Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari 26

Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari 26 | Autor: asteryaro

Link direct la acest mesaj

Poftiti aici , fete frumoase!

Poti sa fii dezamagit daca incerci si nu reusesti, dar daca nu mai incerci esti terminat. (Joseph Addison)

Astery

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Astery iti multumesc pentru site si info despre dr. T.

Mirona, initial mie imi daduse doctora (dr. Neamtu de la Parhon) sa iau Ova-Mit din ziua 5 in ziua 9 si sa vin la echo in ziua 12.
Cum ziua 12 cade chiar de Paste, am sunat la dr si mi-a zis sa le iau din ziua 3 pana in ziua 7 si sa vin in ziua 10 la echo.
Cam atat pentru acum. Dupa ce merg la echo te mai tin la curent. In orice caz, e prima data cand iau Ova-Mit.
Pupicei

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Buna din nou,
Catalina multumesc. Astept vesti dupa Paste.
Sa-mi spui cum reactioneaza ovarele dupa Ova-Mit. Deja mi-am facut o lista cu ce as vrea sa ma stimulez....

La multi ani! - tuturor fetelor cu nume de flori.

Miro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Adriana, multumesc de apreciere, dar da-mi voie sa-ti darim teoria legata de deficienta de BHCG.
Tu zici asa: Se pare ca am ovulatie, are loc fecundarea, oul strabate traseul cu succes, dar la un moment dat... sucomba inainte de a se implanta.

Hormonul BHCG este produs dupa implantare de o parte a celulelor embrionului, celule ce vor forma viitoarea placenta.
Ovulul, odata fecundat, incepe sa se divida; pluteste in deriva prin uter, si daca endometrul este in buna stare, el se lipeste de acesta. Sistemul de lipire este unul gen "arici", adica pe endometru sint niste cirligute iar morula (manunchiul de celule) are suprafata pufoasa, se zicem. Dupa ce are loc lipirea, o parte din celulele oului se specializeaza in celule producatoare de BHCG. Pe masura ce sarcina creste, aceste celule se inmultesc si devin viitoarea placenta a bebelulusului. Chiar de la inceput, de la prima "lipire" rolul lor este de a asigura hranirea embrionului din vasele de singe ce s-au format in endometru.

La tine se petrec toate aceste lucruri, caci fara de ele nu poti avea nici macar o data un test pozitiv. Iar tu ai avut chiar si dozari BHCG pozitive. Prin urmare, eu il suspectez tot pe bietul endometru de defectiune.

La alte motive mai gasesc toxoplasmoza, un produs de conceptie incorect genetic, sau pur si simplu, n-a fost sa fie.
Am citit undeva o statistica in care spunea ca 75% dintre ovulele fecundate se termina cu avort menstrual. Stiu ca ti se pare un procent imens, dar nu este realizat doar pe femei care isi monitorizeaza cu atentie ovulatia, temepratura, etc ci si pe altele carora nici nu le trece prin cap ca ar putea fi insarcinate, prin urmare nu fac teste si nu au de unde sa afle.
Faza cu anticorpii e si asta o varianta, dar aici ma refer la anticorpii imunitari, nu la cei antisperma. Ca odata ovulul fecundat, spermatozoidul nu mai exista. Este posibil ca de prea multa sanatate (adica un sistem imunitar foarte bun si eficient), organismul tau sa reactioneze violent la "intrus". Dar pentru asta exista antialergicele (vezi Prednison).

Nu vreau sa-ti adincesc confuzia, dar macar sa stii cum stau lucrurile.
Parerea mea e sa treci intr-o alta etapa a analizelor, caci tu parcurgi trei sferturi din drum fara probleme si totusi se intimpla ceva.

In alta ordine de idei, m-am hotarit cu Utrogestanul: le introduc pe amindoua seara, sa nu ma apuce somnul pe la birou si nici sa stau uda toata ziua.

Va pupa fata .

PS miercuri vine masina noua. De abia astept sa o vad

_
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Infertilitate cauze necunoscute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Ale hai ca mi-ai dat de gindit si mie cu utrogestanul...parca-mi vine sa iau si eu dupa ovulatie...am sa-l intreb si pe T si pe Moisa...cine stie?

Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

Mergi la inceput

Fetelor, din lipsa de ocupatie simbata seara si in timp ce iubitu' doarme dus, imi fac si io album pe yahoo. Cind e gata, pun link. Sa vaz daca oi reusi.

Va pupa fata

_
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Infertilitate cauze necunoscute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Draga mea Alé, esti imbatabila! Argumentele tale sunt intr-adevar f. solide. Mie nu-mi era prea clar cand incepe secretia de betahcg, credeam ca imediat dupa conceptie... Toxoplasma o elimin din start ca e negativa, a fost prima analiza pe care am facut-o cand am avut sarcina oprita in evolutie in iulie anul trecut...

Deci mai raman 3 variante (daca am inteles bine, daca nu, sa-mi spui, ca eu sunt blonda ):

-ori au fost deficiente de fecundare (acel 75%) si atunci tre sa incerc pana reusesc;

-ori e problema cu endometrul (mama lui de endometru, vorba Utocatalinei), si atunci ce analize sa mai fac? Ar fi oare buna biopsia asta de endometru? Ca tot la endometru revin fir-ar sa fie!

-ori am o imunitate excesiva, dar oare daca iau prednison in fiecare luna (pt. ca nu am de unde sa stiu cand raman si cand nu) nu e problema? Ma gandesc sa nu imi dau organismul peste cap, ca orice medicament are si efecte secundare...

M-am gandit si eu sa mai fac niste investigatii, dar nu stiu ce anume sa mai fac... am un dosar gros de analize: hormonale, infectioase, anticorpi, genetice, tot ce se poate face

Multumesc mult de tot ca-ti bati capul cu problemele mele.

Hei, abia astept sa-ti vad albumul! Si miercuri sa ne spui si noua cum merge masinuta (eu sunt bolnava ca inca nu am scos-o din service pe a mea dupa ultima patanie...), s-o stapanesti sanatoasa si s-o conduci cu placere!

"Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate"

Mergi la inceput

Adriana, nu mai stiu ce sa-ti spun, zau. De inteles ai inteles, nu esti blonda, stai linistita, doar ca nu stiu ce sfat sa-ti dau.

Biposia de endometru mi se pare nenecesara, de fapt, prea invaziva.
Iar cu prednisonul, sa nu faci NIMIC fara indicatia medicului. Doctorul tau ce spune? ca iata, s-a mai intimplat o data, deci nu au fost pure coincidente. Trebuie sa fie ce va in neregula si tre' sa afle ce.

Io am facut albumu, am pus linku' la semnatura, dar vreau si io ca Mirona, sa scriu numai Alé si cind dai clic sa se deschida. Ma invatati si pe mine, va rog frumos ?

_
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Infertilitate cauze necunoscute http://photos.yahoo.com/alexandraiordanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Ale, ce frumoasa esti! Eram sigura!

Iar cu explicatiile m-ai dat pe spate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Bella donna, esti exact asa cum mi te-am inchipuit!

"Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Ale beton pozele...pupici si noapte buna!

Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

Mergi la inceput