FIV 33
Raspunsuri - Pagina 9
Monica-Elena spune:
Crinuta71 daca ai ovulatie inseamna ca profilul hormonal este OK. La FIV nu iti trebuie trompe. Important este ovarul si uterul cu endometru. Dupa cate spui tu endometrioza este o cauza a sterilitatii. S-ar putea ca mai intai sa rezolvi endometrioza si apoi sa faci FIV, ptr ca la FIV este f important endometru.
Iliuta tu mi-ai zis ca sunt norocoasa si eu ti-am spus in ce a constat norocul meu asa ca nu are de ce sa iti para rau. Mie nu imi pare rau de nimic din ce am facut in viata.
Michy cum merge sarcina ai vorbit cu dr ta de analize?
Lauion cum au iesit analizele de la Inst de hematologie?
Luli, Lachi si Lauion pupici de la bocanila 

Monica si bocanila din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.
Teli spune:
Buna dimineata, fetelor!
Sunt aici , va citesc in fiecare zi dar nu am nimic nou sa va spun , asa ca doar va citesc.Analiza mea a fost 0.365 deci e f clar ca a fost esec total.Acum incerc sa ma gandesc la cu totul alceva pana cand ma voi decide daca mai incerc sau ne vom interesa de adoptie . Asta in functie si de ce va zice dr Dracea , pt ca nu o schimb, mi-a placut f mult de ea.
O sa va mai scriu dupa ce ma voi intalni cu ea.
Va pup si va urez toate cele bune,Otilia
Kariris spune:
'Neata fetele,
Sa aveti o zi frumoasa!
Luli, Moni, Lauion, Anis, Tia, Teli, MickeyD, Vio un
maaaaaaare!
Moni am pus poze cu asistentul meu de la birou si paznicul de acasa.
Tia spune:
buna fetelor, am lipsit o vreme, dar am fost cu sufletul alaturi de voi. bafta celor care intra in linie dreapta. sa nu va pierdeti speranta, fiecare are sansa ei, dar trebuie sa credeti in ea 
26+
crinuta71 spune:
Buna fetelor
Issamanu: am facut laparoscopie acum cateva zile, in 14 aprilie. Mi-au gasit cateva puncte de endometrioza pe Douglas. Din fericire pe organe, uter sau trompe nu erau probleme. Si eu ma gandeam inainte de operatie ca poate vor gasi ceva care se va rezolva prin operatie, dar nu a fost asa. Bafta cu noul FIV. Iti tin pumnii.
Monica Elena: endometrioza este in afara uterului (din fericire pentru mine, ca sa zic asa, nu sunt afectate organele reproducatoare sau alte organe). Cum am scris mai sus, eu speram ca la laparoscopie vor gasi ceva clar, care se va rezolva prin operatie si nu voi mai ajunge la FIV. Dar nu a fost asa. Pentru endometrioza stadiul I pot face tratament medicamentos, dar acesta intarzie incercarile mele de a face copil cu cateva luni (plus efectele adverse).
Si nu mai prea am timp. Si oricum, daca nu raman insarcinata, in timp probabil ca se va reface. Mai este o varianta: sa raman insarcinata, iar sarcina este cel mai bun tratament pentru endometrioza. Dr. mi-a spus ca ceea ce mi-a gasit nu este singura cauza pentru infertilitatea mea (este doar in stadiul I). A spus ca ceea ce am eu nu il incurca la FIV. Sper sa fie asa. Eu nu cred ca imi voi permite un al doilea FIV.
Va pup pe toate
si va multumesc pentru sfaturi.
Crina
crinuta71 spune:
Mai vroiam sa va intreb, care sunt costurile la medicamentele pentru FIV (in ultimul timp), daca stiti (deci 1 fiola de menogon, 1 fiola de puregon, 1 fiola de gonal f – unul din acestea il voi lua eu, asa a spus dr.)? Se gasesc la farmacii? Eu am mai intrebat la mine in oras, dar nici macar nu stiu unele farmacistele sa pronunte aceste denumiri.
Nu prea stiu cum am sa fac rost de ele. La vreo doua farmacii le-am rugat pe farmaciste sa se intereseze, dar nu s-au obosit.
Parca nu ele ar castiga din asta.
Crina
lauion spune:
Moni, nu am inca rezultatele de la Inst de Hematologie, sper sa am un raspuns saptamana viitoare. Multi
si de la mine pt. tine si pt. bocanila.
Crinuta71, o fiola de menogon e in jur de 10 EUR la noi si 8 EUR in Ungaria (in ultima vreme s-a vehiculat ideea ca nu s-ar mai fabrica), puregonul de 50 UI este aprox 1.200.000 de gonal f nu stiu exact dar tot cam ca si puregonul.
Lachi o
pentru tine!
Tia, bine ai revenit! chiar ma intrebam ce mai e cu tine. Ce face bebita?
Mult succes fetelor care se pregatesc de FIV.
Monica-Elena spune:
Crinuta unde veiface FIV si cu ce dr? Pot sa iti spun ca 1fiola menogon costa 390.000 lei in farmaciile din Bucuresti(2NA, Catena) si 8 euro fiola in Ungaria. Fiola de diphereline de 3,75 mg in Ungaria costa 140 euro in Romania nu stiu. Puregonul si gonalul stiu ca sunt undeva la 1 milion si ceva fiola. Tratamentul cu puregon si gonal este mult mai scump decat cel cu menogon.
Bafta!
Monica si bocanila din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.
crinuta71 spune:
Monica Elena: Multumesc de raspuns. Eu fac FIV la Cluj, cu dr. Micu. Nu stiu daca ati auzit de el. Este destul de tanar, sper ca stie ce face. La Cluj nu sunt prea multi care fac FIV.
Chiar bine ca mi-ai spus de farmaciile acestea. Acum vreo luna a fost sotul pe la Bucuresti. Eu mai citisem pe forum de farmacia 2NA. Dar sotul nu a gasit-o. Daca mi-ati putea spune pe unde sunt, va rog mult de tot.
O sa incercam sa ajungem la Bucuresti (o sa avem drum pe acolo) sa cumpar de acolo medicamentele, ca pe aici vad ca nu am nici o sansa.
lauion: multumesc de raspuns
Fetele de aici, de pe forum,
Voi cu ce medicamete ati fact FIV? Care sunt mai bune?
Crina