Hristos a inviat! (s-a terminat cu Postul mare:)
Hristos a inviat!!
Dragele mele, va urez lumina-n inimi!!
Eu am venit acu de la biserica, am fost singurica (fara familie)la mine-n cartier, la 2 minute de casa.
N-am stat si la Liturghie...ca face sotu infarct daca nu ma vede noaptea acasa:))
Aici in Iancului s-au dat si Pastile...,asa ca deja am luat o bucatica, sa fiu sigura ca nu beau maine dimineata o cafea inainte!!
ma simt foarte foarte fericita, sunt convinsa ca si voi!!!
Va iubesc f mult, mi-ati fost de mare folos, cu mine s-a produs o mare schimbare odata cu aceasta Inviere
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Raspunsuri
Elena spune:
Adevarat a inviat !!
Fie ca Cel Inviat sa ramina mereu in inimile noastre si sa ne ajute sa nu facem zadarnica jertfa Lui pe cruce !!
adriana spune:
ADEVARAT A INVIAT!!
Daca as putea sa pastrez emotia si puterea clipelor de Pasti, in toate zilele vietii mele de aici, de pe pamant, totul ar fi atat de usor si de frumos...
Fie ca Hristos sa ramana in inimile noastre, in cugetul nostru, in respiratia noastra.. Cu El ne vom putea mantui mai usor, iar greutatile ni se vor parea fulgi de nea, cazuti pe nas de copil razaret..
Scuzati poezia, dar ma simt atat de fericita
----------------------------------------------------------------------------------
Adriana, mamica lui Codrin(19 aprilie 2002) si a Olgutei(6 decembrie 2003)
irina.c. spune:
Adevarat a inviat!Eu n-am fost la Biserica ,mi-a fost foarte rau ieri,fica-mea s-a imbolnavit si ea,asa ca la 22 eram amandoua in pat.Dar a fost sotul meu si ne-a adus lumina.E primul an cand nu am fost impreuna la Inviere,de cand ne-am cunoscut.
Va doresc un Paste fericit,cu multa lumina in suflet!Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
irina.c. spune:
Hristos a inviat din morti,cu moartea pe moarte calcand siu celor din morminte viata daruindu-le!"Cuvint de invatatura al celui intre sfinti Parintelui nostru Ioan Gura de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului,in sfanta si luminata zi a slavitei si mantuitoarei invieri a lui
Hristos,Dumnezeul nostru. De este cineva credincios si iubitor de Dumnezeu, sa se bucure de acest Praznic frumos si luminat. De este cineva sluga inteleapta, sa intre,bucurandu-se, intru bucuria Domnului sau. De s-a ostenit cineva
postind,sa-si ia acum rasplata. De a lucrat cineva din ceasul cel dintai, sa-si primeasca astazi plata cea dreapta. De a venit cineva dupa ceasul al treilea multumind sa praznuiasca. De a ajuns cineva dupa ceasul al saselea, sa nu se indoiasca nicidecum, caci cu nimic nu va fi pagubit. De a intarziat cineva pana in ceasul al noualea, sa se apropie, nicidecum indoindu-se.De-a ajuns cineva abia īn ceasul al unsprezecelea, sa nu se teama din pricina intarzierii, caci darnic fiind Stapanul, primeste pe cel din urma ca si pe cel dintai, odihneste pe cel din al unsprezecelea ceas ca si pe cel ce a lucrat din ceasul dintai; si pe cel din urma miluieste si pe cel dintai mangaie; si acelui plateste, si acestuia daruieste; si faptele le primeste si gandul il tine īn seama, si lucrul il pretuieste, si vointa o lauda.
Pentru aceasta, intrati toti intru bucuria Domnului nostru: si cei
dintai si cei de-al doilea luati plata. Bogatii si saracii, impreuna bucurati-va.Cei ce v-ati infranat si cei lenesi, cinstiti ziua. Cei ce ati postit si cei ce n-ati postit, veseliti-va astazi. Masa este plina, ospatati-va toti. Vitelul este mult, nimeni sa nu iasa flamand.Gustati toti din ospatul credintei:impartasiti-va toti din bogatia bunatatii. Sa nu se planga nimeni de lipsa,ca s-a aratat imparatia cea de obste. Nimeni sa nu se tanguiasca pentru
pacate ca din mormant, iertare a rasarit. Nimeni sa nu se teama de
moarte ca ne-a izbavit pe noi moartea Mantuitorului; si a stins-o pe ea cel ce a fost tinut de ea. Pradat-a iadul, Cel ce s-a pogorat in iad; umplutu-l-a de amaraciune fiindca a gustat din Trupul Lui. Si aceasta mai inainte intelegānd-o, Isaia a strigat: Iadul s-a amarat intampinandu-Te pe Tine jos:amaratu-s-a ca s-a stricat. S-a amarat ca a fost batjocorit; s-a amarat ca a fost omorat, s-a amarat ca s-a surpat,s-a amarat ca a fost legat. A prins un trup si de Dumnezeu a fost lovit. A prins pamant si s-a intalnit cu cerul.A primit ceea ce vedea si a cazut prin ceea ce nu vedea. Unde-ti este moarte, boldul?Unde-ti este iadule, biruinta? Inviat-a Hristos si tu
ai fost nimicit. Sculatu-s-a Hristos si au cazut diavolii.Inviat-a Hristos si se bucura Ingerii. Inviat-a Hristos si viata stapaneste. Inviat-a Hristos si nici un mort nu este īn groapa; ca Hristos sculandu-Se din morti, incepatura celor adormiti S-a facut. Lui se cuvine slava si stapānire īn vecii vecilor.Amin!"Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
conchita spune:
Hristos a inviat!
si eu is fericita, am ajuns la biserica si am ascultat slujba in romaneste, am cantat si eu "cu moartea pre moarte calcand", iar primele cuvinte spuse azi dimineata cand m-am trezit au fost tot in romaneste,
"Adevarat a inviat!".
Elena spune:
Am gasit si eu o predica a Sf. Ioan Gura de Aur, care mi-a placut foarte mult:
Cuvant la Inviere de Sf. Ioan Gura de Aur
Am lepadat povara postului, dar n-am lepadat rodul lui, pe care e vremea sa-l culegem. A trecut oboseala nevointelor, dar sa nu treaca ravna faptelor bune. S-a dus postul, dar sa ramana evlavia. Mai bine spus, a trecut postul cel trupesc, dar n-a trecut postul cel duhovnicesc. Acesta e mai bun decat acela, iar acela pentru acesta s-a facut. Dupa cum, cand posteati, va spuneam ca se poate sa nu postesti, desi postesti, tot astfel si acum va spun ca se poate sa postesti, desi nu postesti. Cum poate sa nu posteasca cel care posteste? Iata: cand cineva se opreste de la mancare, dar nu se opreste de la pacate. Cum poate sa posteasca cel care nu posteste? Iata: cand se bucura de mancare, dar nu gusta din pacat.
Poate sa se imbete si cel care nu bea vin ("Vai de cei care se imbata fara vin!" - Isaia 28, 1) si poate sa fie cumpatat si cel care bea vin ("Foloseste-te de putin vin pentru stomacul tau si pentru desele tale slabiciuni" - I Timotei 5, 23). Si oare nu ne invata Apostolul: "Nu va imbatati cu vin, in care este desfranarea, ci umpleti-va de Duhul" (Efeseni 5, 18). Aceasta este betia cea buna. Umple mintea pana sus cu Duhul, ca pe un pahar, ca diavolul sa nu mai poata turna nimic in el! Paharul nostru de buna betie sa fie potirul cel duhovnicesc, potirul neintinat al sangelui Celui Inviat, care nu imbata, nici nu moleseste, ci ne intareste intru cumpatare. De aceasta betie sa ne imbatam, iar de la cealalta sa ne abtinem, ca sa nu pangarim acest mare praznic, al pamantului si al cerului deopotriva. Caci bucurie mare este astazi si pe pamant, si in cer. Daca, atunci cand se intoarce un singur pacatos, este bucurie pe pamant si in cer (Luca 15, 7), cu cat mai mare bucurie va fi in cer cand intreaga lume este smulsa din mainile diavolului? Acum salta de bucurie ingerii, acum se veselesc arhanghelii, acum heruvimii si serafimii praznuiesc impreuna cu noi Invierea cea de a treia zi.
liris spune:
astazi am vazut: "The Passion of The Christ" al lui Mel Gibson. Vi-l recomand.
Hristos a Inviat!!!
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
http://community.webshots.com/user/s_b2702
conchita spune:
quote:
Originally posted by liris
astazi am vazut: "The Passion of The Christ" al lui Mel Gibson. Vi-l recomand.
Hristos a Inviat!!!
ooooo....aceste cuvinte ne doare!
http://community.webshots.com/user/s_b2702
Adevarat a inviat, Liris
uite aici ce polemici fusera despre filmul asta:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=21212
acum vad ca tu ai deschis subiectul atunci :))