nitrat de argint" care duce pt. cca. 3 zile la o usoara iritare si lacrimare a ochiilor. odata a fost obligatorie aceasta masura la nastere...acum nu mai este...de aceea trebuie acceptul parintilor...
ce am mai inteles eu...copilul la nastere poate "primi" aceasta infecie...care duce la orbire...daca mama este purtatoare de boli la fel ca si tatal.....de aceea moasa spunea ca in cele mai dese cazuri la mama se vede daca are vreo boala venerica (la mama prin supravegherea pe timpul sarcinii)...dar tatal nu....si ca de aceea se facea aceasta injectie..

Voi stiti de asa ceva? vi s-a spus de asa ceva? Ca mai am eu 12 saptamani pana la termin....dar asa informativ....si m-ar interesa mai mult parerea personala...nu numai statisticile lor

cam atat la cap asta.....

vroiam sa va spun ca am inceput ince incet cumaparturile pt. bb.....patulul l-a si montat sotul deja la bb in camera...si caruciorul troneaza in wohnzimmer....ca eu nu-l pot duce sus singura.....si ne-am obisnuit acolo cu el in schimb am mai luat hainute(body cu maneca si maneca scurta, acum mai vreau sa iau si tip maieu, apoi compleuri, perie de par, forfecuta, termometru baie....asa ce a mai gasit...si mai ales profit de orice reducere)...astea ar fi asa in mare....ca mi-a facut listuta si dupa ea cumpar...caci cand ajug la magazin...ma fura peisajul si gama de oferte si uit ce vroiam sa iau....si fiindca eu eram cea care intrebase de gama de cosmetice....eu m-am hotarat pe penaten.....am gasit si altele...am mai intrebat si alte mamici de aici...multe mamici sunt super multumite de relatia calitate/pret a produselor babylove....dar se pare ca ma incadrez cu brio la simtomele de mamica de primul copil....si daca nu costa dublu...am si impresia ca nu e bun, ce sa fac imi vine sa masingura...dar poate voi invata sa fac pe parcurs compromisuri si la bb deocamdata ridic din umeri...si cumpar fara sa stie sotul....care e de parere...."noi am crescut fara toate aceste lucruri...si suntem sanatosi...e musai ca tu sa ei ce e mai scump pe raft?" (asta in materie de cosmetice....ca la carucior si autositz....se cam inverseaza rolurile....)

va doresc o saptamana cat mai placuta si o nopate plina de odihna si vise frumoase!

peca

_
http://community.webshots.com/user/peclitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Lucas, multzumim mult pentru sfaturi, am vazut ca la voi a inceput ploaia cu bebelushi... Ce super!!! Mai aveti putin, va doresc nastere usoara la toate viitoarele mamici si sanatate multa!!!

Irina si bebe 26 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

N-am intrat pana acum..pt ca azi nu m-am simtit f bine.Am fost prost dispusa..plus ca am simtit toata ziua a presiune si o durere surda in abdomenul inferior care imi dadea o senzatie de nervozitate.Cele peste 27 de sapt. ati trecut prin asta??Iar se intind ligamentele??

In rest bebeita..a fost f agitata azi...si chiar acum cand scriu e zgomotoasa...si e exact in abdomenul inferior...unde simt presiunea de azi dimineata...si e cam neplacut.

AniS si bebelina mea dulce 26+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Iar sufar de insomnii... Ma intreb ce-oi face mai tarziu cand bebelusha mea va creste si mai mult, cm voi dormi??? Adevarul este ca am visat urat si am preferat sa ma trezesc...

Anis, imi pare rau ca nu te simti bine. Dureri ale abdomenului inferior mai am si eu cateodata, de fapt am contractii care se manifesta numai in zona aceea, nu-mi cuprind tot uterul. Dar dureri care sa ma indispuna perioade mai lungi... nu am...

Giana, unde ai disparut?????? Doctorul nostru are probleme de sanatate, eu sunt disperata ca mergeam la el la fiecare 2 sapt si mai am putin si se fac 3 sapt. de cand n-am mai fost la control. Se pare ca nu vine inapoi la munca mai devreme de sfarsitul saptamanii viitoare...

Mai sunt si alte insomniace ca mine, sau bantui singura???

Irina si bebe 26 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Multam mult de urari
Sunt franta... azi am mers nu chiar la gradina zoologica ca a fost destul de vantos, ci la un parc cu animale din county-ul vecin. Spre surprinderea mea galusca a fost topita dupa capre, bibilici, curcani si pauni. Dintre animalele mai serioase niste ursi ce au mai interesat-o in rest pe tricicleta ei, ii cerea lui Micha sa impinga mai departe. dar la preferatii ei am stat s-am stat

Irina si eu am insomnii e 12 noaptea pe aici si eu mi-am luat un bol de inghetata si tup pe net. Da-mi termin inghetata si ma duc la culcare ca maine trebuie sa o sterg in zori sa-mi fac anlizele pentru glucoza si toxoplasmoza si trebuie sa le fac repede inainte sa plece al meu 'ot la job.

Cristina ai grija cu oboseala si cu alergatul ddupa Mihnea. Eu am luat un fel de scaunel dintr-o bucata, fara gauri si cu trei trepte... asa ca galusca suie singura in baie.. si de scos o scoate tati... ca oricum protesteaza vehement. Ii scot apa din baie, ramane pe uscat si tot nu vrea sa iasa.

Anis si eu ma tot plang de una alta. Cred ca ce simti tu e ca bebe a inceput sa coboare si preseaza zone noi . Ia uita-te la burtica ta sa vezi daca asta e . E normal sa fie asa.

Adriana da au birthing ball dar data trecuta avand membranele rupte... am stat in pat. Nu intinsa, dar... nu tu dus, nu tu mingiuca...Da las ca am reusit sa adorm

gabirus galusca mea va face doi ani pe 19 iulie... deci desi ea intelege multe, nu pot astepta la prea multa ratiune din partea ei. E destul de mica... ne straduim sa o castigam ca de ajutor nu ma pot astepta. Aveam o prietena in Olanda a carei fetita de doi ani o ajuta (spre disperarea prietenei mele) sa-l spele pe bebe... Ufff complicat vorba ei i-ar fi stat bine pe post de caracatita ca douq maini nu-i ajungeau... Si pustoaica o facea cu drag de fratior, dar cred ca-ti dai seama cat o "ajuta' pe mami.

Cu B-strep si-n .fr il fac la nastere lui bebe si ii dau antibiotic daca e cazul, iar lui mami doar daca face febra. Importat e sa fie facut sa nu se infecteze bebe, in rest.. alegerea ta ce si cum asta-i clar .

O zi buna fetele si somnic usor Adriana!

Andreea si galusca si ghemotocul asteptat pe 4 iulie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Burtici, sa aveti o zi si o saptamana buna!
Vad ca si aici la noi s-a facut vreme buna, asa ca mergem prin oras.
Anis, si eu am cateodata dureri in partea de jos a uterului, le-am mai avut si la inceputul sarcinii, mi s-a spus ca e de la faptul ca uterul creste. Daca durerea se prelungeste, incerca cu un No-spa.
Blackpanterro, creste burtica foarte frumos! Trebuie sa mai fac si eu poze, acum ca am intrat in saptamana 30 .
Saptamana asta trebuie sa merg sa fac antitetanosul, dar am putin nasul infundat, astept sa-mi treaca.
Irinabungau, eu de cand nu mai am probleme cu sarcina, multumesc lui Dumnezeu pentru asta, dorm ca butucul noaptea. Recuperez luna aia cand abia am inchis ochii. Sotul meu spune ca nici nu ma misc. Adevarul e ca ma culc pe partea stanga si tot asa ma trezesc. Imi fac probleme ca daca ma apuca durerile de nastere si mie mi-e asa de somn nu stiu ce-o sa fac
Va pup, ma duc sa vad ce mai fac bebelusii de martie-aprilie.

Sa auzim numai de bine.
29+ si din burtica Sara.

Mergi la inceput