Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

Fetelor, ati fost in pelerinaj la mormantul Pr. Arsenie Boca de la Man. Prislop? stiti ca acum duminica, 8 mai, este Sf. Cuv. Arsenie si se fac pelerinaje le Prislop. Stie cineva sa imi spuna ce se intampla in aceasta duminica acolo, ce slujba se tine?

Pupici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Hristos a inviat!

azi am vrut sa merg la slujba...da n-am ajuns deloc,la 12 era deja terminata:(
Insa am luat apa sfintita pt socru si sofia variceloasa.
va invidiez pe cel ecare puteti merge in pelerinaje etc....

altceva vroiam sa va povestesc.
Azi am stat nitel de vorba cu pr Macarie, duhovnicul meu de la darvari....era tocmai intors de la Ierusalim unde vazuse Lumina Sfanta...avea o bucure in infatisare...si mi-a povestit ca nici nu-si mai simtea trupul acolo, ci doar sufletul!...

mi-a facut f bine discutia,si de fapt dupa 3 minute de stat in biserica m-am simtit usoara si mi-au disparut toate grijile ca prin farmec .

ca sa vezi ce bine e sa mergi des, ce bucurie fara seaman e Dumnezeu!

ps.tocmai ascult pe mezzo missa in si minor de bach...e la credo (parta centrala a missei), imi vine sa plang...e sublima...si scrisa cu mare smerenie.......

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Star, la Prislop se tine o slujba speciala in aceasta zi de 8 mai, cel putin asa mi se pare mie... Si este oficiata de toti preotii care vin acolo, e o adevarata sarbatoare... Dupa slujba se face si un Sf Maslu cu aceeasi preoti. Iar lumea ffffff multa care vine face un pelerinaj la mormantul Parintelui, unde se asteapta ore intregi...
Tocmai de aceea noi am plecat de fiecare data pe la 3 dimineata din Brasov, pe la 7.30 am fost acolo si pana a inceput sluba trecusem deja pe la mormant.
Iti spun cu mana pe inima ca viata mea s-a schimbat de cand am fost acolo iar Sfantul Parinte mi-a trimis ce i-am cerut. Toata lumea venita acolo iti va spune acelasi lucru. Este un loc absolut minunat si, pe langa puterea care o are este si un adevarat colt de rai. Eu, pana acum, nu am vazut un loc mai frumos decat acela.
Poate ajungi si tu acolo. MERITA!
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:
Originally posted by Vianne

Star, la Prislop se tine o slujba speciala in aceasta zi de 8 mai, cel putin asa mi se pare mie... Si este oficiata de toti preotii care vin acolo, e o adevarata sarbatoare... Dupa slujba se face si un Sf Maslu cu aceeasi preoti. Iar lumea ffffff multa care vine face un pelerinaj la mormantul Parintelui, unde se asteapta ore intregi...
Tocmai de aceea noi am plecat de fiecare data pe la 3 dimineata din Brasov, pe la 7.30 am fost acolo si pana a inceput sluba trecusem deja pe la mormant.
Iti spun cu mana pe inima ca viata mea s-a schimbat de cand am fost acolo iar Sfantul Parinte mi-a trimis ce i-am cerut. Toata lumea venita acolo iti va spune acelasi lucru. Este un loc absolut minunat si, pe langa puterea care o are este si un adevarat colt de rai. Eu, pana acum, nu am vazut un loc mai frumos decat acela.
Poate ajungi si tu acolo. MERITA!
Pupici!

Draga Vianne, raspunsul tau a venit la fix, ca tocmai ma gandeam daca sa merg sau nu. Am o varianta cu cineva care organizeaza pelerinaje si am vorbit si mai sunt locuri libere. Iti multumesc din suflet !!

Eu am fost o data la Prislop, eram in concediu, dar nu am ajuns la slujba. Cred ca o sa merg acum duminica...intr-un fel si viata mea s-a schimbat dupa ce am citit cartile Parintelui si de multe ori m-am gandit ca ii datorez mult.

Te sarut !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Am aparut si eu,sunt franta.N-am fost la Biserica,Ilinca a avut febra mare intr-una,am fost la medic ,are puroi in gat.Sper sa-si revina cu tratamentul pe care i l-a dat.
Nicol,profita ca nu ai copii si mergi in pelerinaje,ca dupa aceea o sa fii bucuroasa daca ajungi si pana la biserica cea mai apropiata .
Sabina,am dat si eu un link cu lumina sfanta.Ai vazut filmuletele?Nu am cuvinte pentru impresia pe care mi-au lasat-o.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

irina, sanatate ilincai, incearca de pe-acum ceiut cu miere!Sau clasicul galbenus frecat cu miere si lapte pt dureri de gat, o sa-i faca f bine, si e si hranitor!
Dupa ce ii trece ii facem program de ingrasare, daca am reusit cu mofturoasa mea( de atunci) totul e posibil!!

Nu mai stiu daca am vazut filmuletele de la tine...insa am vaut ceva pe net din 2002, si adevarul e ca nu prea se vedea asa bine, era muuulta lume si imbulzeala etc etc etc...nu se compara cred cu a fi acolo

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

Hristos a inviat!

fetele, sunt in trecere pe aici, dar nu am putut sa intru fara sa nu va imbratisez!
sper sa imi rezolv cu netul cat de repede!

va pupic!

Doamne ajuta!

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

fetele, sunt extrem de trista, uitati motivul
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48362" target="_blank"> Antisemitism in Romania

Nu pot pricepe de ce neamul nostru romanesc, crestin prin excelenta, comite asemenea marsavii.Ba sunt unii care spun ca Holocaustul e pedeapsa data ca evreii l-au omorat pe Hristos....de parca noi putem sa ne masuram mintile cu deciziile Domnului...sisa le descifram in mod real.
Offff.

daca vreti sa comentati, faceti-o la subiectul respectiv, ca aici de fapt ar trebui sa vorbim despre ale ortodoxiei.insa parca voi ma intelegeti mai bine...de aia v-am spus.

Nu mai pot decat sa ma rog acuma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Draga Sabina,e regretabil ce se intampla!Nu pot sa cred ca unii pot sa zica asa ceva despre Holocaust!Evreii nu L-ar fi putut omora pe Hristos,daca Dumnezeu nu ar fi ingaduit asta.Domnul nostru i-a zis lui Pilat ca n-ar fi avut nici o putere asupra Lui,daca nu i-ar fi fost data de sus.
Chiar ma intreb,care este atitudinea ortodoxiei vizavi de evrei?Am citit si eu pe unele forumuri ortodoxe niste lucruri care nu mi s-a parut ca ne fac cinste.Oare ce zic Sfintii Parinti despre evrei?Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Nu stou ce zic Sfintii Parinti, dar se pare ca si la ei exista niste comentarii destul de dure, dar nu stiu decat ce citaza Xenocid la un moment dat...
Insa stiu ce zic taranii romani (cei nu foarte dusi la biserica, dar indoctrinati cu prejudecati)
Cum ca pasca evreisaca e facuta cu sange de coil crestin...samd samd.Nu cred ca cineva ia in serios asta, dar e revoltator.

Eu am citit pe forumuri ortodoxe faza cu Holocaustul...si m-am cutremurat.

Daca tot s-a adus vorba...cine sunt Sfintii Parinti?
va imbratisez dragelor.

Mergi la inceput