Mamici de iulie-august 2005 (32)
Raspunsuri - Pagina 4
AC spune:
Irina tot n-am somn...
de maternitatile din .ro...ufff.. atatea am auzit ca ma consider norocoasa. Sunt si prin comparatie cu alte tari europene prin care am stat. Sotul meu a fost socat ca la spital in camerele de dupa ce nasti poti avea ghinionul sa imparti baia cu inca cineva... Eu avand ceva probleme am ales spitalul universitar din zona ca sa nasc si e cel cu sectia de neonatologie cea mai buna, dar la capitolul lux mai schioapata prin comparatie. Eu il gasesc in mod evident grozav ca doar n-am uitat de unde vin. Tv si baie proprie si singura in camera de nastere si scaune sezlong pentru doua prsoane care ar vrea sa ma asiste? Aer conditionat si tot tacamul, mese rezonabile servite gratis, suni pe buton si raspunde imdediat infirmiera de serviciu, schimburi si scutecele pentru bebe, camera singura apoi... lux. Si daca nu le-am batut la cap si tot dragute erau. Pediatrul vine la spital sa vada copilul prima oara. Apoi placa se schimba trebuie sa merg eu la el, vizite la domiciliu nu exista pe aici la oamenii normali .
Legat de galusca da si eu is destul de ingrijorata de reactia ei. Am tot citit si pe DC si aiurea... incercam de niste luni sa-i explicam ca bebe n-are dinti, nu bea decat laptic, nu vorbeste, nu se joaca cu mingea, la tobogan etc., sta toata ziua in pat si plange (sper sa nu faca asta).
Am aranjat deja jumatate de lucrusoare prin casa. Ea le-a testat a vazut ca-s prea mici si neinteresante, a probat toate body-urile, caciulitele...etc. Jucariile de plus ale lui bebe sunt ca ale ei. Identice! Am cumparat o tona de cadouri pentru ea cu care la sfatul unei pietene de pe DC voi umple camea de spital si zice ca bebe i le-a adus.
Si tot sunt ingrijorata... este foarte incapatanata si trebuie convinsa. Abia astept sa vina buni si vremea buna sa stea si buni cu bebe si eu cu ea la playground. Se pare ca o vor cu totii pe mami doar pentru ei.
Andreea si galusca si ghemotocul asteptat pe 4 iulie 2005
AC spune:
Katink multam ! Ma duc sa dorm totusi... hi hi asta cu franghia nu o avem, m-ai batut
Andreea si galusca si ghemotocul asteptat pe 4 iulie 2005
gabirus spune:
Andreea, si eu am aceste temeri legate de felul in care se vor intelege copiii. Deja se vede ca si ea isi pune anumite probleme, ii este teama ca nu o vom iubi la fel si incerc cat mai des sa o asigur ca niciodata nu se va intampla asa ceva. Dar nici nu am sa-i permit sa faca santaj emtional. Am sa incerc sa o responsabilizez, caci ea este sora cea mare, are un rol esential si am nevoie de ajutorul ei. Sper sa functioneze planul meu. Nu vreau sa sufere, draga de ea. Dar nici nu vreau sa se comporte neadecvat.
Gabi, mamikul Evei si al baietelului din burtic, 27 sapt.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/coada_cometei/my_photos
MONAI spune:
Salutare, burtici!
Desi cu intarziere, AC , iti doresc LA MULTI ANI si sa ti se implineasca toate dorintele.
Eu iar sunt home alone, sotul meu s-a cerut la pescuit. Noroc cu internetul ca imi tine de urat...
Fetelor, i-am cumparat ieri gongutzei noastre covorasul pentru camera ei, este facut in India si e complet din lana, are culoare anti-jeg si e usor de curatat.
Am vazut o salteluta pentru infasat, mi se pare destul de uitila, voi ce parere aveti? Se poate aseza oriunde, chiar pe o suprafata mai mica sau pe una denivelata. Si nu costa foarte mult.
Am mai ochit si o jucarie muzicala de pus deasupra patutului, e cu muzica de pian. Cred ca am sa i-o cumpar sotului meu de ziua lui(care urmeaza in curand).
Vroiam sa va intreb ceva legat de sutienul pentru alaptat. Am vazut aici la pretul de 500.000 lei si mi se pare cam mult. Eu mi-am cumparat de la Pompeea sutiene tip maieu, se pot da foarte usor jos de pe sani si costa jumatate din pretul de mai sus. Credeti ca e musai necesar unul special?
Va pup.
Sa auzim numai de bine.
29 si din burtica Sara.
mamini spune:
AC la multi ani si tie si bucurii multe, multe!
IRINA, tu oi fi mai cuminte, ca eu cind intru in magazine de bebe, dau gaura la buget si cit sunt de dusa cu capul, daca m-as duce zilnic, zilnic as cumpara cite ceva!
IOANA, bine ca ai rezolvat problema, fuji e un glassionomer- nu e foarte nou, dar e bun. ar trebui acoperit cu un compozit, dar e ok, cel putin deocamdata. detartrajul e foarte bun, fiindca scade inflamatia gingiilor, care e oricum accentuata in sarcina. de pretul ala, nu stiu sa iti spun daca e mult sau putin. si totusi...fuji nu e un material scump. e bine ca ai scapat!
M25+
peca spune:
buna fetelor....
dupa mult mult timp....mai trec sa mai semnez si eu condica...
noi suntem bine....avem doar "o singura mare problema" = lenea....cat nu mi-a mers net-ul eram ca un leu in cusca....acum ca am iar net...mi-e lene si sa ii dau drumul....apoi sa mai si citesc sau scriu....
dar azi din plictiseala...sotul imi ocupa tv...cu Formula 1, m-am pus pe citit...am recuperat capitotul trecut si cele 3 pagini din actualul...
am vazut ca ati discutat de acumularile de apa si consumul sare...
eu am inceput un curs de pregatire pt. nastere...este f. fain si interesant...sunt 7 sedinte, in fiecare marti 2 ore...3 sedinte au zburat deja....una din teme de martia trecuta a fost chiar apa si sarea....si hebama/moasa ne-a spus ca nu cumva sa facem prostia sa reducem sarea caci facem si mai rau...si ca o pers. de pana la 70kg(cand a intrat in sarcina)....are nevoie zilnic de o lingurita rasa de sare...oricum ne-a explicat si biologic de ce si cum...am priceput eu ...nu chiar tot..dar e mult de spus...oricum pe fetele care aveau probleme le-a convins
eu aveam pana sa incep cursul carcei noaptea la picoare...f. des ( 3-5 pe noapte) si durerosi...de cand am inceput deci 3 saptamani poate s-a mai intamplat de 3-4 ori....nu stiu daca are legatura cu "gimastica" care o facem acolo da as imi place sa cred
impotriva acumularilor de apa se recomanda: 2l pe zi lichid; ananas crud(adica nu borcan); castravete, innotul
imoptiva carceilor la picoare: magenziu; mandele; legume crude; masaj la picoare cu uleiuri(lavende si musetel); banane uscate; apricose; cacao;
impotriva arsurilor: lapte; sus de cartofi; sus de melise, pop-corn, ananas crud; castraveti acrii; cafea; ceai negru; magneziu, orez;
oricum se discuta multe lucruri interesante...mai ales pt. o mamica de prim copil...asa ne spunea de ex. ca apreciaza cate de serioase sunt contractiile si cat de aproape e nasterea daca in timp ce le avem mai putem vorbii si chiar glumii....atunci pana la nastere mai dureaza ceva...daca in timpul lor nu ne mai arde de glume/vorba...e pe vine...si destul de iute
sindromul "curatenie unde nu e cazul"....este un semn ca se apropie nasterea....astfel ele au ajuns la concluzia ca 70% din gravide cu 2 3 zile inainte de nastere se apuca sa curete tocmai acolo unde nu e nevoie(pivnita, garaj....adica in locuri unde oricum faceau f. rar sau ele deloc)
ca pana la o dilatatie de 4-5 cm se mai administreaza epidura...apoi nu ...caci cica primi 6cm de dilatatie este de fapt faza cea mai dureroasa si lunga si apoi de la 7 cm merge f. repede si daca ar face atunci o anestezie...si copilul ar veni pe lume mai blegojit...si ei, (in acest spitaul....nu mai fac asta)...
prefera sa lase femeia sa "se rupa max2cm"...caci se vindeca o ruptura de 2 cm mult mai repede decat o cusatura de 2 cm....,
na cam atat....ca vad ca acum am recuperat cu scrisul...am scris asa unele lucruri in mare....caci mie cu experienta = 0 care o am, mi se par interesante
va doresc o duminica placuta!
peca
_
http://community.webshots.com/user/peclitza
irinabungau spune:
Burtici dragutze,
este o vreme superba in Constanta de nu-ti vine sa stai in casa!!! Asadar am fost pana la cimitir - ca maine este Pastele Blajinilor - dupa care initial am mers sa cumparam umerase -sunt in criza de umerase...
Si pana la urma am luat si caditza de baie pentru bebelusha mea, este extrem de frumoasa si a fost super ieftina (195.000) - este de un verde frumos sidefat cu desene pe fundul cazii, mi-am luat camasi de noapte frumoase si un capotel pentru spital, papuci... am cumparat clante ca-i cazul sa le schimbam sa putem inchide usile bine... am facut treaba buna si... am iesit destul de ieftin!!!
Apoi, ca sa udam lucrurile cumparate am mers la o terasa pe malul ghiolului , am papat peste, am baut o bere fara alcool si m-am bronzat foarte frumos numai pe un bratz... Cu alte cuvinte a fost foarte frumos, acum o bag pe bebelusha mea la culcare...
Mamini, pentru mai multa siguranta lasa-ti cartile de credit acasa si pleaca si tu cu bani extrem de putini la tine ca sa nu cedezi tentatiilor . Ia-o ca pe o prospectare a pietei...
Eu m-am apucat serios de cumparaturi pentru ca se incalzeste vremea si probabil nu voi fi la fel de mobila (nu stiu pana cand voi putea conduce, asa ca profit acum)...
Peca , ce fain ca faci cursurile astea, sa ne mai spui si noua ce ti se pare mai important. Multumim mult pentru sfaturile primite si impartasite cu noi!!
Gata, merg la nani pentru o ora,
Pupici,
Irina si bebe 26 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau
palmyrah2002 spune:
LA MULTI ANI , ADRIANA !
LA MULTI ANI,AC !
Sa fiti sanatoase si fericite sa aveti parte de nasteri usoare si bebei sanatosi si mincaciosi!
AC , multumesc frumos pentru raspuns.
Eram ingrijorata pentru ca de trei zile spatele ma doare groaznic-mijlocul-si burta,in plus azi dimineata am avut parte si de niste intepaturi grozave in partea de jos.E drept ca in ultma saptamina am sta si mult la serviciu(cam 12 ore pe zi),apoi acasa seara il scot pe Mihnea din cada si il duc in brate pina in camera -hmmm...cred ca ar trebuie sa renunt la asta-si in plus marti am avut avut parte si de o alergatura dupa tiganii care ii furasera bicicleta lui Mihnea.Iau no-spa de joi seara,cam 3 pe zi si tot am aminat sa-l sun pe dr,in speranta ca-mi va trece.Sa speram ca totul va fi bine si voi reusi sa ajung la termen (5 iulie ,dupa data data de echograf cu 10 zile mai devreme decit cea calculata initial).Doamne ajuta!
Pupicei tuturor si duminica placuta!
Ps Ieri am fost la prietena mea care a nascut pe 4 mai.Nazdravanul ei e dornic doar de a sta in brate,ridicat si nu culcat si a studia locul unde se afla..Are unghiutele de la miine asa de lungi incit ai senzatia ca e fotomodel si e un smecher si jumatate fiindca nu doarme decit la mami in brate.A avut limbutza prinsa si s-a descurcat mai greu la supt,dar s-a rezolvat problema si acum suge laptic toata ziua!
CristinaDumbo Jumbo 31 s si Mihnea
mamini spune:
IRINA, nu e o idee rea sa plec cu bani putini, dar stii, exact atunci cind nu ai cardul si ai doar 20-50 de euro gasesti cite un chilipir si te gherai pe ochi... ar trebui sa invat sa ma stapinesc, ca sunt "om serios", mami de fetitza...ar fi bine sa fiu mai responsabila.
am fost miercuri la plimbare prin padure cum ma duceam inainte si am bintuit o ora- cam 4 km si pt prima data mi-a fost frica...m-am gindit ca de acum incolo nu mai e cazul nici de kilometri ca altadata(faceam 8-10km,12km- depinzind de vreme si de chef) si nici de plimbat singura-daca mi se face rau? merge telefonul, nu-i problema, dar e greu de explicat unde sunt etc. asa ca de acum incolo numai prin oras si sunt magazine circa cu lucruri superbe! deci va trebui sa imi schimb putin obiceiurile si compulsia de a cumpara tot ce imi place pt bulinutza mica.
M25+
Katink spune:
Peca ma bucur sa mai aud vesti de la tine Multumim mult pentru sfaturi!
Eu inca nu am inceput cursul, abia pe 24 mai il incep, tot martea voi face, cate 2 ore, dar numai 6 sedinte. De abia astept si eu sa vad cum este si ce noutati mai aflu.
Puiul tau ce face? Ati ajuns la controlul de luna asta?
Ti-am vazut si burtica, a mai crescut se vede bine
Eu azi am lenevit toata ziua, am incercat sa recuperez orele pierdute azi-noapte... Afara nu a fost vreme de plimbare, din pacate la un moment dat a dat si cu putina grindina.. sper sa se incalzeasca si sa ramana asa mai mult timp, ca m-am saturat de vremea asta schimbatoare, cand 30 de grade, cand ploaie si 10 grade.
Pupici si pe maine,
Katink cu dulcineea mea 27+
Fotografii