Salvati-l pe Mihaita ! (3)
Datorita unor www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47962" target="_blank">defectiuni tehnice backup-ul forumului este cel de acum o saptamana si din nefericire s-au pierdut toate mesajele postate in intervalul 23-30 aprilie.
Ne cerem scuze si rog daca se poate sa refacem partea a treia a subiectului lui Mihaita.
Paste Fericit
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38225" target="_blank">Prima parte
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46476" target="_blank">Partea a doua
quote:
Pentru a trai, baietelul nostru -
Mihai Alexandru - in varsta de 10
luni (nascut la 24.01.2004), are nevoie urgenta de un transplant
de ficat in strainatate. El este
diagnosticat cu atrezie de cai biliare si
ciroza biliara secundara, care ii pune
viata in pericol cu fiecare zi care
trece fara un nou ficat sanatos.
In Romania aceasta interventie
este foarte dificila la o varsta atat de mica. Medicii spun
ca Mihaita are mari sanse de a trai, cu conditia ca
acest transplant hepatic sa se faca cat mai repede
posibil. Fiecare zi de intarziere reprezinta o grea suferinta
pentru noi si consecinte greu de recuperat pentru copilul
nostru.
La clinica Saint Luc din Bruxelles, unde se poate
face aceasta operatie cu succes, este nevoie de o
suma foarte mare de bani: aprox. 85.000 Euro.
Va rugam din suflet, ajutati-ne sa strangem acesti
bani pentru a ne bucura de copilul nostru.
Va multumim anticipat cu speranta unei contributii cat
mai generoase si va stam la dispozitie pentru orice informatii
la tel. 0232-437334, 0744-678964, 0740-203579 sau la adresa gabriela_hogas@yahoo.com.
Conturile bancare sunt deschise la BCR Iasi pe
numele Hogas Gabriela, astfel:
pt. LEI: RO28RNCB3200000549530001
pt. EURO: RO98RNCB3200000549530002
pt. USD: RO71RNCB3200000549530003
http://pws.cablespeed.com/~minut/mh/index.html
http://site.neogen.ro/mihaita.hogas/index.html
http://www.mihaita.go.ro/
http://www.hogas.go.ro/
Va uram un Craciun Fericit si un An Nou cu multa sanatate si spor in toate!
Oana_B
Raspunsuri
Aida Soare spune:
Draga Gabriela,
Ti-am trimis doua emailuri la adresa de la yahoo. Cand ai timp, te rog sa imi spui ce parere ai despre sugestiile respective.
Multa sanatate si sarutari lui Mihaita,
Aida
adrianangi spune:
Povestea lui Mihaita a aparut in "Jurnalul National" in Vinerea Mare.
http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=349219&mode=thread&order=0&thold=0
Ii rog pe cei care au facut paginile web pentru/despre Mihaita sa-mi dea adresa lor de e-mail, pentru a le trimite citeva poze recente.
http://adriana.freewebspace.com/photo.html
gabriela hogas spune:
Hristos a inviat !
Dragi prieteni,
Bine v-am regasit. Mi-a fost dor de voi toti si de puterea pe care mi-o insuflati. Imi cer scuze ca nu am reusit sa postez mai degraba dar aici in Iasi accesul la net este putin mai greu pentru mine. Va doresc la toti multa sanatate si fie ca restul zilelor din acest an sa va aduca numai bucurii alaturi de cei dragi. Sa ne auzim sanatosi si voiosi si la Sfintele Pasti de anul viitor. Doamne ajuta !
Am ajuns cu bine in Iasi chiar daca drumul a fost foarte greu pt Mihaita. A fost agitat tot drumul. Vremea ploioasa, am stat vreo ora in drum deoarece era un accident grav pe sosea si circulatia s-a oprit etc. Vremea umeda a facut o atmosfera insuportabila in masina, Mihaita transpirat, noi terminati de oboseala ... In fine, am tras pe dreapta, l-am schimbat de pampers si de haine pana la piele, l-am scos intr-o patura groasa afara pe ploaie (aerul insa era minunat de curat) si am dansat cu el in mijlocul pustiului ca sa il linistesc si sa se aeriseasca si masina si bebeul. Si a mers ! Asa ca ne-a ajutat bunul Dumnezeu sa ajungem pana la urma in Iasi teferi si cu chef de viata. A inceput umblatul prin familie ca sa isi mai aduca aminte Mihaita de unde provine. Asta-i bunica, asta-i bunicu, asta e matusica, asta e unchiul etc. Asta a durat vreo doua zile si inca ar mai continua daca nu as fi atat de stresata de timp si de nevoia de a face rost de bani pentru operatie. Am fost sambata noaptea la inviere si a fost o vreme frumoasa. Pe la 3 de noapte ne-am culcat si la 4.30 Mihaita era deja fresh. Asta-i viata. Asta e bucuria noastra, ca e plin de viata si chiar daca vrea de toate la cele mai nepotrivite ore noi suntem in al noulea cer ca el exista si este acolo langa noi.
Sper din suflet sa fiti alaturi de Mihaita si de acum inainte si sa continuam in forta campania chiar daca ultima saptamana de mesaje a fost stearsa. Daca vedeti ca nu raspund la anumite cereri va rog sa mi le repetati. Ori a fost sters mesajul respectiv ori pur si simplu am fost prea ametita si imi cer scuze daca se va intampla.
As vrea sa va pup pe toti si sa va spun ca va iubesc si ca sper ca impreuna sa reusim. Alaturi de toti cei care speram sa ni se alature, si cu voia lui Dumnezeu vom reusi.
Voi incerca sa va tin la curent cu tot ce reusim sa facem aici in Iasi. Astept cu inima plina de speranta vesti bune de la voi.
Doamne ajuta !
Gabriela, mama lui Mihaita
Corina G spune:
Cristos a inviat! Sper ca ati avut cu totii un Paste fericit si ati petrecut frumos alaturi de familie.
Incerc sa fac un rezumat la tot ce s-a petrecut saptamana trecuta (multe fusesera postate pe forum, dar s-au pierdut din pacate).
MALTODEXTRIN
Gabriela, am cumparat maltodextrin si am gasit o doamna draguta care sa il transporte din U.S. in Bucuresti pe 9 mai. Dansa e cam bolnava si in varsta, deci te rog sa trimiti tu pe cineva la ea sa il ia si sa ti-l puna tie la posta. Ti-am trimis detaliile doamnei (tel., etc.) prin email.
FLYERS
Am facut un flyer in romana si unul in engleza. Le-am trimis deja pe la cei care le-au cerut. Cine le mai doreste, va rog sa imi trimiteti un email si le voi trimite imediat. (grigoras2001@yahoo.com)
BISERICIILE
Daca reusiti sa faceti cunoscut cazul lui Mihaita in cadrul bisericii, este o cale excelenta pentru a strange fonduri. E f. important ca parintele sa fie implicat si sa faca un apel la enoriasi. Biserica noastra de aici mentine un cont/program special pt. aceste cazuri. Cei interesati pot face donatii pe numele bisericii cu mentiunea "Pentru Mihaita", si banii intra in acest cont special. Lumea tinde sa aiba mai multa incredere si sa fie mai putin sceptica, daca apelul vine de la parinte.
Am fost la biserica de Joia Mare, Vinerea Mare si de Inviere. De Joia Mare si Vinera Mare, parintele a facut cate un apel la sfarsitul slujbelor, apoi am impartit flyer-ele si lumea a facut donatii. Joi s-au strans $520, vineri $185. La inviere am mai impartit flyere. Asteptam sa vedem daca incep sa vina mai multe donatii.
Deasemenea, biserica trimite buletine lunare la toti abonatii (aprox. 360 in cazul nostru). Au fost de acord sa includem un flyer in fiecare buletin la urmatoarea distributie (se va trimite prin posta peste 10-15 zile).
Niste baieti care lucreaza la biserica de aici il cunosc bine pe preotul din Chicago (Gavril se numeste, daca imi amintesc bine). Au trimis deja un mesaj la acest preot cu rugamintea sa ajute si poate reusim sa implicam si comunitatea din Chicago. In orice caz, am inteles ca mai e cineva (Sorin, parca) care se ocupa de comunitatea din Chicago (dar nu stiu daca e vorba de aceeasi biserica--sunt mai multe in Chicago).
Simona (SimoV) a dus o gramada de flyere la un restaurant romanesc in New York. Deasemenea ea va vorbi si cu un preot din New York in weekendul care vine.
O alta prietena (de fapt este prietena cu mama mea) a impartit si ea flyere vineri si sambata la alta biserica mai mica din New York (i-am trimis 100 prin FedEx).
E bine ca se duce vorba, poate incepem sa primim mai multe donatii. Doamne ajuta!
MICROSOFT
Am vorbit cu un prieten de la Microsoft, Danut Moraru, si s-a pus deja in miscare strangerea fondurilor de la romanii din Microsoft (sunt cam 2-300 romani). Mai mult, Microsoft-ul, ca regula, dubleza orice suma este donata de angajatii lor pt. societati caritabile. Atata timp cat angajatii scriu cecurile pe numele bisericii (pt. contul special al lui Mihaita), Microsoft va dubla suma. Lumea a inceput deja sa doneze. Danut strange banii si apoi va aplica pt. dublarea lor la companie. Compania va scrie un cec pentru suma totala separat.
COMPANIA ADOBE
Prietena mea, Ioana Danciu, a postat flyerele in engleza prin toata caldirea la Adobe (sunt vreo 300 angajati). A primit deja doua telefoane si speram la mai mult. Adobe, ca si Microsoft, dubleaza suma donata de angajati la societati caritabile.
SPITAL IN UNGARIA/ISRAEL
Din pacate vestile din Ungaria nu sunt bune. Prietena mea de origine maghiara a vorbit deja cu un chirurg de la spitalul din Ungaria care face transplanturi de ficat, dar acestia nu fac aceasta operatie pe copii asa mici. Chirurgul ne-a sfatuit sa sunam la Stockholm, Paris si Hamburg (unde se pare ca se fac operatii de transplant la copii de varsta lui Mihaita). Poate sa sune cineva si la aceste spitale? Nu strica o incercare? Cine stie?
Deasemenea, o alta prietena se intereseaza la spitalele din Israel, sa vedem daca se practica transplaturi de ficat pt. copii.
ANUNTURI PE WEBSITE-URI
Anunturi noi au aparut pe doua website-uri de aici din zona. Am trimis vineri doua emailuri cu aceasta rugaminte si deja au si aparut. Oamenii sunt f. bunavoitori, deci incercati sa trimiteti cat mai multe rugaminti si sansa este ca oamenii sa fie saritori si sa puna anunturile pe website-urile lor.
http://www.astinternational.com (click pe "Urgent Humanitarian Help Needed" in stranga).
http://www.romaniinseattle.com (este pe prima pagina, sub "Evenimente in WA").
CONTURI PT. SUA SI CANADA
Am deschis un cont pt. strangerea fondurilor in SUA si Canada. Se pot trimite checkuri sau se pot face electronic deposits (online bill pay).
Grigoras
Wells Fargo Bank
Account 3725115418
Routing no. 121000248
Deasemenea, se pot face donatii directe in contul lui Mihaita la biserica de aici din Seattle. Adresati cecurile pt. "Three Holy Hierarchs Church", CU MENTIUNEA "PENTRU MIHAITA" si trimiteti-le la P.O. Box 53151, Bellevue, WA 98015-3151, sau mi le puteti trimite mie (dati-mi un email sa va trimit adresa mea).
SITUATIA FONDURILOR DIN SEATTLE
Acestea sunt donatiile deja primite (de la si prin prieteni si colegi):
9 -- Jamie Williams (Seattle)
20 -- Deborah Bartley (Seattle)
20 -- Thu Nguyen (Seattle)
20 -- San Chhay (Seattle)
100 -- Soren Sharifi (Santa Clara, CA)
50 -- Heidi Tate (Seattle)
50 -- Agi & Wayne Marto (Seattle)
100 -- Paul & Ginger Marto (Oregon)
35 -- Kai-Ling Kuo (Seattle)
35 -- Charlotte Zachary & Alex Klutchnikov (Seattle)
25 -- Deborah Munkberg (Seattle)
20 -- Charles Fulcher (Seattle)
44 -- Oana & Adrian Titei (Ontario)
500 -- & Adrian Grigoras (Seattle)
500+500 -- Ioana & Valentin Danciu (Seattle) (ei au pus 500, iar firma Adobe dubleaza suma)
400+120 -- Biserica 4/28 (donatii de Joia Mare) (din acesti 400, 120 sunt donati de angajatii Microsoft, deci se dubleaza si totalul este 520)
185 -- Biserica 4/29 (donatii de Vinerea Mare)
295 -- Biserica 4/30 (donatii de inviere)
1200+1200 -- Microsoft donatii (Microsoft dubleaza donatia)
5428 USD TOTAL
PROMISIUNI: Mai am promisiuni de vreo $600 aici in U.S. Din Romania am o promisiune de la Dan Ostahie (patronul de la Altex, care este prieten cu sotul meu) de $1000. I-am trimis conturile tale din Iasi, ca sa ii depuna direct acolo zilele astea. O alta prietena din Romania (Carmen Ciobanu, firma Paspartu) ti-a facut deja un deposit de 100 euro (sau 3.5 mil, nu mai stiu) saptamana trecuta.
ESTIMARI: Estimam ca de la Microsoft se vor mai strange inca vreo $2-300, pe care daca ii dublam ($2-300 pune compania), ar fi cam $500. De la biserica cred ca se vor mai strange vreo $300, poate chiar mai mult, dupa ce trimitem flyerul impreuna cu buletinul bisericii prin posta.
--------------------------------------------------------------------
OAMENI BUNI, DECI SE POATE! IN MAI PUTIN DE DOUA SAPTAMANI AM "BATUT LA MULTE USI" SI AM REUSIT SA STRANG PESTE $7000. DACA NE STRADUIM PUTEM. TREBUIE DOAR UN PIC DE BUNAVOINTA SI EFORT. ESTE POSIBIL!!!!
MIHAITA MERITA ACEST EFORT. VA RUGAM SA NU LASATI NICI O PIATRA NEINTOARSA!
---------------------------------------------------------------------
Gabriela, ma gandesc ca daca se mai stang inca ceva bani si ajungem la o suma mai rezonabila, ar trebui sa grabiti dosarul la Ministerul Sanatatii, ca cine stie, poate-poate se indura cand vad ca s-a strans deja o suma frumusica, si poate va dau ei diferenta... Sunt oare eu prea visatoare?
Gabriela, am tot vrut sa intreb: am citit si rascitit scrisoarea si faxul din Belgia, dar mi se par cam generice totusi. Voi sunteti siguri 100% ca ei il accepta pe Mihaita pt. operatie? Au toate datele, toate notele medicale, analizele, diagnosticele (mai ales cele de la inimioara), stiu varsta si greutatea lui Mihaita?
Ma bucur mult ca Mihaita e bine si ca v-ati intors cu bine acasa.
Sa auzim numai de bine! Pupaturi multe la puiul cel mic! Este tot timpul in mintea si in sufletul meu.
Carmenbr spune:
Corina, esti MINUNATA!
Sa iti dea Dumnezeu multa, multa sanatate si fericire pentru tot ceea ce faci!
Vroiam sa va mai scriu despre ce se mai intampla pe forumul romanian-portal.com. Ei nu au reusit sa stranga cat ai strans tu Gabriela, dar s-a strans ceva pentru Mihaita.
SORIN
Situatia la zi este:
Donatii de la forumistii Romanian-Portal.com
Evelyn - $50
Sorin - $50
Sauzimdebine - $100
Carmentelea - $100
Hazel - $50
Danielle - $75
Irezitibila - $50
Darcy - $50
Oana - $50
Duras - $75
Donatii de la alte persoane:
Octav – prieten de al meu din Romania - $50
Adriana Deacony Agency – Skokie, IL 60077 – Tel: 847 763-1008 (American Family Insurance) - $100
Luminita Viman - $50
fam. Costea - $20
Claudia Covaciu - $50
Otilia Giurgiu - $20
Puiu – prieten de al meu din Chicago - $20
Ionut Cuset (participant la picnic) - $20
Diverse sume din partea mai multor participanti la picnic (Fiscu Nicolae, Sabin, Florin, Ionut, Loredana&Cristi, Daniel Ardelean, Cristina, Adina, George Salajean) in suma totala de - $117.
Marius Iordache - $20
Claudiu Stancu - $30
Silviu Stinguta - $30
Cornelia Rad - $50
Total: $1227 + promisiune pentru $100 de la ziarul Romanian Tribune
HAZEL
Dragii mei, am primit si eu un cec de 50 de dolari in urma apelurilor catre colegi. Am sa i-l trimit lui Sorin, sa speram ca mai strang ceva pana atunci. Oricum, din putin se face mult
VLAD
Eu am strans pana acum doar 110 $....50 de la mine,si inca 3 presoane cu cate 20 $.
Poate mai reusesc sa mai strang..
Deci iata ca s-a strans si acolo ceva.
Tot ce asteptam acum e ca cineva sa apara si sa puna diferenta si sa auzim ca s-a stabilit data cand Mihaita se va renaste a doua oara!
Pana atunci va urez la toti PASTE FERICIT!
Iar lui Mihaita multa, multa sanatate!
Carmen
gabriela hogas spune:
Hristos a inviat !
Corina, esti fantastica ! Dumnezeu ni te-a scos in cale !
Mii de multumiri. Daca ar fi 10 ca tine acum am fi in Belgia. Si noi luptam aici in Iasi si avem un plan lung de bataie. Toata ziua dau telefoane, scriu scrisori, multiplic dosare, alerg de la o firma la alta etc. Lucrurile incep sa se miste si am speranta ca de saptamana viitoare Iasul sa vuiasca de cazul lui Mihaita. Deja am permisiunea de a incepe postarea de urne la o firma. Sper sa ni se mai deschida si alte usi. Inca nu stim de unde sa luam urnele, dar mai cautam.
Am depus astazi dosarul la Directia de Sanatate Publica. De aici pleaca la Ministerul Sanatatii. Si noi speram ca diferenta de bani sa vina de la Minister. Daca vor vedea atata munca si solidaritate poate se vor gasi cateva mii de euro si pentru Mihaita. Speram ca in cateva zile dosarul sa ajunga la Minister si acolo sa dea Domnul sa dam peste oameni cu suflet. Ca de putut se poate !
Din toata corespondenta mea cu Belgia eu am incredere ca ei il pot opera pe Mihaita. Pana si doctorii cardiologi din Romania si-au dat acordul pentru transplant. Inca nu mi-a venit raspunsul exact din Belgia dupa cateterismul lui Mihaita dar sper sa fie ok, avand in vedere parerea cardiologilor romani. Aici nu se poate efectua transplantul in sine datorita conditiilor cumulate: inima, greutate, aparatura, experienta etc.
Dr. din Belgia mi-a explicat ca pana ce nu il vede pe Mihaita cu ochii lui si pana ce nu este totul pregatit pentru transplant nu poate sa imi dea o garantie ca totul va fi bine, pentru ca una este sa il opereze peste o saptamana si alta peste o luna, stare lui putandu-se degrada foarte repede. De aceea, ei nu se hazardeaza cu opinii concrete decat cand mai sunt doar cativa pasi pana la transplant. Eu ii inteleg si am speranta ca ne pot ajuta. Doamne fereste sa ni se inchida usile de la Bruxelles ca o luam razna.
Nu pot sa iti spun cat de mult iti multumesc Corina.
Carmen, si tu esti minunata!
Toti care sunteti alaturi de Mihaita sunteti niste oameni adevarati si noi nu vom putea sa ne revansam niciodata in intregime pentru tot ce faceti acum pentru acest baietel minunat.
Am sa pun cap la cap toate informatiile financiare si am sa dau un total mai exact a banilor pe care ne putem baza. In banca au mai aparut 25 milioane lei si 100 usd.
As vrea sa va iau pe toti la rand. Nu voi uita pe nici unul dintre voi. De-abia astept sa va dau vesti bune din Iasi. Haide Iasul !
Va las acum si revin cat de repede pot. Eu acum sunt cu netul de prin oras ca acasa nu am reusit inca sa imi pun.
Doamne ajuta !
Gabriela
PS. Plec de la net cu inima usoara plina de convingerea ca vom reusi. Multumesc. Mi-am listat mesajul tau, Corina, de fiecare data cand voi fi trista voi citi acest mesaj. Este exact ce imi trebuia.
Oana_B spune:
Dati-mi, va rog, un link valabil la site-ul facut la cablespeed de ladybug sa-l adaug langa celelalte in cap de subiect, am gasit un link in partea a doua a subiectului dar nu functioneaza.
Multumesc
Oana_B
ladybug spune:
Providerul meu de internet s-a gindit sa faca niste imbunatatiri, si a schimbat adresa de web. Noua adresa e
http://pws.cablespeed.com/~minut/mh/index.html
adica pws in loc de www. Ce idioti!
Aida Soare spune:
Gabriela
Si in Canada s-au strans vreo 200 de la forumistii de la Servus.ca. Sotia colegului meu de forum va pleca in Romania pe 12 mai si va depune banii direct in contul vostru. Noi speram insa sa se mai stranga. Daca se mai strang ii trimitem prin wire transfer.
Eu dau din cand in cand citate din mesajele tale despre Mihaita. Mi se par de o forta nemaipomenita aceste mesaje. Nu mai zic ca plang de fiecare data si il vad aievea pe Mihaita. Gabriela, cand ai timp de scris si postat mai publica mesaje despre starea lui.
Cineva m-a intrebat ce date ai ca sa poata sa transmita banii prin MoneyGram. Din cate stiu la Moneygram se cere adresa celui care va primi bani, asta pe langa nume. Ma intereseaza daca poti da adresa si daca esti de acord cu publicarea ei pe un site public.
Ai reusit sa contactezi ARC Canada? Ai primit ceva raspuns de la ei?
Sarutari lui Mihaita!
Corina esti minunata! Toti sunteti minunati! Asa vesti bune sa tot citim! Sa nu uitam, din putin se face mult!
Numai bine tuturor!