cum obtinem viza definitiva in japonia pt parinti
Raspunsuri - Pagina 2
Samurai-lady spune:
Buna,
Ralucami are dreptate.
Am vorbit akum cu Ambasada Japoniei din Bucuresti.
Ei nu pot da decat pe 3 luni,cika.
DAR,DAR,DAR..... aici vine partea faina :)
cika de mergem noi la imigration aici si obtinem pentru parinti un
permis de sedere,n-am prea inteles eu bine cum si ce......:(ei vor da
viza pe cat scrie pe acel permis.Tipa de la Ambasada din Bucuresti mi-a spus ca e un cartonas galben pe care se lipeste o poza.
Stie cineva despre asta ?
O sa ma duc si eu repede sa ma interesez aici la japonezi.
Samurai-lady si bb Ken
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC
Web-poze Kenutz
www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">Cum a venit pe lume Samurash bebe
ralucami spune:
Samurai-Lady cartonasul asta galben cu poza:) e certificatul de eligibilitate. Intr-adevar, il obtii de aici, din Jp, mai exact ti-l elibereaza cei de la Biroul de Emigrari. Dar trebuie specificat clar, de la inceput , pt ce categorie de viza il vrei ( de studii, de munca etc). Ca sa obtina o viza, pt simplul fapt ca iti este parinte/ruda (si asta usor si garantat 99%), e asa cum am zis mai sus , doar viza de turist( si nici nu are nevoie de certificat de eligibilitate, se acorda fff usor, ii poti intocmi actele necesare in maxim 2 zile ). Ar fi o "portitza" de obtinere a unei vize mai lungi, in sensul ca ii poti aranja mamei tale o viza de lucru. Adica sa ii sponsorizezi tu , sau cineva cunoscut viza, dar e destul de dificil, caci si vizele de lucru au o categorie destul de restransa si au o gramada de conditii (ex. pt cea de profesor i se cere o diploma de studii superioare).
Uite asa arata un www.is.zim.tottori-u.ac.jp/is-e/nyuukan/nintei-1.htm" target="_blank">certificat de eligibilitate. Oricum se obtine destul de greu, in sensul ca sponsorului din Jp i se cer diferite acte si dureaza intre 6-8 saptamani.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Samurai-lady spune:
Ralucami,multumesc mult.
Cei de la Bucuresti mi-au spus sa merg si sa ii intreb pe cei din Japonia la ce categorie de viza ii inscriu pe parinti.Parca ei n-ar
putea sa-mi spuna de la Bucuresti :)))
Am luat o hartie de la emigrari de aici pe care skrie Residence with family “¯‹B
Daca mai stii ceva,te rog-ma intereseaza.
Pe foaia asta sunt mentionati asa Wife,husband,father,mother,foster father,foster mother si others.
Samurai-lady si bb Ken
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC
Web-poze Kenutz
www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">Cum a venit pe lume Samurash bebe
lorycika.s spune:
Buna la toata lumea..! merci ralucami .. scuze ca nu m-am explicat.. eu sunt casatorita cu un cetatean japonez si am cerut viza de ` Spouse of Japanese national `, pe un an .. am inteles ca asa au facut toate fetele care s-au casatorit cu japonezi .. chiar ma intereseaza ce va urma , azi fac o luna exact de cand mi-am bagat actele la imigration si nu am nici un raspuns inca .. am inteles ca acum ei nu prea mai au incredere, au impresia ca toate ne casatorim doar pt viza , pt a putea muncii , ca ` imitation `.. voi ati primit greu viza pe primul an ?.. au anumite cerinte ?.. va rog mult , ca voi ati trecut prin faza asta , sa-mi spuneti cam despre ce este vorba , ca tare ma streseaza asteptarea asta .. si mai ales ca peste 3 saptamani imi expira viza cu care am venit eu, de turist ( m-am casatorit aici acum o luna si putin ).. va multumesc ..!..
Lia spune:
Deja din ce ati povestit m-am lamurit,asa stiam si eu,ca pe termen lung ma intereseaza viza permanenta pentru perinti.
Ce stiam eu deja e ca:daca sotia nejaponeza devine INDEPENDENTA-asta inseamna un venit anual propriu mai mare de nush cat(parca 20000$/an-nu-s convinsa),implicit are propria asigurare,plateste propriile taxe,isi poate chema parintii fara viza de munca,ca DEPENDENT.Altfel,nu e nici o sansa in afara vizei de lucru.O portita e:sotul are firma proprie,plateste salariu sotiei,aceasta devine independenta...taxele care trebuiesc platite devin mai mari,deci financiar nu e o solutie.
lorycika.s spune:
Buna la toata lumea .. sper ca acum o sa reusesc sa scriu , calculatorul meu azi a luat-o razna .. merci ralucami .. eu sunt casatorita cu un japonez, si mi-am bagat actele la imigration acum o luna .. am cerut viza de un an , ca sotie de japonez si am inteles ca asa fac toate fetele cand se casatoresc in japonia cu japonez.. eu sunt f. sresata din cauza asteptari , si mai ales ca peste 3 saptamani imi expira viza de turist cu care am intrat in japonia ,, si inca nu am nici un raspuns de la imigration .. au anumite cerinte ?.. la voi cum a fost ?.. .. oare mai dureaza mult ?.. va multumesc ..
ralucami spune:
quote:
Originally posted by Lia
Deja din ce ati povestit m-am lamurit,asa stiam si eu,ca pe termen lung ma intereseaza viza permanenta pentru perinti.
Ce stiam eu deja e ca:daca sotia nejaponeza devine INDEPENDENTA-asta inseamna un venit anual propriu mai mare de nush cat(parca 20000$/an-nu-s convinsa),implicit are propria asigurare,plateste propriile taxe,isi poate chema parintii fara viza de munca,ca DEPENDENT.Altfel,nu e nici o sansa in afara vizei de lucru.O portita e:sotul are firma proprie,plateste salariu sotiei,aceasta devine independenta...taxele care trebuiesc platite devin mai mari,deci financiar nu e o solutie.
Lia din cate stiu eu (am intrebat la cei de la emigrari si am sunat si la ambasada din Ro , caci in cazul meu asa e: eu nu sunt dependenta financiar de sotul meu- ma rog doar pe hartie, sunt platitoare de taxe, am asigurare medicala, deci in mare datoria de pionier mi-o fac - ) tot nu se poate. Stiu ca intr-o vreme am cautat informatii pe net si nu am gasit nimic decat o discutie de pe un forum in engleza- am cautat azi de m-am zapacit dar nu am mai gasit topicul cu pricina- in care toata lumea intreba pe toata lumea si nimeni nu a putut sa povesteasca nici macar din auzite de vre-o reusita cu viza de dependent in cazul parintilor. Tot acolo citisem urmatoarea chestie : in cazul in care vrei sa iti aduci ambii parinti in Jp se poate face urmatoarea rocada (asta in cazul celor care au propria firma). Sponsorizezi o viza de lucru pt tata (de exemplu), si la randul ei mama poate veni cu viza de dependent odata cu tatal tau. Deci cat timp va dura viza tatalui, atat va fi si cea a mamei.
Eu totusi ma intreb urmatoarea chestie si poate stie cineva sa ma lamureasca. Ok, eu o chem pe mama-de ex.- cu viza de turist. Sta 3 luni cu mine, pana ii expira viza, apoi parintii sotului meu o invita, tot cu viza de turist. Ii acorda cei de la ambasada imediat dupa ce se reintoarce in Ro inca o viza de turist? In cazul in care ar fi Ok, singurul minus ar fi biletul de avion si oboseala unei calatorii odata la 3 luni.
ralucami spune:
Lorycika eu zic sa te destresezi. In primul rand nu am auzit la nimeni care neavand probleme cu legea jp si casatorindu-se cu un japonez sa nu fi primit mai devreme sau mai tarziu viza.De dat, ti-o dau, chiar daca dureaza mai mult. Exact nu mai retin cat dureaza procesarea actelor (in jur de 1 luna, poate chiar mai mult). Oricum chiar daca tu esti cu viza de turist, si chiar daca tie iti expira viza in timp ce ei iti proceseaza actele, iti vor pune o stampila de extension in pasaport. (treaba asta am vazut-o recent -in urma cu vreo 3 saptamani- la una din filipineze casatorite cu un japonez.) Suna tu, sau sotul tau la centrul de emigrari de care apartii si intreaba-i . Daca tin eu bine minte, in momentul in care totul e ok iti trimit o carte posta in care te anunta zilele si orele la care poti veni sa primesti viza. Deci rabdare si tutun!
Samurai-lady spune:
Buna fetele,
Azi am vorbit cu o filipineza in park,cand l-am dus pe Kenutzu la joaca.Mama ei sta de vreun an in Japonia,ca sa aiba grija de bebele mik al ei.A venit cu viza de turist pe 3 luni si o tot prelungeste pe inca 3 luni,asta fara sa se intoarka in tara.Se poate ?
Asa ii chem si eu pe ai mei si ii tin vreun an.
Cika sotul ei-japonez- depune actele pentru prelungire.
va pupam.
Samurai-lady si bb Ken
Web-poze Kenutz
eli spune:
lorycika.s am o prietena care s-a castorit de curand, prin martie. la Birould e imigrari pt a aplica pt viza a fost in aprilie. Nici acum nu i-au dat viza de sotie. PT ca ii expria viza de turist cu care venise sai ca s anua stepte noua viza in tara i-au aplicat pe pasaprot "extension". Mergi la imigrari si spune-le ca iti expira viza in timp ca iti o astepti pe cealata, in caz ca nu ti-au aplicat deja extensions cand ai aplicat pt viza de sotie.
Samy, o prietena (cu viza de dependent, sotul roman si cu viza de studiu sau munca, nu-mi mai amintesc exact), a nascut in Romania si cand s-a renintors in Japonia, a adus-o si pe mama ei aici pt 3 luni cu viza de turist ca sa o ajute cu bebe. Inainte de a expira viza, au mers la imigrari si au cerut sa ii se prelungeasca mamei ei viza pe inca 3 luni pe motiv ca nu are cine sa o ajute cu bebe. Cei de la imigrari i-au acordat viza pe inca 3 luni, deci mama prietenei a stat 6 luni in Japonia.
Scuze pt eventualele greseli, scriu cu bebe care s-a trezit pt masa de noapte.
_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei