Salvati-l pe Mihaita ! (3)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriela hogas spune:

Hristos a inviat !

Dragii nostri prieteni,

Ma bucur sa va gasesc alaturi de Mihaita si va multumesc din suflet pentru tot ce faceti pentru el. Corina, multumesc ca te ocupi de adunatul banilor de prin State. Sunt convinsa ca vei reusi sa ii aduni pe toti laolalta si sa ii trimiti odata. Sau cum iti va fi mai usor. Daca este nevoie sa fac eu ceva te rog sa imi zici negresit.

Cat despre incercarea de a il opera pe Mihaita fara sa platim, cel putin nu acum, onorariile medicilor, eu zic ca merita din plin sa incercam. Si ei sunt oameni si poate vor fi induplecati de atatia oameni care se roaga si se lupta pentru Mihaita. Eu inteleg ca este normal sa platim omul pentru munca lui, dar ma gandeam doar la o amanare a virarii banilor pentru onorarii sau poate la o reducere a lor.

Am sa incep chiar eu sa trimit scrisori si in Belgia si in Austria, sa vedem ce raspuns voi primi. Cred ca va fi de mare ajutor sa trimitem cat mai multi pentru aceeasi solicitare, pentru acelasi scop. Ai dreptate Corina, daca spunem ca avem toti banii pentru operatie, mai putin onorarii, atunci poate vor intelege ca suntem seriosi si ca vom lupta in continuare si pentru plata transei a doua. Astept cu nerabdare o situatie finala a banilor. Cand vor fi intr-un singur cont vom putea spune cu certitudine cati sunt. Corina, cam cate zile crezi ca vor dura toate tranzactiile ?

Eu am o lista lunga de firme la usa carora trebuie sa bat. Avem de pus urne in oras, am cateva promisiuni destul de serioase (cca 10.000 Euro) dar pana ce nu vad o hartie care sa ateste sumele acestea nu vreau sa mai cad de sus, cum mi s-a mai intamplat. Trebuie sa lucram organizat ca sa avem credibilitate. Una e sa ii arat un extras de cont cu suma de care vorbesc cand imi sustin cazul si alta e sa spun ca as mai avea nu stiu cati de nu stiu unde ... Sper sa intelegeti despre ce vorbesc. Mi s-au inchis cateva usi din cauza asta si vreau sa le redeschid cu situatia contului in mana.

Prieteni buni, sunteti cei mai mari oameni pe care i-am intalnit vreodata. Ne rugam sa va dea Dumnezeu sanatate si numai bucurii pentru ca sunteti alaturi de noi. Fara voi nu am reusi.

Vreau sa dau un apel la toti oamenii care vor citi aceste randuri. Cautam persoane care sa fie apropiate doctorilor din Belgia sau Austria, astfel incat sa ne poata sustine cauza. Sa ne amane plata onorariilor, sa scada suma sau, Doamne ajuta!, sa renunte la onorarii. Avem nevoie de cineva apropiat de doctorii din echipa de transplant de la clinicile respective. Dati sfara in tara acest anunt.

Este vorba de Clinica Saint Luc din Bruxelles, Belgia. La linkul de mai jos gasiti echipa de transplant pediatric.
http://www.saintluc.be/english/consultation/specialite_eng.php
(selectati pediatrics-liver transplant)

Din Austria, acolo unde merge Iulia din Bistrita, stiu doar de prof. dr. univ. Raimund Margreiter. Nu am reusit sa gasesc acum un site oficial dar voi mai cauta si cum gasesc ceva va tin la curent cu noutatile.

Aida, multumesc pentru telefon.

Va imbratisez pe toti cu mult drag. Ma duc sa il pup pe Mihaita din partea fiecaruia. De maine dimineata (luni) reluam campania in forta si sa ne ajute Dumnezeu in tot ceea ce facem. Astept vesti de la voi cu sufletul la gura.

Doamne ajuta !
Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Gabriela, trezorierul/casierul de la biserica mi-a si raspuns la email si a spus ca pana sambata viitoare nu crede ca putem face transferul. Va dura ceva din cauza ca match-ul de la Microsoft nu e deja in cont. De fapt atat Microsoft cat si Adobe nu scriu cecurile de match decat o data pe trimestru: angajatii fac donatii tot timpul anului si aplica pt. aceste match-uri, firma la aduna, le aproba si d-abia la sfarsitul trimestrului scrie cecurile. (Altfel ar scrie cecurin in fiecare zi si nu e prea eficient pt. ei.) In orice caz, ce vrem noi sa facem este sa "imprumutam" noi banii de match la biserica, si la sf. de trim. cand biserica primeste banii de la Microsoft si Adobe, sa ni-i dea noua inapoi. Astea fiind spuse, vrem sa fim siguri ca aplicatiile pt. match au fost facute si mai ales ca au fost aprobate.

Gabriela, noi o sa scriem o scrisoare la DE VILLE DE GOYET Jean, seful clinicii de transplat -- are emailul trecut pe site. Vom mentiona ca aici in Seattle, comunitatea a strans suma X (atat de la romani cat si de la americani). O sa te tin la curent si o sa iti dau o copie dupa scrisoarea care o vom trimite.

Buna idee, daca trimite mai multa lume scrisori, cu atat mai bine.

Nu uita de maltodextrin. Doamna care ti-l aduce deja a ajuns in Bucuresti. Te rog sa o suni pe marti-miercuri, cel tarziu, si sa il luati cumva de la dansa.

Mergi la inceput

Se pare ca Raimund Margreiter este la Innsbruck University
Hospital. Poti sa confirmi cumva? As vrea sa fac o referinta la el in scrisoarea care o scriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiaNR spune:

Gabriela, sper sa primesti acest mesaj caci este prima data cand folosesc forumul.
In primul rand am vrut sa-ti spun ca ti-am trimis si un mesaj pe yahoo.
Dar iata ultimele schimbari de aici din Atlanta USA.
Luni voi depune suma de $1,400 la contul deschis de Corina aici in USA. Desi initial hotarasem sa trimit banii in Romania si mama mea sa ii depuna la BCR in contul lui Mihaita, am hotarat, de comun acord cu Rodica Osoianu sa depun banii in USA.
In Atlanta, Ga de la Biserica Sf. Maria - preot Nicolae Clempus s-au strans $1,100, iar diferenta ramasa este stransa din Canada.

A doua veste: am vorbit cu Doctorul Steve Kutner din Atlanta, care are relatii medicale in comunitatea evreiasca la foarte inalt nivel aici in USA, cat si in Israel. Mi-a promis, astazi duminica Mai 8, sa ia urgent legatura cu un doctor renumit in Pittsburg si altul in Israel si sa afle cum s-ar putea sa se faca acest transplant cat mai repede. In principiu, cred ca va fi un ajutor umanitar, deci nu va mai fi nevoie de diferenta de bani pe care urma sa o strangeti voi.
Eu i-am spus ca aveti donorul si acceptul pentru transplant.
Sper din tot sufletul ca lucrurile sa se miste cat mai repede aici in USA si sa se rezolve pe aceasta cale.
Nu vreau sa va faceti sperante prea mari in acest moment. Un lucru pot sa-ti spun cu siguranta: acest doctor este foarte influent si daca se poate face transplantul intr-una din aceste doua tari, cu siguranta el va putea ajuta.
Te voi tine la curent cu cele mai mici detalii.
In acest moment pot doar sa te sfatuiesc sa rogi pe toti cei implicati si toti cei care stiu de cazul lui Mihaita SA SE ROAGE ca aceasta persoana sa reuseasca. Acest doctor a ajutat foarte multi copii raniti in razboiul din Irak sa fie tratati gratis aici in USA.
Eu zic sa dai si un acatiste la biserica pe numele doctorului Steve Kutner ca sa gaseasca calea cea mai rapida de a-l ajuta pe Mihaita.
Cu mult drag si speranta,
Lidia Nistor-Reteneller
Atlanta, GA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sauzimdebine spune:

EVELYN a obtinut de la banca unde lucreaza ca fondurile stranse in contul de la Chicago sa fie transferate fara comision bancar.

LaSalle Bank
Attn: Evelyn Moshi
2000 Big Timber
Elgin, IL 60123

Account#: 5307811520
Routing# : 071000505

Mai multe informatii gasiti aici:
http://www.romanian-portal.com/forum/forum_posts.asp?TID=1709&PN=1&TPN=3&FID=40&PR=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

Lidia de la mine
intradevar vestiile tale sant nemaipomenite,sa ajute BUNUL DUMNEZEU sa se rezolve.Doamne Ajuta!
si in al doilea rand,Bine ai venit pe forum!

Mergi la inceput

Gabriela, doamna care iti aduce maltodextrin-ul iti va da si $425. Baiatul dansei, Radu Drossu, a donat 400 si o colega de-a lui 25. Avand in vedere ca mama lui se intalnea cu voi (sau cu persoana pe care o trimiti tu), el a trimis banii prin dansa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladybug spune:

Lidia, vestile cu doctorul sint intr-adevar extraordinare. E exact ce e nevoie, cineva cu trecere (=pile). Daca ai contact cu el, mentioneaza-i pagina de la cablespeed daca are nevoie imediata de documentele medicale. Din nefericire nici un doctor nu s-a oferit sa le traduca, iar eu n-am stiut sa traduc decit unul, ca restul au prea multi termeni medicali. Inca o data, pagina e aici:

http://pws.cablespeed.com/~minut/mh/index.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiaNR spune:

Am reusit sa transfer electronic via Bill me suma de $1400 (suma stransa in Atlanta) din contul meu in contul Corinei Grigoras.
As dori Corina sa imi confirmi ASAP primirea banilor, caci este prima data cand efectuez transfer bancar via bill me si sper ca banii sa ajunga repede si unde trebuie.
De asemeni, nu stiu daca tu esti scutita de taxe bancare pentru transferul USA-Romania, dar Evelyn se pare ca a reusit, astfel incat, poate poti tu transfera toti banii la ea in Chicago (in cazul in care tu trebuie sa platesti taxe de transfer)

A doua veste, doctorul Kutner deja mi-a trimis c.c. a emailuirlor trimise in Israel si Pittsburg unde pledeaza cauza lui Mihaita. Se pare totusi ca nu se stie inca daca poate sa scuteasca familia Hogas de taxele de operatie. El incearca. Important este ca el mi-a trimis copia corespondetei si se pare ca ia totul in serios.

Va voi tine la curent cu noutatile

De asemeni, Ladybug, are you 13 yrs old? Your profile...Just curious.
Also, aici cunosc cativa doctori romani, a.i. daca va fi nevoie de traducere a analizelor in lb. engleza o vom face aici in Atlanta, caci si mie mi-ar fi greu sa traduc prea multi termeni de specialitate.

Odihneste-te Gabriela! Mihaita are nevoie de tine sanatoasa. Mai delegheaza ce ai de facut familiei si prietenilor.

Sper sa auzim de bine.

Cu drag,
Lidia NR
Atlanta, Ga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aida Soare spune:

Lidia, bine ai venit pe forum si mai ales cu o noua speranta!
Eu am sa ma rog pentru ca sa dea roade demersurile tale cu doctorul Steve Kutner.
Dumnezeu sa ne ajute sa il salvam pe Mihaita.

Mergi la inceput