cum obtinem viza definitiva in japonia pt parinti

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by ralucami

quote:
Originally posted by Lia

Deja din ce ati povestit m-am lamurit,asa stiam si eu,ca pe termen lung ma intereseaza viza permanenta pentru perinti.
Ce stiam eu deja e ca:daca sotia nejaponeza devine INDEPENDENTA-asta inseamna un venit anual propriu mai mare de nush cat(parca 20000$/an-nu-s convinsa),implicit are propria asigurare,plateste propriile taxe,isi poate chema parintii fara viza de munca,ca DEPENDENT.Altfel,nu e nici o sansa in afara vizei de lucru.O portita e:sotul are firma proprie,plateste salariu sotiei,aceasta devine independenta...taxele care trebuiesc platite devin mai mari,deci financiar nu e o solutie.

Lia din cate stiu eu (am intrebat la cei de la emigrari si am sunat si la ambasada din Ro , caci in cazul meu asa e: eu nu sunt dependenta financiar de sotul meu- ma rog doar pe hartie, sunt platitoare de taxe, am asigurare medicala, deci in mare datoria de pionier mi-o fac - ) tot nu se poate. Stiu ca intr-o vreme am cautat informatii pe net si nu am gasit nimic decat o discutie de pe un forum in engleza- am cautat azi de m-am zapacit dar nu am mai gasit topicul cu pricina- in care toata lumea intreba pe toata lumea si nimeni nu a putut sa povesteasca nici macar din auzite de vre-o reusita cu viza de dependent in cazul parintilor. Tot acolo citisem urmatoarea chestie : in cazul in care vrei sa iti aduci ambii parinti in Jp se poate face urmatoarea rocada (asta in cazul celor care au propria firma). Sponsorizezi o viza de lucru pt tata (de exemplu), si la randul ei mama poate veni cu viza de dependent odata cu tatal tau. Deci cat timp va dura viza tatalui, atat va fi si cea a mamei.
Eu totusi ma intreb urmatoarea chestie si poate stie cineva sa ma lamureasca. Ok, eu o chem pe mama-de ex.- cu viza de turist. Sta 3 luni cu mine, pana ii expira viza, apoi parintii sotului meu o invita, tot cu viza de turist. Ii acorda cei de la ambasada imediat dupa ce se reintoarce in Ro inca o viza de turist? In cazul in care ar fi Ok, singurul minus ar fi biletul de avion si oboseala unei calatorii odata la 3 luni.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Raluca,eu vorbesc tocmai de independenta pe hartie,aia in fapt fara dokomente e fara efect:).
Deci daca salariul tau anual e mai mare decat nush' cat pe hartie,iesi automat de pe asigurarea sotului(e imposibil sa fii trecuta in continuare pe aceeasi asigurare),trebuie sa ai propria polita de asigurare.De aici schimbarea statutului din dependent in independent,daca ai copii,copiii pot fi trecuti pe asigurarea ta sau pe asigurarea sotului.Daca lucrezi pentru sotul tau poate fi dezavantajos pentru voi ca el sa-ti plateasca un salariu mare pe hartie,pentru ca asta inseamna taxe mai mari care pleaca din buzunarele voastre:).Daca lucrezi in alta parte si ai un salariu deajuns de mare(si in fapt si pe hartie),atunci devii automat persoana independenta si poti lua parintii ca dependenti.
In legatura cu prelungirea vizei turistice-sotul tau o poate chema pe mama ta de cate ori vreti,nu-i nevoie ca s-o chemati alternativ.Atata vreme cat sotul tau dovedeste cu documente ca e capabil sa sustina financiar sederea mamei tale in Japonia,e OK.
Eu nu-nteleg un singur lucru.Biletul de intoarcere in tara e pierdut iremediabil in situatia prelungirii sederii peste cele 3 luni de viza obtinute la ambasada Japoniei din tara,nu-i asa?..ca presupun ca achizitionarea unui bilet deschis pe mai mult de 3 luni e imposibila in situatia in care viza pe pasaport e pe perioada de 3 luni.gresesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorycika.s spune:

Buna dimineata la toata lumea ! multumesc mult ralucami si eli ! chiar nu stiam de chestia asta cu `extension `.. deci nu trebuie sa plec o data in tara si sa vin iar , nu ?.. daca primesc `extension `pe pasaport, inseamna ca pot astepta raspunsul aici , in japonia.. m-am mai linistit putin ..
in legatura cu biletul de avion : puteti suna la orice companie aeriana si o sa va spuna exact cate zile este deschis.. dupa cate stiu eu , poti prelungi intoarcerea , dar se platesc niste bani in plus , in functie de timpul pe care-l doresti diferenta.. sper ca intelegeti.. nu prea m-am exprimat cum trebuie , inca sunt adormita cred .. in functie cu cate zile anulezi plecarea , creste si taxa.. difera de la o linie aeriana la alta .. oricum daca suni la o companie , te lamuresc ei ..
merci mult.. !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by Lia

Eu nu-nteleg un singur lucru.Biletul de intoarcere in tara e pierdut iremediabil in situatia prelungirii sederii peste cele 3 luni de viza obtinute la ambasada Japoniei din tara,nu-i asa?..ca presupun ca achizitionarea unui bilet deschis pe mai mult de 3 luni e imposibila in situatia in care viza pe pasaport e pe perioada de 3 luni.gresesc?

Biletul ti-l poti cumpara pe ce perioada vrei - costa mai mult la 6 luni, si mai mult la 1 an decat la 3 luni. Nu te intreaba nimeni la agentie cand cumperi biletul de viza.
Pentru schimbarea datei de plecare taxa e "unica" indiferent de cate zile te duci mai repede sau mai tarziu. De regula 100 dolari, 10.000 yeni sau 100 Euro - depinde de companie. KLM spre exemplu nu cere taxa pentru schimbarea datei la 1 an, cere 50 euro pentru biletele deschise la 6 luni, si 100 euro la biletele deschise pe 3 luni.
Air France, nu cere taxe la schimbarea perioadei. AlItalia cere 100 euro indiferent de cat este biletul deschis (1 an, 6 luni, 3 luni).
La toate acestea exista exceptii. Pe bilet este precizat clar daca biletul e deschis sau nu si care e valabilitatea lui, si asta se poate afla la orice agentie de turism din Japonia sau Romania, sau pentru cine cunoaste codurile ...
Pentru romani, prelungirea vizei turistice se poate face o singura data pentru inca 3 luni. Scria pe pagina de la imigrari Osaka (n-am vreme sa caut linkul). Pentru cetatenii unor tari (USA, Australia, ...) nu se cere viza de intrare si se poate sta nelimitat (se cere viza de sedere, evident daca se depasesc 3 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorycika.s spune:

Buna la toata lumea !.. nu demult , scriam ca sunt stresata din cauza ca nu stiam nimic despre viza mea , ca nu aveam nici un raspuns de la imigration .. ei bine , exact cum a spus ralucami , nu aveam de ce sa fiu stresata ; nu a fost asa greu cum credeam , cum auzisem de la alte fete .. ba chiar , am primit dreptul de sedere pe un an foarte usor , la exact o luna si o saptamana de la depunerea actelor . deci , nu va trebui sa plec in tara si sa-l las pe al meu singurel si sunt fff fericita .. fetelor , multumesc mult pt incurajari .. asa ca am sa fiu printre voi si de acum incolo .. va pupic ,....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Conny spune:

Saru`mana fetelor .....Am si eu o intrebare ...poate ma poate ajuta careva ......Am o si eu o prietena japoneza am fost in tara 2 luni si tocmai a plecat de 2 zile ....si m-am chinuit sa ma insor aici ....eu am fost plecat pe viza de dancer ...si mi-am luat cancel ..nu stiu de pt ca aveam request ...dar in sfarsit ....si am inteles ca pe viza de turist nu mai am cum sa plec ...si singura sansa o mai am este ca sa o astept pe prietena care vine peste 4 luni in tara .....stie careva cum sau ce sa fac si eu sa pot ajunge in Japonia ...?? poate puteti sa-mi dati si mie o idee pls ..!! Arigatou Minna san !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Conny,de ce nu incearca sa iti faca prietena ta invitatie sa vii aici?Asa,vei primi viza de 3 luni si te poti casatori cu ea aici.

Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Conny spune:

Am inteles ...Dar problema este ca eu mi-am luat Cancel pe viza ...nu am facut nimic rau aici sau cevba de genul asta chiar aveam request ...dar am inteles ca daca ai cancel pe viza nu mai pot sa am nici o viza in afara de viza de casatorie ....nu stiu ce sa fac si pe cine sa mai cred ......sunt cu nervi la pamant si totul merge in jos ....a cata oara iti da viza pe un an ..??? si este bine daca ea i-a numele meu !?!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

buna
eu pe mama meaam chemato cu viza de turist acum un an a venit cu viza de 3 luni la care inainte sa i se termine viza de trei luni am depus din nou actele si a primit viza pt cat am si eu adica viza mea care este pana in 2008 si apoi se prelungeste din nou. nu prea dau cei de la emigrari asa din senin este viza TOKUBETSU!!!

http://community.webshots.com/user/emilyohashi100 poze:) http://pg.photos.yahoo.com/ohashi_irina/my-photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soma spune:

quote:
Originally posted by sora2001
serios ? daca in modul asta se contribuie la " imaginea " romaniei in japan ...hai, ca-l aduc si eu pe frate-miu la " capshuni "

eee, la capsuni e putin mai dificil.
Tre sa culeaga capsuna fara maini! A trecut testu' are zisa pe 3 ani!

easy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soma spune:

quote:
Originally posted by soma

quote:
Originally posted by sora2001
serios ? daca in modul asta se contribuie la " imaginea " romaniei in japan ...hai, ca-l aduc si eu pe frate-miu la " capshuni "

eee, la capsuni e putin mai dificil.
Tre sa culeaga capsuna fara maini! A trecut testu' are zisa pe 3 ani!

easy

na ca-mi tremura mana..."are viza pe 3 ani"

Mergi la inceput