Aici, in Olanda (11)
Raspunsuri - Pagina 9
ema spune:
Buna seara,stimate doamne,am si eu o mare rugaminte la voi: peste 2 saptamini mezinul meu implineste 1 an.As vrea sa va rog sa-mi spune-ti daca se poate ce sa pregatesc sau sa comand pentru petrecere.Mie personal nu-mi plac "mesele lor" si as vrea sa combin totusi ca sa fie bine pentru toata lumea.Unde as putea sa comand un tort mai deosebit? Ricardo al meu e olandez ca si taticul lui,desi locuim in Germania,suntem la doar 15 km de granita cu Olanda.Toti musafirii sunt olandezi de aceea am indraznit sa va intreb pe voi cam ce se poarta pe aici in astfel de ocazii.Va multumesc din tot sufletul.
Ema si Ricardo
Alina Maria spune:
Buna dimineata , Bine ati mai revenit imi face o deosebita placere sa mai citesc vesti noi .
Danyce am vazut-o pe Alma si pe voi , e o frumusete rara , nu-mi vine sa cred ca are doar 9 luni , arata de mai mult . De cand sta ea bine in fundulet ? cum merge cu mancarea , ce ii dai si cam care e programul .Imi place cum ai parul acum .
Ancuta bine ai revenit , ma bucur ca ti-a priit munca . Ce mai face Martijn ?
Ema , ce m-ai flatat cu stimate doamne , eu ma vad inca o fetita , desi o am pe Mandy . Eu nu ma prea pricep la petreceri si din cate am observat mai depinde si de la reginune la regiune .
La noi se serveste mai intai cafea cu tortul , care se cumpara de la Hema sau alte locuri , apoi se face o pauza mica dupa care se servesc niste aperitive si se serveste cam fiecare cu ce vrea sa bea . Asta e doar o onomastica normala nu trebuie sa faci pregatiri ca de botez .
Sper sa ai parte de o petrecere frumoasa si ti urez La muli ani lui Ricardo , sa se faca mare si frumos si sa va aduca numai bucurii .
Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult .
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/alina121alina/my_photos
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 5 luni si jumatate
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
danyce spune:
Alina Maria,multumim de aprecieri! Alma e intr-adevar o scumpete de fetita si la propriu si la figurat. Vrajeste pe toata lumea. Nu numai ca sta bine in fundulet (de pe la 5 luni cred), dar ii place acum sa stea in picioare si sa faca pasi. Mai are putintel si merge singurica. Ea papa acum cam aceleasi alimente pe care le consumam si noi, doar ca ei i le gatesc separat si nu folosesc nicicand prajeli sau grasimi.Doar miere si alune nu i-am dat si nici nu o voi face inca cateva luni de zile. Alma vorbeste deja destul de mult, in ambele limbi si inca destul pe limba ei.Uneori ai avea impresia ca tine o conferinta. Se plictiseste fff repede de toate jucariile, asa ca mami trebuie sa-i faca rost mereu de ceva nou. Ii plac povestile romanesti la nebunie si le asculta cu atentie sporita, iar apoi reproduce sunete la care nici nu ma astept.
Dar Mandy ce face? Si ea e destul de marisoara acum, nu-i asa? Papa bine?
Anky, Ancade, ce va fac copilasii?
Ancuta, ma bucur pt tine ca a fost o experienta placuta. Cum decurge noua sarcina?
Ema, nici eu nu pot sa iti dau prea multe sfaturi pt ca si olandezii astia pot fi asa de diferiti...In familia si in cercul nostru de prieteni e totul OK pt ca se consuma tot ce pregatesc eu: mancaruri romanesti, aperitive de toate felurile, prajituri, torturi (toate facute de mine).In schimb, am fost sambata la un chef pe undeva pe langa Eindhoven, si erau si acolo mancaruri romanesti, iar majoritatea olandezilor nici nu indrazneau sa se atinga de ele pe motiv ca nu stiau cum erau mancarurile respective. Asa ca ei s-au limitat la branzeturi, huzarensalade, castraveti si rosii si cam atat. Totusi, ce se trece sigur la olandezi : cascaval cu ghimbir sau ananas (cubulete de cascaval cu o bucatica de ghimbir sau o buc de ananas prinse cu o scobitoare), rulouri din felii de sunca cu castravete murat, sparanghel sau unse cu pasta de branza cu verdeturi, mezeluri diverse, legume proaspete (rosii, castraveti, ardei), salate diverse cu crackers (le pui asa la dispozitie si mai pui si tacamuri si se servesc ei), oua umplute (faci umplutura doar din pate+galbenus+condimente+castravete murat, nu le mai ornezi ca maioneza ca se sperie de atata grasime ), eventual pateuri cu umpluturi diverse incalzite chiar atunci,peste afumat(bucati de somon pe frunze de andive sau salata verde), fursecuri sau ba, iar tort, daca vrei ceva deosebit, poti sa mergi la o brutarie/patiserie cel mai bine si sa intrebi acolo ce ar putea sa faca si cat te-ar costa. Daca te pricepi cat de cat , poti face tu tortul si poate iti iese mult mai bun si mai frumos (te poti inspira de la torturi in imagini de pe culinar.ro, acolo fiind si modele pt copilasi).Daca imi mai amintesc ceva, iti spun.
Gata, fug la cumparaturi. O zi buna si pupici,
Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit
Alma, sufletel mic si iubit -noi
Alma, sufletel mic si iubit-si mai noi
cele mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
ema spune:
Va multumesc mult mult de tot dragelor pentru sugestii,cu siguranta voi tine cont de ele.Astazi am mers la o patiserie si am facut comanda de un tort (dificil pentru doamna de acolo pentru ca vreau sa fie ornat ceva in genul covoraselor acelea pentru copii cu stradute,verdeata,masinute,semne de circulatie,cred ca stiti despre ce e vorba)De,nebuneala e de mai multe feluri.
Draga Alina,chiar e doar o onomastica,dar de 5 ani de cind sunt aici nu am facut nici o petrecere si nici nu l-am botezat pe Ricardo.De aceea vreau sa fac ceva frumos.Si apoi e prima aniversare a puiului mic.Nu in ultimul rind,acum citeva luni in urma trageam sa mor si de atunci atitudinea mea fata de cei dragi s-a schimbat total.Fac orice ca sa-i bucur si sa-i vad rizind pe linga mine.E cel mai bun medicament pentru mine.Sper ca ai inteles acum de ce ma dau asa peste cap pentru petrecerea lui Ricardo.
Va multumesc inca odata si promit ca vin cu pozici de la eveniment.
Va sarut
Ema si Ricardo
danyce spune:
Fetelor, cucuietelor, ce mai faceti? Pe unde sunteti?Cand si unde punem de-o intalnire???
Ancuta, sper ca bine iti face si burtica si tot bine face si Martijn.
Anky, poti sa-mi spui, please, cand si daca ai chef in viitorul apropiat de un kraambezoek (desi cu intarziere si pentru asta mea culpa, dar al meu sot e super busy si momentan e in celalalt capat al lumii: mai bine zis la Melbourne)??? Soacra-mea s-a oferit sa vina cu mine cu trenul la Almere cand am eu chef si cand se poate. Asa ca suntem 3 abonate: mijzelf, domnisoara Alma si socrella. S-ar putea oare saptamana viitoare candva, inainte de weekend(atunci am musafiri)?Dank je wel in avans pt raspuns.
cele mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
ancuta06 spune:
Eu sunt acum in Ro, si mai stam pana duminica. Martijn nu mananca nimic, ca de obicei. Cativa biscuiti din cand in cand, si laptic cu fructe seara si dimineata. Burtica mea e bine, am 13 saptamani si nu am probleme. Lunea trecuta am fost la prima consultatie la verloskundige si a incercat sa-i asculte inimioara, dar nu l-a gasit pe bebe. Luni ma duc din nou, si pe 16 am echo la spital. Nu am luat deloc in greutate inca, ceea ce ma bucura. Nici nu prea am cum, de altfel, ca Martijn ma tine ocupata cat poate el de mult.
Am fost la mare cateva zile, si acolo s-a distrat, a dormit bine....si cam atat. M-am ars soarele pe pielea capului, culmea, dar pe el l-am dat bine cu crema si l-am tinut sub umbrela.
Ancuta 10+ & Martijn, (24.10.2003)
Poze cu Martijn
gusta spune:
Fetelor va multumesc mult de raspunsuri ,si din cate am inteles examenul nu este asa de greu numai sa ma pun cu burta pe carte lucru care am sa-l si fac.
Va pup dulce
Marilena mamic de Marut mic
danyce spune:
Gusta,mult succes! Nu este greu si ai sa vezi ca vei reusi.
Ancuta, ma bucur sa aud de voi ca sunteti bine. Acum vad ce exprimare am avut in mesajul anterior...dar cum nu am dormit mai deloc noaptea trecuta, nici nu ma mira ce mi-a debitat creierasul.Iti doresc o sarcina frumoasa si fara probleme in continuare si sper ca Martijn sa fie mai mancacios.
cele mai noi
Ancade spune:
Buna ziua tuturor,
Ne-am intors si noi din vacanta..Spania , Germania(vizita la sora mea) cu masina, a fost cam obositor insa atatea lucruri am carat pt copii ca altfel nu se putea.Mirunei i-a trecut in sfarsit tusea dupa mai bine de 3 luni(eu cred ca marea i-a ajutat), are nici 6 luni inca si sta in fund de vreo 2-3 saptamani, are deja 2 dinti jos, nu mai bea lapte deloc doar mancare cu lingurita, are 8.600 kg si 68 cm.Altceva ce sa va zic...rade tot timpul si a fost vedeta hotelului in Spania desi era plin de copii,dar se pare ca era cea mai frumusica si simpatica.Vladimir s-a distrat in mare si piscina, seara pe faleza privind la yachturi(care veneau sau plecau din port)iar al meu sot s-a plans mereu ca era caldura afara(nu au fost mai mult de 32-33 grade si cu vanticel chiar, dar pt el e prea mult).Eu as mai merge si la anul tot acolo caci e super pt familii cu copii care nu au chef de galagie.
In Rom nu stiu cand mai ajung(deja sunt 2 ani de cand nu am mai fost);as incerca cu Blue Air ca tare ieftin e (nici 300 euro pt toti 4 dus -intors);A fost cineva cu Blue Air?
Anca, Miruna (18.02.2005)si Vladimir(21.08.2005)
PS Danyce cand iti e gata pasaportul la consulat? Sau nu ai mai fost?
Ancade spune:
Coranima, eu stau relativ aproape de Limburg si mergem destul de des in Limburg pt ca surorile sotului meu stau acolo. Daca ai avea o adresa de email ti-as fi scris un pm dar asa nu am cum.
Anca