Hristos a inviat! (s-a terminat cu Postul mare:)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Adevarat a inviat!

Eu n-am fost la Biserica ,mi-a fost foarte rau ieri,fica-mea s-a imbolnavit si ea,asa ca la 22 eram amandoua in pat.

Irina, sper ca te simti mai bine acum? si fiica ta la fel? nu fii trista, ai primit Lumina prin sotul tau, e cam acelasi lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

da... am filmul asta de un an si abia azi l-am vazut(am aminat ptr ca ma temeam ca n-o sa-mi placa si n-as fi vrut asta). am cautat subtitrari in engleza si culmea am gasit chiar si in romana. evidentiam in subiectul acela ceea ce citisem despre protestele unora vis-a-vis de anumite abordari ale filmului. dupa ce am vazut filmul, ma incolonez celor care spun ca acuzatiile sunt nefondate. recunosc insa ca unii pot sa cada in anumite capcane. asta depinde de cite prejudecati ne intuneca mintea.
filmul, pe mine personal m-a ajutat sa intru in "mood"-ul zilei de Pasti (scuze dar uneori englezismele descriu mult mai comprimat ideile mele). cred ca a fost o alegere buna. ptr ca dupa atitia iepurasi, mers la biserica si ascultat mai mult povestile "diasporei" de pe la usi, decit slujba preotului ... dupa toate astea, filmul asta m-a ajutat sa constientizez ce sarbatorim cu adevarat in duminica asta. Invierea lui Hristos. si odata cu ea nasterea credintei noastre.

ooooo....aceste cuvinte ne doare!
http://community.webshots.com/user/s_b2702

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inger alb spune:

Adevarat a inviat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Uitati aici un link cu inregistrari video ale luminii sfinte de la Ierusalim.http://www.holylight.gr/agiofos/holyvid.html
Pentru cine nu stie despre ce este vorba,lumina sfanta de la Ieruslim este cea mai mare dintre minunile crestine si o mare binecuvantare a ortodoxiei.An de an,de doua milenii incoace,in noaptea de Inviere,in Sfantul Mormant coboara lumina din cer care aprinde candelele.Aceasta se intampla doar la rugaciunile patriarhului ortodox,orice incercare de aducere a ei prin rugaciunea celor de alte credinte esuand.Conchita,multumim,suntem mai bine acum ,ne-am mai revenit.
Elena Hristos a inviat!mi-a placut foarte mult predica postata de tine.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Buna dimineata!
Irina, sper ca sunteti bine acuma...acum imi dau seama ca nu ti-am urat La Multi Ani pt Ilinca ta, sa creqasca mare, sanatoasa si fericita, si sa va aduca numai bucurii si impliniri!!
Konki, Gandaca s-a bucurat tare tare mult, va transmite la toate Hristos a inviat, i s-a stricat acu si masina:)), dupa net si telefon

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Adevarat c-a-nviat!

Desi m-am apropiat in ceasul al unsprezecelea, v-am urmarit in mare taina si cu mult drag si as vrea tare mult sa ma alatur voua, de la inceput, in postul urmator.
Sarbatori fericite va doresc.

pisici si flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Draga Sabina,multumim de urari,parca nu-mi vine sa cred ca a implinit si copilul meu un anisor.Fiind chiar in Saptamana Mare,n-am serbat.I-am facut acum un tortulet si am petrecut doar noi trei,fara tam-tam.Transmite-i Gandacelului sarbatori fericite si din partea mea,te rog!Sper sa-si rezolve problemele cat mai repede.
Draga Scarmanus,bine ai venit si te rugam sa ramai cu noi in continuare.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Adevarat a inviat! El a inviat ca noi sa avem viata si sa o avem din belsug! Fie ca Invierea Lui sa aduca inviorare in viata noastra si o si mai mare apropiere de El, cel care ne-a iubit atit de mult incit si-a dat viata ca jertfa pentru noi!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daro26 spune:

Hristos a inviat!

Ma bucur sa va regasesc. Joanna a inceput si ea un subiect si unele din participantele la discutiile din "Postul Mare" au postat acolo. N-ar fi bine sa ne unim cumva? Sau postam pe ambele subiecte, ce credeti?

Va pup si va urez o Saptamana Luminata plina de bucurie! La multi ani pentru Ilinca, Irina! Sa fiti sanatoase!

Vineri este Izvorul Tamaduirii. Din cate stiu, este o sarbatoare in care se aminteste de o minune a Maicii Domnului. N-am gasit pe net istorisirea. Dar va dau un extras dintr-un articol mai vechi care relateaza despre izvorul cu apa tamaduitoare de la Braila (avem brailence printre fetele de pe forum?):

"An de an, la Biserica Greaca din Braila, de Izvorul Tamaduirii, mii de crestini vin sa se inchine Maicii Domnului si sa ia macar cateva picaturi de apa tamaduitoare, de la miraculosul izvor al sfantului locas. A intrat in traditia locului ca, in aceasta zi, ierarhul "Dunarii de Jos", Prea Sfintitul Episcop Casian, sa mearga la Braila, sa sfinteasca agheasma si sa binecuvanteze multimea. Minunile revarsate asupra credinciosilor de apa Izvorului Tamaduitor au facut sa se auda despre Biserica Greaca din Braila peste sate si orase. De aceea, in vinerea din Saptamana Luminata, pelerini din toata tara s-au adunat de cu noapte la Biserica "Buna Vestire", din judetul Braila. Au asteptat ore in sir pentru a primi o arhiereasca binecuvantare si cateva picaturi de agheasma, datatoare de viata.
An de an, la Biserica Greaca din Braila, de Izvorul Tamaduirii, mii de crestini vin sa se inchine Maicii Domnului si sa ia macar cateva picaturi de apa tamaduitoare, de la miraculosul izvor al sfantului locas.
In timp ce Ierarhul "Dunarii de Jos" a savarsit Sfanta Liturghie, rostita in limbile romana si greaca, miile de pelerini si-au vazut visul implinit: au primit si au plecat spre casele lor cu vindecatoarea apa de la Izvorul Tamaduirii, izvor aflat sub altarul bisericii si descoperit in momentul in care s-au facut sapaturile arheologice pentru construirea (de Comunitatea Elena) Bisericii "Buna Vestire" din Braila. De atunci si pana astazi, nenumarati crestini asteapta aceasta sarbatoare cu nadejde si speranta in zile mai bune.
"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Si eu am ajuns la Inviere. A fost foarte frumos, iar eu, fericita.

Mergi la inceput