alaptez si am stari febrile
ce ma sfatuiti sa iau...aspirina,eferalgan????am avut asta noapte 39 C si frisoane,transpiratii...usoare dureri de cap si de ochi....nu ma ingrijorez foarte tare,dar ce sa iau ca sa ii placa in continuare lapticul lui tudor???
Raspunsuri
alssa spune:
La febra mai mica, eu am luat Algocalmin pastile. Nu mai mult de doua pe zi. Mai poti lua si Paracetamol...
Alina spune:
Si eu am luat paracetamol,2 pe zi.
Alssa,nu te supara pe mine,insa eu am intrebat doctorul si am cautat si in Ghidul clinic si algocalminul este contraindicat in sarcina si perioada de lactatie,datorita compusilor de metamizol care fac nu stiu ce rau,nu imi mai amintesc exact.
Sanatate multa!
Alina
Sabina spune:
am avut si eu si am luat paracetamol, cam 2. 3 pe zi.Nu te descuraja!
Sabina & Sofia Galagia
alssa spune:
Nu ma supar, doar ca mie mi s-a dat din spital inca Algocalmin... asa cam am zis ca daca ei mi-au dat voie sa iau...
alssa spune:
Ah, si daca mi-ai putea spune exact te rog, ce rau face traznaia aia care zici ca o are...
alssa spune:
Mi-am intrebat inca o data pediatrul si pediatra si amindoi mi-au spus ca nu e nici o problema sa iau asa ceva, maxim 3 pastile in 24 de ore... si ca cel mult, schimba gustul laptelui...
Alina spune:
Alssa draga,nu tin minte ce rau faceau compusii de metamizol si nici in ghidul clinic pe care-l am la indemina nu gasesc,dupa ce culc copilul ma voi uita intr-un lexicon de medicina si precis gasesc.
Stii,eu am o prietena in Brasov care luase o fiola de algocalmin prin luna 3 de sarcina si doctorul ei o certase,ii spusese ca nu se recomanda in sarcina si alaptare.Fata speriata mi-a scris si in contextul asta am intrebat si eu medicul meu si am si cautat de ce nu e bun.
La repezeala m-am uitat pe pagina celor de la www.farmaline.ro si din nou se spune ca nu se recomanda in alaptare.
Unele prospecte ale medicamentelor din tara sint prost facute,nu specifica clar riscurile in cazul sarcinii si alaptarii.
Sigur,daca ti-ai intrebat pediatrul si zice ca e ok,asa sa fie.
De multe ori sint uimita cu cita usurinta recomanda fel si fel de medicamente medicii din tara.
Sanate multa!
Cu drag,
Alina
astoian spune:
De la medicul pediatru stiu ca singurul medicament antipiretic si analgezic acceptat in alaptare este paracetamolul ( 2-3 pe zi ). Daca lactatia este abundenta aceste simptome vor disparea curand dar daca lactatia este redusa sa stii ca acesta este un semn ca se va opri curand.
Sanatate !
adina si andrei
Andreea spune:
Si eu tot paracetamol am luat. Cat despre algocalmin, eu am nascut prin cezariana asa ca am luat la greu in spital, si inca injectabil. Nu cred ca s-ar da la lauze daca ar face rau copilului. In plus, chiar pentru bebelusi exista supozitoare atat cu paracetamol cat si cu algocalmin. Cat despre aspirina, asta stiu si eu ca nu se recomanda.
Multa sanatate!
Andreea.
Delia spune:
Adina, eu nu vreau sa te sperii insa mie doctorul mi-a interzis sa mai alaptez peste 38 de grade.
La starea subfebrila (adica pana in 38 de grade) am putut sa iau paracetamol si nurofen - doar simplu si nu cel "raceala si febra".
In orice caz, mi-au spus ca daca fac febra mare pot lua Eritromicina-fiind cel mai utilizat antibiotic in mastite si tot felul de alte infectii ale sanului.
Multa sanatate!