Dezamagita de sexul copilului
Raspunsuri - Pagina 2
Alyssa spune:
Eu am doua fetite si ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi pentru ele.
Bunica mea a avut partru fete si bunicul meu nu a fost niciodata suparat ca nu are baiat. A zis mereu ca fetele ii vor aduce gineri.
Am intrebat-o pe bunica mea citeodata daca si-ar fi dorit baiat si mi-a spus povestea unei femei din de pe strada ei de cind era ea tinara. Familie de tatari care incercau sa aiba un baiat. Dupa zece fete au avut si un baiat si ca multumire i-au pus numele Sukri (de la sukran, multumesc in araba). La nasterea fiecarei fete au fost dezamagiti parintii. Buunnn... Cresc copiii mari, se marite fetele, pleaca la casele lor. Sukri fiind cel mai mic ramine in casa batrineasca. Femeia isi crese nepotii, imbatrineste, ramine la pat, slabita. Sukri i-a dat camera cea mica, linga magazia de lemne. Fetele veneau pe rind cu mincare, ii luau lucrurile la spalat, veneau si ii faceau baie, vorbeau cu ea. Sukri deschidea usa din cind in cind si ii spunea "olmedin-ma taa?" "nu ai murit inca?"... Stii ce ii raspundea femeia? "nu am murit, Sukri, mai ai putina rabdare ca nu mai am mult" Ea i-a spus bunicii mele sa nu fie suparata ca are numai fete, sa nu ceara de la Allah baiat sau fata ci sa fie multumit cu darul lui, orice ar fi. Sa ceara un copil bun si inimos "kairla evlat"...
Acelasi lucru i-asi spune si prietenei tale, sa ceara un copil bun si inimos care ii fie sprijin si mindrie in viata!
Sarcina usoara si bebe sanatos!
Alice
Cricor spune:
Cititnd mesajele vostre mai ca-mi vine sa cad eu in depresie care am baiat ... nu cred ca-i chiar asa o pacoste sa ai baiat.
Eu cred ca un copil e un dar de la Dumnezeu. Ca-i baiat sau fata e mai putin important.
Corina
Danelutza spune:
Spune-i sa schimbe cocoshul, poate iese baiat...
Asta a fost o gluma, dar ca sa vorbim de lucruri serioase, in locul tau, eu nu mi-as lasa copilul cu ei in vacantza, daca tot e intr-o perioada depresiva e posibil sa fie geloasa ca tu ai baiat si ea nu.
Asta e parerea mea, tu faci cum vrei.
Daniela si micutza ISABELLA din burtica (DPN 15.06.2005)
descintec spune:
quote:poti sa iti modifici singura mesajele folosind optiunea de editare (icon: o scrisorica cu un creionas deasupra).
Originally posted by roz6
Arsh!
Din lipsa de timp nu prea recitesc ce-am scris.
Rog moderatorii se rectifice:
pot aparea concurenta si invidia
Multumesc!
_
Sapte dintr-o lovitura!
lz_cecilia spune:
Spune-i sa mai incerce...poate al 6-lea va fi baiat.
Matusa mea a facut 3 fetite superbe si a mai incercat a 4-a oara si surpriza..a iesit o minune de fetita. A riscat fff mult pt. ca are probleme de sanatate destul de importante, dar ea isi dorea mult un baietel. Si eu vreau un baietel, incercam de maxim 4 ori( adica nu vreau mai mult de 4 copii)si daca Dumnezeu va vrea sa avem un baiat vom avea, daca nu ...nu. Sanatosi si cuminti sa fie!!!
Nu mi-as da copilul nici la mama lu' mama!!
relyana spune:
Draga Ina82, prietena ta face f. rau ca se lasa prada depresiei, se zice ca pruncusoara simte respingerea mamei ei si copiii se dezvolta si din dragoste, nu? (adica nu doar din hrana, vitamine etc.). Si iti mai spun o poveste adevarata: o femeie a vrut neaparat sa aiba un baietel, tot de dragul sotului. A facut cateva fete si pana la urma a reusit sa faca si un baiat. In viata, fetele i-au fost alaturi, cu iubire. Baiatul a acuzat-o toata viatza ca pe el l-a pedepsit in copilarie, ca nu stiu ce nu i-a dat si nu stiu ce nu i-a facut. Si-a mai luat si o sotie cu sange albastru care a avut gretzuri fatza de soacra (femeie simpla si proasta de buna), nu si-a lasat nici copiii sa stea in vacantza la bunica, sa nu ia raia aia de simplitate si bunatate. Cand a murit, femeia a cerut sa vina toti copiii, sa-i mai vada o data. Au venit... doar fetele. Baiatul a venit la inmormantare si i-a rascolit toata casa sa vada ce e de luat, chit ca taica-sau era in viata.
Asa ca spune-i sa se bucure de ce are, ca D-zeu stie mai bine ce-i trebuie si e bine sa nu-L manie. Si mai spune ca are o prietena adevarata, pe tine. Asa ca sa fie fericita, altii vor sa aiba si nu pot.
mt spune:
poate sa ma incerce.... parintii mei si-au dorit foarte mult o fata.... dupa 3 baieti am aparut si eu...fetita mult asteptata....
la un moment dat s-au gandit sa faca avort cu mine.. le era teama ca voi iesi tot baiat, poate se gandeau ca trei copii sunt suficienti... nu stiu, nu mi-au dat prea multe amanunte... insa Dumnezeu a decis...
cu toate astea, mama mea nu imi este asa de apropiata cum sunt mamele de fete. eu sufar mult din aceasta pricina... voi trai toata viata cu aceste frustrari...multe frustrari...
teodora
Jeff spune:
Daca conditiile de trai si munca din tara asta ar fi ok, ce as mai face eu trei fete...
Am una si buna, si mi-as mai dori inca una, cred ca nu se poate ceva mai frumos, mama cu 2 fete, Doamne ce casa frumoasa, ce iubire, ce complicitate intre trei fete care ar sti sa traiasca frumos impreuna.
Si eu mi-am dorit in disperare fetita, si sotul la fel si credeam ca daca voi face un baietel voi fi deprimata.
Acum, cand vad ce minune e un copil, ma gandesc ca orice ai e bine venit, sanatos sa fie.
Nu-ti lasa copilul cu prietena, eu una nu l-as lasa pentru nimik in lume, daca a luat-o razna si-i face ceva ....?
Victoria spune:
Eu zic ca sunt MOFTURI. Eu ma stradui de ani de zile sa fac un copil, ar fi o minune sa am 3, si daca as avea 3 fete sanatoase ar fi cea mai mare bucurie, asa ca...
Nu ar vrea sa intocmeasca si o fisa tehnica: inaltime, culoare ochi, talent la pian si pictura?
Nu vreau sa fiu rautacioasa, dar sunt oameni fara copii sau cu copii bolnavi grav, si ea, mama de copii sanatosi, se uita cu jind la al altora numai pentru ca e baiat????
V.
veni, vidi, Victorie!
stoichitescu cristina spune:
Eu mi-am dorit fata, la inceput, apoi am aflat ca este baiat si tare rau mi-a parut. Voiam o fata sa-mi semene si am zis ca Dumneazeu nu mi-a dat pt. ca sunt prea orgolioasa din moment ce vreau sa-mi semene. Ii gasisem si un nume... S-a nascut Robert si ....Imi seamana leit.Din prima zi in care l-am vazut nu a mai avut importanta ca este baiat si nu fata. Este Ingerul meu.Acum nu mai pot sa-l fac si pe al doilea - riscul este prea mare pt. mine, dar chiar ca nu as mai vrea sa stiu ce este. M-as multumi sa fie sanatos si cuminte ca primul.
Soacra surorii mele are trei baieti si mi-a zis asa: prima dintre nurorile mele care va face fata va fi foarte fericita. Am sa-i cresc copilul cu banii mei si neconditionat.As sta zi lumina linga ea: numai sa fie fata.Baietii te doboara, nu as mai vrea baieti...
Spune-i prietenei tale ca parerile sunt impartite. De cind este lumea exista nemultumiri la unele persoane in legatura cu sexul copilului, dar nu asa incit sa faca o depresie si sa puna in pericol dezvoltarea micutei. Dca va continua imi pare foarte rau pt."bebalusha"... Roag-o sa mearga la un psihiatru, sa faca ceva altfel nu va fi bine.Fii alturi de ea daca iti este prietena dar nu exagera... Copilul tau este prea mic si nu incape discutie sa il "imprumuti". Doamne fereste , ce idei le mai vin unora!Daca continua cu acest comportamnet aberant pt. un om matur cu responsabilitati asa mari, indeparteaza-te altfel te va indispune si pe tine.