monitorizare video pt. bona
buna tuturor,
am un bebe de 6 luni si in curand o sa am o bona pt. ca doresc sa ma intorc la serviciu.
o sa stau la inceput probabil 1-2 saptamani cu ei ca sa vad cum se descurca, insa am o teama foarte mare referitor la ce se intampla cand eu voi pleca de acasa.
ma gandesc la o solutie de a monitoriza bona printr-un sistem video, dar nu stiu ce s-ar preta la asa ceva... a mai facut cineva asta, cat ar costa?
sau alte idei despre cum sa verificati ce se intampla cu copilul vostru cat nu sunteti acasa, aveti?
multumesc
Dixie
Raspunsuri
Kehleyr spune:
Cel mai ieftin iesi cu un webcam. Dar ai arie limitata de supraveghere. O alta metoda ar fi ca tu sau altcineva de incredere (din familie, o vecina) sa faci vizite inopinate in parc sau chiar si acasa ca sa ii surprinzi in momentele normale...
Insa inainte de toate alege pe cineva in care sa ai incredere, ca altfel o sa ai tot timpul un ghimpe in suflet.
Beam me up, Scotty, there is no intelligent life down here...
olivetti spune:
este normal sa-ti faci probleme
am o prietena care a avut un astfel de sistem - destul de simplu - erau 3 webcam conectate toate la computer si se inregistra toata ziua, dar dupa aia trebuia sa stea alte 12 ore sa vizioneze daca s-a int ceva si a renuntat
un sistem de control altul decat cel pe care l-am practicat eu nu stiu. uite cum am facut:
1 sunam de multe ori pe zi
2. am vb cu o vecina sa se duca pe la mine din cand in cand inopinat
3. m-am mai repezit in pauza de pranz acasa fara sa anunt si am intrat destul de inopinat
la mine totul a fost ok
bona mea chiar ca a facut ce i-am zis io
dar sa stii un lucru: nimeni nu este perfect, asteapta-te sa intampini probleme de genul" i-am dat asa ca asa mi-ai zis" in loc sa nu-i fi dat etc
sau ca o imbraca excesiv de gros cand afara era cald, etc
adrianangi spune:
Un reportofon digital. Poate inregista pina la 400 de minute si are o fidelitate exceptionala...
Avantaje - este mai ieftin si poti sa-ti faci o idee despre cum e bona in realitate dupa max. 30 de minute de la plecarea ta din casa. Poata fi instalat in spatele unei comode, intre pat si perete. Atentie sa nu vada bebe cind faci manevra. Va fi curios si sa vezi atunci "Surprize-Surprize"...
Dezavantaje - daca lucrurile nu merg bine, chiar vei vrea sa stii/vezi ce se intimpla in camera.
Eu am testat doua bone prin metoda asta - reportofonul era imprumutat... - si la ambele le-am dat reject.
http://adriana.freewebspace.com/photo.html
Otilia spune:
In Franta asemenea metode de supraveghere sunt ilegale. Daca nu ai incredere in bona pe care o alegi (cu mare grija banuiesc), mai bine gasesti alta solutie, dar nu sa o spionezi... Exista alte indicii care te ajuta sa vezi daca bebe e bine ingrijit sau nu! Dar o supraveghere audio/video este umilitoare si pentru tine si pentru bona.
Un proverb chinezesc zice ca usa cel mai bine incuiata este cea pe care o poti lasa deschisa.
Si eu as spune: Daca incredere nu e, nimic nu e!
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
adrianangi spune:
quote:
Originally posted by Otilia
In Franta asemenea metode de supraveghere sunt ilegale. Daca nu ai incredere in bona pe care o alegi (cu mare grija banuiesc), mai bine gasesti alta solutie, dar nu sa o spionezi... Exista alte indicii care te ajuta sa vezi daca bebe e bine ingrijit sau nu! Dar o supraveghere audio/video este umilitoare si pentru tine si pentru bona.
Un proverb chinezesc zice ca usa cel mai bine incuiata este cea pe care o poti lasa deschisa.
Si eu as spune: Daca incredere nu e, nimic nu e!
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
E vreo lege speciala? Mie nu-mi vine sa cred! Adica, e interzis sa verifici ce se intimpla la tine in casa?
Da' camere de supreveghere video la locurile de munca sunt? Sau in super-market?
http://adriana.freewebspace.com/photo.html
otis41 spune:
Offf!!!! Bine ca s-a deschis un asemenea subiect!!! Oricum orice bona am plati tot vom fi cu gandul la ingerasi nostrii frumosi si oricum noi mamicile stim ca mai bine ca noi nimeni nu se ocupa de ei. Dar, trebuie sa muncim, asa ca ne impacam cu bonele ce sa facem.
Cel mai bine stam cu bona o perioada si daca nu ii place bebele, nu-l iubeste, nu il antreneaza la joc, daca ceva, simtim ca nu e bine cu regret ii spunem ca nu avem nevoie de ea.
Sanatate multa!
Otilia
Otilia spune:
quote:E codul penal. Art 226-1. Viata privata. E pedepsit cu 1 an de inchisoare si 45.000 € de amenda persoana care aduce prejudicii vietii private prin:
Originally posted by adrianangi
E vreo lege speciala? Mie nu-mi vine sa cred! Adica, e interzis sa verifici ce se intimpla la tine in casa?
Da' camere de supreveghere video la locurile de munca sunt? Sau in super-market?
- captarea audio sau video, fara consimtamint, a unei persoane aflate intr-un loc privat.
In cazul unei persoane morale pedeapsa este multiplicata cu 5.
Acum tu imi dai exemple cu locurile de munca (publice) sau super-marketurile (tot publice :))), locuri in care de acum oamenii stiu ca sunt supravegheati de camerele video aflate la vedere si se considera ca daca nu s-au opus, fiind in cunostinta de cauza, si-au dat consimtamintul. Dar la tine acasa un baby-sitter nu e intr-un loc public si nu ai voie sa filmezi/inregistrezi in secret pe nimeni, esti obligata sa ceri voie persoanei in cauza, altfel esti in afara legii (franceze).
light spune:
Apropo de asta, niste parinti asiatici, nu mai stiu exact, parca thailandezi s-au gandit la acelasi sistem. Am vazut la stiri acum cateva luni. Si ceea ce au vazut pe inregistrari era incredibil. Bona batea copilasii de doar cateva luni, ca erau parca gemeni, si ii trantea ca pe niste obiecte.mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)
dixie spune:
Hai mai Otilia!
O fi asa in Franta, o fi si prin alte parti, dar cand e vorba de copilul meu, pe mine chiar nu ma intereseaza!
Eu cred ca legea respectiva se refera la faptul ca nu ai voie sa le faci publice, dar ca inregistrezi in scop personal... sa fim seriosi. Pana la urma bona e la locul de munca si nu la distractie cand are grija de copil!...
Am citit pe aici pe forum cum o bona in parc ii spunea copilasului "nu mai plange, ca nu te mai duc la mama" si copilul era permanent in lacrimi si a dat intr-o depresie... ei bine eu nu vreau sa trec prin asta, desi sunt convinsa ca o sa fie lucruri care nu o sa-mi placa la ea, vreau sa le stiu, sa fiu 100% sigura ca nu-i spune bazaconii copilului, mai ales acum ca a inceput sa inteleaga.
Revenind la subiectul cu codul penal, eu de ex. n-as fi de acord sa-mi faca unul din aia de la radio o farsa d-aia penibila, sau la tv... si atunci da, nu au voie, dar eu zic ca nu se aplica la subiectul nostru!
Oricum, ideea cu reportofonul e buna, daca mai aveti si altele ;)
Dixie
Otilia spune:
Dixie draga (si alte mamici "ingrijorate"), pina una alta ai noroc ca legea asta nedreapta n-a ajuns pina-n România si puteti integistra in voie bonele in secret si sa povestiti apoi (ne)linistite pe net aventurile. Eu una n-am auzit pe nimeni in Franta sa faca asa ceva! Sau daca o fac, o fac in cel mai mare secret si nu-i nimeni la curent cu asta (nici bonele nici altcineva). Un copil batut il vezi ca-i batut chiar daca nu ai inregistrare video, bataia lasa semne mai ales la copii asa mici si fragili. Dar ce-i drept aici "bonele" nu lucreaza la "negru" (sunt declarate) si au si ele onoarea lor de pastrat, au recomandari bune, sunt motivate, au experienta etc. Iar cei care angajeaza bone care "la negru" si care nu se stie prea bine ce-i cu ele o fac pe propria lor raspundere. In fond o persoana necunoscuta (bona), daca e de rea credinta, chiar filmata si inregistrata poate sa plece cu copilul tau cu tot si ia-o de unde nu-i! Concluzia este ca aceasta bona trebuie aleasa cu mare, mare grija, luati in cont si recomandarile altor familii prin care a mai lucrat dar si "feeling"-ul vostru personal.
O alegere corecta valoreaza mult mai mult decit orice supraveghere electronica. Iar un copil daca pare fericit, e surizator, daca il gasesti in fiecare zi curat (cu funduletul neiritat), calm, daca doarme, maninca bine si nu exista nici un semn care sa provoace suspiciuni inseamna ca ai reusit sa angajezi o bona grozava, "perla rara" cum se zice pe aici.