Mamici de iulie-august 2005 (28)
Raspunsuri - Pagina 3
mitub spune:
katink eu sunt cam devoratoare de dulciuri (chiar daca stiu ca nu-mi fac bine decat la kg) si voi avea fetita. Stiu o mamica careia nu i-au placut deloc dulciurile si are tot fetita.
Am mai citit apropos de manifestari, ca mamicilor cu baietei le-ar creste mai repede parul pe corp, in timp ce mamicilor purtatoare de fetite li se incetineste cresterea.
Luminita cred ca depinde de ecograf, de medic si de copil. Mie mi s-a explicat ca e posibil ca o fetita cu labii mai mari sa dea "semnale" de baiat la ecograf, la fel daca cordonul ombilical ii trece printre picioare. Nu prea stiu explicatia dc e baiat si iti zice ca e fetita, totusi in cartea mea despre bebelushi sunt vreo 2 poze la 5 luni din care nu prea te prinzi dc e fata sau baiat, si sunt super pozele de clare!
pupici,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 23 saptamani + (DPN 1 august)
Katink spune:
Dar oare la eco, daca este fetita nu se vad si ovarele?!
Sa spunem ca sta cu piciorusele lipite si nu se vede nimica, nimica, oare ovarele nu se pot observa, daca are ori ba?!
Sunt la ora de creatie , ar trebui sa ies la o plimbare mica sau sa dorm putin, cred ca ma culc si apoi ies la plimbare
Pupici,
Katink cu dulcineea mea 23sapt. + 6zile
http://pg.photos.yahoo.com/ph/catalina_secrieru/my_photos
papu spune:
fetelor,
va dau si eu o recomandare de restaurant langa parcul tineretului: pe tineretului colt cu calea vacaresti este un fel de bistro (Davero) cu paste si pizza f buna. am fost eu de cateva ori acolo si mi-a placut. ca atmosfera e ceva gen "la mama" dar mai micutz. scaunele sunt destul de comode zic eu: desi sunt din fier forjat au pernite. cu baia e mai complicat ca e doar o toaleta la femei :) in general acolo nu e f aglomerat dar daca va strangeti mai multe e bine sa faceti o rezervare. nu stiu numarul de tel dar probabil il puteti gasi pe un site gen "sapte seri".
apropo de vaccinul anti-tetanos: eu am auzit ca nu e bine sa-l faci cand esti gravida ca poate provoca contractii. mie doctorul nu mi-a zis nimic de el, insa imi notez si o sa-l intreb data viitoare. apropo de contractii, nu se recomanda nici calciu pt ca si el da contractii.
despre vitamine: voi de ce luati vitamine? aveti lipsa de ceva? eu n-am luat pana acum si nu voi lua decat daca o sa am carente de fier dupa 28 de saptamani. altfel mi se pare mult mai bine sa nu iau, in schimb sa incerc sa mananc cat mai multe legume si fructe proaspete si cat mai diversificat si fara conservanti. daca as fi luat vitamine probabil m-as fi lenevit in privinta asta. asa ca nu prea inteleg de ce va plangeti ca nu se dau la farmacie. ar trebui sa ne plangem daca nu s-ar da medicamente pt dureri sau alte probleme importante in sarcina.
mitub spune:
ba cred ca se vad, katink dar nu stiu daca nu e posibil sa le incurce cu altceva
Apropos de intalnire, "la mama" poate fi OK dar scaunele sunt cam tari, la Thalia eu n-am fost niciodata, deci as prefera la Pizza Hut, desi nu ma omor dupa pizza lor.
Kulta cu 1 kg pe luna pana la 6 luni si 2 in ultimele 3 luni te incadrezi perfect in grafic, nu-ti face probleme! Sa-ti traiasca printesa si sa va bucurati de ea, de petrecere si de cadouri multe si frumoase (copilul de jucarii si parintii de hainute).
Eu maine voi lipsi aproape sigur, deci ma bazez pe voi sa stabiliti cum ramane cu intalnirea, OK????
Pupici,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 23 saptamani + (DPN 1 august)
nicoll_mada spune:
Buna fetele si multi pupici!Vad ca inca nu este stabilit nimic pentru intalnirea de la sfarsitul saptamanii.Eu personal sunt libera vineri,dar pentru sambata si duminica nu stiu daca pot sa ajung.In program sunt de serviciu si nu stiu in ce masura voi gasi o colega care sa vina sa ma schimbe mai repede.Cat despre locul intalnirii,am sa respect alegerea voastra.
Kulta,sa-ti traiasca fetita,sa va bucurati de ea si petrecere frumoasa.
Fetelor,mie in ultimele zile au inceput sa mi se umfle picioarele si destul de tare.Mai este cineva in aceasta situatie?Ce faceti pentru asta,in afara de a le tine ridicate mai sus?
Si nu in ultimul rand,vreau sa va spun ca am hotarat si cel de al doilea nume al zanicii noastre.Asa ca va rog Katink sau Anis,sa adaugati si Codruta langa Andreea.Si de asemenea vreau sa va mai rog sa imi modificati si DPN-ul 25-27 iulie.
Tinand cont ca voi fi libera maine,voi incerca sa merg la net pentru a vedea daca ati stabilit ceva in legatura cu intalnirea.
Va pupic dulcic,
nicoll_mada 25 sapt+1 zi
MMN
Monica-Elena spune:
quote:
Originally posted by Monica-Elena
Trebuie sa elimini sarea din alimentatie daca ti se umfla picioarele.
Mitub nu e adevarat faza cu cresterea parului daca esti insarcinata cu baiat eu nu am observat nici un fel de schimbare la mine.dar sunt interesante chestiile astea de folclor ca daca ai fata sau baiat esti nu stiu cum.... Chiar am citit undeva intr-o revista ca la copii si la fotbal se pricepe toata lumea. Sper ca nu am suparat pe nimeni.
Monica si bocanila din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.
Monica si bocanila din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.
irinabungau spune:
Buna seara burtici,
am citit din urma si sunt la curent cu noutatile. Katink, pai... mie daca-mi place si dulce si sarat.... cum este??? De doua zile am renuntat a mai manca sarat dar la dulciuri nu renunt nici batuta!!! Las' sa ma ingras, ca dupa aia dau jos, parol!!!
Nicoll_mada, stiam ca sarea retine apa in organism, motiv pentru care ti se umfla picioarele. Renunta la sare si... stai cu piciorusele-n sus. Eu am renuntat de vreo 2 zile la sare, nu-mi place mancarea mai de loc, dar o pap ca-i sanatoasa pentru bebe.
Kulta, la multi ani pentru Daniela, sa creasca mare, sa fie sanatoasa si norocoasa!!!
Va pupic burtici,
Irina si bebe 22 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau
Monicutz spune:
Salutare!
Si eu mananc tot mai degraba sarat...si dulce, dar maimult sarat si astept baietel.
Kulta, La multi ani pentru Daniela!!
Fetelor, copilul se intoarce cu capul in jos in luna a7?
Va pup,
, 27s
blackpanterro spune:
Ceau burtici,
in primul rand bun venit noilor burtici, sa aveti sarcini usoare si sa auzim numai de bine de la voi
Eu cateodata am pofta de sarat si alta data de dulce dar nu mananc dulciuri ca nu imi plac atat de tare dar mananc fructe.
Am vazut ca se discuta despre cum sa nastem, eu vreau sa nasc natural dar cu epidurala.O vreau neaparat, nu ma intereseaza sa fiu o mama erou si sa indur durerea ca am vazut la tv cum urla femeile la nasterile fara epidurala si nu ii placut deloc!!!!!
Moni nu iti fa probleme daca bebe s-a intors cu capul in jos de pe acum. Cred ca si bebe ii cam in pozitia aia sau pe diagonala cumva, o sa aflu joi cand merg la control ca dr poate sa determine pozitia prin palpare.Dar nu e o problema, se intampla la multi bebei.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos
blackpanterro spune:
Eu cred ca am avut o contractie Braxton-Hicks ieri.Cel putin asa cred...pt cateva secunde am simtit o durere ascutita in burtica si spate dar a trecut si a fost numai una asa ca nu ma alarmez.
Adriana si Aidan 28+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos