Aici, in Olanda (11)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna fetelor , sunt super fericita , am dat examenul la teorie conducere si am luat cu brio , 50 intrebari 50 bune . Nu m-am asteptat sa fac asa de bine mai ales ca eu am avut doar 3 saptamani sa invat , atat !
Acum am avut o ora de conducere si mi se pare super , sa de-a Dumnezeu sa iau si practica ca sa pot sa fiu si eu mai libera .
Ancuta multumim de anunt , esti o draguta .
Eu chiar caut de lucru insa nu gasesc mainimic mai aproape de noi , nu mai vreau in productie ca nu rezist fizic . Nici nu stiu ce sa fac ca nu mai spuport sa stau nici acasa . Bine acum vara lucrez doua zile la Walibi World dar nu e de baza asa ca ... daca aveti ceva ideei va rog sa-mi spuneti mi-ati fii de foarte mare ajutor .
Voi ati fost deja prin vacanta ? care , unde ?
Anky totul bine la tine ? am vrut sa te mai sun insa sunt cam grabita cu treburi , maine merg cu Mandy la vacin , etc . si cand vorbesc cu tine doar stii ca ne trebuie timp . Te sarut !
Dana super pt. tine ca lucrezi siiti merge bine acolo , te inteleg perfect si cunosc sentimentul . Mai da-ne de veste cum mai esti si ce mai faci chiar daca nu ai povesti si fapte asa mari la activ asa cum ai avut acum . Super ca ai fost in Romania , noi sarim anul asta .
Acum va las , va pup si sper sa mai aud de la voi !

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/alina121alina/my_photos

Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 5 luni si jumatate

http://home.wanadoo.nl/w.deroo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coranima spune:

Buna fetelor, locuieste cineva in Limburg sau prin imprejurimi?Mi-ar face mare placere sa corespondam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rukki spune:

Fetelor, dragelor,

Nu am mai intrat aici de o vesnicie, dar am fost in agitatie mare lunile astea.
Mai intai, am urmat tot felul de cursusi platite de compania mea, si avut si un examen, pe care pot sa spun ca l-am luat cu brio! Sunt tare mandra, mai ales ca e primul meu examen in olandeza, si a fost destul de greu. Mi-am dat si NT2-ul, cred ca o sa fie ok, dar astept inca rezultatele. Mama a fost aici o luna de zile, si pe langa asta ne-am apucat de zugravit, etc. Deci o gramada de treburi...
Alina Maria, felicitari pentru carnet!! sa-l stapanesti sanatoasa!
Dana, sper ca esti bine, am ajuns o data cu mama prin Haga, dar cred ca erai la servici....daca mai ajung. te sun!
Danyce, o sa iti scriu acum un mesaj...Ma tot uit la fetita ta, ce draguta e, parca ieri erai inca cu burtica...
Am si eu o intrebare la voi toate: vreau sa imi incep in sfarsit master-ul, si am nevoie sa imi traduc diplomele de facultate in olandeza. am primit numarul unui tip de la ambasada, dar l-am sunat si mi s-a parut cam ubios. Imi puteti spune, va rog, unde v-ati tradus voi diplomele? As vrea sa rezolv cat mai curand, dar parca sa lucrez cu aasa un individ care ma pune sa ii trmit plata in plic (!!!) nu imi da garantia ca o sa am o traducere serioasa, autorizata.

Va multumesc si va pup!

Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rukki spune:

Scuze pentru multimea de greseli din mailul precedent, am scris repede ca sunt la servici;-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Buna .
Va rog sa ma primiti si pe mine in familia voastra cea a romanilor ajunsi in Olanda.Ce va pot spune despre mine este ca am 24 de ani o fetita de 2 luni pe nume Mara Augusta si tati ei eate olandez si uite asa am ajuns eu in Olanda.Eu stau in Rozenburg asa ca daca este cineva prin apropiere putem sa ne intalnim,sa vorbim.
Si acuma o intrebare ca deja sunt disperata.Eu am acte aici prin parteneriat mi-am luat cardul de la primarie care e valabil un an ,trebuie sa merg sa iti iau sofi-number(daca stie cineva de ce m-au chemat singura) si mi-au zis ca intr-un an de zile trebuie sa imi iau un examen de limba olandeza de gradul 2 .Aici este intrebare in ce consta examenul asta si cat de greu este tinand cont ca eu nu vorbesc olandeza dar o inteleg destul de bine.

Va pup dulce

Marilena si Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Gusta nu e nevoie sa te duci singura, eu am fost cu sotul si copilul sa imi iau sofi-nummer...uite aici mai detaliat cauta si poate suni si afli si adresa cea mai aproapiata de tine: http://www.belastingdienst.nl/index.htm

De NT 2 nu stiu ce sa-ti zic, fiindca eu nu am dat inca, eu ma duc la inburgeringcursus, si deci atunci voi face limba olandeza, la scoala, asa eu stiu sa citesc bine si chiar sa o rup pe olandeza, dar vreau sa fie mai bine la scoala, asa merge mai bine la mine, caci sunt mai lenesa la invatat, daca ma lasi de capul meu, nu prea merge ...ar fi trebuit deja sa-ti trimita scrisoare acasa sa te duci la cursuri, din toamna evident.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna Gusta , am intrat special pt. tine caci de fiecare data cand vin aici e putina activitate astfel incat nu prea mai intru nici eu . Le inteleg pe fete viata aici e f. agitata .
O sa iti trimit un PM si mai vorbim , papapa !
Va pup pe toate si va astept la o cafea !

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/alina121alina/my_photos

Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 5 luni si jumatate

http://home.wanadoo.nl/w.deroo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Buna

Va multumesc de informatii Lena si Alina Maria.

Alina vezi ca ti-am raspuns la Pm ,dar poate vorbim pe hotmail.

Acuma alta intrebare.Eu cand am sa merg la scoala Mara o sa aiba 3 luni ,Exista aici gradinite,crese care sa primeasca copii asa de mici .Eu sunt tare in plop cu astea.
Ca eu nu am la cine o lasa aici cat timp merg la scoala si nici nu prea vreau sa apelez.

Si daca stie cineva cand se incepe scoala in septembrie.Ca eu as vrea sa merg si pana in tara .

Va pup dulce

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Gusta, presupun ca tu faci imburgeringscursus prin primarie. Daca e asa, eu stiu ca ei platesc si cresa. Unei cunostinte de-ale mele i-au platit-o. Intereseaza-te la ei! Cat priveste data de incepere a cursurilor, stiu ca e la inceputul lui septembrie. Se poate sa se fi schimbat ceva intre timp, dar asa era acum 2 ani. Mai ai o luna de zile timp sa pleci si in Ro. Si un pont: du-te si da un test de aptitudini, sa demonstrezi ca poti invata limba repede ca sa treci la un nivel superior din start.Multa bafta!
Fetelor, dragelor, nici eu nu am dat pe aici pe motiv de lipsa de mesaje. Noi ne-am intors din Ro acum o saptamana, am puse poze noi la ultimul link, la albumul "Alma 8/9 luni". Acum e Alma putin racita, a facut si febra, asa ca eu tot de ea trebuie sa ma ocup.ma retrag ca vin socrii din vacanta direct la noi la cina. Pupici si sa aud numai de bine,

Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit

Alma, sufletel mic si iubit -noi
Alma, sufletel mic si iubit-si mai noi
cele mai noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Buna fetelor,

eu am lucrat 3 saptamani, am tradus pt cursul de care zicea Ionela, mai devreme. A fost obositor, dar ma bucur ca am facut si eu ceva, singura, in sfarsit. Obositor a fost doar pt ca eu eram obisnuita sa dorm la pranz, odata cu Martijn.

Duminica plec in Bucuresti, o saptamana.

Gusta, pana in ianuarie anul asta, cresa pt pitici, pt new comers era platita de primarie, in mare parte, si in functie de venitul familiei, plateai undeva intre 20 centi si un euro pe ora. De la 1 ianuarie 2005, am inteles ca se plateste integral de catre tine, urmand sa-ti recuperezi banii de la primarie, belastingdienst si de unde mai trebuie. Primesc copii de cand se nasc, asa ca la 3 luni nu-i o problema. Cel mai bine intrebi la scoala si la primarie si ei iti pot da toate informatiile.

Ancuta 10+ & Martijn, (24.10.2003)
Poze cu Martijn

Mergi la inceput