Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare
Raspunsuri - Pagina 4
irina.c. spune:
Imi amintesc si eu de citatele date de Xeno,dar nu am reusit sa gasesc omilia cu pricina.
Sfintii Parinti sunt cei care au participat la Sinoadele Ecumenice si cei care au aparat ortodoxia.Sunt Parinti din primele veacuri ale Bisericii(sf.Vasile,Sf.Ioan Gura de Aur,etc.).Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
adriana spune:
Hristos a inviat, dragele mele .
Ne-am intors si noi de la mare, am fost cateva zile la Eforie Nord sa facem aerosoli, si ne-am dus si pe la Par. Arsenie Papacioc . L-am vazut in fuga, caci se pregatea pentru slujba de seara, arata ireal, o barba lunuuga si alba pe vestmantul negru, aproape ca mi-au dat lacrimile cand l-am vazut. Din pacate, am avut si o ispita groaznica, Olguta mea a cazut pe treptele de la casuta lui si s-a lovit cu capul de ultima treapta , m-am speriat taare, tare rau , dar i-a dat parintele binecuvantare, am stropit-o repede cu aghiasma pe caput, si se pare ca nu e nimic.
Dupa ce am plecat de la dansul, cand sa cobor m-am impiedicat pe treptele autobuzului, cu ea in brate, ma gandeam ce ispite domne', nu ne lasa vrajmasul deloc.
... ce mult as fi vrut sa merg si eu la Prislop ...
----------------------------------------------------------------------------------
Adriana, mamica lui Codrin(19 aprilie 2002) si a Olgutei(6 decembrie 2003)
casandra spune:
Draga Sabina, n-am reusit sa deschid link-ul dat de tine. Dar, indiferent de ce scrie acolo, ar trebui sa nu uitam ca si Maica Domnului a fost evreica, iar primii crestini si mucenici tot evrei au fost, ca Dumnezeu S-a intrupat in mijlocul lor, pentru ca erau cei mai pregatiti sa Il primeasca.
Isaia, cap.41:
----
8. Dar tu, Israele, sluga Mea, Iacove, pe care te-am ales, samanta lui Avraam, iubitul Meu!...
9. Pe tine care te-am smuls din cele mai departate margini ale pamantului si te-am chemat din cele mai departate colturi, si ti-am zis: Tu esti robul Meu, pe tine te-am ales si nu te-am lepadat;
10. Nu te teme, ca Eu sunt cu tine, nu privi cu ingrijorare, ca Eu sunt Dumnezeul tau. Eu iti dau tarie si te ocrotesc si dreapta Mea cea tare te va sprijini.
11. Iata ca se vor rusina si de ocara se vor face toti cei ce sunt aprinsi impotriva ta; toti vor fi nimiciti si vor pieri cei ce se fac vrajmasi ai tai!
12. Cauta-vei si nu vei gasi pe cei ce te urasc pe tine si ca o nimica vor fi cei ce vor sa se lupte cu tine.
13. Ca Eu sunt Dumnezeul tau, Eu intaresc dreapta ta si iti zic tie: "Nu te teme, caci Eu sunt ajutorul tau!"
------------------
Sabina spune:
In subiect era vorba de o intamplare nefericita (jigniri si amenintari telefonice aspura unei doamne, evreica), insa a degenerat si am rugat pe Mirela sa-l stearga.
Azi n-am mers la biserica...de, avem varsat de vant! Am urmarit insa la Senso( fostul pax tv) o parte din slujba de la patriarhie.
A...si am incercat sa ascult radio Trionitas...e pe 95.3? Seaude f prost la mine.Acolode unde se transmite?
era sa uit.
Maine astept povestea pelerinajului!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
conchita spune:
m-am trezit cu dileme duminica dimineata, dupa lectura de-aseara a subiectului deschis de Sabina. si la cine altcineva sa vin cu dilema decat la voi? deci, cum vedeti voi educatia religioasa a propriilor copii? e okay sa asteptam cu invatatura crestina pana cand vor avea discernamantul sa inteleaga + aleaga dupa inima lor? am doar o boare de opinie, ca o opera neterminata, cand ma gandesc ca as prefera sa intru in conflict cu democratia, dar sa nu-mi privez copiii de darul cel mai de pret: Dumnezeu. apoi, daca alegem drumul asta -sa impartasim invatatura si dragostea pentru Iisus- care e masura totusi - ca sa impacam si Carta drepturilor omului? :))
Sabina, am citit subiectul si imi pare nespus de rau de ce i s-a intamplat doamnei in cauza. n-am intervenit, nu pentru ca nu am fost empatica revoltei tale, ci pentru ca de la o vreme am talentul sa atrag dupa postarile mele o cohorta de mesaje mai mereu off topic si n-am vrut sa-ti bulibasesc discutia. dar cred ca ar merita o incercare la politie, caci legea exista! cat despre reactia opiniei publice, numai educatia e solutia. oricum, am vazut ca multi sunt in denial si pe undeva e de inteles: prea se aude numai de rau de Ro si s-a creat asa un instinct de aparare care pana la urma, dupa cum vezi, a dus la un fel de imunizare in fata problemelor reale romanesti.
Sabina spune:
Ana iubita,, mi-am dat seama ca te abtii, parca simteam cum te mananca degetele:)oricum discutia s-a bulibasit rau de tot.
Cat despre problema deschisa acum de tine....copilul va putea la maturitate sa decida altfel cu toata educatia pamantului, suntem atat de naivi cand ne gandim ca ei ne apartin...uneori ma infior cand imi dau seama cat de independenti sunt copii nostri, cu toata educatia pe care vrem sa le-o dam.
La asta sotu meu( cel mai intelept om din lume) zice asa:
in viata exista o singura directie, Dumnezeu, si trei puncte de sprijin: Muzica, Matematica si Munte!
Ii dau drepate intru totul, mai ales daca dezvoltam nitel "punctele de sprijin" (muzica e de fapt si arta, frumosul etc )
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Adela99 spune:
ma bucur conchita ca ai deschis subiectul despre educatia religioasa a copiilor ... eu m-am culcat cu dilema
Sabina, tu ai dreptate ca cc copilul va putea decide la maturitate altfel... dar eu cred ca oricum amprenta e pusa (in ambele situatii - cu/fara educatie religioasa) care va duce la framantari, intrebari, nesiguranta ... de aceea spuneam eu ca va invidiez pe cele care aveti o credinta puternica, de nestramutat
partea cu drepturile omului, cred ca e mai usor de implementat ... chiar si in cazul in care crezi ca ortodoxia e religia adevarata, poti totusi sa-l inveti respect fata de oameni si alegerile lor
nu sunt foarte coerenta si n-as vrea sa ma repet si nici sa supar pe cineva, dar faptul ca am ajuns sa fiu ca sa zic asa democrata (si nu ma refer la aparteneta politica)s-a datorat nu numai educatiei religioase ... si da, simtul masurii e indicat ... exagerarile din oricare parte pot duce la efect invers (vorbesc tot din experienta - dupa o copilarie sub semnul religiei, am dat in latura cealalta, ca acum "la batranete" sa inclin din nou spre ea ... si culmea sa cad in aceeasi dilema (era sa zic plasa) ... cu cat ma rog mai mult mi se pare ca nu ma rog destul ... mi-e greu sa gasesc un echilibru... ce sa mai zicem de copii ... atat cat sunt copii, e usor ... dilemele vin mai tarziu...zic eu
ma opresc si parca-mi vine sa nu trimit mesajul asta dar am incredere in voi ca ma intelegeti
Sabina spune:
Adela, ma bucur imens ca l-ai trimis!
hai ca acu corectez lucrari cu tv-u deschis la tom si jerry, sunt singura cu Galagia, sotu e la tata socru....care nu mai vrea sa manance nimic, parca s-a hotarat sa moara,. asa se manifesta
Am o mare problema, eu as chema preotul...dar sotul zice ca l-ar speria, ca asat inseamna ca o sa moara etc etc.....
oare credinta rezolva pedeplin frica de moarte?
haica s-au deschis un milon de intrebari in acelasi timp, luati-le pe rand ,cum simtiti fiecare
adriana spune:
Sabina, timp sa-ti pui intrebari si sa gasesti raspunsul la ele, o sa ai destul..
Luati preotul si duceti-l la tata socru.
Asta e singurul lucru care imi trece prin cap.. nici nu stiu cum de poti sa stai linistita.. un minut aici, insemna o eternitate dincolo.
Eu cred ca omul se teme de moarte.. dar spovedania o sa-l ajute sa treaca mai usor peste boala lui..
Hristos a inviat!
Sabina spune:
Adriana, intrebarile erau retorice, nu pt acum
nu pot sa iau eu preotul...e totusi tatal sotului....cat despre spovedanie...nici nu prea mai vorbeste, decat cand are chef, si el nu mai are chef sa traiasca
daca ar fi tatal meu situatia ar fi fost deja rezolvata....