FIV 33
Raspunsuri - Pagina 8
crinuta71 spune:
Multumesc de raspuns Monica Elena. Eu inca nu am facut nici o analiza hormonala. Oare voi putea face in aceeasi luna si analizele hormonale si celelalte? Oare cat timp sunt valabile analizele? Pun aceste intrebari, deoarece as vrea sa fac in asa fel incat in septembrie sa pot face FIV.
Eu am facut HSG ambulator, la privat. Inainte mi-au dat o injectie (ceva antialgic cred). Dar pe mine m-a durut destul de tare in timpul introducerii substantei de contrast.
Desi trompele erau OK. Dar a doua zi nu mai aveam nimic. Sangerarea a durat vreo 2-3 zile.
Crina
Kariris spune:
Crinuta, analizele ti le ia in considerare cam 6 luni, dupa care trebuie refacute. Pastreaza rezultatul de la HSG sa te folosesti de el la dosarul pentru fiv, sa nu mai repeti interventia. Daca te apuci in forta cam intr-o luna poti face toate analizele. Sunt multe analize de facut si e recomandat sa faci tot ca sa nu ai surprize. Eu zic ca poti face linistita fivul in septembrie doar ca trebuie sa te hotarasti unde, cu ce medic, ca sa te aiba in vedere si o sa-ti dea el si ce analize sa faci. E bine sa nu te lasi pe ultimul moment pentru ca si analizele sunt destul de costisitoare, nu doar fivul in sine. Si medicamentele ar fi bine sa ti le procuri mai din timp, ca sa nu ai un soc financiar daca le faci pe toate odata.
Bafta multa!
Monica-Elena spune:
Crinuta71 daca nu ai profilul hormobnal facut care este cauza atunci ptr care ai ajuns la FIV daca nu ai toate investigatiile facute? Cine ti-a recomandat FIV?
Monica si bocanila din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.
MickeyD spune:
Ziua buna
Multe fete noi pe aici. E bine ca ati gasit acest forum, insa nu tocmai bine sa aveti nevoie de el. Dupa cum ati constatat deja exista raspuns la orice si speranta.
Crinuta71, din ce motiv urmeaza sa faci FIV? Cine ti-a recomandat?
Danama38, la HSG pe mine trebuie sa recunosc, m-a durut destul de tare in momentul introducerii substantei. Nu se face cu spitalizare peste noapte ci doar ambulator (stai acolo cateva ore). Cel putin asa am facut eu. Dupa aia am avut un usor disconfort in aceeasi zi insa fara nici o sangerare sau alte dureri. Mult succes maine.
Iliuta, foarte important, cred eu este sa gasesti un doctor cu care sa te intelegi, si el o sa iti recomande toate analizele pe care crede de cuvinta sa le faci, ca si procedura efectiva. ntr-un fel ar fi bine sa contacetzi medicul inainte sa ajungi aici. Din ce am vazut eu donator de sperma se gasesc mai tot timplu dar ovocite nu prea. E un sistem mai complex si atunci nu pot sa stie cu siguranta cand si daca vor avea. Cel putin la spitalul Giulesti. Poate la Medsana sau la vre-o clinica particulara e altfel. E foarte important sa ajungi in Romania in cunostinta de cauza si sa mergi la sigur. Incearca sa iei legatura cu un medic.
Pupici la toata lumea
Cine se mai pregateste de FIV acum?
Mai stie cineva ceva de Teli si VIO?
4 saptamani
iliuta spune:
Buna fetele.Multumesc tuturor pt raspunsuri.M-am lamurit cat de cat.O sa citesc si celelalte capitole sa vad ce scrie si pe acolo.Monica imi pare rau pt 11 ani de tratamente.Sincer.Dar aici cred ca ne pare rau pt fiecare, una pt alta.Suntem toate un pic disperate.fiecare are cate o "buba".Eu una sper sa nu innebunesc pana in august.Sa ajung sa-mi mai fac FIV.Nu mai am rabdare.
MickeyD,m-am hotarat sa merg la Timisoara la clinica particulara(ion munteanu).Din cate am inteles la clinicile particulare se gasesc ovule.Dar normal,e mai scump FIV-ul.Cumperi si ovulele.La spitale unde se poate face FIV cu asigurare sociala nu se gasesc.Am sunat la medic si am intrebat doar cu cat timp pot sa-mi fac programare inainte,si pretul(si zicandu-le problema,n-au zis ca nu se poate).O sa sun in iunie sa-mi fac programarea si o sa-i intreb atunci sa nu am surprize.
Apropo pt fetele din Suceava:Doctorita care m-a nenorocit pe mine este savescu lacramioara.Asa ca fugiti de ea cat puteti.
Va pup pe toate.BAFTAAAAA!!!!!!!!!!!!!!
Mihaela
podariumihaela
crinuta71 spune:
Sa va spun cum e cu FIV-ul la mine. Eu am ovulatie si fara stimulari, dar prin ziua 14-18 (ciclu intre 28-32 zile). Am facut si stimulari cu Clostylbegit si Pregnyl si monitorizari si 5 IUI. Dar totul fara rezultat. La HSG trompele au iesit bine. In 14 aprilie (acum cateva zile) am facut laparoscopie si mi-a gasit endometrioza stadiul I pe Douglas
(dar pe trompe, ovare sau alte organe nu este)– se vede ca niste puncte rosii, nu multe. Mi-a spus si dr. ca nu este aceasta singura cauza ca nu raman insarcinata. Alte cauze inca nu le stiu. Eu mi-am facut acum vreo 3 ani niste analize hormonale din initiativa mea, dar numai cateva si au iesit in limite normale (numai prolactina, progesteronul la 7 zile dupa presupusa ovulatie, androgeni). Alte analize nu m-am priceput sa le fac. Dar la dr. nu i-am spus de aceste analize. In concluzie, nu mie clar nici mie sigur ce am, dar ceva am. Dr. mi-a spus ca ar fi bine sa fac FIV. Altceva nu stiu ce as putea face. Voi ce ziceti, ce as mai putea face? Eu merg la Cluj, la dr. Micu. Ce indicatii trebuie sa am pentru FIV?
Crina

crinuta71 spune:
Am uitat sa va spun inca ceva. Spermograma la sot este OK, testul postcoital a iesit mediu pozitiv (deci e si acolo o problema).
Crina
crinuta71 spune:
Scuze, se pare ca nu stiu inca sa scriu pe forum.
Prima parte a mesajului meu este pe pagina 5.
Crina
issamanu spune:
Buna fetelor,
Da suntem multe fete noi si cu toate speram si iar speram...
De maine incep injectiile asha ca...a inceput greul. Este a doua incercare de FIV prima am facut-o anul trecut din pacate nereushita...dupa cum zice doctorul din cauza stresului si neshansei de fapt am citit unele studii pe net a doua oara corpul accpeta mult mai bine tot procesul shansele de succes sunt mai ridicate. Sper sa aiba dreptate. Iar despre stres..cine poate sa nu aiba stres ???????
Numai ashteptarea aia dupa ET pana la testul de sarcina cred ca e cea mai grea perioada ...nici nu stii ce sa crezi sa iti permiti sa te bucuri sa iti permiti sa visezi gandul ca poate de data asta minunea se va intampla !
Crinuta ai facut laparoscopie? Timp de sahse ani am cautat o cauza pentru faptul ca nu raman gravida si toate analzele au ieshit normale pana cand un doctor de la prima vizita a cerut laparoscopie si in sfarshit am descoperit ceea ce nici prin nici un alt test nu s-a vazut nishte tzesuturi care inconjoara ovarele si sunt raspandite in intreaga zona pelvica ce blocheaza preluarea ovumului de catre trompe. Deci deshi trompele sunt patente ovumul tot nu poate ajunge in ele pentru fecundatie.
Eu asta ash zice ca trebuie sa faci o laparoscopie daca nu deja ai facut.
Manuela
issamanu spune:
Pentru toate fetele care inca nu au gasit o cauza a infertilitatii cititi subiectul "sindrom aderential pelvin"
Se descopera doar prin laparoscopie si e una din cauzele "tacute" de care nici nu te gandeshti ca o ai chiar tu, asha cum mi s-a intamplat si mie.
Manuela