FIV 33

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Monica Elena: scuze, in mesajul anterior nu m-am exprimat bine (adica complet). Acum am vazut. Cand am scris ca "medicul meu nu prea m-ar intelege prin ce trec" a fost ca raspuns la ceea ce mi-ai scris ca medicul ar trebui sa ne inteleaga din punct de vedere psihic.
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOI74 spune:

Issamanu, unde as putea sa citesc despre sindromul aderential pelvin? Imi spui te rog exact unde pot citi despre acest subiect?

De incercat din nou nu stiu exact; trebuie sa vorbesc cu doamna doctora, sa-mi procur injectiile si mai vad.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Mai vin si eu pe aici dn cand in cand -in functie de cum reusesc sa scap de clienti si de probleme dupa care bag capul la fund...
Felicitari si mult mult noroc fetelor care se apropie de eveniment ("linie dreapta" sau punctie sau ET)
pentru Bocanila, si mama lui Bocanila, pentru Lachi, pentru Lauion si pentru toate fetele minunate de aici.
Astept de la voi vesti bune.

PS: mi-am luat si eu menogon si sunt mai fericita putin. Traiasca prietenele minunate.

Luli si ... atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Buna fetele.Stiti cumva daca pot sa duc eu o donatoare de ovule? Pt a sti de la cine le iau si a nu le plati?
Cat costa analizele si cat sunt valabile? M-am hotarat sa nu mai fac in august FIV-ul pt ca am numai o luna de concediu si o sa fiu pe fuga Suceava-Timisoara si invers.Apoi pe 1 septembrie tre' sa fiu la servici(in spania).M-am gandit ca daca s-ar putea ar fi mai bine sa merg in august, fac analizele toate si "da" sotul meu sperma, apoi revin in octombrie si stau linistita vre-o 2 luni in tara.Credeti ca se poate?
Doamne sunt nebuna deja.Numai pe DC stau.Cu caietelul in fata sa vad ce mai gasesc nou.Sper sa nu ma arunce sotul meu..Nici mancare nu-i mai fac.Eiiii.
Multa bafta tuturor.va pup pe toate.
Monica il pup pe bocanila.

Mihaela

podariumihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teli spune:

Vio , tu vrei sa congelezi embrionii pt o luna?
De ce? Ce crezi ca se schimba la uter intr-o luna ?
Si pe mine ma chinuie intrebarea "ce e cu endometrul meu daca totusi am ramas insarcinata pane acum , ce a patit,ce modificari s-au produs?"As face orice tratament daca s-ar imbunatati ceva.
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

[quote]Originally posted by iliuta

Buna fetele.Stiti cumva daca pot sa duc eu o donatoare de ovule? Pt a sti de la cine le iau si a nu le plati?
Cat costa analizele si cat sunt valabile?

Mihaela (Iliuta), au mai fost fete pe forum care s-au interesat despre fiv-ul cu ovocite donate, dar niciuna nu ne-a spus apoi ce au mai facut.
Acum doi ani, cand am facut eu fiv la Giulesti, se facea fiv cu donare de ovule. Personal am stat de vorba cu o gravida care adusese ea o prietena ca sa-i doneze ovule si apoi cu o tanara mamica care dona ovule pentru o necunoscuta (parea o persoana deosebita, nu cred ca o facea pentru bani). Pentru ca stateam rau cu banii (medicamentele pe care le-am cumparat initial nu mi-au ajuns, a trebuit sa iau in continuare si la niste preturi exagerate, ca nu aveam timp de cautari) dr. mi-a spus ca exista posibilitatea ca sa mi se reduca costul fiv-ului in schimbul donarii unei parti din ovulele mele (nu am acceptat ca am vrut sa am de pus la congelat).
Noroc care faceti fiv, sa va dea Dumnezeu la toate cate un copilas
Analizele se considera valabile de obicei 6 luni, dar asta mai bine discuti cu medicul cu care vrei sa faci fiv.

fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOI74 spune:

Da, Teli, ma gandesc sa-i congelez pt o luna. S-ar putea ca uterul sa nu se sincronizeze cu stimularea si punctia. nu stiu e o supozitie. Cand se face ET cu embrioni congelati se face un tratament pt endometru si este urmarit. Iar cand este pregatit atunci se face ET. Exista si un risc cu embrioni congelati, ca la dezghetare pot muri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns issamanu spune:

Buna!

Crinuta despre sindromul aderential pelvin ( pelvic adhesions sau internal scar tissue) sunt multe site-uri pe net in special in limba engleza. www.adhesions.org de exemplu este unul dintre ele si au si forum ca aici. De obicei aderentzele sunt urmarea oricarei proceduri chirurgicale sunt un raspuns al organismului care ajuta la vindecarea operatiei tzesand propriuzis aceste fibre. Problema e atunci cand aceste aderente prind organe cum ar fii ovarele sau trompele uterine si le acopera pur si simplu sau le lipesc de alte organe de exemplu intestine. Multe femei care au adhesions traiesc cu o durere cumplita datorata faptului ca adhesions pot sa prinda nerviisi orice mishcare a zonei pelviene este foarte dureroasa.
De altfel adhesions se formeaza si dupa o anexita puternica sau dupa infectarea cu chlamidia. Se vad doar prin laparoscopie si pot duce la infertilitate si ocluzie intestinala (vorbesc doar de pelvic adhesions). Nu exista nici un tratament pentru ele decat arderea lor prin laparoscopie dar se refac. Cu cat faci mai multe operatii cu atat o sa ai mai multe probleme din cauza lor si cel mai bine e sa le lashi in pace daca nu iti blocheaza intestinul. Din cauza asta la laparoscopie doctorul de aici nici nu s-a atins de ele si mi-a recomandat IVF-ul. De atunci tot caut un tratament naturist sau ceva care sa le dizolve fara sa fac operatie dar din pacate nu pot sa gasesc nimic. Asha ca tot la IVF raman. DEspre sindrom a fost deschis un subiect aici in forum cred ca in pagina ...6 sau 7 o sa ma uit si o sa te anuntz. Da uitasem si endometrioza face adhesions parca asha am citit.
Daca ai adhesions trebuia sa ti le vada la laparo. Ce au gasit cand ti-au facut laparo?
Sunt foarte dureroase injectiile astea cu menogon deja nu mai pot sa stau pe scaun si nu am luat decat doua!
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns issamanu spune:

Da sunt multi doctori aici care prefera sa implanteze embrionii urmatoarea luna dar cine mai are rabdare inca o luna??
Cel mai bine sa sa faci imediat dar sa si lashi cativa in congelator de rezerva. Si dupa cum ti-am spus Crinuta nu crezi ca fiecare e lasat de Dumnezeu sa se nasca la o data fixa? Asha ca orica am face nu sta in puterea noastra sa dam viatza noi doar "ajutam" putin dar decizia finala e acolo sus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Issamanu: la laparoscopie mi-a gasit endometrioza stadiul I pe peretele Douglasului. Pe ovare, trompe sau alte organe, nu este nimic. Am vazut pe film cum arata: sunt cateva puncte mici, rosii. Altele nu au gasit si nici aderente. Am citit intradevar si eu ca endometrioza, in stadiile mai avansate, poate produce aderente si poate prinde si alte organe. Daca as ramane insarcinata s-ar trata singura aceasta boala. Am sa incerc si eu FIV, dar prin toamna, sper ca in septembrie.
Deci sunt dureroase injectiile? Inseamna ca trebuie sa ma pregatesc bine. Pe mine si Pregnylul ma durea.
Iti tin pumnii sa aiba un efect cat mai bun tratamentul. Cred ca dor injectiile, dar sper sa reusesti si atunci nu va mai conta.
Crinuta

Mergi la inceput