Superpacientele superoptimiste ale Dr. Moisa - 14

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Alina 25 eu cred ca se face la fel ca si la fetele fara ISA...adica la vreo 10 zile DPO...incearca atunci...iti tin pumnii!

Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta
4 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Anca, mi se pare interesant subiectul, si iti multumesc ca l-ai adus in atentia noastra, sincer eu nu am dat peste el pana acum... Prednison... Hmmm... Am sa merg sa fac si eu anticorpii astia antispermatici neaparat, mai ales ca am facut TPC si a iesit negativ (sincer, nu am pus prea multa baza pe acest tpc, dar vad ca e serioasa treaba), nu stiam ca se poate face analiza de sange la noi... Se pare ca unii medici (cei tineri) sunt mai avansati, chiar daca profeseaza in provincie.

"Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate"

Mergi la inceput

Chi

Mergi la inceput

Sper ca nu se supara nimeni ca am postat aici, desi nu sunt pacienta dr.Moisa, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bety spune:

'Neata!
Ariadna - nu se supara nimeni! Este un subiect liber, ca toate subiectele, doar toate avem acelasi scop, nu?
Alina - nu cred ca e cazul sa te stresezi cu testele; eu nu am facut nici la ultimile doua, iar dr. chiar a insistat sa nu fac acest lucru, pentru ca pot fi neconcludente, mai ales daca ai facut pregnyl, iar apoi...nu avem destule probleme? De ce sa mai adaugam un factor de stres? Oricum, daca e e, daca nu...o luam de la cap.
Bine, asta e parerea mea; tu faci ce vrei.
Indy - ma bucur ca ai reaparut; imi lipseai.
Celelalte ce-or face?
Cata, Amparo - va , ca tare-mi sunteti dragi!

"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Chi, ce contraindicatii are prednisonul?

Ai inceput sa-l iei?
Ma gandeam sa incerc si eu. Dar stau pe ganduri un pic.
Asa cum am scris si la aspirante, mi s-a descoperit o displazie mamara si adenopatie bilaterala si ma concentrez asupra tratamentului pt asta pt ca hormoni nu mai am voie.

Cine mai e pe lista de asteptare?

O zi usoara

anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deca spune:

Salut fetele frumoase si optimiste!
Am citit si eu povestea Mihaelei, Anca, bine te-ai gandit sa o aduci in discutie. Dr. Vaduva este renumit in Craiova pentru aparatura moderna si pentru faptul ca a studiat in strainatate (parca prin Franta), asa ca ... nu-i un simplu medic de provincie; dar nu stiam ca face si inseminari, ma bucur sa aud!
Acum stau sa ma gandesc daca nu cumva ar trebui sa ma duc si pe la dansul pe la cabinet, sa lucrez is eu pe mai multe fronturi cum a facut Cata (si uite ca bine a facut) ; Da' eu, ca tot omu'............ am crezut ca-i mai bine s-o iau spre capitala.
Pupici tuturor si succes la facut BB-i.
Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chi spune:

Are o droaie de contraindicatii, mai ales la doze mari si perioada indelungata.
Da, am inceput sa-l iau pt ca il coroborez cu alte belele pe care le am si nu "posed" nici un fenomen neplacut,deocamdata.
Pana nu scapi de displazie, nu te baga cu corticostreroizii.Eu as incerca, in paralel cu tratamentul alopat, un tratament naturist (daca iti plac tonele de ceaiuri) sau homeopat.

Despre postcoital, parerea mea este ca se negativeaza in doua circumstante : 1.anticorpi antispermatici, dar rar intalniti ; 2.spermograme debile + glera mai acida, des intalnite!!!
De aceea fete cu test negativ, raman gravide, desi teoretic, nu se poate. Eu una am sigur glera mai acida, pt ca uneori ma simt mai iritata, dar nimeni, niciodata (la dr ma refer) daca lama a iesit OK, nu a mai dat atentie acestui subiect.Si eu sunt convinsa ca de aici ar veni, macar pe jumatate, rezolvarea problemei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chi spune:

PREDNISON

prednisonum

Compoziție: Comprimate conținând prednison 5 mg.
Acțiune terapeutică: Derivat cortizonic antiinflamator și antialergic cu acțiune intensă; crește catabolismul proteic, crește glicemia, stimulează sistemul nervos central, inhibă funcția cortico-suprarenalei; acțiunea de favorizare a retenției hidrosaline este slabă. Efectul se dezvoltă după 2-3 ore și se menține 12-36 ore după administrarea orală.
Indicații: Boli reumatismale și colagenoze: poliartrită reumatoidă, cardită reumatismală, lupus eritematos diseminat, dermatomiozită, sclerodermie, periartrită nodoasă; boli alergice: astm bronșic, alergie alimentară, alergie medicamentoasă, alergie la polen, boala serului, edem angioneurotic, anafilaxie etc.; necroză hepatică subacută, hepatită cronică activă, hepatită alcoolică acută, boala Crohn, colită ulceroasă și ulcerohemoragică, glomerulonefrită acută cu oligurie marcată sau anurie, nefroză, sarcoidoză, fibroză pulmonară, anemie hemolitică dobândită, purpură trombopenică idiopatică, leucemie limfatică, limfosarcom; stări infecțioase și toxice grave; boli de piele: dermite alergice și eczeme, eritrodermie exfoliativă, pemfigus, psoriazis etc.; boli de ochi: episclerite, sclerite, keratite, irite, iridociclite și alte afecțiuni cu caracter inflamator sau alergic .

Contraindicații: Ulcer gastric sau duodenal, psihoze, cetoacidoză diabetică, osteoporoză, sindrom Cushing, infecții fungice sistemice, infecții amebiene, herpes zoster, herpes simplex, varicelă și poliomielită. Este interzisă vaccinarea, mai ales cea antivariolică în cursul tratamentului cortizonic.
Precauții: Prudență sau se evită în timpul sarcinii și alăptării, în diabet zaharat (se controlează glicemia, se crește doza de insulină sau antidiabetice orale), în insuficiență renală și la uremici, în bolile convulsive și în miastenia gravă, în insuficiență cardiacă, la hipertensivi și când există tendința la tromboză vasculară. Prudență în bolile infecțioase, unde este obligatorie asocierea chimioterapiei sau antibioterapiei specifice.

Reacții adverse: Pirozis, epigastralgii, activarea sau agravarea ulcerului gastroduodenal, hiperglicemie cu agravarea sau activarea diabetului, insomnie, agitație, chiar tulburări psihotice, cataractă subcapsulară posterioară, glaucom, creșterea catabolismului proteic cu osteoporoză și miopatie, striuri, telangiectazii, peteșii, echimoze cutanate, acnee, tulburări sexuale, întârzierea creșterii la copii, deprimarea reacțiilor imunologice și inflamatorii cu favorizarea infecțiilor, întârzierea vindecării plăgilor, necroză osoasă aseptică, vasculită, pancreatită; retenție de sare și apă, pierderea de potasiu, tendința de creștere a presiunii arteriale. Dozele mari și tratamentul îndelungat pot provoca fenomene de hipercorticism exogen (față de tip “în lună plină”, adipozitate); de asemenea pot apărea fenomene de hipocorticism endogen (datorită inhibării funcției, chiar atrofiei suprarenale ).

Mod de administrare: Adulți: doza de atac - 30-80 mg/zi (sau mai mult), se scade treptat până la doza de întreținere de 5-15 mg/zi; copii: doza de atac - 1-3 mg/kg corp și zi (sau mai mult), doza de întreținere 0,25-0,50 mg/kg corp și zi. Se recomandă ca doza de întreținere să se administreze într-o singură priză, dimineața, eventual în schemă alternativă (cantitatea echivalentă o dată la 2 zile); ori de câte ori este posibil se încearcă oprirea medicației prin micșorarea treptată a dozei.

Interacțiuni medicamentoase: Atenție în cazul asocierii cu antidiabetice orale și anticoagulante cumarinice (cortizonii scad eficacitatea), saluretice, amfotericină (sumarea pierderii de potasiu), salicilați, fenilbutazonă, indometacină și alte AINS (risc ulcerigen crescut), barbiturice, fenitoină, rifampicină (pot scădea eficacitatea cortizonilor).
Formă de prezentare: Flacoane cu 30 comprimate.
Atenție! Glucocorticoizii administrați sistemic figurează pe lista substanțelor dopante (interzise la sportivi).

Fiin un antialergic extrem de bun, poate fi folosit pt scaderea titrului anticorpilor antipermatici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

BETTYCA eu va urmaresc de-aproape , in fiecare dimineata trag un ochi la noutati , dar deocamdata , nu va raspund ca n-am la ce , eu nu am nici o noutate , aici nu merg treburile asa de repede ca-n Ro. pe cate vad , ci trebuie asteptat muuuuult si bine ptr fiecare programare , deci din 28.04.05 trebuie s-asteptam pana-n 14.06.05 si atunci ...numai ptr o noua spermograma al lui sotiorul , despre care v-am spus ce probleme are (oligoteratospermie) cu numai 3mil/ml de , fapt ptr care a fost tare necajit (dupa cum v-am mai si scris) , si fara sa-mi zica nimic , a oprit tratamentul pe care-l facea din cauza ca s-a enervat la serviciu , nu e usor cu colegi ca aici , iti pun bete-n roata , nu-s asa colegiali ca si romanasii nostrii ( cel putin asa ii stiam eu , acum poate s-au mai schimbat si ei , nu stiu )! Deci , saracutul de el a oprit trat. si de-abea dupa 1 sapt mi-a spus ca nu-l mai face , si normal asemenea trat nu se opreste cu una cu doua ci f progresiv din cauza ca se pot avea efecte negative si se poate face o depresie f grava , dar vad ca s-a controlat , imi pare tare rau de el si il consolez la maxim , ca nu ii este usor si il vrea pe "bb2" din tot sufletul ! Si eu il vreau dar vazandu-l pe el ca se distruge , o las mai moale , nu-i vorbesc deloc de subiectul bb , fac totul cu delicatete , prepar bauturile mele pline de vitamine , din 5 feluri de fructe si ce-i mai important cu toate ca dr ultima data mi-a spus sa nu-mi iau temperatura ca "n-are rost " eu tot il fac , CATA mi-a dat un exemplu ca se poate face bb luandu-te dupa temperatura si mucus , care eu nu ma pot plange , nu-mi lipseste in ziua "z" , ca am un ciclu normal de 28 de zile , cu ovulatie la 13-14 zile dupa cm ! Ultima data cand am fost , nici nu mi-a facut echographie , ci doar lama , cu toate ca am intrebat-o ce se va intampla cu chistul si fibromul meu , la care mi-a raspuns ca nu e urgent (cu toate ca in feb. cand am inceput sa mergem la ea , cand a vazut ca-s atat de mari , s-a si mirat cum de nu ma doare) , nu mai stiu ce sa cred ! In orice caz cand ai deja un bb pe care l-ai avut pe aceeasi cale , esti primit cu raceala din partea lor , eu asa am simtit , poate n-am dreptate , dar sentimentele niciodata nu m-au tradat ! Acum sunt in ziua 9 cu t° de 36,8°C (mi-o iau de 4 zile) si o sa tragem tare in week-endul urmator , sper ca vom reusi , in orice caz eu cred ca va fi bine , ca e bun ptr moral ! Draga Betty mie nu-mi ramane decat sa-ti tin pumnii , ma gandesc cu mult drag si sper sa fie si la tine un ++++ extraordinar de frumos si sa urmezi pasii lui Cata cat de repede la mamicute-n devenire , si este un lucru pe care-l doresc la toate ca le meritati din PLIN , sunteti niste fete care nu va pierdeti sperantele si cu toate ca uneori cararile voastre sunt presarate de lacrimi , ma rog la D-zeu sa transforme lacrimile de tristete-n lacrimi de bucurii , in acele lacrimi de fericire ,cand pe testul vostru va aparea cele 2= care sa va anunte vestea cea buna ca veti deveni mamicute ! Numai bine la toate si un pup dulce dulce de tot , BAFTA ! Pupici CATA THEA DECA AMELY ALINA25 MUSETE INDY IULIA ANCA LILIANA SHYLILI VERONICI SI TOATE TOATE

Mergi la inceput