Aici raspund la intrebari legate de trat.nat.!!!
Raspunsuri - Pagina 3
adimercedes spune:
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Administratia DC: dragii nostri - datorita unor probleme tehnice, am reinstaurat un bakup din 23 aprilie.
Originally posted by a2p
ah, ok, asta explica lucrurile... ce se intimpla cu mesajele postate intre timp? Multumesc,
a2p
--------------------------------------------------------------------------------
mesajele postate intre timp s-au pierdut.
Freia si Alexa
Livia, revin cu ce am scris ca raspuns la mesajul tau, ca nu stiu daca ai apucat sa vezi...
Deci, naprasnic iau capsule de 250mg, de 3 ori pe zi cate 4. Vitex agnus castus (echivalentul a 660 mg) iau 2 (dimineata si seara). Poate e doza prea mare pentru a face fata capsulele de naprasnic pe care le iau. Sau poate cele 2 cani de ceai pe care trebuie sa le beau separat contracareaza efectul nedorit al vitexului. Din pacate inca sun in toata Australia dupa naprasnic la ghiveci.
Pana una-alta, am micsorat doza de vitex, la o pastila seara. Cand primesc cele 10 ghivece de naprasnic pe care planuies sa le comand, voi trece inapoi la 2. Tu ce parere ai?
Sarbatori luminate in continuare si Cristos a inviat!!!
Adi

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
livia spune:
adimercedes:poti lua min.cat scrie in prospect iar cand termini cutia poti renunta la agnus daaar iti trebuie naprasnicul(ceai)!!!
adimercedes spune:
Livia, multumesc mult de raspuns. Pe cutia de Vitex se recomanda 3x1/zi. Dar mai am doar cateva pastile
. Asa ca scap repede de ele
. Si pe ceaiul de naprasnic pun eu mana cat de curand
.
Inca o data multumesc
.
Adi
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
pacienta spune:
Livia
Eu sint aproximativ moua pe site-ul acesta. Did cind in cind urmaresc ce se dicuta si mi se pare un site extraordinar. Toate fetele care se "intilnesc " aici se sustin una pe cealalta si informatiile sint de ultima ora.
Ca toate fetele de aici am si eu aceeasi problema. Am 33 de ani si incerc sa ramin graviduta de patru ani de zile. Am facut tot felul de analize si totul este un regula: si eu si sotul. Si totusi nu ramina gravida. In luna ianuarie am avut si un FIV care nu a reusit. Am abut patru ovule fertilizate dintre care doi embrioni mi-au fost implantati. Dupa o saptamina testul de sarcina a iesit negativ. Din pacate aici doctorii nu discuta prea mult cu tine dar eu am tras concluzia mea: ramin graviduta dar nu pot tine sarcina. Mi-am exprimat gindurile doctoritei mele dar ea a spus ca nu trebuie neaparat sa trag concluzia asta. A spus sa incerc din nou si imi va schimba putin tratamentul. Voi incerca din nou luna viitoare dar as vrea sa incerc si din tratamentele naturiste care se pare ca au avut succes la unele persoane. Ai putea cumva sa ma indrumi? Mi-am facut rost de urmatoarele ceaiuri: coada soricelului, napraznic si cretisoara.
Multumesc frumos.
Oana_B spune:
Initial creeata de analia
Draga Livia ,
am intrat de cateva zile pe acest site si am citit indrumarile pe care le faci celor care apeleaza la tine .Am o rugaminte ,daca ai timp sa-mi acorzi si mie cateva minute , as vrea sa-ti expun si cazul meu si sa-mi trimiti daca se poate schema de tratament naturist potrivita situatiei mele. [ asta nu am inteles :indiferent de boala pe care o ai tratamentul este acelasi?]
Acum trei ani am fost la medic pentru ca nu reuseam sa avem copii si de atunci a inceput calvarul:am facut analize sanguine, histerosalpincografie=normala, mamografie=mici calcificari la unul din sani, laparoscopie=uter& trompe normale si ovare sclerochistice, am facut patru inseminari intrauterine=fara nici un rezultat, apoi am facut ofertilizare in vitro aici in Timisoara =nu a rezultat nici un embrion macar si in urma careia am fost indrumati la Szeget pentru FIV prin ICSI.Dupa o pauza de un an si jumatate am incercat si acest lucru dar tot fara rezultat( mi-au fost implantati doi embrioni, dar dupa o saptamana am sangerat cateva zile iar testul de sacina a iesit negativ). Mentionez ca am un ciclu neregulat, spermograma sotului a iesit normala.
Iti multumesc frumos penru ca m-ai “ascultat” si pe mine.
Analia
Stepha spune:
Draga Livia,
Iti multumesc mult ca mi-ai raspuns pe la dicutia despre tratamente naturiste si fiindca raspunsul meu s-a sters m-am gandit sa-ti scriu aici. Sa o iau de la capat ca nu ai cum sa-ti aduci aminte de problema mea.
Tratamentul la care m-am gandit eu a fost: ceai de napraznic de 4 ori pe zi, ceai de cretisoara seara si dimineata, vitamina E, cura de 21 de zile de tinctura de marar. Ma gandisem si la branca ursului dar tu mi-ai specificat sa o iau doar pana in ziua 14-asa o sa fac.
Mi-am ales aceste plante in urma rezultatelor de la dozarile hormonale:ziua 4 estradiol 106.2 (normal 46-607), FSH 5.7 (normal 3.5 - 12.5), LH 5.03 (normal 2.4 - 12.6), Prolactina 633.5 (normal 127-637); ziua 14 Estradiol 204.9 (normal 315-1828) , FSH 7.69 (normal 4.7-21.5) , LH 15.74 (normal 14 - 95.6) , Testosteron 2.1 (normal 0.22-2.9) ; ziua 21 progesteronul 3.03 ( normal 5.3-86). Sunt cam varza si e evident ca nu ovulez de nici un fel.
Tu ce imi recomanzi sa mai iau? Am mai citit despre tinctura de muguri de zmeur si ma gandeam si la mastodynon.
Multumesc mult ca ne ajuti,
Stepha
Eu incerc sa citesc din arhiva ce se poate ca sa nu deranjez prea mult fiindca imi inchipui ca primesti multe mesaje de ajutor.
CAMEEA spune:
Draga Livia
Imi mai doresc un copil si nu mai reusesc de 5 ani incerc si nimic.
In decembreie 2004 am facut o operatie laparoscopica - pe partea stg ovarul trompa si sigmoidul au fost lipite si totodata erau si focare de endometrioza (au fost curatate). Trompele sunt bune, functionale si permeabile asa a spus doctorul.
Spermograma sotului este buna 160 milioane cu mobilitate 70% - polispermie.
In februarie am facut monitorizari ; am ovulat pe partea dreapta
- ziua 9 folicul 16 endometru 10.6
- ziua 14 folicul 20 endometru 10.00 pregnyl 5000ui si nimic
Am urmat un tratament altermativ cu Mumio, Kamayani, chitozan, calciu ionic cerebral, Vitamina E, PRO Seleniu, Vitamina c 1000, Silimarina , Zinc, si deocamdata nimic.
Probabil ca aceasta endometrioza nu imi da pace. Daca ma poti ajuta cu un tratament impotriva endometriozei. Din cand in cand mai simt dureri in partea stg, mai ales la ciclu( acesta este regulat la 28 zile).
Am 38 ani si un baietel de 10 ani. Cu multumiri!
Mirga spune:
De citva timp ma tot invirt pe acest site si pina la urma m-am hotarit sa va povestesc si eu despre mine.
Sint casatorita din '95 si inca nu avem copii. In '98 am fost prima data la ginecolog sa vad de ce nu ramin insarcinata. De atunci o tin tot intr-un tratament. Pina in '99 m-am ocupat cu reglarea Prolactinei (am luat Bromocriptin pina in 2004 cind am renuntat la orice tratament). Acum am reluat investigatiile cu alt endocrinolog si se pare ca totul e in ordine ( pe aceeasi proba de singe, prolactina obisnuita e 1300 iar cea monomer e 480 - cind maxima e 600 in mod normal - CT si MRI sint si ele in ordine). Apoi am facut 4 tratamente cu Icaclomin +..., 4 cu hormoni si insamintare artificiala, si vreo 7 ivf-uri toate fara nici un rezultat. Toate analizele mele si ale sotului sint in ordine. Nici un doctor nu a gasit ceva ce pote fi cauza nereusitei noastre. Din 04.2004 am intrerupt orice tratament si am inceput formalitatile de adoptie.
Acum, dupa tot ce am citit pe aceasta pagina, am zis ca poate cu un tratament naturist mai am o sansa. Am fost cam sceptica in legatura cu gasirea plantelor, dar spre surprinderea mea, in mai putin de o saptamina am reusit sa gasesc cea mai mare parte. Asa ca, mai o zi doua si ma apuc de tratament. Sper ca va fi cu succes.
liluta spune:
Buna tuturor fetelor!
Am si eu o intrebare pentru tine Livia.
Eu am 39 de ani, am diagnostic sterilitate secundara pentru ca am pierdut o sarcina, iar acum doi ani am fost sfatuita sa renunt la o alta sarcina (nu au fost citite corect rezultatele analizelor pentru sarcina). Sotul meu are oligospermie pe deasupra. De doi ani nu a mai aparut nici o alta sarcina. Am citit de multe ori despre tratamentul tau. Eu am o usoara anexita pe partea dreapta, dar trompa dreapta nu este infundata. In rest nu am nici o problema. Asteptarea asta insa ma dispera. In plus trecerea timpului nu ma avantajeaza. Tu crezi ca mai am o sansa?
Stepha spune:
Livia,
Vreau sa te intreb ceva in legatura cu raportul estrogen/progesteron in tratamentul tau. Am mai citit pe ici pe colo despre diferite plante, nu despre toate recomandate de tine- e adevarat-, si eram curioasa daca nu cumva in cadrul tratamentului nu este prea mare doza de progesteron (napraznic, tinctura de muguri de zmeur) fata de cea de estrogen (mararul- care tine 21 zile)? Despre tinctura de coada soricelului am citit ca pentru prolactina marita.
Stiu ca doza prea mare de progesteron poate da in alte cele....
Stiu ca tu cunoasti plantele "tale" (si altele) in amanunt si sper ca nu te superi daca te rog sa ma luminezi si pe mine. Eu tot citesc din mesajele vechi dar e greu sa cuprind totul.
Despre lapitsorul de matca si uleiul de catina ce parere ai?