Salvati-l pe Mihaita ! (3)
Raspunsuri - Pagina 2
Corina G spune:
Gabriela, ajut si eu cat pot cu toata placerea si din toata inima!
Eu cred ca ar fi bine sa insistati cu detalii la Saint Luc ca sa fiti siguri ca ei sunt exact in cunostinta de cauza despre conditia si diagnosticele lui Mihaita. Ca sa nu fie nici o surpriza, doamne fereste!
Este f. bine ca te stradui cu campania in Iasi. Sunt multi oameni de conditie buna acolo si aveti sanse mari. Acelasi lucru ar trebui sa se intample in toate orasele mari.
Lumea trebuie sa prinda curaj, apelati la oameni fara ezitare, fiindca este pentru o cauza nobila. Daca ar fi fost pentru mine, eu nu cred ca as fi indraznit niciodata sa fiu asa agresiva, dar fiind pt. Mihaita mi-am luat inima in piept si mi-am inhibat orice rusine. MERITA EFORTUL!!!!
Deasemenea, nu uitati de TELEVIZIUNE. Eu cred ca ar fi cea mai rapida solutie. Cred ca si ziarele (cele de tiraj mare, cum e Jurnalul National) sunt un medium f. bun. Asa este ca articolul de sapt. trecuta a facut valuri? Sau mi se pare doar mie? Eu l-am trimis pe la toata lumea deja. Este strigator la cer ce se petrece in Romania cu cadrele medicale si sistemul medical in general. De necrezut!
Mai vin bani, cate un pic, cate un pic in fiecare zi. Azi am mai primit cam 400. O sa va mai dau maine sau poimaine un update cu totalul.
Ramba spune:
rog administratorii sa imi spuna daca imi este permis sa postez contul deschis pentru firmele care vor sa faca donatii pentru Mihaita
Aida Soare spune:
Fetita in varsta de 5 luni bolnava de ciroza va avea transplant in Austria pentru suma de 35.000-45.000 de euro.
Gabriela,
Nu stiu daca ai auzit, dar exista o fetita cu ciroza in Jud. Bistrita.
Initial au apelat si ei tot in Belgia si li s-a spus ca ar costa transplantul 85.000 de euro.
Totusi au aflat ca aceeasi operatie se poate face in Austria pentru 35.000-45.000 de euro. Operatia se va face pe 17 Mai.
Uite ce spune in articolul din ziarul Adevarul:
"Fetita in varsta de cinci luni din Bistrita, bolnava de ciroza, despre al carei caz a relatat ziarul Adevarul, va fi operata pe 17 mai in Austria. Parintii ei au reusit sa adune, in urma unei campanii umanitare initiate de liceenii din oras, suma de 32.800 de euro. Alin Podariu, tatal fetitei, a declarat ca cei mai multi bani au fost donati datorita liceenilor din Bistrita, care au iesit in strada si au defilat prin oras. Medicii din Austria au spus ca sansele de reusita ale operatiei sunt de peste 80%. Desi initial familia Podariu a anuntat ca are nevoie de 85.000 de euro pentru ca operatia de transplant de ficat sa fie facuta in Belgia, intre timp a aflat ca se poate face si in Austria contra sumei de 35.000-45.000 de euro. Cu banii adunati din donatii va fi platit un avans, restul sumei urmand sa fie achitat pe parcursul a doua luni. "
http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=128272
Gabriela, ar fi bine sa se intereseze cineva cum s-ar putea face si in Austria. Sunt sigura ca sunt sanse, fetita in cauza e mult mai micuta decat Mihaita, are doar 5 luni.
Stiu ca ti se dau o multime de sfaturi si sugestii, poate e greu sa sortezi si sa stabilesti prioritati, dar acesta mi se pare primul caz unde exista cu adevarat o rezolutie, ceva palpabil.
Va urez multa sanatate si numai bine!
ladybug spune:
Aida, asta e intr-adevar o veste datatoare de sperante! Parca prin informatia asta, Dumnezeu a deschis o fereastra. Eu vad asta ca pe o minune. Nici n-am cuvinte.
Corina G spune:
WOW!!! Astea da vesti!
Voi va inchipuiti ca daca acest spital l-ar accepta si pe Mihaita avem deja banii??!!
In orice caz, trebuie sa nu ne pierdem cu firea (pe mine una deja m-au trecut toate transpiratiile si emotiile) si sa o luam sistematic.
1. Poate cineva sa o sune pe Gabriela? Ei de cand s-au intors in Iasi inteleg ca nu mai au acces la internet acasa, ci doar printr-un internet cafe.
2. Ar trebui aflat mai multe amanunte despre cazul fetitei din Bistrita. S-au mai scris articole, se pare, si se pot gasi mai multe amanunte in ele. Cat este de similar cu cazul lui Mihaita? Ce alte diagnostice a mai avut fetita (daca e cazul)? Ar fi ideal daca redactia de la Adevarul v-ar putea da informatiile de contact ale acestei familii. Gabriela ar putea sa ii sune si sa ceara cat mai multe informatii, la "prima mana".
3. De asemenea, care este numele spitalului si/sau al doctorului? In ce oras in Austria?
Si nu in ultimul rand, idea cu liceeni este f. buna. S-ar putea organiza asa ceva si in Iasi?
In alta ordine de idei, situatia baniilor din Seattle este imbucuratoare. De la ultima postare (totalul postat $5428) am mai primit $530. Promisiunile raman aceleasi: $1600 din care $1000 vor veni de la Dan Ostahie (firma Altex).
Astept cu nerabdare sa aud vesti despre acest spital in Austria.
Doamne ajuta!
Aida Soare spune:
Dragele mele,
De-abia ce am vorbit cu mama Gabrielei la Iasi si i-am spus emotionata vestea. Gabriela era plecata in Ardeal, la un preot, scuze, nu am retinut numele.
I-am transmis Gabrielei prin mama ei sa incerce sa il gaseasca pe tatal fetitei Andreea Iulia Podariu si sa afle ce si cum.
Pe cat de entuziasmata eram de aceste stiri, mama Gabrielei m-a adus un pic cu picioarele pe pamant, cand mi-a spus ca nu toate clinicile accepta sa faca transplanturi de organe venite din afara familiei imediate.
Amanunte nu stiu absolut nici unul in afara de ce scrie in ziarul Adevarul.
In Romania trebuie cineva sa contacteze familia Podariu si sa intrebe absolut toate amanuntele.
Voi vorbi maine cu Gabriela, ea se va intoarce in seara asta.
Sunt asa de emotionata, scriu cu greseli, ma umfla mereu plansul, ba de speranta, ba de deznadejde.
Sa ne rugam si sa speram ca se poate favce ceva in Austria.
Un weekend frumos la toata lumea.
Cu drag,
Aida
De emotionata ce sunt am uitat sa va spun de Mihaita.
Mi-a spus bunica lui ca e un copil extraordinar! Ii dau lacrimile cand vorbeste despre el, desigur. Si mie mi-au dat, m-am inecat de emotie la telefon. Si daca mie imi dau lacrimile si simt ca e greu, imi dau seama ca lor, parintilor si bunicii trebuie sa le fie de un milion de ori mai greu.
Bunicii de multe ori ii vina sa planga cand il ia in brate si se uita la el. Atunci el se uita sagalnic in ochii ei, ca sa ii prinda privirea si sa o faca sa zambeasca. Stie saracul ca bunica e trista si vrea sa o inveseleasca.
La fel si odorul meu imi cauta privirea si cand mi-o intalneste fata i se lumineaza si ochii ii rad.
Copiii nostri sunt ratiunea noastra de a trai. Eu pentru asa un zambet as face orice fetelor, as rasturna muntii, as traversa oceane, as sta in cap si as bate la toate usile.
Corina G spune:
Adela, multumim mult!! Si eu sunt tot ca tine. Am mari sperante si sunt f. bulversata de vestile astea.
Scumpul de Mihaita, ce dulce trebuie sa fie. Cum sa nu faci tot ce iti sta in putinta (si mai mult) pt. asa un ingeras.
Silviu (Ladybug) a trimis deja un email la redactoarea care a scris articolul in Adevarul. Sa speram ca o sa fie de acord sa ne dea info despre cum sa contactam fam. Podariu.
Corina G spune:
Am primit veste ca s-au mai strans ceva bani de la romanii de la Microsoft. Va dau mai jos situatia detaliata si la zi a fondurilor din Seattle:
SITUATIA FONDURILOR DIN SEATTLE:
9 -- Jamie Williams (Seattle)
20 -- Deborah Bartley (Seattle)
20 -- Thu Nguyen (Seattle)
20 -- San Chhay (Seattle)
100 -- Soren Sharifi (Santa Clara, CA)
50 -- Heidi Tate (Seattle)
50 -- Agi & Wayne Marto (Seattle)
100 -- Paul & Ginger Marto (Oregon)
35 -- Kai-Ling Kuo (Seattle)
35 -- Charlotte Zachary & Alex Klutchnikov (Seattle)
25 -- Deborah Munkberg (Seattle)
20 -- Charles Fulcher (Seattle)
44 -- Oana & Adrian Titei (Ontario)
500 -- & Adrian Grigoras (Seattle)
500+500 -- Ioana & Valentin Danciu (Seattle) (Adobe dubleaza suma)
400 -- Biserica 4/28 (donatii de Joia Mare)
185 -- Biserica 4/29 (donatii de Vinerea Mare)
295 -- Biserica 4/30 (donatii de inviere)
100 -- Simona & Onorius Vaidean / SimoV(New York)
100 -- Codruta Maria Muslea - prietena a Simonei (New York)
50 -- Gabriel Trofin (Montreal)
2050+2050 -- Romanii de la Microsoft (Microsoft dubleaza donatia)
-----------------------------
7138 USD TOTAL (6 Mai)
PROMISIUNI:
$600 -- aici in U.S.
$1000 -- in Bucuresti - Dan & Mari Ostahie (firma Altex).
400 euro -- prin Carmen Ciobanu (Bucuresti) - Gabriela, Carmen ti-a trimis un email.
Corina G spune:
Mesaj de la Gabriela:
Hristos a inviat !
Dragii mei prieteni,
Am ajuns dimineata in Iasi dupa o zi jumatate de drum si oboseala dar cu speranta ca Dumnezeu ne va auzi rugaciunile si il va vindeca pe Mihaita.
Noi tocmai am terminat dosarul catre Ministerul Sanatatii joi spre dupa amiaza chiar inainte de a pleca noi din Iasi. Azi dimineata insa m-a sunat de la Directia de Sanatate din Iasi ca ar mai trebui o hartie de semnat si atunci ne-am imbracat in 2 secunde si am ajuns la timp pentru ca dosarul sa poata pleca chiar maine (duminica) si luni sa fie inregistrat.
Am reusit sa ajung la un net si sa citesc ultimele mesaje, asa printre aburii de oboseala. Insa cand sa raspund pe forum la DC s-a stricat siteul. Iar au revizie tehnica. Asa ca m-am hotarat sa va scriu pe email. Stiu ca v-ati pus sperante foarte mari in Austria. Nu vreau sa fiti suparati si nici sa cheltuiti mai multa energie decat ati facut-o deja in aceasta directie.
De fetita de 5 luni din Bistrita stiam de cand a fost si ea la Fundeni in incercarea de a face transplantul acolo. Imi cer scuze daca nu am spus acest lucru pana acum. Nu credeam ca poate sa insemne ceva in campania pe care noi o duceam deja. Noi vorbim cu multi dintre parintii copiilor aflati in aceeasi situatie cu Mihaita si cu parintii copiilor transplantati deja.
Astfel, revenind, noi am vorbit deja cu parintii Podariu din Bistrita si cand i-am pus in tema cam prin ce am trecut noi deja cu Bucurestiul atunci ei au urmat aceeasi cale ca si a noastra, a campaniei si a sperantei intr-un transplant in strainatate. Parintii Iuliei sunt Claudia si Alin si sunt foarte de treaba. Eu am tinut legatura cu mama ei prin telefon, ne cunoastem si ne incurajam cum putem. Articolul din Adevarul nu este intru totul adevarat. Operatia in Austria costa tot atat ca si in Belgia 85.000 Euro. Insa, ei au gasit niste cunostinte in Austria buni prieteni cu seful de transplant de acolo care special pentru fetita lor a facut in asa fel incat se sa renunte la onorariile medicilor. Asa s-a ajuns la suma de 44.000 Euro pentru transplant. Claudia, mama fetitei mi-a promis ca deca va avea cea mai mica ocazie sa vorbeasca despre Mihaita acolo o va face. Noi insa trebuie sa suportam si onorariile medicilor daca nu gasim nici un prieten apropiat dr. din Austria sau din Belgia.
Deci ar putea fi si vesti bune (in sensul ca daca gasim pe cineva apropiat de dr. din Belgia sau de dr. din Austria), atunci intr-adevar am avea banii de transplant.
Ar putea fi insa si vesti proaste ca altfel trebuie sa continuam campania si sa ne luptam sa strangem si restul banilor.
As avea o mare rugaminte. Sunt foarte fericita de mersul campaniei in SUA. Voi ati facut posibil acest lucru si va multumesc din suflet. Ati reinviat speranta si ne mentineti optimisul pe linia de plutire. , am rugamintea daca este posibil sa virezi banii de pana acum in conturile din Romania deoarece am nevoie de situatia lor negru pe alb pentru a face dovada existentei lor la cateva firme pe care le-am contactat si care nu ne cred ca am reusit sa strangem o asa suma pana acum. Aceeasi rugaminte o sa o adresez si prietenilor minunati de pe www.romanian-portal.com. Acolo activeaza si Carmenbr de pe DC (Carmen, mii de multumiri) dar nu am acces la siteul asta acum si nu iti stiu adresa de mail. Of ! De asemenea, Lidia, te rog trimite banii pe care ii ai deja si despre care am vorbit in modul care ti se pare cel mai potrivit in acest moment. Demersurile la banca merg greu si nu pot sta dupa ei. Anunta-ma care varianta o alegi sa fiu pregatita cu ce informatii vei avea nevoie. O varianta foarte buna este sa iei legatura cu care are deschis un cont in SUA pentru Mihaita si sa virezi banii acolo ca sa poata efectua ea un singur transfer cu toti banii. Silviu, nu mai stiu cum stai cu banii ! Vesti bune ? Trimite-i te rog Corinei si vom vedea ce se mai aduna pe urma. Voi intra cu siguranta maine dimineata pe net. Acum ma simt destul de rau deoarece la durerea crunta de cap pe care am de la oboseala se fumeaza continuu pe langa mine si s-a incins un fum aici mai ceva ca la bar. Asa ca va rog sa ma scuzati daca am reusit sa scriu doar cateva cuvinte. Am vrut insa sa va spun ce stiu depsre acest caz din Bistrita deoarece cred ca ati stat cu sufletul la gura sa aflati vesti.
Va mai scriu doua cuvinte despre Mihaita deoarece am fost joi la medic si nu a fost deloc incantata de starea lui. Ne-a spus ca splina si ficatul sunt mari, mai mari ca de obicei. Ficatul i s-a parut intarit si a zis ca nu este un semn de bine. Transplantul trebuie efectuat in regim de urgenta ! De asemenea noi am observat ca Mihaita a inceput sa oboseasca mai mult. Vrea sa mearga si sa se joace dar pur si simplu se opreste si isi trage sufletul si respira destul de greu. Apoi o ia de la capat dar starile astea nu ne ajuta deloc. Ne darama fiecare zi care trece si in care nu suntem in avion spre un spital unde sa il opereze cat mai repede posibil, fie el in Belgia, fie el in Austria. In rest, a ramas acelasi scumpel si este super dragut cum rade si cum se joaca cu un telefon mobil de jucarie, il duce la ureche si spune tata tata tata tata. Mama nu are ca e mai mult pe drumuri.
De maine voi fi si eu mai des alaturi in mesajele si in noutatile despre cum decurg treburile si in Iasi. Mai am rugamintea daca poate cineva sa posteze si pe DC mesajul acesta deoarece siteul nu merge nici aum si nu stiu cat va mai dura aceasta defeciune.
Va imbratisez pe toti cu mult drag si va multumesc din tot sufletul pentru ca sunteti alaturi de mine. Andreia, poti sa ma suni oricand doresti. Suntem acasa la sora mea.
Doamne ajuta !
Gabriela
Corina G spune:
Gabriela, luni o sa vorbesc cu casierul bisericii (i-am trimis deja un email, dar banuiesc ca o sa il citeasca d-abia luni) sa vedem cum trimitem banii stransi pana acum. Donatiile de la Microsoft, Adobe si cele de la enoriasi au fost adresate catre biserica. Ca urmare, banii sunt in contul special al bisericii (contul pt. cauze umanitare), deci nu sunt in contul care l-am deschis eu la banca.
Carmen, Silviu, Lidia, Rodica Osoianu: daca doriti sa imi trimiteti mie banii, va rog sa imi dati de stire, ca sa astept si sa ii transferam toti deodata. Un wire transfer costa cam $40, deci am salva ceva banuti pe aceasta cale. In orice caz, eu sper sa reusim sa nu platim aceasta taxa, daca ii induplecam pe cei de la banca cu faptul ca este un fond umanitar. Dati-mi un email la grigoras2001@yahoo.com ca sa coordinam.
Cat despre spitalul din Austria, nu stiu ce sa mai spun... Imi pusesem multe sperante dar eram putin sceptica... In orice caz, eu zic ca merita orice efort omeneste posibil, si ca ar trebui scrisa o scrisoare f.f.f. convingatoare si de la suflet, ca poate-poate s-or indura sa faca aceeasi exceptie si in cazul lui Mihaita. ESTE IMPORTANT SA STIM CA SE POATE!!! As trimite o scrisoare atat la Saint Luc cat si la doctorii din Austria. Ba mai mult, le-as spune la cei de la Saint Luc (intr-un mod elegant) despre cazul fetitei si despre onorariile dr. din Austria care au fost eliminate. De asemenea, e f. important sa se mentioneze in aceasta scrisoare ca suma X s-a strans deja. E una sa spui ca ai o treime deja, si alta e sa spui ca nu ai nimic sau aproape nimic. Orice incercare merita. Ce se poate intampla? Sa refuze, atat!
Numai bine!