Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Va rog sa nu ma certati,stiu ca nu e frumos si bine sa fotografiezi in biserica dar a fost atat de extraordinar la Prohodul Domnului incat sotul meu a fotografiat,filmat si inregistrat.Mult mai mult decat era permis.
Daca vreti sa vedeti foto :http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/sotirioscouk/my_photos

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

in primul rand La multi ani Irina!
am vorbit cu gandacelu, va pupa si ea mi-a spus ca azi e sf Irina!
Acu vestile:
Sofia are varicela..tananana....vroiam sa mergem la izvorul Tamaduirii maine...da nu putem, poate il trimitem pe tati, mai vedem, ca tre sa luam apa neaparat....

Cum e cu sarbatoarea asta?
Poatene zice cineva

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

Uitati ce am gasit eu:

Sarbatoarea Izvorului Tamaduirii se praznuieste intotdeauna vineri, in Saptamana Luminata a Pastilor si aminteste de o minune.

Cu putin timp inainte de a ajunge imparat, Leon cel Mare (457-474) se plimba printr-o padure din apropierea Constantinopolului. A intalnit un orb ratacit, care l-a rugat sa-i dea apa si sa-l calauzeasca pe drumul spre cetate. Leon a cautat apa, dar nu a gasit. Pe cand se intorcea, a auzit-o pe Maica Domnului spunandu-i: „Nu e nevoie sa te ostenesti, caci apa este aproape! Patrunde mai adanc in aceasta padure si luand cu mainile apa tulbure potoleste setea orbului si apoi unge cu ea ochii lui cei intunecati“. Leon a facut intocmai si orbul a inceput sa vada. Dupa ce a ajuns imparat, Leon a construit langa acel izvor o biserica. In Romania, la 25 km de Calarasi, exista un izvor considerat binefacator, la Manastirea Dervent. Legenda spune ca izvorul a aparut printr-o minune a Sfantului Andrei.

La acesta sarbatoarea mergem cu gandul si cu inima mai ales spre Maica Domului, cea care s-a dovedit izvor al dumnezeirii, prin nasterea Mantuitorului.

In toate bisericile si manastirile, dupa Sfanta Liturghie, se savarseste slujba de sfintire a apei (agheasma mica), dupa o randuiala adecvata Saptamanii Luminate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Sabina multumesc mult.Sanatate Sofiei.Si eu sunt cam suparata,nu stiu ce are Ilinca,azi mi-a facut febra 39 ,de saptamana trecuta mananca foarte putin,a avut si diaree.Si asa ea e mai slabuta,acum s-a topit de tot.Maine ma duc la medic,sper sa fie bine.Am programare la ora 13 si pana atunci merg si la slujba,daca n-o sa ploua.Va pupic pe toate.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Irina, probabil are o viroza.Sanatate, la noi nu e prea grav, di fericire.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

La multi ani, Irina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Sanatate bolnavioarelor si La Multi Ani, Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Irina, La multi ani!
si insanatosire grabnica Ilincai.

si cum nu stiam multe despre Sfanta Irina (mai corect spus, nimic) am googalit ... daca vreti cititi si voi
www.calendar-ortodox.ro/luna/mai/mai05.htm" target="_blank">Sf. Mare Mc. Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Dragelor,va multumesc tare mult pentru urari!Poftiti la o pizza virtuala ! sau la ce-o fi chestia asta din tava,ca nu-mi dau seama.Dar fac cinste :)Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Irina si din partea mea urari de bine si ani fericiti si buni alaturi de familie si cei dragi!
Pentru mine numele de Irina reprezinta o binefacatoare a familiei prin ajutorul acordat de o fata ce ii poarta numele.Langa sotul meu in necaz au sarit si fost de ajutor aceasta prietena Irina si un alt prieten Petru.Eu nu eram in preajma,si pana nu am venit nu s-au dezlipit de sotul meu si ne-au ridicat moralul atat mie cat si sotului.Toate s-au rezolvat cu bine cu ajutorul Bunului Dumnezeu .
Doamne ajuta,

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput